| נשלח ב-30/7/2008 23:49 |
|
| |
שלום -אני דיי חדש פה ואני צריך שיקול דעת מחרדי/ת
טוב אז אני מתחזק כבר כמעט 4 שנים ,בעצם מאז שסיימתי את הבית ספר תיכון,ועכשיו אני לומד במכללה דיי נחשבת לתואר ראשון.חיצונית אני חרדי לכל דבר (לבוש),ומחבינת הפנימיות ,תפילות במניין ועיתים לתורה,משהו כמו שעה וקצת ללימוד גמרא כל יום בלי שום הפסד,כי פשוט רוב היום אני במכללה.
השאלה שלי היא כזאת,עדיין לא יצאתי לאף שידוך,כי פשוט מהמשפחה שממנה אני בא,שילד בן 20 או 21 יתחתן זה נראה מוזר (משפחה מסורתית לא חרדית),על אחת כמה וכמה שזה משידוך.
האם באמת יש אפשרות להכיר מישהי חרדית/בעלת תשובה,בעלת יראת שמיים ,דרך שידוכים,שאכן תתעניין במישהו שהוא לא לומד בישיבה?
כי פשוט זה המצב הנתון והוא דיי קשה לשינוי כי אני באמצע התהליך.
סתם מעניין אותי לדעת דיעות אישיות שלכם,ואם בכלל כדאי לנסות לצאת לשידוכים או שעדיף לוותר על זה לעת עתה עד שאסיים את לימודי במכללה (בעוד כשנתיים).
כל תגובה תתקבל בברכה ! תודה!
נ.ב
פירסמתי את זה גם בפורום נוער חרדי,אבל מצאתי לנכון כי הפורום הזה מתאים יותר.
תוקן על ידי COHENN ב- 30/07/2008 23:48:30
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:44 |
|
| |
יש מצב שתמצא.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 31/07/2008 9:22:02
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 07:32 |
|
| |
לא חסרות בחורות כמוך. בהצלחה=)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 09:12 |
|
| |
כהן,
קודם כל בהצלחה רבה בהמשך הדרך ויישר כוח, אנשים כמוכם ראויים להערכה רבה.
לשאלתך, אכן כן יש היום הרבה בחורות חוזרות בתשובה שלומדות במדרשיות וכד' שלא מתעקשות דווקא על בחור ישיבה-לדעתי יש בנמצא, וראוי שתתחיל לחפש אותה.בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 20:33 |
|
| |
ראשית תבדוק אצל שדכנים/ות.
שנית כדאי לך בתור הכנה נפשית לבחון את השווי שלך בשוק השידוכים במגזר החרדי.
ז"א אם תמצא מישהי במעמדך (חוזרת בתשובה הלומדת באוניברסיטה) תוכל לקבל את מי שתמצא.
אולם אם לא, סביר שתוכל למצוא מישהי שנחשבת בציבור החרדי דרג ג' (גם חוזר בתשובה וגם לומד מקצוע אקדמי במכללה).
לגבי דרוג אני לא מומחה בנושא וחברי הפורום יסיעו בידך (בעיקרון הפגמים הם גרושין של הורים, גרושין (אתה כהן אז רק אלמנה), מחלות גופניות או נפשיות, חזרה בתשובה, התקלקלות ותיקון, אין להורים כסף, לבוש או התנהגות לא אופיינים למגזר, מבוגרת שלא נישאה).
בכל מקרה אל תתחתן מתוך מצוקה, אלא אם אתה בטוח שהבחורה היא הבחירה האמיתית שלך.
בהצלחה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 20:39 |
|
| |
איך הכל מתהפך,חזרה בתשובה מצד אחד מצד שני מחלה נפשית,זה נחשב אותו דרג?
הרי ידוע שיש רבנים גדולים וטובים שהם בעלי תשובה,מצד שני יש מישהו שהוא חולה נפש,איך ניתן להשוות בין השניים.כזה אבסורד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 00:21 |
|
| |
cohenn יקר, ברוך הבא.
לגבי שאלתך.
ודאי וודאי שישנה אחת הראויה לך, ובהחלט תהיי מישהי עבורך שתתאים לך, אותה יזמן לך ה' ברגע המתאים (אמנם לא תמיד לפי ציפיותינו, אבל ודאי זיווג המתאים לנו). לעניות דעתי יש מקום שתתחזק מעט בהכרה שזווגך מוכן לך משמים.
אתה אכן צעיר, אך בהחלט יש מקום בגילך לשקול נישואין. לעניין זה יש המון שיקולים כבדי משקל יותר ופחות, ועליך לגבש בעצמך דעה ברורה ומוצקה בעניין חשוב זה.
בהחלט יש מקום להתייעץ, ולהציג בפני אדם בוגר את מחשבותיך, ולנסות להתוות דרך, האם זו העת המתאימה לך לעסוק בהשתדלות אודות זיווגך, אם לאו.
ושוב, אין לך מה לדאוג, ואין לך מה לחשוש.
שהקב"ה יהיה בעזרך וינחה אותך בעצה טובה.
משגיחשליטא
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 12:03 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | ראשית תבדוק אצל שדכנים/ות.
שנית כדאי לך בתור הכנה נפשית לבחון את השווי שלך בשוק השידוכים במגזר החרדי.
ז"א אם תמצא מישהי במעמדך (חוזרת בתשובה הלומדת באוניברסיטה) תוכל לקבל את מי שתמצא.
. |
|
כהן קבל את האמת ממי שאמרה, הוא צודק,
חפש מישהו מהמעמד שלך, כך תוכל לקבל את הראוי לך,
אל תחפש ממקומות אחרים אפשר לדפוק אותך ובגדול.
|
|
|
|
|