בית פורומים שידוכי חרדים

---אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי---

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2009 19:36 לינק ישיר 

א. תביא קישור
ב. לא מוכיח לי כלום. ולי יש מכר בן 72 ת"ח שלמד בשכנות לרצי"ה שאומר שהרצי"ה קוק היה ת"ח
ג.  לא זכור לי מה כתבת. הגלישה כאן, במקרה של ביטול תורה היא איסור (אגב דילגת על ג')
ד. לא מדובר בתמימות. אתה פשוט אינך מכיר את הציבור שאתה קובל עליו. 
ה. הטענה האחרונה שלך למשל היא דמגוגיה במיטבה.  "עובדה בדוקה". עובדה בדוקה היא שזה לא ככה. 

האם ככה יתנהל הדיון/וויכוח? אתה אומר זה א' כי זה ידוע ואני אומר ב' כי אתה לא יודע ?
אני לא רואה סיבה להמשיך את הדיון/וויכוח הזה כשהוא נשאר ברמה הזאת. שים לב שגם רנדוו לפניך בא באותן טענות חסרות משקל מאחריהן יחד עם דמגוגיות של 'ידוע' ו'מפורסם' אז ---
אולי ככה מפורסם וידוע לך..אני מאוד מסתפק שאתה כחרדי לאיזה תלמידי חכמים דת'ל נחשפת ואם בכלל..

אני מסיים כאן את הוויכוח שלי איתך כיוון שמשתקף מדבריך הכוללניים כלפי ציבור הדת'ל שאינך מבחין בתתי ציבורים.
אתה יכול לראות את הציבור הדת'ל כמו שאתה רואה אותו עכשיו. אתה יכול לראות אותו כציבור לומדי תורה שמקבל גם את הנספחים והנחשלים לתוך חיקו.
בצורה דומה אני אוכל לראות את הציבור החרדי כולל השבבניקים,שותי הקפה בכוללים,נייעסני מקווה וקיצוניים מחבקי אחמדניאג'ד למיניהם כגוש אחד. ומצד שני אני בוחר לראות את לומדי התורה בנפרד ואת הנחשלים בנפרד.

הבחירה היא בידיים שלך אם היא עד כה נשללה בשל דעות קדומות.
אתה מוזמן להכיר את הציבור - תבוא לישיבות לך לכוללים, דבר עם רבנים. 
נדבר אחרי שתעשה את הנ"ל.

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 23/06/2009 19:40:38

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 23/06/2009 20:14:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2009 13:48 לינק ישיר 

העוצר, כל מה שאכתוב לך לא ישנה את דעתך, אבל כמו שכבר אמרתי לך הויכוח בינינו הוא על הדרך, ולצערינו אתם הולכים זה כמאה שנה בדרכי עיקש ופתלתול,
התוצאות האיומות בשטח [של רוב מנין ובנין מהציבור שלכם] מראות לכולנו שמה שראו גדולי ישראל בזמנים שהמזרחי כלל בתוכו אנשים יראים ושלמים [אם כי תמימים] היה חזון מפוכח של אנשים שידעו משהו פה ושם

ואלף טענות ומענות של מה בכך לא ישנו את העובדה המצערת הזו [למרות שאתם מנסים לספח למחנכם הדליל כל גדול בישראל שכתב מכתב מנומס למישהו ממחנכם]
כך שבאמת ובתמים אין לנו על מה להתווכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2009 14:40 לינק ישיר 

דעתי התשתנתה כבר - שפעם חשבתי כמוך.

על השאר אני לא אגיב מאותה סיבה שכתבתי בתגובה שעברה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2009 20:10 לינק ישיר 

אגב, הראיון עם הצדיק הקדוש צי"ק התפרסם בלאשה גליון 1589 בתאריך 25.9.1977
ושם אדון עוצר, אתה גם תראה מעט ממחשבותיו היפות והנכונות של הסוטה הזקן הנ"ל שכפי שכבר אמרתי לך סבי שהיה תלמיד חכם גדול הכיר אותו היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2009 07:44 לינק ישיר 

ואו, אתם ממש מדברים סינית
כלום לא הבנתי מהדיון הזה
אבל מה שכן הבנתי, זה לא ויכוח לשם שמיים
האשכול הזה מיותר בעיני אתם מתווכחים על שטויות ועל השקפות
לא שייך להתווכח על השקפות! כל אחד והדרך שלו בה הוא בוחר לעבוד את השם
אין לאף אחד אחר זכות לבוא ולהגיד "הדרך שלך לא נכונה"
בכל דרך יש את הקוצים שלה ואין מה לעשות אנחנו לא דור של צדיקים
אבל מפה ועד להכנס אחד בשני בגלל השקפות שונות?
ריבונו של עולם לאן הגענו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2009 09:33 לינק ישיר 

ליאור אני מסכים איתך לגמרי. לכן אני גם לא נכנס בו

זאב, 
האם ידועה לך מה הייתה התגובה מהרב צבי יהודה זצ"ל עצמו על הריאיון הזה?
האם אתה סומך מספיק על ציפורה רומן כדי להסתכן גם אם אם לא בגחלתן [לשיטתך שהיה בור] אולי היה ירא שמיים ואתה מוציא את שמו רעה. בדיוק כמו הכתבת ?

אני לא מבין איך אתה קורא למי שמוחזק לציבור מסויים כרב 'סוטה' על סמך עיתונות. (וכל הקונקטציות הכלולות במילה תקשורת)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2009 12:17 לינק ישיר 

אוקיי, אז ידעת גם ידעת מהראיון ההוא, [למרות הנסיונות להיתמם משהו] כי הסרחון הזה כבר נודף ממנו הרבה הרבה שנים, כמו שוודאי ידוע לך
ולעצם הענין של הנאמנות, מעניין שעל הרב ש"ך או כל גדול בישראל מהחוגים שלנו מעולם לא העיזה אשה כלשהיא לכתוב בצורה שכזו,
ואולי לא ידוע לך מה שהגמ אומרת על צורבא מרבנן דסני שומעניה, וגם הסוגיא בכתובות אם מלקין על לא טובה השמועה,
אבל כל זה ממש טפל לעומת הדרך הקלוקלת [ואין לערב כאן את הנושא אם כולם צריכים ללמוד או שלפחות חלק צריכים לצאת לעבוד, כי לא במישור הזה אנחנו חלוקים אתכם -למרות שגם זה מספיחי ההנהגה השונה שיש בינינו-] שבחרתם לכם של זלזול בכל גדר וסייג שנצרכים לדורינו ואתם מערבים קודש בחול וטומאה בקדושה ומותר ואסור בקלחת אחת, ויצרתם מין שעטנז שלא היה קיים לעולמים שהיו לפנינו, שעטנז של טלויזיה ובית כנסת, שעטנז של בנות ותורה ותורה ובנות, ושומר ולא שומר נגיעה, וכל זה נגרם לכם עקב החיבור המנטלי לרשעי האומה המזלזלים בכל קודש, וכופרים באבינו שבשמים ובתורתו,
וידוע גם לכם היטב שבדרך הזו השגתם השגים מדהימים של חילון יותר מחצי הנוער שלכם
אז על מה אתה חולם בלילה חושב קטן שלי???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2009 14:21 לינק ישיר 

חשבתי להגיב לך אבל משום מה אתה מתעלם מהשאלות והבירורים שלי.
כמו כן עמוד שעבר כבר כתבתי את התנאים שלי מבחינתי להמשך הדיון איתך.

הדבר משתקף גם בתגובתך האחרונה.
אתה לא מכיר את הציבור שאתה מדבר עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2009 08:57 לינק ישיר 

עוצר ולא חושב יקר
האם אתה חושב שכל העולם מטומטם או מה? אתה מכחיש שברוב רובו של הציבור הזה יש טלויזיה בבית?? אתה מכחיש שרוב רובו של הציבור הזה דוגל בתערובת בין המינים??? אתה מכחיש שמבית המדרש של אנשי השעטנז הגיע המושג לא שומר נגיעה?
אתה מכחיש שלפחות ההנהגה הפוליטית שלכם מחוברת בחיבור אמיץ לחילוניות במסוה של "גשר בין חלקי העם"?
ההתחמקות שלך מלדון בנושאים הללו היא פשוטה מאד, אין לכם מה לענות,
ובקשר לצי"ק כתבתי לך גם כתבתי שאפילו צורבא מרבנן דסני שומעניה ההתייחסות אליו היא לא לפי ההגבלות שאתה מטיל על עצמך משום איסור לשון הרע, [ואם אינך מבין, הינך בנוסף לכל עם הארץ קטן] והתשובה לכך היא פשוטה, העובדה שניתן לספר עליו דברים שכאלה היא חילול ה' נורא, וגם הצבעה כלשהיא על הערכה שהוא מוערך בעיני אנשים, ודי לי בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 15:52 לינק ישיר 

נענה לשאלותיך אחת לאחת

א. לא. ייתכן ולחלק גדול של הציבור יש. אני לא יודע כמה אחוזים - אשמח אם תיידע אותי כשיוודע לך. אגב, אני לא מבין איך זה פוסל את החלק שלא מחזיק טלוויזיה בבית מתוך רצון לבית תורני גם אם הם חלק מאותו ציבור שכן מחזיק.
ב. אני לא מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר שרוב הציבור דוגל בתערובת בין המינים
ג. בטח שאני מכחיש - אין בית מדרש של אנשי שעטנז. ואין בית מדרש שמורה הלכה לא לשמור נגיעה
ד. בוודאי שאני מכחיש. ההנהגה הפוליטית שלנו במפד"ל תפקידה להשיג כספים למוסדות חינוך דת'ל - בדיוק כמו שג' משיגה למוסדות חינוך חרדים. ההנהגה של האיחוד הלאומי פועלת בכנסת למען ארץ ישראל.
אין לזה שום דבר של 'חיבור אמיץ' במובן השלילי של הקונקטציה.
ה. לא עניתי לך עדיין על הרצי'ה קוק - גם אם לא הייתי מכיר את הסוגיה זה לא אומר שאני עם הארץ - זה אומר שלא הספקתי ללמוד אותה היטב.
אני מניח שאתה מרשה לעצמך לפסוק בעניין הזה מדין עביד איניש דינא לנפשיה..
לפי השאילתות בפרשת וישב - גם במצב כזה מדובר כשראית את החטא. [וגם אז אסור לקללו]
אם לא ראית את החטא צריך לפחות 2 עדים כשרים אחרים שראו

יש בזה המון שיטות. רמבם יראים - וגם ח"ח - ללמדך שלהגיד סתם "אפילו צורבא דסני שומעניה" זה לא מספיק כדי לעשותא ת מה שאתה עושה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2012 10:59 לינק ישיר 

בס"ד

וואי וואי וואי.. איזה אשכול שווה!!!!
נהנתי ממש לקרא.

שווה הקפצה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2012 12:02 לינק ישיר 

נראה לי שהחבר׳ה מצאו להם כבר פורומים שלמים יעודיים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2012 12:05 לינק ישיר 

בס"ד

כן הא? נראה לי שאין כאן אפילו לא חצי סרוג..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2012 12:15 לינק ישיר 

ומה נזכרת בזה עכשיו בכלל??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2012 12:33 לינק ישיר 

בס"ד

סתם.. שוטטות בפורום..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ---אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי---
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.