|
|
| נשלח ב-26/2/2014 16:54 |
|
| |
מה שבהחלט נכון לצערינו, שהשיטה החרדית הקלאסית, והציבור הזה, 'סולדים' במידת מה בחשיבותה של ארץ ישראל, שמיצדם ימכרו כל ארץ ישראל, ובלבד שיקבלו תקציבים לישיבות, חטא המרגלים, אמרנו? לקח בן 3325 עדיין לא נלמד. בני ישראל, דור המדבר, העדיפו מן משמים, וענני כבוד, ולשבת וללמוד תורה בסיני, מאשר לחיות בארץ ישראל, להלחם מלחמות ישראל, לזרוע ולנטוע, לעשות מלאכה ולהתפרנס מיגיע כפם. הציבור החרדי הקלאסי הינו השתקפות גמורה של דור המדבר שמאס בארץ ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:23 |
|
| |
מסכים איתך אחי. חזק וברוך
 לגבי מקור לחידוש לא ידוע לי משהו ספציפי בעניין. אולם יחד עם זאת כשחושבים על זה יותר לעומק מתגלה יסוד הדבר הקב"ה מתאווה לשמוע את עם ישראל מתפלל אליו! והרבה פחות משנה על מה.. במילים אחרות: יותר משבורא עולם שומע על מה התפילה ומה היא מבקשת הוא שומע את עצם הפנייה אליו ומתענג על העובדה שבניו ובנותיו מדברים איתו! מכאן אולי גם מעלת ההתבודדות והדיבור איתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 00:21 |
|
| |
הנה התפתחות שבימים רגילים אפשר היה לכנותה :"הזויה"אבל בימים אלה נגמרו המילים
ואפשר שידיעה זו בה מואסים ,לפחות חלק מהמגזר החרדי, בארץ הקודש, הנה פשוט המשך לדיון האחרון באשכול .קצת מצמרר אותי לראות התנהלות כזו, דווקא מהציבור שקרא יותר מפעם או פעמיים את הפסוק:" הארץ, אשר עברנו בה לתור אותה טובה הארץ, מאוד מאוד"
אם משיח לא היה בפתח הייתי ממש עצוב
בעלזא מתכננת: משרדי הגירה לארצות הברית | הביטאון הרשמי של חסידי בעלזא - 'המחנה החרדי', חושף תוכנית פנימית לפתיחת משרד הגירה לארה"ב ביום שיאושר חוק הגיוס • לדברי העיתון "קבוצת סנטורים אמריקנים הבטיחו סיוע בהשגת מעמד פליט למשפחות חרדיות" • בדברים לאדמו"ר מסאטמר הביע האדמו"ר מבעלזא תמיכה בתוכנית הירידה מהארץ ואמר: "יש יידישקייט בארה"ב" |
תוקן על ידי danmash ב- 27/02/2014 00:22:46
מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 09:10 |
|
| |
לא מזעזע ולא מצמרר
עזוב אותך מדרמות מיותרות
הבן דבר אחד אחי.. כמה זמן אתה מכיר אותי? כמה שנים טובות נכון? אז דע לך ידידי שמאז ומתמיד הייתי חסיד של גאולה "לזכאים בלבד" תמיד הכאיבה לי המחשבה ש"כולם" יזכו להיגאל גם הלא ראויים. משום שהמהות שלי היא איכות על חשבון כמות, אני אדם שהאיכות קובעת אצלו ולא הכמות, ומהסתכלות סביבנו על הדור הנמוך הזה כאב לי לחשוב שכ"כ הרבה נשמות עלובות נמוכות ועקומות אמורות להיות ג"כ חלק ממעגל הזוכים לגאולה.
מצידי שיהגרו לארה"ב כבר היום ואם היה לי כסף הייתי שמח לתרום להם ל - one way ticket העיקר שיישארו אך ורק היהודים הטובים והאיכותיים אוהבי הארץ התורה ועם ישראל שמבינים שאין חילוק בין הבניין הגשמי של המדינה לבניין הרוחני ועשייתנו צריכה להיות בשני המישורים ללא שום הבדל.
על הבעש"ט שמעתי שאמרו ש"הלוואי ונאהב את הצדיקים כמו שהוא אהב את הרשעים" אני לצערי רחוק ממידה זו. רחוק מאוד. אין לי אמפטיה לרשעים שבעם. אלה המחבקים את השקר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 09:38 |
|
| |
יש רשעים ויש רשעים יש רשעים שמזיקים רק לעצמם, בינם לבין עצמם, שמשולים לערבה, ערבה שנוטלים בארבעת המינים ואינה מזיקה למחזיק בה. ויש רשעים שמזיקים גם לסובביהם, שמשולים לקוץ ודרדר, ואי אפשר שישמשו לדבר מצווה כמו ארבעת המינים, כי המחזיק בו, יוזק וייעקץ ויקיז דמו
המקור לא אני, אלא דבר תורה שקראתי לפני כמה שנים מתוך עלון דבר תורה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2014 08:32 |
|
| |
הבטחה אלקית
אם העצרת הקרובה תהיה עצרת תפילה נטו וזעקה לבורא עולם באופן כזה שייצא ממנה קידוש ה' ולא חלילה ההיפך יהיו ניסים ונפלאות ובורא עולם יעשה ונהפוך הוא וכל הגזירות יתבטלו.

תוקן על ידי המיייחל ב- 28/02/2014 08:32:47
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2014 21:08 |
|
| |
הימור שלי: כישלון של העצרת
מהו כישלון ומהי הצלחה?
כישלון: התכנסות לשם הפגנת כח נגד הממשלה "ראו אנחנו חזקים גם אנחנו יכולים!" אין הקב"ה, אין בורא עולם בתמונה, כל מסגרת העשייה והפעילות היא מול בני אדם.
הצלחה: התכנסות מתוך הבנה שיש כאן גזירה משמיים ובורא עולם רוצה מאיתנו משהו והדרך הטובה ביותר להשיג זאת היא ע"י הכינוס ההמוני ברחובה של עיר לעצרת תפילה וזעקה וניסיון להשפיע פנימה על הלב.
בהכירי את הסחורה החרדית ואת החומר ממנו הם קרוצים הם רחוקים מהיעד שנות אור.
תמונת המצב מבחינתם (עם כל הקושי לדבר בהכללות) היא שקמו עליהם אנשים אנטישמים ושונאי דת המעוניינים לקעקע את אורח החיים לו הם רגילים ולבטל מהם את התורה שהם מכירים. יש כאן מלחמת בני אדם, מי חזק יותר. אין בורא עולם בתמונה. מבחינתם הקב"ה עומד מן הצד וצופה בהם לראות אם הם ימסרו נפש ויעמדו בגבורה בניסיון הזה וימשיכו לדבוק בדרכם.
נחיה ונראה אם ישכילו מובילי העצרת לנתב את הרכבת החרדית המקרטעת למקום בטוח למקום קרוב לקב"ה.
מי שחולק עליי וסבור אחרת אדרבה מוזמן להאיר את עיניי.
תוקן על ידי המיייחל ב- 01/03/2014 21:14:03
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 08:50 |
|
| |
עצרת המונים בצל מתקפת אובך כבדה - דווקא היום??

תמונת לווין משעה זו בה רואים ענן אובך וחול ענק מכסה את כל האזור ומלווה אותנו כל היום. איזה דבר זה אהה... דווקא היום בשעה שמאות אלפים מתכנסים ברחובה של עיר בכינוס נדיר בוחר בורא עולם להפיל עלינו את הג'יפה הזאת.. יש למישהו תשובה למה? 
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/03/2014 14:25:22
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 10:36 |
|
| |
אני אנסה לתת תשובה.
כנראה זה משום לקיים את הפסוק ממגילת איכה:"סכות בענן לך מעבור תפילה"
לכן המסקנה, עצרת זו נועדה לכישלון, אין זו התכנסות לשם שמיים, אלא לשם הפגנת כח...אולי...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 19:10 |
|
| |
הטפשות הבערות והצביעות החרדית בהתגלמותה
שירת "אני מאמין בביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה אחכה לו"
הוכן ע"י מייצר הקוד של הניו_יורקר
אם יש משהו אחד שהם ממש לא מחכים לו זה המשיח! אולי למשיח 'שלהם' הם כן.. אני לא יודע.. אבל בטח לא למשיח המביא את הגאולה המתוארת בתורתנו הקדושה. זה הדבר האחרון שהם ירצו לחכות לו כשתתברר להם האמת. שהרי אין להם בעיה להגדיר את המשיח שכבר נמצא פה ככופר בתורת משה ובקב"ה ולמלאות את קירות י-ם בפשקווילים של 'גיוועלד!! משיח שקר חדש קם לנו!!"  אז הנה, בבקשה, רק שתדעו עם מי יש לכם עסק.
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/03/2014 19:11:21
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 09:09 |
|
| |
היום שאחרי
האם הועילה העצרת? האם נשמעו התפילות? לגבי שינוי כלשהו לטובה בתוככי החברה עצמה אני ספקטי גדול ואשרי המאמין שיחול שינוי.
מכאן לשאלה מה הערך של עצרת תפילה ללא גיבוי של שינוי מעשי בפועל. או שמא העצרת עצמה הכינוס כלשעצמו הם המטרה וזו כבר הושגה ב"ה.
קשה באמת לדעת מה נהיה או מה יהיה מכאן ואילך וכיצד ישפיעו אם בכלל הדברים.
נמתין לדבר המשיח ונראה מה יאמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 14:42 |
|
| |
צדקת מייחל - להלן דבר הרב בן ארצי מהמסר שהגיע הרגע טרי טרי: הקדוש-ברוך-הוא כועס, כואב וזועק בשמיים ובארץ - איך לא מבינים שצריכים להתפלל על הגשמים?! איך לא מבינים שרוצים לקחת חלקים מארץ ישראל?! במקום זה הם מתעסקים עם מלחמה נגד ממשלת ישראל - זו הטעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 14:44 |
|
| |
ניכרים דברי אמת
למרות שאני סולד מהאיש יש לומר שהדברים הלו כ"כ מדוייקים שאני בטוח במיליון אחוז שמדובר פה אולי בסוג של בת-קול משמיים שרק עברה דרך גרונו של פירון..
הוכן ע"י מייצר הקוד של הניו_יורקר
יש הרבה, הרבה מאוד להאריך בנושא הזה, האמינו לי.
תוקן על ידי המיייחל ב- 03/03/2014 14:44:55
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:05 |
|
| |
הרב קנייבסקי: "אני כבר הרבה שנים חושב שכל היהודים צריכים להיות בארץ ישראל כי המשיח בדרך, לכן לשאלה שלך אם אתה אומר שיש שם סכנה, קל וחומר שצריך לשוב לישראל".
|
|
|
|
|