בית פורומים שידוכי חרדים

---אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי---

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2008 11:09 לינק ישיר 

עשני
התנהגות יעכנע טיפוסית להקשיב לאנשים באוטובוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2008 21:47 לינק ישיר 

המגזר ה"דתי לאומי" פוסח על שני הסעיפים. אי אפשר לבלבל אותם עם עובדות, ההלכה אומרת כך או אחרת. אני מדבר על רוב המגזר, לא אלה החזקים שהם בסך הכל תינוקות שנשבו, שלחו אותם ללמוד בטעות במסגרת מסויימת, וכך הם נשארו בהשקפה עקומה. לאלה לפחות לא ברח השכל מהחורים של הכיפה הסרוגה (בכיף, שרפ, קבל ת'עקיצות ברוח טובה).

האמת אני לא נשלחתי למסגרת דתית לאומית בילדותי - להיפך נשלחתי לחרדית והנה אני היום. ככה שזה לאו דווקא תינוקות שנשבו.

אני אישית למדתי בילדותי בבית ספר ממלכתי דתי, כשאר חברי לשכונה. כך זה היה עד כיתה ד', שם נלחמתי ונאבקתי קשות עד שאבי שיחיה שלח אותי לתלמוד תורה.

יום אחד המנהל שלח אותי לקייטנה "תורנית", שהיתה בימי החופש הגדול מטעם בית הספר.

להפתעתי ביום שישי היתה בריכה מעורבת לבנים ולבנות יחדיו... ברחתי מהבריכה (הייתי בכיתה ב') ולמחרת באתי למנהל, שמתי את הציצית על שולחנו. להפתעתו הוא שאל "מה זה?" אמרתי לו, למרות שאינני יודע היום מאיפה זה בא לי בתור ילד בכיתה ב', "באותה תורה שכתוב לשים ציצית, שעל זה אתם מקפידים מאוד, כתוב גם שבריכה מעורבת אסורה לחלוטין, גם לילדים בכיתות נמוכות". מובן שלא היה לו מה להגיד, אני בכלל לא זוכר מה הוא אמר. מה זה חשוב.

שני דברים-
א. אם כבר מתחילים פה וויכוחים על הנושאים האלה- אני מצפה שכל טענה תלווה בהוכחות הלכתיות. כדי שהדברים יקבלו משנה תוקף כי אחרת כל אחד יתחיל להגיד הרי ברור שזה אסור וברור שזה ככה- הלא זה ידוע. אז נא לציין
ב.סיפורים אישיים לא מעניינים אותי - כי סיפורים אישיים על ילדותי בציבור החרדי אני יכול לספר לך מכאן ועד הודעה חדשה. אין להשליך ממדגם כל כך קטן לכלל. אלא'כ תלמד סטטיסטיקה ותדע איך עושים את זה מקצועית.
ג. לגופו של סיפור-  אולי בכ'ז תנסה להיזכר מה הוא אמר לך ?

אותו עיקרון נשאר מאז ועד היום, החבר'ה המזרוחניקים רוקדים על כל החתונות, יש להם חברה ויש להם ציצית, לחלקם הגדול יש טלוויזיה אבל הם הולכים לבית הכנסת, הם מתגייסים לצבא אבל איכשהוא מסתדרים עם החיילות (חתיכא דאיסורא, למי שמכיר את הבדיחה), בקיצור - הכל בכל מכל כל, סלט שלם שאתה לא יודע מה יש בתוכו.
כלל נוסף - כשאתה אומר 'רובם של' או כל נתון שאמור להשליך על ציבור - אנא ממך תשתדל להביא ראיות סטטיסטיות.

גם אל תקבע אקסיומטית שיש להם חברה - תעשה סדר בדברים-  איזה גילאים - ומה גודל התופעה.

ולך יש אינטרנט מה זה אומר ?
הסדרניקים מתגייסים (רובם הגדול מחפשים את המצב של..) יחידות הומוגניות שבהם קיימים רק בנים- ותראה איזה סיפורים הם עשו כשהביאו להם מדריכות.
או שהם מתגייסים לנח'ל החרדי.

שוב - למרות שלכאורה הדברים ברורים אני רוצה שיצורפו ראיות הלכתיות לדברים.

אין להם שום רב, הכל חרתא, נדבקו ברב מרדכי אליהו עד שבפירוש הוא אמר שהוא לא שייך לאף אחד ובפרט לא אליהם, נדבקו ברב שפירא אבל צפצפו עליו (למי שזוכר, קרה לא מזמן במפד"ל), אין דין ואין דיין. איש הישר בעיניו יעשה.

אין להם שום רב - אתה מתכוון מבחינה שהם לא מקבלים עליהם שום רב ? או מבחינת זה שאין בציבור רבנים?
דבר שני, ממתי חברי המפד'ל או לפחות היושב בראשה הפכו למדגם המייצג -  ייתכן שאם היתה האפשרות היו מפילים אותם בעבור זאת (לכן הם גם הצטרפו לאיחוד הלאומי כי אחרת הם לא היו עוברים את אחוז החסימה)

בתור שכאלה ברור שהם מנותקים מסטיגמות, אין להם חשש שמישהו ירכל עליהם או לא יקבל את הילדים שלהם למוסדות, הם מתלבשים איך שבא להם בצורה הכי צבעונית שיש, לא כמו החרדים רק שחור ולבן (במקרה הטוב אפור או כחול), הבנות לא לובשות גרביים וחוגגות עם ג'ינסים וחולצות קצרות.

- מה הבעיה שהם מנותקים מסטגמות ?
  ציין הלכתית את הבעיה בלבוש בגדים צבעוניים.
  כמו כן הכללים על אקסיומות מכלילות חלות גם פה - גודל תופעת אי לבישת הגרביים וחצאיות גי'נס וכו'והמקורות ההלכתיים

אז כל התחלואים של הציבור החרדי, נובעים רק מדברים טובים שלמסכנים האלה אין, ובקטע הזה צריך רק לרחם עליהם שאין להם דרך ברורה, רק תורה שכתוב בה "מדינת ישראל" ו"ארץ ישראל" ו"ציונות" ועוד כמה קשקושים.

- התחלואים של החברה החרדית יכולים לנבוע ממשהו טוב כשטוב מוגדר רמה תורנית ? במילים אחרות אתה טוען שתחלואים חברתיים מסויימים נגרמים משמירה על התורה.

ניסית פעם לברר את מקורותיהם לדרכם או שהחלטת ממצבך כרגע שאין להם דרך ברורה ושאם יש זה רק מדינה ארץ וציונות?
- שוב, אם אתה טוען שמשהו קשקוש אנא ציין מקור הלכתי או לכל הפחות טיעון לוגי שאפשר לקבלו.

אני אישית בתור ילד קטן, זוכר את עצמי יחיד ובודד בבית הספר הממלכתי דתי, היחיד בלי חברות, היחיד עם כיפה שחורה, היחיד עם פאות!!! לא שמתי על אף אחד ונלחמתי כדי לצאת מהשקר הזה ולהיכנס לת"ת נורמלי שמקיימים את כל התורה ולא מה שבא להם.  - שוב, סיפורים אישיים לא רלוונטים מבחינתי.

הייתי ילד מחונן, המליצו עלי לבית ספר יותר טוב, עשיתי בחינות עם עוד כמה מחוננים, הכשלתי את המבחנים בכוונה ועשיתי צרות בלי סוף עד שיצאתי מהמקום הזה. - באמת שמגיע לך על זה מחיאות כפיים - קבל ח'ח.

כשהגעתי לת"ת - הרגשתי שהגעתי למקום האמיתי. מקום של יראת שמים אמיתית, לא משתמשים בתורה ככיסוי לכל המעשים המגונים שיש בעולם, התורה זה לא איזה דגל שמנפנפים בו, אלא דבר אמיתי שצריך להרגיש בכל צעד ושעל בחיים. - אני מכיר הרבה אנשים שיגידו ההיפך. הרגשות וסיפורים אישיים לא רלוונטיים.

לא מזמן היה אשכול בחדרי חרדים על הגר"ע יוסף, אפשר לחפש שם, היתה הפניה לסרטון בMSN, שם צולמה ספרייתו הענקית של הרב, ומי ליוותה את המצלמה? בתו המזרחסטית. שעשתה פדיחות בעצם קיומה. הגולשים ובתוכם אני הקטן, לא יכלו מלהתאפק מלצעוק בריש גלי, הלזה יקרא כיסוי ראש? חצי ראש מגולה? ואלו לא נחשבים זוג פשרן, אלא מהאדוקים שבהם.  - התרגשתי מאוד מהסיפור ואכן יש בעיה. מה הקשר לציבור הדתי לאומי ?

בקיצור, גם הגולשים שאינם חרדים, שנכנסים לבחדרי חרדים ושם הפורום לא אומר להם כלום, בכיף. אבל שלא יציינו בכל צעד ושעל את הכאב שאוכל אותם, השאלה שמנסרת בהם, "למה אני לא חרדי אמיתי"????

:)

ותשובות יש להם לרוב. החרדים ככה והחרדים ככה וכן על זה הדרך.

אבל איך אמר אותו גאון? אלו תירוצים ולא קושיות, ועל תירוצים אי אפשר לענות תשובות.

אני לא חושב שאפשר לקבוע אקסיומטית שכל (אם כבר אז חלק) ממה שיש להם זה  תירוצים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2008 22:15 לינק ישיר 

תהיו בריאים איך יש לכם כח לקרוא כ"כ הרבה. איש באמונתו יחיה. העיקר לצאת מדרך תורה וראיה תורנית העיקר הכוונה. יש כמה דרכים לאמת. כל דרך והחסרונות שלה. דרך הר קוק משלבת את יתרונות כל הדרכים ולכן היא הדרך האידיאלית. תגידו מה שתגידו זו דעתי. ואני אישית מודה לאל שנולדתי למה שאני עכשיו למרות שאני יודעת שאם היתי נולדת למגזר אחר אולי הייתי אומרת את אותו הדבר. ANYWAY העיקר שכולם מרוצים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2008 00:59 לינק ישיר 

רנדוו היקר-
א. אולי אני כן אבל לטובת כלל הציבור.

ב. הזכרת פה את הספר של ה'חוזר בתשובה' -

אני מכיר את הספר הזה היטב וגם את הספר השני - והוא נקרא דת הציונות שיוצא ע'י עמותת אזמרך בלאומים (מי שרוצה יחפש את זה בגוגל ומיד ימצא - אפשר להוריד את שני הספרים בחינם)
לצורך העניין אתייחס בקצרה לספר-

הספר מלא במקורות  (שלא מזכיר דעות אחרות בעניין וחלק מהפעמים בהתעלם מההלכה שנפסקה בפירוש על דבר זה) שלא לדבר על ביזוי ת"ח. - אבל אין התייחסות לדברים שאתה,רנדוו, כתבת במקרים ספיציפיים אלו או הדומים להם.
אני עצמי התדיינתי איתו ובשלב שביקשתי ממנו לשים רבנים שניה בצד ולענות לי לעניין הפסקתי לקבל תשובות.
אחד מהרבנים שלי הסכים לדון איתו אבל בתנאי שלא יבזה רבנים - ונאלץ לנתק את השיחה לאחר 2 דק'.

ההנחה שלנו היא שמדובר אכן ברבנים (ולמי שמתעניין לא מדובר דווקא ברבנים של היום (שלפעמים נהוג לזלזל בהם- אלא גם ברבנים של לפני עשרות שנים)

אותו רב למד בחינוך ממ'ד ולא היה מהזרם החזק בכ'א אלא מהזרם הפושר . חזר בשאלה ולאחר מכן חזר בתשובה כחרדי.
לאדם קוראים הרב אברהם חזן היום באיזור גיל ה - 40 והוא היום מרצה בהרבה מקומות-  שוב אתם יכולים להכנס לאתר עצמו.

ככלל- אני ממש נגד הכנסת הראש בין הרים בעניין המחלוקת על אתחלתא דגאולה - (בשבילך רנדו, קשקושים, בשביל הרבה רבנים גדולים - זה לא.)
לכן מי שמושכים אותו דברי הרב אברהם חזן - שיבושם לו. מי שלא - גם לו ייטב.

אישית קראתי את הספר לפני שהפכתי לדת'ל ואחרי שהפכתי לדת'ל (במקרה זה , 2 חלקים) כבר מספר פעמים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2008 18:37 לינק ישיר 

בשמחה -
על הספר --
http://www.yoel-ab.com/about_the_book.asp

להורדה -
http://www.yoel-ab.com/the_book.asp

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2008 19:17 לינק ישיר 

תאמין גם תאמין.
הספר הזה - יותר משהוא הוסיף הוא הוריד. (לי בלבד כמובן)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2008 20:02 לינק ישיר 

בהנחה שהסכמתי לדבריך - לאחר שהצבור הד'ל יחקה במלואו את החינוך החרדי יבטלו טרוניותיך ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2008 00:09 לינק ישיר 

וואי, איזה אקשן פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2008 11:43 לינק ישיר 

אה סליחה רנדוו - לא ראיתי את התגובה בדף הקודם (אחרי פרסום הספר)

אז שוב, עד שאתה מכליל ציבור שלם או רובו או חלקו אתה מוזמן להביא נתונים.

בזמנך הפנוי אם אתה באמת רוצה לדעת ומוכן לראות - תפתח עלוני שבת או עיתונים (למשל בשבע) של הציבור הד'ל ותחליט בעצמך אם כל מה שהם עוסקים זה ארץ ישראל וציונות.

ומאין לך שזה כל כך 'ברור' שהתורה לא התכוונה לכך ? ביקשתי - לכל טענה הצמד מקורות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2008 14:35 לינק ישיר 

אקשן??????
הלכו כאן על כל הקופה. אם כבר יש במה אז עד הסוף?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2008 15:00 לינק ישיר 

לגבי הרב אבינר -
א. אם אתה כבר מביא את ראיותיך מהאתר הנ'ל אז אתה אמור לדעת גם איך הרבנים הדת'ל מתייחסים אליו.
אם אתה חושב שהאתר הנ'ל מסלף אז אל תביא ראיותיך משם.

את מה שכתב הרב אבינר בעלון באהבה ובאמונה-  לא אני אתרץ - אם אתה מחפש תשובה אמיתית אתה מוזמן לשאול אותו את השאלה ולהעביר ביקורת ולקבל תשובה.

הכתבה שהבאת -
א. אז יש בחורה שחושבת שמותר לה לעשות את זה - מה אני אמור להבין לכלל הציבור
ב. להביא כתבה בלבד זה לא עניין מרגש- אם יש לך ביקורת תשמיע אותה.
ג. הציבור הד'ל מורכב מגוונים רבים לכן גם יקשה להשליך מגוון אחד על גוון אחר.

סתם שאלה -- איך כל זה קשור לאמונת הד'לים לגבי אתחלתא דגאולה וכו' ?

דבר נוסף - לדעתי, עדיף לא להעביר ביקורת על רבנים ובמיוחד כשמעורבב בזה ספק לשון הרע או הוצאת שם רע - הזהרו בגחלתן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2008 15:51 לינק ישיר 

מצטער רנדוו אבל כנראה אני לא אגיב באשכול הזה יותר.
תמי צדקה בסמול טוק-  הוויכוח הזה הוא מיותר - מה עוד שהוא לא קשור לשידוכים ולסובביהם כלל וכלל.

:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 09:23 לינק ישיר 

זאב כתב :

אדון שרפ היקר, עצם העובדה שאתה שופט את הציבור החרדי דרך המשקפיים של בחדרי חרדים מלמדת אותי יותר מכל על צמצום המוחין שממנו סובלים כל בני מינך,
האם בעבר [לפני שהמגזריות הומצאה] לא היו מחלוקות? לא רבו על פרנסות העיר? לא רבו עם רב העיר?
האם אנחנו מתיימרים לומר שהעם כולו צדיק במדריגתו של משה רבינו???
האם לא קיימים מחלוקות שלא לשם שמיים במחנכם הטהור ואידיאלי????
הויכוח בינינו הוא לא על גבי חוטא זה או אחר, הויכוח הוא על דרך, על אמונות משונות שפיתחתם לכם, על קירבה רוחנית ומנטלית ביניכם לבין כופרים ומינים שאין בהם פיסת אמונה בבורא העולם
ויקצר המצע כאן להעלות את כל פרטי הטענות שיש כלפי האמונות הטפילות והתפילות שאתם מאמינים בהם, לנו די בזה שאנחנו נוהגים כמנהג אבותינו זה שלשת אלפי שנים ויותר,
וגם אלף טענות פרטיות לא יוכלו לשנות את האמת הפשוטה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 12:28 לינק ישיר 

איך האשכול הזה עלה פתאום?

לזאב-  יש המפקפקים ב'לשם שמיים' של הוויכוחים והמחלוקות בציבור החרדי.
אם יקצר המקום להעלות את פרטי הטענות אז גם אל תכתוב שיקצר המקום כיוון שזה פרובוקציה. כנ'ל על ההכללה וההקצנה בטענה הקודמת על "קרבה רוחנית ומנטלית לכופרים" .   כיוון שאיני חושב שיש מישהו שקורא לעצמו דתי שיגיד שהוא קרוב 'רוחנית' לכופר. 
ייתכנו קרבות אחרות למשל אחדות לאומית שזה נתון לדיון. 

דרך אבותינו זה 3000 שנה הייתה גם לא לגלוש באינטרנט..לא,גם חרדים לא שומרים על דרך אבותינו זה 3000 שנה במדוייק..וגם הם לא מסוגלים לחתום על כל דבר שהיה פעם שהם מקיימים גם היום.

כמה מילים נינוחות: כמו שאני תמיד טוען ואטען...לפני שניגשים לבקר ציבור אחר חייבים לעשות ביקורת עצמית וביקורת של הציבור שלך.
ד"א , לדעתי בכל הנוגע לוויכוח בין הד'ל לחרדים- שהוא חסר שחר ותכלית כיוון שכל אחד מבוסס בעמדתו - פשוט כדאי לא להתעסק עם זה. לשחרר את הביקורת האצורה בפנים ולהמשיך הלאה.
כל אחד יעשה מה שלדעתו נכון ובואו נקווה שהדרכים יצטלבו בדרך לקידוש שם שמיים ברבים.'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 13:31 לינק ישיר 

עוצר [ולא חושב כנראה, או שלא קורא] יקר
אני כתבתי משהו על לשם שמים??? אני דווקא הדגשתי שמעולם הדת לא התיימרה בזה שכולם שלמים, והיו ויהיו עוד הרבה הרבה מחלוקות שלא לשם שמים בציבור החרדי
אני רק הדגשתי, שהויכוח איננו מתמצה באיכות הפרטנית של היחיד [למרות שגם בזה החרדים עדיפים לאין מונים מאנשי השעטנז] אלא בשאלות עקרוניות שהציבור הדתי לאומי סוטה בהם באופן מופגן מהמוסכם על כל חכמי ישראל זה כשלשת אלפי שנים
היחס אל הרב קוק הוא יחס אמביוולנטי כי כשהיה צעיר היה ידוע בתור תלמיד חכם גדול, אך לטעמינו ביישה זקנותו את ילדותו, וכך חושבים וחשבו רוב מנין ובנין של חכמי ישראל המקובלים עלינו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ---אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי---
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.