|
|
| נשלח ב-22/6/2009 14:01 |
|
| |
למה אתה הופך את זה לאישי?
צודק והמילה 'לא' לא בלטה לעיני כשקראתי את מה שכתבת.
למי אתה קורא אנשי שעטנז? האם תרגיש בנוח אם אני מנגד אקרא לציבור מסויים 'תלמידי הרב נוח מוקצן שמלמד בשיטת העדר"" ?
על אילו שאלות עקרוניות אתה מדבר? לטעמכם לא אכפת לי - זכותו של כל איש להחליט על טעמו. על הקביעה של רוב בניין ורוב מניין אני אקבול בכך שסביר להניח שלא ספרת וגם אין בידך הכלים לכמת את האיכות של תלמידי החכמים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 14:29 |
|
| |
לי מספיקים ר' חיים ר' אלחנן החפץ חיים ר' שמעון ר' חיים עוזר ר' ברוך בר וכולם נגד ההוא מלידא, נו נו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 15:28 |
|
| |
מולם [אם אתה מתעקש לעמת]
הרב אריה לוין זצ"ל הגרש"ז אוייערבאך זצ"ל הגרא"ז מלצר זצ"ל ר' חיים מן זצ"ל הרב חרל"פ זצ"ל בעל ה'לשם שבו ואחלמה' ר' ירוחם ליבוביץ' זצ"ל [הגם שזה יראה לך תמוה] הרב חיים עוזר גראדזענסקי זצ"ל [ציץ אליעזר] הרב צבי פסח פרנק זצ"ל החפץ חיים [ עד כה רוב הסיפורים והראיות ששמעתי בעניינו הראו דווקא ההפך ממה שאתה מציג] ר' יעקב שפירא מוולוז'ין זצ"ל הגר"י הוטנר זצ"ל הגרש"א יודלביץ' זצ"ל הרב אברהם אהרון בורשטיין זצ"ל הרב עובדיה יוסף שליט"א הרב מרדכי אליהו שליט"א הרב אלישיב שליט"א
וזו רשימה חלקית של אלו שהכירו אותו לקראת סוף חייו. על תחילתן כבר הסכמת. [קיים קישור למקור לכל רב בפנ"ע]
אישית אני מאוד לא אוהב עימותי רבנים - הרב הזה אמר ככה והרב ההוא אמר אחרת ויאללה עליהום. תלמידי בית שמאי ובית הלל נפגעו מהמשך המחלוקת כיוון שהם לא היו שמאי והלל.
זה פשוט חבל להתעסק עם זה.
דבר נוסף, חוץ מהנ'ל, אני מניח שאתה מכיר את הטענה על שיקולים אינטרנסטיים שבגינם כדאי להאמין - מה אכפת לך לקיים מצוות ? אם עברת עבירות תסבול ואם לא עברת - לא קרה כלום.
אותו דבר לגבי כאן , ניסיון להעכיר שם של רב כלשהוא במידה ואינך מכירו אישית והדעות גם כך אינן ברורות הוא פשוט להכניס ראש למקום שבו הוא לא צריך להיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 15:39 |
|
| |
עוצר וחושב,
תן לי רב אחד היום שממשיך את משנתו של הרב קוק בדיוק.
אין לכם שושלת.
אין לכם חוליה אחר חוליה קשורות בקשר אמיץ, כל אחד משנה לפי טעמו.
המסורת זה הדבר היחיד שעליו עומדת התורה, וזה הדבר הכי מקודש בעולם.
תוקן על ידי אופק20 ב- 22/06/2009 15:38:43
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 15:53 |
|
| |
הרב יעקב שפירא שליט"א האם את יודעת מה היא 'משנתו של הרב קוק' שאת שואלת את השאלה הזאת. האם ללכת באופן מדוייק לפי משנה של רב מסויים לפני 70 שנה היא נכונה? לא מדובר כאן בחסידים. ועדיין השאלה קיימת.
המילים שלך חוליות קשר אמיץ וכו' חשובות מאוד - אבל אני לא רואה תוכן בשאלה באופן שאני יכול לענות עליו. מה זה נקרא 'כל אחד לפי טעמו' ובאיזה נושאים מדובר - כמה הם נוגעים למסורת שעליה עומדת התורה. איזה מסורת יש ללבישת כובע או קפוטע...האם אכפת לי שילבשו? לא...כי זה לא נוגע ל'מסורת שעליה עומדת תורה'
גם אני יכול להגיד תני לי רב אחד שממשיך את משנתו של הנצי"ב? אין לכם שושלת אין לכם חוליה וכו' וכו'
למה את חושבת שנבנתה חוליה ושושלת אחרי הרב קוק שעליה את קובלת שיש חסרון ? את יוצאת מנקודת הנחה שהוא הבסיס לכל מה שהציבור הדת'ל דוגל בו..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 16:07 |
|
| |
את מי ממשיך הרב קוק אני לא יודעת.
מה שכן אני יודעת, שלא ממשיכים אותו כמו שהוא רצה
לפחות דבר אחד קטן, לדוגמה: הרב קוק אמר שמי שיכול לשבת וללמוד תורה שיעשה כך, ולא יילך לצבא.
מישהו היום ממשיך אותו?
ויש עוד המון דברים.. אבל אני באמת לא מכירה מספיק.
יש רב אחר שעליו כל הציבור הדת"ל טוען שהוא מתבסס? לא חושבת שטעיתי בבחירת הרב קוק זצ"ל..
ברגע שאין לך שושלת יציבה דור אחר דור אתה בסיכון, אתה מהמר על משהו שהוא אולי נכון ואולי לא. עדיף ללכת על הבטוח.
כל אחד לא יכול לשנות לפי טעמו, בשום אופן לא, במשפט הזה אתה פותח פתח לכל הכתות הכי מטומטמות בעולם לבוא ולטעון שהאמת אצלן.
דור מתחת לא חולק על דור מעל. זה פשוט שזה ככה.
אחרת- ים הדעות הכוזבות חוגג...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 17:51 |
|
| |
בוודאי, יש מספר גדול של בחורים בישיבות שמתחתנים וממשיכים להיות אברכים כל חייהם מבלי לשרת בצבא. כך שאינני מבין על מה את מדברת. דוגמא: ישיבת מרכז
גם אם מדובר על ביסוס לא מדובר על חסידות. שימי לב לאבחנה בין השתיים.
עדיין לא הבנתי על איזה שושלת את מדברת. אין פה עניין של הימורים ושום דבר לא בטוח. מדובר על הבדלים בהשקפות כשלשניהם יש ביסוס מהמקורות. ולפעמים להיפך, יש מקומות שהציבור החרדי יקבל ביקורת תורנית מבוססת על דברים שהוא גורע עצמו מהם.
ברור שלא יכול לשנות לפי טעמו. תלוי מה. את מתקשה לחלק בין דברים שהם יסודות התורה לבין דברים שצריך לדון בהם כמו מעמד המדינה למשל. בדיון בהם חייב להיות מבחינה תורנית והלכתית - ואכן כך היה עד לדורות האחרונים [למשל כמו הוויכוח הזה] . ולא "נראה לי שאלוקים רוצה שכולנו נאהב אחד את השני ולכן אין בעיה של צניעות מצידי" לא בזה מדובר - אין בזה שום ביסוס הלכתי.
שוב, הדיון בנושא הזה הוא הלכתי נטו ולכן אין מי שצודק או מי שבטוח אצלו. אלו ואלו.
איפה הוזכר שדור מתחת כן חולק על דור מעל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 18:33 |
|
| |
אוי,אני מתה על על זה.................!!!!
נו, שמישהו יעלה נושא התנגחותי... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 09:34 |
|
| |
כרגיל, אתם ההזויים עם הדמגוגיה הטיפשית שלכם. אולי תזכיר לי באיזה ישיבות לימדו רוב האנשים שהזכרת? אולי אתה זוכר לאיזה ציבורים הו היו מחוברים? החפץ חיים תמך בריינס???? כן, או לא??? ר' חיים עוזר תמך בו??? [אני לא מתייחס להרב עובדיה, ולא להרב מרדכי אליהו, ולא להרב חרל"פ, שהם באמת מזוהים אתכם, לפחות חלקית] כל הרשימה שהזכרת, למרות שכשהם כתבו מכתבים להרב קוק הם כתבו לו בצורה נכבדת [וזה פשוט,לכל בר דעת] לא היתה להם שום זיקה למזרחי ואדרבה הם כולם נלחמו בו, ואז היתה המזרחי אגודה של אנשים יראים ושלמים פחות או יותר. לא כל שכן היום שהנכם שעטנז לא ברור
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 12:00 |
|
| |
לא השתמשתי בדמגוגיה כך שאין לי מושג על מה אתה מדבר. להפך, להאשים מישהו בדמגוגיה ללא תוכן זה חוסר הוגנות. לא השתמשתי בדעות קדומות,סטיגמות או אזכור סלקטיבי של עובדות וכו' כדי שתקרא למה שאמרתי דמגוגיה.
דווקא להגיד 'כרגיל'' זה דמגוגיה..ו'אתם ההזויים' זאת העלבה ופגיעה בחוקת הפורום.
למאי נ"מ באיזה ישיבות לימדו? אגב הרב אברהם אהרון בורשטיין זצ"ל לימד במרכז הרב עד לפטירתו. בוודאי שאני לא זוכר כיוון שלא חייתי אז. הם היו מחוברים לכל הציבורים. האם דיברנו על הרב קוק או על ריינס שאתה שואל את השאלה הנ"ל?
כנ"ל לשאר התגובה שלך. אתה קופץ מטענה לטענה - כי להגיב על הטענות הנוספות שלך אני לא מעוניין כל עוד לא מוצה העניין לגבי הרב קוק זצ"ל.
שלום אני שעטנז אבל אתה שופך דמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 14:02 |
|
| |
אין ספק שהרב קוק היה תלמיד חכם, ובזמנו הוא נחשב כאחד מההבטחות הגדולות בקרב הרבנים הצעירים שהיו בדורו, ואכן היחס איליו היה בהתאם, כמובן שגם אחרי שפרצה המחלוקת עם תלמידי הגרי"ל דיסקין עדיין העמידוהו גדולי הדור על חזקתו עד שיתברר להם ההיפך, [שכך הוא הדין בכל דיני התורה, ובפרט שלענין בצדק תשפוט עמיתך כתבו הראשונים שתלמיד חכם יש לשופטו לצד הטוב אף אם המעשה נראה רע] אך משהתברר להם מי הוא ומה הוא כולם ללא יוצא מן הכלל ניערו את חוצנם ממנו, למרות שעדיין כיבדוהו בפניו. ואינני מבין מדוע אנחנו מתווכחים, כשההסטוריה [הלא רחומה] כבר שפטה את מפעליו, ופוק חזי את הצחנה העולה מרוב רובם של ממשיכי דרכו. ואינני מדבר על בנו הסוטה צי"ק שהיה מלטף בחיבה ידי נשים [הא, גם את זה ראינו אצל הגדולים!!!!????] שהיה בור ועם הארץ והנכם מרקדים לצלילי מילותיו העטופים באהבת ישראל [ותוכם ארס עכנאי על תלמידי חכמים לומדי תורה] וראה כמה וכמה אלפים ורבבות של נערים שהיו יכולים לעבוד את ה' בתמימות יצאו לתרבות אנשים חטאים לצלילי תזמורת אהבת ישראל המטופשת שלו כך שהויכוח מיותר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 15:27 |
|
| |
כשאתה אומר מה אנחנו מתווכחים וטוען ההיסטוריה מוכיחה אני מצפה לראות הוכחות מלבד הדברים שלך. אני התחייבתי להביא מקור לכל רב שהבאתי.
לגבי הצחנה..אתה שוב ושוב חוזר על אותן אמירות..אני לא מסכים שיש צחנה. וזה ברמת הטענות שלך. אתה אומר שיש - אני אומר שאין.
לגבי הרצי"ה קוק א. תוכיח שהיה מלטף בחיבה ידי נשים ב. תוכיח שהיה עם הארץ ג. תדון בזה הלכתית ד. האם ראינו ע"י גדולים גלישה בחדרי חרדים? ה. אין בי ובשכמותי ארס על תלמידי חכמים ולומדי תורה - והליפך ככה שאתה מהכליל הכללות שאינן במקומן ו. לא הבנתי את הבעיה בצלילי התזמורת של אהבת ישראל - מה הבעיה באהבת ישראל?
הוויכוח אכן מיותר אחרי שכל מה שיש לך לטעון זה צא ותראה - בלי שום ממש מאחורי הטענה. עם טענות על הסטוריה שמוכיחה את עצמה ללא הוכחות על ההסטוריה הנ'ל עם העלבות כלפי ציבור וכנראה חוסר הכרות מובהק עם הציבור עליו אתה קובל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 16:07 |
|
| |
א: המקור הוא מראיון שהצדיק הנ"ל נתן לעיתון קדוש בשם "לאשה" ב: הוא גר קרוב מאד לביתו של סבי, שהכיר אותו מקרוב מאד [מאי שם ברח' עובדיה] ג:? ד: גלישה בחדרי חרדים איננה עבירה כלל [אא"כ היא משמשת ככלי לביטול תורה, אך מי שגולש על מנת להנפש אין בזה שום איסור] ה: רוב הציבור שאתה נמנה בין שורותיו מזלזל בתלמידי חכמים, [אבל אני דברתי על כתביו של השוטה הסוטה הזקן צי"ק] ואל תהיה שוטה ותנסה להתמם בענין ו: אהבת ישראל היא דבר נפלא כשהיא איננה משמשת כסות להתקרב בקרבה גמורה לכל מי שהקב"ה שונא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 16:43 |
|
| |
א. איך מראיון הגעת לליטוף ידי אישה ב. האם סבך הוא מקור מהימן מספיק על מנת למדוד ולכמת גדלות וידע של רבנים? האם לגור בשכנות לאדם מהווה הכרות מספקת ? ג. לגבי מה הוא עשה ומה מותר ומה אסור ד. האם אתה מניח שהגולשים החרדים בו גולשים אך ורק לצרכי נופש? ה. רוב הציבור שאני נמנה עם שרורותיו אינו מזלזל בתלמידי חכמים. [מה שדיברת - אנא תוכיח] אני לא מתמם אני רוצה נתונים ענייניים ולא דמגגוגיות ובפרובוקציות ו. מדוע נדמה לך שהשימוש באהבת ישראל אצל הדת'ל הוא כסות להתקרב בקרבה גמורה לכל מי שהקב'ה שונא. ? בנוסף, אולי מדובר באהבת ישראל נטו ? ז. את מי הקב'ה שונא?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 19:09 |
|
| |
א: תקרא את הראיון בעצמך [אני לא תמים, אתה יודע בדיוק למה אני מתכוין] ב: סבי היה תלמיד חכם מובהק שנזהר מלה"ר כמו מאש ד: לא, אבל הגלישה כאן איננה איסור, ובקשר לאיסורים הפרטיים שחרדים עוברים כבר כתבתי לך ה: המצב היום שרוב הציבור שאתה מזוהה איתו יודע הרבה הרבה יותר טוב מי הוא כוכב זמר זה או אחר או ספורטאי מאשר ידיעה מה זה תלמיד חכם [ועזוב את התמימות בצד] ו: זו עובדה בדוקה שמזדקרת לה בכל מפגש עם מישהו מבני מינכם, וכן בכל המסגרות הפרסום הציבוריות כעיתונים וכאלה [עיין ערך הצופה ז"ל]
|
|
|
|
|