|
|
| נשלח ב-13/10/2009 09:44 |
|
| |
אני מסכימה עם ח"כ אמסלם. יהודים תמיד עבדו ולמדו בכל הגלויות. גם באירופה. זה המצב גם כיום בחו"ל בארה"ב וגם באירופה. יהודים חרדים עובדים לפרנסתם ומקדישים גם זמן ללימוד תורה. רק קומץ קטן לומד תורה בכוללים ולא עובד לפרנסתו, ואילו בדרך כלל העילויים שמקדישים זמנם לתורה. פה בארץ נוצר מצב שכלם רק לומדים ומי שעוזב ישיבה למען הפרנסה, נחשב לנחות. אפילו אם הוא בן אדם מקסים ומצויין ומקדיש עתים לתורה בערבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 17:01 |
|
| |
למייחל, בשמי ואולי בשם עוד כמה ניקים, אנחנו פה גם אם נראה לך שהתאיידנו, וגם להתכתבויות שלך עם ISRATAL קשה לפעמים להגיב מבחינת - מעלין בקודש..
ולעינייננו.. ברור לכולם, וגם לציבור הליטאי (ממה שאני מבין מקרובי משפחה ומקריאה קלה.), שברמה האידאלית - הדרך הנכונה היא לימוד והתבססות בתוך עולם התורה בתקופת הבחרות ולאחר מכן לרוב המוחלט שילוב של תורה ועבודה, ולמיעוט המתאים השתקעות מלאה בחיי התורה, כשהאנשים שעובדים דואגים להם לכל הצרכים החומריים והם מצדם דואגים לצדדים הרוחניים. (בהתפתחות כרבנים מורי הוראה גדולי דור וכו').
הכל התחיל מזמן העליה לארץ לפני כ-120 שנה, חלק הלכו לכיוון ההסתגרות וההתבדלות - לא לעזוב את תחומי ירושלים, השענות רק על כספי החלוקה ועוד.. ועד ימינו - "אסור לעבוד", הסתכלות בעין עקומה על אנשים שעוזבים את הכולל לעבודה וכו' לעומת הגישה השניה שאומרת צריך להשתלב ולהשפיע, להחזיר עטרה ליושנה, לקרב, וגם לומר בריש גלי שביציאה לעבודה אין שום איסור ואולי אף המנעות מאיסור (השענות על הציבור).
לדעתי הסיבה שלציבור הליטאי יש השפעה כ"כ חזקה על שאר הציבור המאמין היא צורת הלימוד שלו שנראית כלפי חוץ כחכמה ומבריקה יותר,פירושים והתפלפלויות שכבודם במקומם מונח, בסגנון שב שמעתתא קצות החושן לדוגמה, על פני בקיאות, גרסה וכו'. ומה לעשות זה מושך יותר וגורם לרגשי נחיתות של הרבה מגזרים כלפיהם שלא בצדק אך זו דרך העולם - "כל הנוצץ זהב"..
הקול היחיד שנשמע בנושא בצורה משפיעה הוא זה של הרב עובדיה, שבריש גלי ולא בעקיפין בא ואמר זו דרך הלימוד הרצויה והנכונה יותר, ולא שלשניה אין מקום, אך היא בעדיפות נמוכה יותר.
ואת זה אני אומר כאחד שלמד בדרך הלימוד הליטאית..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 19:11 |
|
| |
שלום פרידום וברוך שובך .
מיועד לך ולכולם בעצם: אינני מעוניין ב"מסירת מודעה" נוסח התרת נדרים "שימעו נא רבותינו...הרי אנו מוסרים מודעה בפניכם" ע"כ שאתם באיזור ומגיחים מדי פעם מהחור כל אימת שאני מאיים לברוח לחו"ל .
ככה זה פשוט לא יעבוד .
אני צריך את מעורבותכם הפעילה בתגובות ומענות ולאו דווקא בתוכן לימודי עמוק ולמדני אלא גם בתגובות אנושיות פשוטות , לצחוק כשמצחיקים , לבכות כשעצובים , להתעצמן כשמרגיזים וכו' וכו' .
קפיש ?
חותם על מילה מדבריך , הכל נכון . אלא שאני בדבריי לא נכנסתי לגורמי התופעה ולשורשיה , ברור שיש לי הסברים על הסיבות שהביאו למציאות כפי שהיא .
והדברים ארוכים ועמוקים .
שוב , אשריך על דבריך המדוייקים , אהבתי אותם .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2009 00:09 |
|
| |
הנה דוגמא למופת של ספרדים שגם לומדים וגם עובדים ( בעיניים )
כזה ראה וקדש !
אל תתנו לחזות החיצונית להטעות אתכם , מדובר על גאונים גדולים !
זה שהם נראים ככה. . . כי בנוסף להיותם גאונים הם גם צדיקים נסתרים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 14/10/2009 0:15:24
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2009 08:53 |
|
| |
זה היה על הסתלבט . . .
למי שלא הבין .

ויוה אל אספניה !!

תוקן על ידי המיייחל ב- 14/10/2009 8:54:09
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 08:33 |
|
| |
כנראה שעדיין לא כופר עוון שנאת חינם שהחריב בית שני לפני יותר מ-2000 שנה
איזה מין דבר זה ??
חרדים לדבר ה' ומשחיתים בין אדם לחברו ?!?!
חרדים מול דתיים בבני-ברק: מכות בבי"ס ושביתההקרב על מגרש הספורט בבית-הספר הדתי רק מחריף. "הם פורצים, מרביצים וצועקים עלינו 'נאצים", מספרים התלמידים. השבוע נטען שרב מהישיבה היכה ילד דתי, וגם מורות הותקפו. העירייה: תושבים מתלוננים על פגיעה בצביון השכונה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 08:37 |
|
| |
"עוון שנאת חינם כופר" ???
איפה אתה חי חביבי ! מה קרה , רק שמעת מים על הירח כבר עברת לשם ?
כעת בסוף הגלות אנו נמצאים בשפיץ של השיא של השנאת חינם !
אתה הבנת את זה ברוך...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 08:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 10:53 |
|
| |
אה................
פצצה לגבות . .. ..  אמירה קצרה וכבדה
יסביר כבודו אם אפשר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 14:30 |
|
| |
אני לא יכול להסביר לך מה כבוד הרב התכוון אני כן יכול להסביר לך מה אני רואה ומבין .
בדיוק כמו במקרה של יהודים וגוים , הרי די קל לשמור על זהות וחינוך יהודי כאשר הינך חי בקרב גוים מאשר בקרב יהודים שאינם שותומ"צ בגלל הריחוק הטבעי הקיים בין יהודים לגוים . משא"כ כשאתה חי בשכנות עם בני עמך שאינם עושים מעשה עמך קשה לשמר את הגבול ולא להיות מושפע מהם ק"ו כאשר מדובר בילדים .
את האנולוגיה תוכל להבין כבר לבד .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 09:07 |
|
| |
אם אין קמח אין תורה אם אין דלק אין מסוק .
אסון: המיליארדר ר' משה סאבא נהרג בהתרסקות מסוק
טרגדיה נוראה: המיליארדר ר' משה סאבא, מגדולי תומכי עולם התורה בימינו, נהרג הלילה בהתרסקות מסוק במקסיקו, יחד עם עוד שלושה מבני משפחתו
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=14618&cat_id=11
היות ושלוחו של אדם כמותו הרי שעולם התורה התרסק במסוק .
הדלק למסוק של עולם התורה נגמר מזמן מזמן , עד היום המסוק עוד סחב איכשהו , עכשיו המסוק כבר נחבט בקרקע , שם "עולם התורה" נמצא מזמן .
|
|
|
|
|