|
|
| נשלח ב-30/7/2008 13:18 |
|
| |
מיכה
מנין נראה לך שאבתי את הראיון , האם נראה לך ששאבתי זאת ממדעי המחשב כמחשבת DFL ?
הדברים נלקחים מכתבי האר"י.
הזהר מביר בראשית ברא שית.
למשל בשגם גימטריא משה .
רשי בסוכה על הגמרא שר יוחנן בן זכאי ידע גימטריאות אומר רש"י לדוגמא "ששך" בבל , חילופין של אטבח.
יש גם רלא שערים שהם תמורות וחילופין של שורש התורה.
בקבלה יש מושג של גימטריא "פנים" ו"אחור" , מילוי ומילו דמילוי.
ויש נקרא שיר פשוט משולש מרובע.
גם ברש"י במסכת שבת מובא הענין של חילופי אותיות.
עוד דוגמא
, מי יעלה לנו השמימה אומר הזהר ר"ת מילה וסופי תיבות שם הויה
דוגמאות לצורת לימוד משמעיות בתורה
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 13:18:30
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 13:22:22
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 13:25 |
|
| |
דורש אמת
גם שיעור בקבלה לא ביקשתי. ביקשתי הוכחה לכך שקדושת התורה היא סיבה לחיפוש אחר דברים הצפונים בה.
הקישור לא עובד.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 13:39 |
|
| |
מיכה
בכדי להווכח שהתורה רומזת - צריכים להוכיח שהיא רומזת, אין צוך להוכיח שהיא אינה רומזת.
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 13:43 |
|
| |
הבאתי לך את הגמרא על ר יוחנן בן זכאי , שידע גימטריאות .
המשנה באבות אומרת הפוך בה והפוך בה דכולה בה.
חיפשתי קישור להפוך בה ומצאתי מאמר מעניין , שבחלקו כבר כתבתי לפני שראיתי את המאמר.
קישור להפוך בה
תיקון מקלדת
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 14:34:41
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 14:12 |
|
| |
מיכה
אני מביא לך עוד מאמר מעניין
אני רק רוצה שלא יחשבו שהקישורים זה בחינת ראה מעשה ונזכ הלכה .
אלא הקישורים חוסכים זמן הקלדה , ואני שמח לראות שהדברים שאני חושב כבר נאמרו על ידי טובים ממני.
אני מביא קטע מהמאמר ולאחריו קישור.
ותורה היא אמת "צדקתך צדק לעולם ותורתך אמת" וברכת התורה היא "אשר נתן לנו תורת אמת..." ועל תורה זו נאמר במשנה:"בן בג בג אומר הפוך בה והפוך בה דכולה בה" ופירש הרמב"ם:"מפני שהכל בה, ואמר ובה תחזי ר"ל האמת, פירוש ותראה האמת בעיני השכל" והוסיף המהר"ל:"שהיה הקב"ה מביט בתורה ובורא את העולם וכבר ביארנו כי התורה היא הסדר השכלי שסדר השי"ת סדר הנהגתו של אדם...ולפיכך אחר תורת האדם וסדר שלו נמשך סדר העולם כי ברא השי"ת העולם לפי מה שראוי אל סדר האדם. וזה שאמר שהיה מביט בתורה וברא העולם כי אחר סדר התורה נמשך סדר העולם. וזה שאמר הפוך בה והפוך בה דכולה בה כלומר כאשר הוא משיג בתורה הנה הוא משיג בכל סדר המציאות, אחרי כי דרכי העולם הזה יוצאים מן דרכי התורה". ויש להוסיף על זה גם את ענין החיות שהתורה מחיה את העולם. ונאמר "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" וכך גם דרשה הגמרא על יתור ה"א ב"יום השישי":"אמר ריש לקיש מלמד שהתנה הקב"ה עם מעשה בראשית ואמר להם אם ישראל מקבלין את התורה אתם מתקיימין ואם לאו אני מחזיר אתכם לתוהו ובוהו". הוי אומר התורה היא אמת כי היא כוללת את כל המציאות כולה ועומדת ביסוד קיומה של המציאות. ובמדרש שהביא רש"י:"יום השישי - כולם תלויים ועומדים עד יום השישי הוא ו' בסיון...ונחשב כאילו נברא העולם עתה".
מאמר נוסף עם מקורות הפוך בה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 14:15 |
|
| |
DFL
הבאתי גם לך אתר להתענג עליו ולשמוע את הטיעונים כנגד.
אתר ל DFL
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 14:14:52
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 14:20 |
|
| |
מיכה
הנה עוד קישור.
וזה גם יתן מענה לאשכול הסמוך בקשר לחכמתו של שלמה .
עיין שם בשם הרמב"ן.
קישור שמתאים גם לאשכול זה וגם לאשכול על חכמת שלמה המלך
הנה קטע מהקישור
רמב"ן בראשית הקדמה:
ושלמה המלך שנתן לו אלהים החכמה והמדע הכל מן התורה הי' לו וממנה למד עד סוף כל התולדות ואפי' כחות העשבים וסגולתם עד שכתב בהם /שכתוב בה/ אפי' ספר רפואות.
אבן עזרא דניאל פרק א פסוק ד ד"ה ומביני מדע
ומשכילים בכל חכמה - כלל כל: ויודעי דעת - שידעו בתחלת הדבור המדבר מה שהיה בדעתו לדבר באחרונה כי יש חכמים רבים לא ידעו זה עד סוף דבר המדבר: ומביני מדע - שיוכלו להבין לאחרים מה שיש בלבם ובמדע' כמו גם במדעך מלך אל תקלל כי יש חכמים ילאו להוציא בלשונם מה שיש בלבם כי אם בדרך רחוקה ובארחות עקלקלות:
מצודת דוד דניאל פרק א פסוק ד ד"ה ומביני מדע
בכל חכמה - יהיו משכילים בכל מיני חכמות: ויודעי דעת - ר"ל בתחלת אמרי המדבר ישכילו לדעת דעתו ותוכן כוונתו ומה יהיו אחרית אמריו: ומביני מדע - ר"ל שיהיו צחים בלשונותם במיטב הדבור להבין לזולת מה במדעי לבבם ובמחשבתם: ואשר כח בהם - להתגבר על הטבע לאנוס ולעצור מן השחוק והשינה וכדומה למען יעמדו בהיכל מלך.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 14:25:03
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 14:35:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 14:34 |
|
| |
ירוחם
מי החליט שק"ו זו לוגיקת לימוד?
האם לא התורה היא שהחליטה זאת?
וומה תאמר על כלל ופרט , ומה תאמר על גזירה שוה שנדרשת רק למי שנתקבלה אליו מסיני.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 14:36:16
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 14:43 |
|
| |
על פי דעתו של דורש_אמת ושל רבים אחרים שהציווי בתורה אין כוונתה כלשונה, אלא לעיתים הכוונה ה"אמיתית" אף נרמזת רק בגימטריאות דילוגי-אותיות ושאר משחקים.
א"כ כותב התורה מעולם לא התכוון לכלום, אלא כל אחד ימצא מה שהוא רוצה בגימטריה או ברמז שהוא רוצה.
לדוגמה: האם מותר לכלב להריח את הקטורת??? תשובה: איסור דאורייתא ככתוב "איש אשר יעשה כמוה להריח בה ונכרת מעמיו" (שמות ל, לח), "כמוה להריח בה" ראשי-תיבות "כלב"!
כנ"ל אפשר למצוא מה שרק תרצה...
א"כ היאך יידע אדם מה כוונת הכותב האמיתית? ישאל רב? מי אמר שהרב יודע ומבין את כל הסודות והרמזים והמשחקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 14:48 |
|
| |
מייק
זה לא על פי דעתו של דורש אמת , אלא על פי דעת התלמוד .
והכוונה השאלה שעומדת לדיון היא לא מה אני חושב או פלוני , אלא האם נאמנים עלינו דברי חז"ל (תורה שבע"פ) או לא?
ולכן אנו סומכים רק על דברי חז"ל שנאמרו בקבלה ממשה דור דור כמו שכבר כתב הרמב"ם את סדר מקבלי התורה.
שום אדם לא יכול לדון מעצמו , חוץ מק"ו שאדם דן מעצמו גם לא כל אחד.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 14:49:32
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 15:10 |
|
| |
דורש אמת
אתה אולי חזק בנסתר וגימטריאות, וכל הדברים המטמטמים את השכל ואת הלב.
אבל בנגלה??? כל מה שציינת כולם לימודים לוגיים- או שיטות לוגיות, הם לא כתובות בתורה, הן נלמדות מהתורה.
ולא כולם הסכימו לכ הכללים, ואפילו לא למחציתם, אם זה היה כתוב בתורה, לא היו דעות אחרות.
האם קראת היום את הברייתא? זה מתחיל רבי ישמעאל אומר, בשלש עשרה וגו'- מה הלשון רבי ישמעל אומר?
היה צריך להתחיל- אמר רבי ישמעל- כשכתוב רבי ישמעאל אומר סימן שמישהו אמר אחרת וכי ישמעאל אמר על זה אחרת,-- כך זה בכל אופן בנגלה,
ואם זה היה כתוב בתורה כדבריך ודאי שהיה צריך לנסח זאת אחרת.
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 15:15 |
|
| |
ירוחם
תורה זו נאמרה על ידי ר יהונתן אייבשיץ .
מסופר שהציעו לו את השידוך שאל אותו מחותנו לעתיד מה לבחון אותך , ענה לו מאיפה שתפתח אני אגדי חידוש , ופתח בבריתא דר' ישמעל
אמר לו ר יהונתן יש 3 קושיות
1. למה הוא נקרא ק ישמעל בשם רשע ?
2. מי חולק עליו?
3. איך לומדים כלל ופרט הרי אין מוקדם ומאוחר בתורה?
וענה שהרי לומדים שישמעל עשה תשובה ,(יצחק וישמעל) וההוכחה רק אם אני סובר שיש מוקדם ומאוחר בתורה , ולכן מתורצים כל ה 3 שאלות.
הוא סובר שישמעל לא רשע כי חזר בתשובה כי סובר שיש מוקדם ומאוחר בתורה ולכן דורשים כלל ופרט , ויש חולקים עליו , והם הסוברים שאין מוקדם ומאוחר בתורה.
אני לא מבין מי החליט לך שלימוד לוגי זה בכלל "השירה הזאת"?
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/07/2008 15:17:05
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 16:51 |
|
| |
דורש
יש בתורה חוקים ומשפטים שאותם יש ללמוד בשיטה. יש דעות לגיטימיות בענייני שיטה ואיזו שיטה.
למה התורה נמשלה לשירה? פרוזה- לאחר שאתה קורא בה מספר פעמים, היא כבר משעממת.
שירה- כמה שאתה שר יותר את שיר, אתה אוהב אותה ומבין אותה יותר טוב. זו גם לוגיקה.
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 21:17 |
|
| |
דורש אמת
הסתכלתי קצת במקורות שלך ולא מצאתי אף תשובה לאף שאלה ששאלתי. מצאתי רק דרשות על הפוך בה ועל האמת. הדרשות אולי מעניינות, אבל הם לא קשורות לכאן.
תראה גם אני יכול לומר שעשיתי קובץ דחוס - במילה אחת - ובתוכו כללתי את כל העולם, היה הווה ויהיה, ארבע רוחות שמים וארץ ומה שביניהם, וכו'. הא כיצד? ניקח את המילה עולם.
השמים הרי הם בצד השמימי של העולם. ונרמז בצד העליון של העצם "עולם".
הארץ בצד הארצי של העולם. ונרמז בצד התחתון של העצם "עולם".
הציפור בצד הציפורים שבעולם. ונרמז וכו'.
והפיל בצד הפילים שבעולם.
נמצא שכל העולם כולו מקופל ורמוז בתוך המילה עולם.
ויותר מזה. אני יכול גם לקחת דבר פרטי (ולא כללי כמו המילה "עולם") ולדחוס בו את כל העולם. הא כיצד? ניקח למשל את הפיל נחום.
השמים הם השמים שמעל נחום. ונרמזים בגבו.
הארץ היא זאת שמתחת לנחום.ונרמזת בכפות רגליו.
אפריקה היא זאת שבה גר נחום. ונרמזת וכו'.
אסיה היא זאת שמימינו של נחום. אירופה היא זאת שמלפני נחום.
הירח הוא זה שנראה מעל נחום קצת בצד.
וכן הלאה וכן הלאה.
נמצא שכל העולם כולו מקופל ודחוס בשם נחום.
ירוחם
בהזדמנות אחרת כתבת - כי כל מה שקורה ליהודי זה לא סתם וצריך ללמוד מזה - האם התורה יוצאת מן הכלל?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 23:39 |
|
| |
מיכה
לא הבנתי את השאלה? אדם יהודי המאמין בבורא, צריך לדעת כי אין מקריות ,
מה זה שייך לתורה? לתורה לא קרה כלום. ליהודים קרה, הם המבלבלים את עצמם וזולתם, לא התורה מבלבלת,
|
|
|