|
|
| נשלח ב-27/7/2008 09:44 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  | "כי היא חברתך ואשת בריתך..." (מלאכי)
למה זה צריך להיות סותר?
ואם אתה מרגיש שאותה אשה לא יכולה למלא 2 משבצות - לך על החברה
(אחרי החתונה היא תהיה גם אשה, אבל אם תיקח מראש אישה (לצורכי גיהוץ ובישול) אף פעם היא לא תהיה חברה.!)
|
|
ברשותך ליטאית, אני מצטרפת לדברייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 09:59 |
|
| |
שרפ, כבר דיברנו על כך שבנות בית יעקב שאתה מכיר מזמנך, אינן אותן של היום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 11:22 |
|
| |
אני לא ממש מצליחה להבין מה הבעיה שחברה תיהיה אישה ואישה תיהיה חברה
אני בטוחה באלפי אחוזים שאהיה החברה הכי טובה של בעלי וגם האשה הכי טובה..למה זה סותר??? אני גם מצפה שבעלי יהיה החבר הכי טוב שלי ויחד עם זאת הבעל הכי טוב...מה,אני מדומינת???
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 11:40 |
|
| |
תמיד_מזמן, מדומיינת את לא. כך זה צריך להיות.
ובנוגע אליך סנסאי ידידנו,
קוטבית ליטאית ושרפ אמנם כבר ציינו את עקרי הדברים (כשליטאית הגדירה את העניין היטב).
אני הייתי מסתכל על זה מנקודת מבט של "האם אתה מבין את משמעות חיי הנישואין".
אחת הסיבות הכי גדולות לכך שאדם מתחתן, היא הרגשת חוסר גדול בחייו. חוסר זה יכול לנבוע מגורמים שונים. בנידון שלנו החוסר (המוצדק יש לומר) נובע מחוסר של חברה לחיים. אך פה כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת, עליך להגדיר בדיוק מה אתה רוצה מאשת בריתך.
אינני יודע את גילך או את הרקע שלך, אך מסתבר שמדובר שיש חסר מסויים בהבנתך במהות הנישואין וצרכם.
אם אינך יכול להבין שאישתך יכולה להיות חברתך הטובה ביותר, חוששני שיש בך עודך ילדותיות, שכן אתה מגדיר "חברה" כאדם להשתובב איתו, ולא כשותף לחיים, שבצד הקלילות הרגעית, יהיה לו יחס רציני ועמוק לקשר שבינכם.
לעניות דעתי יש מקום גדול שתתייעץ עם רב שמכיר אותך (ואם אין, זה הזמן להפתח לאחד....), תספר לו את התלבטויותך, וביחד תנסו להגיע להגדרה מדוייקת, מהי האישה אותה אתה מחפש.
חלומות לא יעזרו. ולהפגש סתם בלי הגדרה מדוייקת לא יועיל (רק עלול לעשות עוול לך ולמדוברות).
כך שהעצה יעוצה.
ואני אאחל שפע ברכה והצלחה.
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 11:56 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | שרפ, כבר דיברנו על כך שבנות בית יעקב שאתה מכיר מזמנך, אינן אותן של היום.
|
|
לכן סנסאי מחפש שם.
דרך אגב הוא טרם מצא אותן. בגלל זה הוא פנה אלינו בקריאת מצוקה. אולי תוכלי לכוון אותו כיצד נראות הבנות החדשות של בית יעקב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 12:01 |
|
| |
כמוני. שלום, נעים להכיר :)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 12:04 |
|
| |
סנסאי, לדעתי שתי הדמויות שאתה מציג קיימות בבחורה אחת, ואל תתפלא בתוך עמי ועצמי אני יושבת...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 12:04 |
|
| |
שרפ
רואים מתוך דבריך שאתה לא מכיר את המגזר
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/07/2008 12:18:22
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 12:14 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | כמוני.
שלום, נעים להכיר :) |
|
תמי
הפורום לא נועד לשידוכים.
באישי את לא רוצה שיפנו אליך.
אז אולי תנסי דרך אחת הבנות האחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 12:19 |
|
| |
חחח! אויש.. התכוונתי שבנות בית יעקב העכשוויות הן כמוני... זה הכל, בלי לחץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 12:47 |
|
| |
אני לא חושבת שבנות בית יעקב השתנו,
הן תמיד היו אשה-חברה טובה בפוטנציאל,
הבעיה היא ששרפ מכיר את הבנות החרדיות דרך אחיותיו (אולי גם את חברות שלהן, כבחור חרדי לא היית אמור להכיר יותר מזה, לא?), כנראה שהן לא ממש משקפות ...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 13:21 |
|
| |
סנסאי, נשאר לך רק להתפלל.
השאלה אם אתה יודע על מה...
מצטרפת לכל התמהים על שאלתך...
מבחינתי, אם אישה היא לא חברה, הפסדת משהו בסיסי בזוגיות שלך.
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 14:37 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | חחח!
אויש.. התכוונתי שבנות בית יעקב העכשוויות הן כמוני...
זה הכל, בלי לחץ... |
|
סנסאי לעיל מובא המדד.
אבל ברצינות, אולי תרחיב את מעגל החיפושים שלך למקום שבו אשה ביתית, נשית, אוהבת וכו' בא גם עם שכל.
נניח בנות ממכללת ירושלים או מלוסטיג. אולי הן יענו גם על הצורך למצוא אשה שמחבבת תורה, בן-תורה ובית של תורה וגם אשת שיחה נעימה שתהווה עבורך חברה גם ברמה האינטלקטואלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 15:13 |
|
| |
מה הקשר בין מכללת ירושלים ולוסטיג?
אולי ש-2 המוסדות מקבלים לשורותיהן רק בנות שמחבבות תורה, בן-תורה ובית של תורה וגם הן בנות שיחה נעימה שיהוו עבור בן זוגן חברה גם ברמה האינטלקטואלית..
יותר מדויק לומר הן מקבלים לשורותיהן את כל הבנות ש..
הפליטות שלא התקבלו הולכות לבית יעקב שם מלמדים אותם לתקן גרבים ולבשל פסטה ברסק עגבניות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 15:36 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  | מה הקשר בין מכללת ירושלים ולוסטיג?
אולי ש-2 המוסדות מקבלים לשורותיהן רק בנות שמחבבות תורה, בן-תורה ובית של תורה וגם הן בנות שיחה נעימה שיהוו עבור בן זוגן חברה גם ברמה האינטלקטואלית..
יותר מדויק לומר הן מקבלים לשורותיהן את כל הבנות ש..
הפליטות שלא התקבלו הולכות לבית יעקב שם מלמדים אותם לתקן גרבים ולבשל פסטה ברסק עגבניות
|
|
אני מתנצל. כמו שכתבתי לתמי היכרתי מה שהיה בזמני.
הבנות היו לומדות גם להיות גננות, סיעות ומורות אבל לא היו עבודות בתחום (אלא אם היית הבת של...).
אז לפחות הורידו את המקצועות הלא מעשיים מהבנות.
|
|
|
|
|