| נשלח ב-27/7/2008 23:29 |
|
| |
האברכים צריכים להבין את זה
עולות הצעות שונות בבית מרן הרב שטיינמן. להוריד את התשלום החודשי, לנכות מעשר ממה שניתן לאברכים, לנסות ולחזור לגייס כספים בארץ, פנייה לחכ"ים שיפעלו להגדלת התקציבים – הכל כדי לעבור את התקופה הנוראה והקשה.
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=6157&cat_id=7
קישור זה כבר הובא באשכול סמוך, אך דומני שהוא ראוי לדיון נפרד.
דיברתי השבוע עם חבר, הוא כבר לומד מקצוע, והרגשנו שנינו שמשהו רע מאוד קורה.
אינני צריך לומר לכם, שלא נחשפתי כאן למשהו שלא חשבתי עליו קודם. אבל התחושה היא שזה כאן ועכשיו ובמימדים נוראיים.
האם יש בכם איזו אופטימיות לנוכח הנתונים והתחושות?
אנא, חילקו אותה עמי.
תודה למעודדים.
(לא בסגנון של 'טוב מאוד שילכו לעבוד'. לא זה)
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:49 |
|
| |
| הקניזי כתב: |  |
האם יש בכם איזו אופטימיות לנוכח הנתונים והתחושות?
אנא, חילקו אותה עמי.
תודה למעודדים.
(לא בסגנון של 'טוב מאוד שילכו לעבוד'. לא זה)
|
האופטימיות היא שכנראה רבים יתפכחו ויבינו שהרבנים הללו הוליכו אותם שולל. הם יעשו להם רבנים אחרים ואת הילדים הם כבר ישלחו לישיבות תיכוניות (חרדיות).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 09:08 |
|
| |
שרפ מה שיגרור כמובן שינוי בהגדרת החרדיות.
מאיר אוי ואבוי שזו הדרך. קראתי את הכתבה ונעשה לי רע.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/07/2008 10:06:59
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 09:54 |
|
| |
מעשה בקבוצת אנשים שהיו סבורים שאם אוכלים 200 גרם ליום חסה במשך כ10-15 שנה יצמחו להם כנפיים. או אז יוכלו להגביה עוף ולשוט על פני הארץ כבני האלוקים. אכלו ואכלו ואכלו אך שום דבר לא החל לקרות. קמו ראשי האבות וחיזקו ידיהם לבל יתרפו ממלאכתם/מאכלם והמשיכו והמשיכו אך שום דבר לא קרה. היו ביניהם שהתפכחו מדמיון זה והיו שלא.
מאיר, אין בי שום אופטמיות לנוכח אנשי דמיון. לבד ארבעים שנות המדבר לא קיבלנו מעולם לחם משמים. בכל הדורות קיבלנו עלינו את עונשו של אדם הראשון ועמלנו לפרנסתינו. והמדמיינים ימשיכו לדמיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 17:36 |
|
| |
פוי
המסקנה הפשוטה היתה צריכה להיות, החלש יאמר חזק אני, ניתן עוד כמה גרושים לאברכים, אנשים שחיים בדלות מתוך אידיאל.
אך נגלה המסווה מעל חלק מן הניקים כאן. אתם לא חושבים לרגע על השתתפות בצערם, שלא לדבר על נשיאה בעול. רק שמחה לאיד ו"אמרנו לכם" (לא מוצדק בכלל) זה מה שיש לכם בראש.
פוי, כבר אמרנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 17:48 |
|
| |
לומד. אין כאן מסווה. ואל תהפוך כאן שום ניק לרמאי או נוכל או חזיר הפושט את טלפיו ואומר 'כשר אני' בעודו מסתיר דעותיו ה'כוזבות' תחת מסוה.
אנשים שחיים בדלות מתוך אידיאל - זו גבורת נפש. אבל אם מי שברא אותך לא ביקש ממך את הגבורה - "אַל תְּהִי צַדִּיק הַרְבֵּה, וְאַל תִּתְחַכַּם יוֹתֵר, לָמָּה תִּשּׁוֹמֵם" (קהלת ז,טז)
תוקן על ידי יהודים ב- 28/07/2008 17:49:13
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 17:59 |
|
| |
לומד
לא הייתי נסחף, אין כאן סוכנים במסווה...
הייתי מעדן את הביקורת שלך שלפעמים יש מורכבות בתוך החברים כאן, שהצער מתערב ב"אמרנו לכם". ולפעמים הערבוביא הזו מסוכנת מסתם צביעות.
משל למה"ד לחרדי סטנדרטי המצטער על הפקרות הדור הצעיר החילוני, שהצער האמיתי של "עד היכן הגענו" מתערב בשמחה לאידו של שבר חלום אבותיהם הציונים והמשכילים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:09 |
|
| |
לא מסווה במובן הזה. אלא שחלק מן החברים טוענים שהם מחפשים את טובת האברכים, והנה מתברר שהם שמחים לאידם, פשוט כך.
ואם היה בא גביר גדול, ונותן את משכורתם של האברכים הללו חמישים שנה קדימה, בלא שום תביעה על שמירת סדרים רק שילמדו איך שבא להם, בלא פיקוח, ובלא הספק. הייתם מפרגנים להם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:24 |
|
| |
לפרגן לבני אדם שזוכים לגשם משמים זה תמיד טוב. אבל לבד מהפרגון הייתי גם מרחם עליהם. צא וראה תוצאותיהם של אברכים שמקבלים משכורת בלא שום תביעה על שמירת סדרים בלי פיקוח ובלי הספק.
אבל, לומד, זה בכלל לא הנושא. פירגון ולא פירגון, כסף או דלות.
הנושא הוא האם זהו תכנונו של עולם על ידי מתכננו או שלא לזה התכוון המתכוון.
האם התורה מורה לנו למצוא גבירים שיחזיקו לומדי תורה או שיפה תורה עם דרך ארץ דייקא שאדם שאינו הולך בדרך כל הארץ סופו שדעתו מתרחקת מהם ונמצא שם שמים מתחלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:26 |
|
| |
| לומדמכלאדם כתב: |  | לא מסווה במובן הזה. אלא שחלק מן החברים טוענים שהם מחפשים את טובת האברכים, והנה מתברר שהם שמחים לאידם, פשוט כך.
ואם היה בא גביר גדול, ונותן את משכורתם של האברכים הללו חמישים שנה קדימה, בלא שום תביעה על שמירת סדרים רק שילמדו איך שבא להם, בלא פיקוח, ובלא הספק. הייתם מפרגנים להם?
|
|
למה לפרגן להם?
הם היו עובדים אצלו. הינו מפרגנים לו שהוא מחזיק תורה ויהא חלקו כזבולון. רק שככל מעביד, היתי ממליץ לו לדאוג שהוא יקבל את התפוקה אז שידאג לפחות לשמירת הסדרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:35 |
|
| |
למה, בשביל משנה אחת בחודש לא מגיע להם 700 ש"ח או משהו כזה?
ובשביל משנה יומית?
אין לי הסבלנות לחפש בשבילכם דוגמאות, אבל לא זו הנקודה. הנקודה היא שאתם שונאים אברכים! כמה שזה לא נעים להגיד את זה בפרצוף. כשאני רואה אברך ברחוב, אני לא יודע אם הוא אידיאליסט, או חי עם הזרם, אם קשה לו עם זה, או שהוא לא חושב על זה בכלל. אם הוא לומד בחשק רוב שעות היום, או רק חלקם. אך מה אתם רואים כשאתם רואים אברך ברחוב? פרזיט? מה עובר לכם בראש כשאתם רואים אברך עם חליפה מהוהה וכובע שראה שנים טובות יותר? רחמים? בוז? רצון לעזור לו, כי אולי הוא מיחידי הסגולה שפרקו עול החשבונות הרבים מעליהם, ועסוקים רק במה שה' רוצה מהם? טרחתם בכלל לחלק בין סוגי האברכים, או שהמילה הזו מעלה לכם את הדם לראש ואתם שוכחים בכלל לחשוב בהגיון כשמדברים על זה?
ואחר כך עוד מדמיינים ששינוי חרדי יכול לצאת מן הפורום הזה....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:49 |
|
| |
| לומדמכלאדם כתב: |  | למה, בשביל משנה אחת בחודש לא מגיע להם 700 ש"ח או משהו כזה?
ובשביל משנה יומית?
אין לי הסבלנות לחפש בשבילכם דוגמאות, אבל לא זו הנקודה. הנקודה היא שאתם שונאים אברכים! כמה שזה לא נעים להגיד את זה בפרצוף. כשאני רואה אברך ברחוב, אני לא יודע אם הוא אידיאליסט, או חי עם הזרם, אם קשה לו עם זה, או שהוא לא חושב על זה בכלל. אם הוא לומד בחשק רוב שעות היום, או רק חלקם.
אך מה אתם רואים כשאתם רואים אברך ברחוב? פרזיט? מה עובר לכם בראש כשאתם רואים אברך עם חליפה מהוהה וכובע שראה שנים טובות יותר? רחמים? בוז? רצון לעזור לו, כי אולי הוא מיחידי הסגולה שפרקו עול החשבונות הרבים מעליהם, ועסוקים רק במה שה' רוצה מהם? טרחתם בכלל לחלק בין סוגי האברכים, או שהמילה הזו מעלה לכם את הדם לראש ואתם שוכחים בכלל לחשוב בהגיון כשמדברים על זה?
ואחר כך עוד מדמיינים ששינוי חרדי יכול לצאת מן הפורום הזה....
|
|
לומד מכל אדם.
אני חושב שבפורום הזה אנו מלבנים נושאים החשובים לנו כמי שחיים בתוך או סביב החברה החרדית.
אנחנו לא שונאים חרדים. מתיחסים אליהם בהתאם לצורה בה צריך להתיחס. בכבוד על הדרך בה הם הולכים, דנים בצורך לשינוי שאנו מאמינים כי הוא קיים.
אתה לומד מכל אדם. ברצוני ללמד אותך משהו. היחס לציבור האברכים אליו מכוונים דבריך הוא של הערכה על פועלם מחד ורחמים על דלותם מאידך. אנו מנסים לבחון את הגבולות בהם ההלכה דורשת מהאדם להיות דל ויש כאן כותבים שלדעתם ההתנהגות הציבורית בנושא האברכים היום, היא מעבר להלכה.
אם אדם מכתיב לעצמו התנהגות מעבר להלכה ע"ח חיי דלות, יבורך. אם הוא מכתיב למשפחתו או חסידיו אז קיימת בעיה שבה דנים בין היתר בפורום.
אני מקווה שהבנת את האמור ואינך חושד כי יושבי הפורום הם שונאי חרדים או אברכים לתאבון (וגם לא להכעיס).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:50 |
|
| |
לומד. אתה טעון מידי.
אתה ממציא שאנו שונאי אברכים, רואים אותם כפרזיטים וכו' אתה בטוח משום מה שכל אברך שאנו רואים ברחוב לובש חליפה מהוהה וכובע שראה שנים טובות יותר.
צר לי שאנו נאלצים להיגרר לסגנון ויכוח כזה שלא נראה כאן בפורום לאחרונה אם בכלל.
ובכן, לומד, בתוך עמי אני יושב, אני מכיר אברכים נחמדים וטובים המקריבים את חייהם עבור מה שהם חושבים שהוא רצון ה' ואני מאוד מעריך את ההקרבה הזו. אבל כמו שכתבתי מקודם. לא זה הוא רצון ה'.
מאחר וזה מקומם שאנשים מדמיינים שהלחם אמור לרדת עליהם משמים ללא שום הבטחה מהיושב שם - אני, ואני מדגיש "אני אישית" שמח שהיושב בשמים מבהיר להם זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:55 |
|
| |
שכחתי לציין: אני עצמי חובש לראשי כובע שראה שנים טובות יותר ולמדתי עד לפני שנתיים יום שלם, וכעת קובע עיתים לפני ואחרי שעות העבודה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 19:08 |
|
| |
לומד מכל אדם
אם אפשר בטובך הגדול, מאיזה משפט הוצאת את תובנותיך באשר לניקים פה?
לא הצלחתי למצוא מילה אחת של שמחה לאיד, ק"ו שלא שנאה.
אנו כולנו פחות או יותר, אברכים לשעבר. סביר להניח שלרובם המכריע כאן יש הורים/אחים/חברים אברכים. הם מלאי ביקורת על הדרך, אבל מאיפה לקחת את האשמותיך אלו???
צר לי לומר, שאם מישהו פה טעון בתחושות שליליות, זה אתה כלפינו יותר מאשר אנחנו כלפי נשואי הכתבה.
תוקן על ידי הקניזי ב- 28/07/2008 19:08:50
--------------
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 19:27 |
|
| |
לומד,
לא הצלחתי למצוא בין השורות של הודעה זו וההודעות בפורום בכלל שום שנאה או טרוניה כלפי אברכים, אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזו.
אני לעומתך ראיתי בכל ההודעות כאן הערכה עצומה לאברכים בני עליה אמיתיים מחד, ומאידך- השתתפות בשמחתם של אלו שלא מצאו את עצמם והמציאות החדשה תעזור להם למצוא להם חיים חדשים טובים יותר.
|
|
|
|
|