| נשלח ב-29/7/2008 15:05 |
|
| |
גלישה בנט פגם?
בחור או בחורה שגולשים בנט אתם מסתכלים על זה בתור פגם, תורידו על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:10 |
|
| |
מוזר שיש כאלו מהגולשים שיורידו על זה בעוד הם עצמם משוטטים כאן...
אישית אני חושבת שזה לא הדבר הכי רצוי והכי כדאי...
ולמרות זאת אני כאן...
השאלה היא עד כמה הגלישה היא החלק העיקרי או הטפל
ומה נובע מתוך הגלישה הזו, כלומר עד היכן...
האם ההשפעה נראית על הבחור/ה גם חיצונית וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:16 |
|
| |
מצד אחד זה פגם מצד שני תלוי איפה גולשים,
גבר שגולש הוא פחות בעייתי מנערה שגולשת, <קצת קשה להסביר במילה אחת את התאוריה הזאת> אבל כאשר הגלישה נהפכת לחלק מהאדם מומלץ להתרחק.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:16 |
|
| |
[יומקסים, -יותר נכון עד כמה ההשפעה היא פנימית..]
האמת, זו שאלה קשה. כי לא הייתי רוצה לשמוע על בחור שגולש. אבל אני לא יוריד על זה כי זה לא הוגן שאני דורשת משהו שאני לא עומדת בזה. מה שכן, יהיה חשוב לי לשמוע שדעתו כדעתי בעניין ואשמח לשמוע ממנו שגם הוא לא היה רוצה לדעת שאני גולשת..
ועל זה נאמר 'קשוט עצמך תחילה' בעז"ה כשאצליח להתנתק מהנט אוכל גם לדרוש זאת מהבחור.
בכל מקרה, יהיה חשוב לי לדעת שהגלישה 'כשרה' ולצורך תכליתי ועניני.. וכד'
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:19 |
|
| |
קוטבית,
אני מסכימה איתך...
אבל מראש כששואלים אם תורידי או לא את לא יכולה לדעת מה ההשפעה הפנימית זה ניתן לגלות אולי בפגישות.
אבל אם ההשפעה כבר ניכרת גם חיצונית סימן שהבפנים כבר תפוס בזה חזק וע"כ דבר כזה אני אוריד
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:23 |
|
| |
אויייייייייייייייי מה שאני שומעת פה.. -"גבר שגולש הוא פחות בעייתי מנערה שגולשת" ????
ולפי הממצאים הנשיים תשמע את המשפט בדיוק הפוך. עם ראיות והוכחות וכד'.
ולא אתווכח בנידון, כי הבעיה היא ממש:- כאשר הגלישה נהפכת לחלק מהאדם. (-ועל זה אנחנו מסכימים).
בציבור שלנו כל דבר מפרידים בין גבר ואישה. יתכן וזה נכון, אבל לפעמים צריך לשים דגש יותר על מה הפואנט בבעיה ובמקרה זה השפעת הנט היא לכל אדם באשר הוא גולש, והשאלה היא איפה הגבולות של כל אחד. וכאן, לא נראה לי שיש מקום להפריד. ואם כבר- אז לטובת האישה. (-שיש לה פחות בעיה בצניעות מאשר לגבר שצריך 'שמירת עיניים' וכד')
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:28 |
|
| |
אני אישית לא אוכל לראות על אדם חיצונית אם הוא גולש בנט.. מי שמודרני זה עדיין לא אומר שהוא גולש.. ופנימית- זה קשה ביותר לדעת. אמנם ניתן לבחון (באיזשהו מקום) יראת שמים אבל לא תמיד. מי שרוצה להסתיר את עובדת גלישתו בנט יוכל לעשות זאת בקלות.
ולי נראה שהנט משפיע הרבה יותר פנימית מאשר חיצונית.
חברה-זה דבר שמשפיע חיצונית, כי אם אתה לא מתנהג כמו החברה ולא נראה כמוהם אז זה מרחיק קצת.. ולכן חברה זה דבר מחייב (כמעט) להשתנות חיצונית.
אבל נט- אתה יכול להישאר איך שאתה וללבוש את מיטב מלבושי הצניעות ו.. בתוכו הכל רקוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:28 |
|
| |
נושא כאוב, גלישה בנט היא אכן פגם במידה מסויימת, כל דבר שהוא לוואי לאדם שאדם אחר לא מבצע אותו הוא פגם במובן מסויים, (ובוודאי בצורה שהוא לא לוואי בלבד אלא אף שלילי)
האם להוריד? כל אחד נמצא ברמה רוחנית אחרת ועליו לשפוט לפי המצב הרוחני שהוא נמצא בו,
אינני נכנס לויכוח איזו גלישה בעייתית יותר, אבל שמירת העיניים חלה על גברים ונשים בצורה שווה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:31 |
|
| |
גבר שגולש פחות עלול להסחף לעשות דברים שעדיף לא להרויח עליהם, וגם אם הוא אכן נכשל, הבעיתיות שונה,
<אוף, גם לדבר על זה, וגם להשמע שובניסט>
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:33 |
|
| |
תקשיב בחור, אתה ממש לא צודק. אני חושבת שגברים נסחפים הרבה יותר.. (הייתי קוברת מחשבה זו לעצמי לולא תגובתך האחרונה)
תוקן על ידי קוטבית ב- 29/07/2008 15:32:21
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 15:34 |
|
| |
יתכן, אין לי את הנתונים בכדי להתעמת,
אבל יש לך משהו שניתן להפריך בו את סיומת?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 00:23 |
|
| |
אני לא רואה בזה שום פגם כל זמן שזה לא מעידה אורכה.
אני אישית בביתי בע"ה לא יכניס חוץ ממיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 00:42 |
|
| |
בעקרון,קראתי אצלהרב פינקוס שאמל אשה כלהדברים האלו גרועים יותר....
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 00:43 |
|
| |
אתם רואים את הגלישה פה כדבר כ"כ שלילי ומנגד אתם עדין פה, בתירוץ ש-עדין קשה לי ואני בתהליכי התנתקות.
אני חושבת שהכל מיתוס אחד גדול. גבר שגולש בנט לא חייב להיות ירוד מבחינה רוחנית- אפילו שיש הרבה גברים כאלה
ואישה שגולשת בנט ג"כ.
יש אנשים ואתרים מאוד איכותיים בנט, והאינטרנט נהייה חלק גדול מאוד מהחיים שלנו,
אצל החילונים למשל- כשגבר מתחיל עם בחורה הוא לא אומר לה תרשמי את המיספר, הוא אומר לה תיכנסי אליי לפייסבוק ונראה אותך שם.
אצל חרדים זה עדין לא כ"כ נכנס, אבל יצא לכם שהייתם צריכים להעביר למישהו מסמך, והוא אמר "תשלח לי למייל של השכנים" [מענין שרק אצל השכנים יש מייל]
אתר בחדרי חרדים הוקם בדיוק בשביל המטרה הזאת. הוא ידע שמתישהו חרדים יכנסו לאינטרנט, וצריך שיהיה גם להם מקום בטוח לגלוש פה.
אני חושבת,
שאנחנו צריכים לשמוח שאנחנו לא נמצאים באתרים מלוכלכים ומזוהמים, וגם אם יש כאלה שכן היו פעם, תחשבו כמה שכר מקבלים על כל פעם שלא נכנסים לאתר מלוכלך.
אם יציעו לי בחור שגולש בנט, אני אדע בדיוק אם הוא מתאים לי גם ע"י שאלות אחרות, כי גבר "ירוד" שנמצא בנט- אחרי הכל זה תוצאה וחשיפה של הירידה הרוחנית שלו.
גבר בעל יראת שמיים, אמיתי, שאפילו נכשל פעם בנט אבל לא מתבייש לומר שהוא כן גולש [כי הוא יודע בעצמו שהוא יכול לשמור על עצמו] אזי שהוא יותר חזק.
"גדול המצווה ועושה מהעושה ואינו מצווה"
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 00:44 |
|
| |
ד"א,
אני לא מנסה לתרץ את עצמי, אחרי הכל האינטרנט ובכלל המחשב מקומם להעביר את השיעמום, או לעזור בעבודות.
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 00:53 |
|
| |
כל הכבוד לך שהסברת את זה מאוד יפה ולא צריך להיות ירוד להסתובב פה...
|
|
|
|
|