|
|
| נשלח ב-24/7/2008 01:35 |
|
| |
מוצר פגום ומסוכן
מצאתי בתוך חבילת במבה קפיץ שנפל ממכונה של המפעל. (עב"ם בבמבה..) השאלות: א. האם
אפשר לתבוע בבית
משפט דבר כזה פיצוים על סיכון חיי אדם (ילדה בת שנתיים כמעט אכלה-ויכלה להחנק!!!) וכמה
יכולים להגיע הפיצוים?= יצור המוני ותכלס לא קרה ב"ה כלום! ב. וזה הכי חשוב לי מדין תורה האם
מותר לתבוע אותם? כ"כ האם מותר לקבל מהם פיצוים?-שכן הם יעשו זאת מפחד התביעה ביהמ"ש!
אשמח לשמוע את חוות דעתכם המיקצועית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 15:43 |
|
| |
לא נראה לי שאם תפנה לבית משפט יצא לך מזה משהו וגם אם תפנה לאוסם הם ישלחו לך פיצוי עלוב (ובדרכ לא ממש ממשים את הזיכוי-או שככה זה אצלי).אז הברירה שנותרה לך היא לאכול את הבמבה ודי להיחנק...........
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 16:02 |
|
| |
תודה לכולם אבל...
לא עניתם לי על השאלה א. מדין תורה!! ב. מה אני אני מרוויח?-מדובר במפעל איכותי של אוסם ולא
דבר מגעיל כמו עכבר! אלא גורם סיכון! ככה שאני לא רציתי להיסתבך ולהלשין עליהם הם בתמורה
שלחו לי דבר ראשון עוד כשהתלוננתי בטלפון שלחו מכתב עם זיכוי למוצרים בשווי כולל של כמעט
50 ש"ח וכשהם קיבלו את הקפיצ הם קפצו ויצרו איתי קשר(מנהל -כנראה שרות לקוחות-מוקד
צרכנים) שוב התנצלו הודו בתקלה התחיבו ששוב זה לא יקרה סיפרו שהמנהל אסף את הפועלים
וסיפר להם ו... קיצור מרח אותי תכלס כשרמזתי לו על האפשרות שלי לפנות למשרדי הממשלה הוא
אמר לי שהם שולחים לי הביתה פיצוי מכובד מאוד ולא כמה במבות... וחזר ואמר שזה צרכנות הוגנת
שוב ושוב אז סיימתי ככה כי א. אם זה היה קורה לי ככה ההיתי רוצה שהתנהגו איתי ב. אני משתדל
לא להיות סחטן ג. אני שונא להיות נודניק... ד. אין לי כוח לבלגן! ואכן הגיע אליי שני ארגזים
עם מוצרים בשווי כולל של 120 ש"ח ! אגב שאלתי אותו עם אפשר להשתמש גם בזיכוי הוא אמר
שכן!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 16:18 |
|
| |
אם כבר פעלו עמך בצורה הוגנת כפי שסיפרת אין טעם להתלונן, כי זה נקרא מחליף בדיבורו בתחילה אתה הולך עמם ומקבל פיצוי ודברי סליחה ואח"כ אתה הולך ומתלונן?
חברות כאלו בדר"כ אפשר לסמוך עליהם כי הם מיישמים את הלקח במהירות היות והתעשיה שלהם בנויה על רמת שירות לא פחות מטיב המוצר לכן אפשר להסתפק במה שכבר ידעו מהעניין והתנצלו.
כדאי לנו גם ליצור אוירה לא עויינת אחד כלפי השני וחשובה מידת הסלחנות ממידת הדין וכן בימים אלו אנו מתאבלים על חורבן ירושלים בגלל שהעמידו דבריהם על דין תורה ולא הלכו לפנים משורת הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 17:54 |
|
| |
זה בדיוק מה שעשיתי! רק שהשאלה האם פעלתי נכון וכן במקרים הבאים ח"ו... מה לעשות!?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 18:59 |
|
| |
כל מקרה צריך לדון לגופו
ישנם מקרים שדווקא חייבים להתלונן משום דשכיחי היזיקא , היכן שההיזק מצוי ועומד
ללא בטוחה שיתוקן כדאי להתלונן ולא בשביל הפיצוי אלא בכדי למנוע נזק מאחרים.
במידה ויקרה עוד פעם אם הנזק מסוכן אז אולי יש לשקול לפנות למשרד הבריאות משום שכנראה משהו במכונות לא יציב ורק דרך משרד הבריאות הדבר יתוקן.
אתה פעלת נכון ונראה לי שהם גם קבלו את ההערה שלך ברצינות, ואני מאמין שהנושא שלך עבר למהנדסי התחזוקה במפעל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 19:14 |
|
| |
תודה תודה תודה
האם ידוע לך בפסיקה התורנית האם יש מושג של פיצוי כשלא נגרם נזק? ויש רק התרשלות לא
מכוונת! מה אומרת ההלכה? שמא זה גורם התרעה בפני בעלי עסק ומפעל שידאגו לאיכות המוצרים
ולבריאות הציבור!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 19:16 |
|
| |
תודה תודה תודה
האם ידוע לך בפסיקה התורנית האם יש מושג של פיצוי כשלא נגרם נזק? ויש רק התרשלות לא
מכוונת! מה אומרת ההלכה? שמא זה גורם התרעה בפני בעלי עסק ומפעל שידאגו לאיכות המוצרים
ולבריאות הציבור!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 22:01 |
|
| |
בהלכות נזיקין משתמע שפיצוי מגיע תמורת נזק ממשי וזו גם המשמעות של המילה "פיצוי" לפצות על מה שנחסר או נפגע.
אבות נזיקין כגון השור והבור,המבעה והמבעיר,החובל בחבירו וכו' בכולם דנה הגמ' במי שנפגע וניזק ואין דין תשלום עבור מי שלא ניזק.
אך ישנם תקנות שמתקנים פרנסי העיר או שלטונות המדינה על מי שעובר על דין וקונסים אותו אע"פ שלא ניזק אדם משום תקנת רבים לבל יכשלו בני אדם.
וובעניין שלך יש כבר תקנה של משרד הבריאות ויכולים לקנוס ברבבות שקלים אע"פ שלא אירע נזק ממשי לאיש וזה מדין חוקי המדינה,(וזה אינו נקרא פיצוי אלא קנס).
וצריך לדעת, שלא חייב להיות נזק גלוי לעין בכדי לזכות בפיצוי די אם אדם הלך למכולת וחזר עם מוצר פגום בכדי לפצותו, ולמרות שזה אינו נזק משמעותי בכל זאת יש כאן הליכה ועמידה בתור ואח"כ טלפונים למפעל ולמנהל וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 13:14 |
|
| |
נגעת בנקודה אבל נסוגת...
במשפט העיברי יש מושג של תשלום על בושת-למרות שלא מדובר בהיזק ממשי! ככה שבהחלט יש
מקום לדון לגבי צער שנגרם ע"י חברה וכו -במשפט העיברי עצמו! ב. האם כיום יש מקום לדון
ולהתיחס לשלטון בתור 'פרנסי העיר' אתמההה מאוד מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 14:32 |
|
| |
תשלום על בושה כלול בהגדרה של פיצוי לא ממוני (פיצוי בגין נזקים לא ממוניים)
ע"פ רוב צריך להיות עילה מספקת בכדי להחיל פיצוי זה על נפגע,.בעניין הבמבה לא נראה שעניין הבושה היה ברמה המחייבת פיצויים (מלבד מקרים נדירים)
עניין פרנסי העיר שייך לעידן הקדום והוא מוזכרת בספרות התורנית ובהלכות שונות, בימינו תקנות המדינה וחוקי עזר עירוני מחליפים את פרנסי העיר, אך לעניין המחוייבות הנדרשת מתושב המקום היא אותה מחוייבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2020 11:54 |
|
| |
תביעות קטנות
כמו שהבנתי מהפוסט את מחפש מישהו שיסביר לך כיצד להגיד תביעה קטנה בבית משפט. אני רוצה להמליץ לך על אתר מדהים שנקרא www.smallclaims.co.il, הוא מסביר בצורה יפה ופשוטה כיצד להגיש תביעה קטנה בבית משפט, מה לעשות ומה לא לעשות, ואם יש צורך בעורך דין. אתר מומלץ ביותר.
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|