התחתנתי כבחור ישיבה (אומנם כבר היה לי מקצוע ולמדתי באו"פ אבל לחתונה באתי מהישיבה).
הסדרה מציגה מצב עגום (ובכל פרק אני אומר לאשתי שאני שמח בשבילה שהיא התחתנה מיד בסיום האוניברסיטה ולא נאלצה למצוא את עצמה בחיים כמו בסדרה), אולם מנסיון משפחתי אינני יודע האם בציבור החרדי לרווקים מבוגרים יש חיים יותר שמחים.
בכל מקרה כנראה שהסדרה משקפת לפחות באופן חלקי את אורח החיים של הרווקים המבוגרים בציבור הדתי לאומי, אולם אינני בטוח אם סיפורי האהבה של הסדרה (יפעת-נתי וכד'), אכן משקפים את הלך הרוח הכללי או שהם הקצנה של מצב חריג קשרי ידידות שצד אחד מנסה לפתח אותם יותר (שזה מה שהסרט בא לבטא).
יש לציין כי גם השינוי במיקום הפגישות לפי הגיל מקובל כנראה גם בציבור החרדי (מבית ההורים למקומות חיצוניים, בתי קפה וכד').
בכל מקרה המצב העגום של הרווקות המבוגרת בציבור הדתי, מהווה רק באבואה של המצב בציבור החילוני בו למשוואה של הדייטים נכנסים אף יחסים גופניים כאשר אח"כ חושבים האם גם אוהבים. עם סיבוכים כאלו באמת שמגיעים לסרטים (הרבה יותר עצובים).
לסיום איחולי מכל הלב, שכולם יזכו בקרוב להקיים בית נאמן בישראל, באהבה אחווה שלום ורעות.
שתי מילים על הסידרה: פסולת תעשיתית עוד הוכחה לחילוניותו הפנימית של הציבור הד"ל.
ובלי שום נימה אישית, כמובן.
נשלח ב-23/7/2008 11:45
מומרים לדבר אחד (או שניים..)
נשלח ב-23/7/2008 12:18
סדרה נחמדה, לא מבין על מה התמיהה דלעיל, אלו הם אורחות חייהם...
נשלח ב-23/7/2008 18:51
Rational כתב:
סדרה נחמדה, לא מבין על מה התמיהה דלעיל, אלו הם אורחות חייהם...
בגדול אלו לא אורחות חייהם של מרבית מי שמתחתנים בגיל סביר (ואני מדבר על בוגרי ישיבות הסדר ואולפנות). הסידרה מייצגת מצב מוקצן בו אנשים שלא זכו להתחתן עד גיל 30 (חלקם בגלל פחד להתחייב, אישיות וכד' וחלקם כי לא מצאו את האחד/ת), הכמהיים לחיי משפחה ואהבה כמו החברה הסובבת אותם ומחפשים נושאשות בן/ת זוג, גולשים לכל מיני מקומות שלא תיארו שהם יגלשו במהלך החיפושים.
אני מתאר כי רובם מחכים לרגע שבו יוכלו למצוא בני זוג ולהיות כמו כולם.
הבעיה היא שהתופעה מתרחבת כי החברה נהיית יותר אינדיבידואלית.
בכל מקרה למי שנמצא הוא, חבריו או בן משפחה בכזו סיטואציה הסדרה מציגה מצב כואב.
נשלח ב-24/7/2008 15:47
חסר לי פרק 2
יש למישהו לינק?
נשלח ב-25/7/2008 11:25
האמת, גם י אין מושג אם כך המצב הוא באמת.
אני יכול להגיד די בוודאות כמו ששרפ אמר - בוגרי ישיבות (הסדר או גבוהות - כן וגם מכינות) ואולפנות לא משתקפים בסדרה הזאת בכלל. בשתי מילים: אינו דומה.
לגבי הגילאים המאוחרים והביצה הירושלמית- זה למה שהיא נקראת הביצה הירושלמית כי מי שלא משם לא מכיר. כמובן שאף אחד לא טוען שזה המצב האידאלי.
ד'א- הסדרה גם בויימה ע'י אנשים שהאכפתיות שלהם מכאלה נושאים היא יחסית פחותה. (הוסק מדבריהם ב'בשבע') ויותר שהיא משקפת את הציבור היא משקפת את עולמם הפרטי של אותם בימאים.
(פחות או יותר כמו שבמרחק נגיעה אמור לשקף את הציבור החרדי והלך המחשבה של הבנות והמשפחות שלו) - בקיצור- לא.