|
|
| נשלח ב-27/7/2008 18:13 |
|
| |
סנסאי, ומה עם תגובה לדברי?
אינני חושב שנק' מבטם היא של "בעל נסיון", אם כבר של "בעל נסיון מר".
ובעז"ה עוד תזכה להכיר את זיווגך משמים, רק התחשב נא בדברי לעיל, והרבה ספיקות יוסרו מעליך.
בברכת הצלחה רבתי!
משגיחשליטא
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:21 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | |
תמיד_מזמן, מדומיינת את לא. כך זה צריך להיות.
ובנוגע אליך סנסאי ידידנו,
קוטבית ליטאית ושרפ אמנם כבר ציינו את עקרי הדברים (כשליטאית הגדירה את העניין היטב).
אני הייתי מסתכל על זה מנקודת מבט של "האם אתה מבין את משמעות חיי הנישואין".
אחת הסיבות הכי גדולות לכך שאדם מתחתן, היא הרגשת חוסר גדול בחייו. חוסר זה יכול לנבוע מגורמים שונים. בנידון שלנו החוסר (המוצדק יש לומר) נובע מחוסר של חברה לחיים. אך פה כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת, עליך להגדיר בדיוק מה אתה רוצה מאשת בריתך.
אינני יודע את גילך או את הרקע שלך, אך מסתבר שמדובר שיש חסר מסויים בהבנתך במהות הנישואין וצרכם.
אם אינך יכול להבין שאישתך יכולה להיות חברתך הטובה ביותר, חוששני שיש בך עודך ילדותיות, שכן אתה מגדיר "חברה" כאדם להשתובב איתו, ולא כשותף לחיים, שבצד הקלילות הרגעית, יהיה לו יחס רציני ועמוק לקשר שבינכם.
לעניות דעתי יש מקום גדול שתתייעץ עם רב שמכיר אותך (ואם אין, זה הזמן להפתח לאחד....), תספר לו את התלבטויותך, וביחד תנסו להגיע להגדרה מדוייקת, מהי האישה אותה אתה מחפש.
חלומות לא יעזרו. ולהפגש סתם בלי הגדרה מדוייקת לא יועיל (רק עלול לעשות עוול לך ולמדוברות).
כך שהעצה יעוצה.
ואני אאחל שפע ברכה והצלחה.
|
|
בהקשר לדבריך אני מעתיק את שאלתך לגביך שאני לא יודע בן כמה אתה ומה הרקע שלך ולמה הבנתך שנישואין זה חברות, ומה שאנשים רוצים להתחתן זה בגלל חברות.
ברוך השם לא חסר לי חברים, אני מוקף בחברים קרובים וטובים ואין לי שום חוסר בחברות, אם כוונתך הייתה דווקא לחברה, הרי שכל התחושה שיש צורך כזה מגיע ממהות הנישואין, שקשר בין זה למושג חברות אמנם דומה וקרוב, אבל קרוב רחוק, ואפילו מאד רחוק, אפילו לא ישעשע אותי לחשוב שאשתי לעתיד תתחתן איתי בשביל שאני ימלא את החוסר שלה בחבר.
צורך הנישואין הוא שותפות בהקמת ביתך הנאמן, באשר הוא, ואיך שאמונתך קובעת לך מהו בית נאמן. נישואין לא מגיעים כשאתה חסר ורוצה למלאות תאוה או רצון כזה או אחר, אלא להפך מתוך מילוי עצמי מתוך הגשמה עצמית כשאתה מרגיש שאתה מלא וגדוש אז תפנה להקים את הבית.
כשיש לך כלים לבנות בית אז אתה תבנה אותו, ואל תצפה שתבנה בית מקרטון, ואח"כ אשתך תיצור לך יש מאין כלים לצפות את הקרטון כדי שיתקרא בית.
בית בונים הוא לא נוחת מהשמיים.
אשה תתן לך סיפוק כשאתה תהיה מלא ותוכל להעניק לה משלך. היא לא תמלא קנקן ריק, כי היא לא תעריך קנקן שבלעדיה הדפנות שלו ישברו מיובש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:43 |
|
| |
כתבת היטב. ב"ה.
ברכה והצלחה, ושהקב"ה יהיה בעזרך.
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:49 |
|
| |
נקודת מבט של נשואים ולא נשואים לא קשורה לנושא, כי יש נשוי שאישתו היא גם חברתו ויש מי שלא.
חבל לי שנקודת המוצא היא שאי אפשר את שניהם, לטובתך אני מקווה שהסיבה למסקנה היא שעדין לא פגשת את האחת שלך.
אינני מאחלת לך לחיות עם אישה שאיננה חברה שלך, אני בטוחה כי האחת שלך נמצאת בנקודה המאוזנת ביותר בעבורךך בין שובבות למיושבות, ואם לא אז תצטרכו להגיע לזה ביחד, אל תוותר.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:28 |
|
| |
האשה היא אכן חברה, כמו מה שמוגדר חבר במקורותנו.
חבר טוב הוא זה העוזר לך להתפתח ובעיקר ברוחניות.
חבר טוב זה דווקא זה המוכיח אותך ולא הצוחק איתך.
כמובן צריך לדעת את האיזון - כי ברור שאנו זקוקים גם לשחרור ולצחוק הרבה פעמים.
ולזה התכוון הנביא באומרו: "חברתך ואשת בריתך"
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:40 |
|
| |
קבעת עובדה ולא פירשת, לא הסברת, סתם כי כך נראה לך.
אולי שתף אותי איך הגיעת למסקנותיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:45 |
|
| |
ככה זה בעדה שלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 12:34 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
אני מתנצל. כמו שכתבתי לתמי היכרתי מה שהיה בזמני.
הבנות היו לומדות גם להיות גננות, סיעות ומורות אבל לא היו עבודות בתחום (אלא אם היית הבת של...).
אז לפחות הורידו את המקצועות הלא מעשיים מהבנות.
|
|
שרפ,
לחשוב שבנות שאינן רוכשות מקצוע הן מצומצמות ולא תוכלנה לספק את צורכי הנפש של בעליהן -
בעיני זה צמצום מוחין אמיתי!
אתה מציע לסנסאי את בנות המכללה ולוסטיג כי הן יותר פתוחות , כי הן רוכשות מקצוע ובעיניך זה הכל.
בדקת אם זה מתאים לו מבחינה רוחנית? מנטלית?
צא כבר מהסטיגמות שלך. בבית יעקב לומדות עשרות אלפי בנות!
מתוכן טיפשות, חכמות, אצילות, וותרניות, סנוביות, צדיקות, מודרניות, רגישות, שטחיות, כאלה שבשלות לקשר יציב וכאלה שלא..
אבל אתה משוכנע שרק מי שלומדת ב.. וב.. מסוגלת להיות חברה ורעיה
תוקן על ידי ליטאית ב- 28/07/2008 12:35:57
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 12:45 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  | מה הקשר בין מכללת ירושלים ולוסטיג?
אולי ש-2 המוסדות מקבלים לשורותיהן רק בנות שמחבבות תורה, בן-תורה ובית של תורה וגם הן בנות שיחה נעימה שיהוו עבור בן זוגן חברה גם ברמה האינטלקטואלית..
יותר מדויק לומר הן מקבלים לשורותיהן את כל הבנות ש..
הפליטות שלא התקבלו הולכות לבית יעקב שם מלמדים אותם לתקן גרבים ולבשל פסטה ברסק עגבניות
שרפ,
לחשוב שבנות שאינן רוכשות מקצוע הן מצומצמות ולא תוכלנה לספק את צורכי הנפש של בעליהן -
בעיני זה צמצום מוחין אמיתי!
אתה מציע לסנסאי את בנות המכללה ולוסטיג כי הן יותר פתוחות , כי הן רוכשות מקצוע ובעיניך זה הכל.
בדקת אם זה מתאים לו מבחינה רוחנית? מנטלית?
צא כבר מהסטיגמות שלך. בבית יעקב לומדות עשרות אלפי בנות!
מתוכן טיפשות, חכמות, אצילות, וותרניות, סנוביות, צדיקות, מודרניות, רגישות, שטחיות, כאלה שבשלות לקשר יציב וכאלה שלא..
אבל אתה משוכנע שרק מי שלומדת ב.. וב.. מסוגלת להיות חברה ורעיה
|
|
ליטאית, האם יש לך פיצול אישיות?
נ.ב. בכלל לא התכוונתי לנושא המקצוע.
הכוונה היתה שבממוצע הבנות שם יותר פתוחות ויכולות להיות גם רעיות טובות וגם חברות. לא היתה בכוונתי לפגוע ח"ו בבית יעקב. אולם תשובתי היתה שיתכן ועליו להרחיב את המעגל ממנו הוא מחפש בנות זוג, אם לא הצליח למצוא אותן במעגל בו הוא מחפש.
אני חושב שאין חולקת כי הסיכויים שלו למצוא בחורה כלבבו, באופן יחסי, עדיפים במוסדות שהזכרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 15:09 |
|
| |
שרפ
אני לא מספיק מכירה את סנסאי כדי לקבוע איפה גדולים סיכוייו יותר,
אם מבחינה רוחנית הוא טיפוס "פתוח" (למען האמת, לא כ"כ עשה רושם) אז זה בוודאי יותר מודרני, אבל אז הוא גם לא זקוק לעצות שלך כי ממילא אלו יהיו ההצעות
אני פשוט חולקת על הקביעה כשכל שבני אדם הם "סגורים" יותר ככה פוחתים הסיכויים למצוא משם בת זוג לעניין..
לדעתי גם ב"בנות רחל" ו"בנות חוה" הסיכויים שווים, פשוט ענין של התאמה רוחנית.
לאיזה פיצול כוונתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 15:26 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  | שרפ
לאיזה פיצול כוונתך? |
|
אם ראית נכון חיברתי שתי הודעות שלך.
בראשונה כתבת:
יותר מדויק לומר הן מקבלים לשורותיהן את כל הבנות ש..
הפליטות שלא התקבלו הולכות לבית יעקב שם מלמדים אותם לתקן גרבים ולבשל פסטה ברסק עגבניות
בשניה כתבת:
בבית יעקב לומדות עשרות אלפי בנות!
אבל אתה משוכנע שרק מי שלומדת ב.. וב.. מסוגלת להיות חברה ורעיה.
בכל מקרה, לגבי השואל, עניתי שמוטב שינסה בנות הלומדות בסגנון אחר אולי משם תצמח הישועה. יתכן שאלו המוסדות שמנית, אני באמת לא מכיר. הוא יכול להתיעץ עם מישהו שהוא מכיר המכיר מוסדות לבנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 15:46 |
|
| |
נדמה לי שהנידון קצת ברח לפסים אישיים מי אני, איך אני, ומה מתאים לי, לשמחתי לא פניתי לחברי הפורום כדי שינסו להתאים לי סגנון כזה או אחר, העלתי תובנה מסוימת במוחי הקודח, מכוח סיטואציות כאלה ואחרות, ורציתי לשתף בה את חברי הפורום ולדון אם באמת יש מקום לתובנה זו, או שיש מישהו שמנסיונו יודע משהו אחר, או אולי חושב אחרת.
ולגבי אישית ברוך ה' אני יודע את מקומי, ואיזה סגנון אשה אני מחפש.
והמבין יבין, ואין לי כוח להסביר. ..)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:12 |
|
| |
אם תעיינו היטב בתגובות החברים תשימו לב לנתון מעניין שרוב הבנות מגינות על עצמן שהן גם יכולות להיות אישה וגם חברה ואילו הגברים שבינינו אכן מפחדים מאותו ענין ומסכימים עם סנסאי.
אז כנראה שלא הבנתן נכונה בנות את כוונותינו.
אבל לענ"ד סנסאי צודק במאה אחוז וזה באמת בעיה ענקית אם לא אדירה.
ותדעו לכן זה אחד הדברים הגדולים שבחורים מורידים עליהם אחרי פגישות בתואנה כי: "לא מתאים".
חשבו על זה.
רוב בנות יעקב גם (או רק יהיה מי שיאמר) הן לא "מספיקות" בשביל להיות "חברה". ואלו שכן הן לא מספיק רציניות.. ואלו שכן הן מודרניות מדי. לוסטיג משהו.
אני לא בטוח שהבנתן את כוונותינו הנסתרות................... ודוק..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 08:01 |
|
| |
לומדעס, מלאכי הנביא שהיה גבר כתב:
בֵּינְךָ וּבֵין אֵשֶׁת נְעוּרֶיךָ אֲשֶׁר אַתָּה בָּגַדְתָּה בָּהּ וְהִיא חֲבֶרְתְּךָ וְאֵשֶׁת בְּרִיתֶךָ.
מצד שני כמובן:
מלאכי זה לא שם חרדי.
הנשים שאליהן הוא התכוון לא למדו בבית יעקב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 13:52 |
|
| |
לומדעס
אתה מתכוון שבנות בי"ע הן מדי 'צוליות' בשביל להיות 'חברות' (במובן של חבר-חברה במושגים חילוניים?)
תשאל אברכים - תופתע לטובה !
שרפ-
ענה לכסיל כאוולתו, אז -
מלאכי זה שם של רחוב ידוע בשכונת גאולה, אז כנראה שהוא כן דיבר לחרדים
|
|
|
|
|