| נשלח ב-1/8/2008 01:23 |
|
| |
לא טוב היות ביתר לבדה...
השבוע התקיים כינוס של נציגי ציבור מרחבי הארץ, המזהים עצמם כאנשי "טוב". בכינוס השתתפו נציגים מכל הערים, גם הגדולות וגם הקטנות, בהן יש ריכוז חרדי.
בפתח הדברים ציין יו"ר תנועת "טוב" וחבר מועצת העיר ביתר עילית, ר' ישראל פכטר, את חשיבותה של נציגות מקומית נבחרת לפתרון בעיות מקומיות. הרב פכטר הביא כדוגמא את ההסדר שהושג בביתר עילית בהקמת וועדת רבנים לענייני חינוך לשיבוץ תלמידים במוסדות חינוך, ואת האפשרות להשפיע ולסייע לציבור שאינו מיוצג כראוי.
עו"ד ר' יחזקאל רוזנבלום התייחס בדבריו, לצורך בנציגות מקומית שתתמקד בפעולות לטובת "האזרח הקטן", בתחומים השייכים לרשויות המקומיות, ללא פוליטיקה וללא שיקולים זרים, כאשר העומד לנגד עיני הנציג, היותו נבחר הציבור המקומי, המחוייב לאזרח באופן בלעדי.
בתום הכינוס הוחלט כי תיערך בדיקה במקומות נוספים בדבר הצורך בהתמודדות של אנשי "טוב".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 02:21 |
|
| |
בדיוק רציתי לפתוח אשכול על "החולצות הכחולות" שהזכיר אבי בלום במאמרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 08:00 |
|
| |
נציגי ציבור מרחבי הארץ, המזהים עצמם כאנשי "טוב". (מתוך הודעת הפתיחה)
מהי המשמעות של הביטוי "נציגי ציבור" לאנשים שעדיין לא התמודדו מעולם ולא נבחרו בשום דרך שהיא? אולי הכוונה לאנשים שהם כבר כיום "נציגי ציבור" במפלגות החרדיות הוותיקות, או שמדובר ב"אישי ציבור" הפועלים לטובת הציבור בנושאים שונים. מי בדיוק הוזמן לכנס וכיצד נודע למשתתפים על קיומו? האם לא מצאו מקום לכנס את ה"ציבור" בעצמו ולא רק את נציגיו?
יו"ר תנועת "טוב" וחבר מועצת העיר ביתר עילית, ר' ישראל פכטר (כנ"ל)
אם מדובר בתנועה ארצית כפי שמשתמע מהכתבה, כיצד נבחר יו"ר התנועה, והאם בעתיד הוא ייבחר בהליך דמוקרטי כלשהו? היכן בדיוק נמצאת תנועת פא"י בתמונה?
את חשיבותה של נציגות מקומית נבחרת לפתרון בעיות מקומיות. (כנ"ל)
לצורך בנציגות מקומית שתתמקד בפעולות לטובת "האזרח הקטן", בתחומים השייכים לרשויות המקומיות (כנ"ל)
אם כל ייעודה של התנועה הוא ברמה מקומית, מה בדיוק הצורך בהקמת תנועה ארצית? האם זה רק לצורך העברת מידע ויעוץ מהניסיון של כל מקום ומקום?
באופן אישי אני רואה משמעות רבה וחיובית להקמתה של מפלגת "טוב" בביתר ולאפשרות לעשות זאת בערים אחרות, אבל אשמח אם ניתן יהיה לקבל פרטים רבים יותר ולדון באופן רציני על דרכה של תנועת "טוב", מעבר ל"הודעות לעיתונות" כדוגמת הודעת הפתיחה.
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 09:28 |
|
| |
ראשית התופעה מבורכת. ברגע שבו תהא אלטרנטיבה לאגודת ישראל ודגל התורה, הרי תהא ליהודי ירא השמים שאינו שייך למזרחי אלטרנטיבה שפויה להצבעה.
יתרה מזו, הפוליטיקאים החרדים ומנהיגיהם הרוחניים, לא יוכלו יותר להתעלם מצרכי הציבור שאינו חפץ בקיבוץ קצבאות ונדבות ויאלצו להתחיל לדאוג גם לצרכים של ציבור זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 12:24 |
|
| |
יש כאן מישהו שמסוגל להסביר מה היא תנועת טוב מבלי לערב פוליטיקה? יש מישהו שיכול להסביר לי מדוע הודעת הפתיחה נראית כמו מודעת מחאה של הביד"ץ שכתובות בה כל ההשלכות של המעשה הידוע להוציא את תיאור העניין עצמו? היש נימוק סביר לכך שאני, הרואה את עצמי איש העולם הרחב, מביט על כל דבר הקשור למפלגה הזו כתרנגול בבני אדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 12:35 |
|
| |
אזוטרי
כתרנגול בבני אדם, או כבן אדם בתרנגולים?
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 12:40 |
|
| |
איני יודע; אמנם הודעתי מתנשאת משהו, אך זה רק כדי לחפות על המבוכה. אני לא רגיל לעמוד ככה ולהקשיב בלי להבין כלום. אני באמת ובתמים רוצה להבין אם יש כאן משהו, לו רק מישהו היה יכול להסביר לי. ובבקשה, אם אתה מנסה, אז לאט לאט - אחרת אני מתבלבל.
נ.ב. על פניו נראה שהממשק של האתר הזה on the face.
תוקן על ידי אזוטרי ב- 01/08/2008 12:44:42
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 09:45 |
|
| |
כאחד שהיה בכינוס
אל תקחו את הדברים כאיזה תוספות או רש"י שצריך פירוש ודיוק
כל מטרת הכינוס הוא לתת תמיכה ותנופה לכמה מקומות נוספים בארץ שחפצים גם שם להקים את התנועה ע"י ההכרות עם שאר המקומות שאכן עושים זאת הדבר יתן תוצאות בשבועות הקרובים אי"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 13:15 |
|
| |
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 21:50 |
|
| |
אזוטרי
אם אתה מעוניין להבין את המטרות שבעבורן הוקמה מפלגת "טוב" בביתר עילית, עליך לעקוב אחרי הודעותיו של טוב_לביתר, בדרך זו תוכל ללמוד על התהליך כולו החל מההתמודדות בבחירות וכלה בהסכם הקואליציוני שנחתם עימם.
מעקב אחרי ההודעות הללו, עיון בפרוספקט שחולק על ידם לפני הבחירות ובחינת ההסכם הקואליציוני שנחתמו עימם, מלמדים לדעתי שהנושא המרכזי מבחינתם היה מניעת האפליה והקיפוח בועדת האיכלוס של ביתר ובועדות הקבלה של תלמודי התורה. האפליות שהם מדברים עליהם, נוגעים לבעלי תשובה; לבני עדות המזרח; לבני חו"ל; לבנים של "בעל בתים" ולכל סוג אחר של קיפוח. מלבד הנושא הנ"ל, נזכרים בדבריהם בקצרה נושאים חשובים אחרים, כדוגמת דיור תעסוקה ובריאות, אם כי לא נראה לי שבנושאים אלו ישנה תוכנית אופרטיבית כלשהי או לפחות אג'נדה ברורה.
כמובן שמפלגת טוב מדברת גם על ניקיון כפיים יושר ונאמנות, המנעות מפלגנות וענייניות. ברשימת טוב בביתר הופיעו אנשים מקבוצות שונות ועם רקורד מרשים, ניתן אמנם להאמין שאנשים מסוגם יהיו בעלי יושר ציבורי גדול יותר מהמקובל במחוזותינו.
את התייחסותי האישית למפלגת טוב כבר כתבתי באשכול אחר שנפתח כאן בעניין, לצערי למרות המשמעות הסמלית שבהקמתה אני מתקשה לראות אותה מצליחה לחולל דבר משמעותי במטרתה המוצהרת של מניעת אפליה וקיפוח. יותר מכך אני מיצר על המנעותה מלהצהיר באופן ברור וגלוי על מטרות נוספות, ככל הנראה בשל הרצון להימנע מפתיחת חזית אידאולוגית מול המימסד הרבני והפוליטי. הניסיון לימד שלמרות הצעדים הדיפלומטיים, שילמו שניים מהמועמדים במשרותיהם ב"ערכים" וב"מינהל הקהילתי בוכרים-גאולה".
ככל הנראה, הקמת מפלגות דומות בערים נוספות, תלחיץ עוד יותר את המפלגות החרדיות הוותיקות, שיחששו לירידה בכוחן הפוליטי. השאלות החשובות בעיני הן:
1. כיצד המפלגות הוותיקות יתמודדו עם האיום הזה? [מלחמה, התעלמות, חיבוק, שיתוף פעולה]
2. האם ישנו סיכוי לצעד כזה גם בריכוזים הגדולים כירושלים ובני ברק?
3. מה ניתן לעשות בכדי לאגד את ציבור המצביעים מעבר להצבעה בקלפי? [התפקדות, כנסים, חומר הסברה]
4. מה תהיה ההשפעה של הצלחת המהלך אי"ה בבחירות הארציות? האם יש סיכוי שהתאגדות תביא למו"מ על תמיכה מלוכדת במפלגה מסויימת [יהדות התורה, ש"ס, או מפלגות אחרות] בתמורה להישגים כלשהם?
פצעי אוהב
אם אמנם רוצים ליצור כאן תנועה אמיתית ובעלת משקל והשפעה לאורך זמן ולא להיהפך לאפיזודה חולפת, חייבים להתייחס לדברים ביותר רצינות ולקיים דיון רציני כמו בלימוד של רש"י ותוספות. תנועה ציבורית עם יושר ושקיפות כפי שהציגה מפלגת "טוב" בביתר, לא תוכל לקום ללא דיונים רציניים ונוקבים בכל נושא העומד על הפרק.
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 22:12 |
|
| |
לא ידעתי ששנים שילמו במשרתם. האם כל כך חשוב להם שלא יידעו מזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 01:30 |
|
| |
הבה נדייק, לא זכרתי ששנים פוטרו, זכרתי שרק אחד פוטר, וכפי שהבנתי בזמנו, וכפי שגם ציטטת כאן (בציטוט השני), הסיבות הן פוליטיות. אם אלי ישי כועס על מאן דהוא שחצה את הקווים, זו מלחמה פוליטית לכל דבר (ולא אידיאולוגית כפי שהיה אפשר להבין בטעות).
ואני אכן התכוונתי לציטוט השלישי שלך, שבכל זאת חידש לי משהו על מה שידעתי ושכחתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 05:05 |
|
| |
לא נראה לי שבהקשר החרדי יהיה זה נכון לבודד את תגובת הממסד כתגובה פוליטית לגיטימית
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 07:10 |
|
| |
בן ציון היקר
טוב למדה כמה דברים שאנחנו באגודה אחת לא עשינו ולכן אגודה אחת מדשדשת ואינה יכולה לעשות פעילות הנושאת את שמה בגלוי
1. אם רוצים להצליח לא אומרים את כל מה שחושבים כדי שלא יצא עליך שם של "משכיל"
2. חייבים לעבוד רק אם אנשי פרסום ויחסי ציבור אנשי אסטרטגיה שיודעים אייך מעבירים מסרים מבלי שזה יגרום נזק
זאת הסיבה שלא תדע בדיוק מה דעתה של טוב אלא בנושאים בהם יש קונצנזוס רחב בציבור
רק לאחר שטוב תראה אצל הציבור כאנשים ישרים ופעלתנים ויראו בה גוף שעוזר ומועיל ולא רק כתנועת מחאה אז יגיע שעת הכושר להעלות נושאים נוספים מלבד הנושאים המקומיים אותה נושאת טוב על דגלה
כך כתבת בבחדרי בנושא הנה ציתות אחד
הבנתי שהלשון הסתומה נובעת מפחדים וחששות, אבל אם אנשי טוב פוחדים אפילו לומר את אשר על ליבם, מהיכן הם ימצאו כוח לפעול בדרך בה הם מאמינים?
צורת תגובותיך בפורום בחדרי מראה כי עדיין לא הפנמת את הסיבות שכתובות לעייל ואתה חושב כי חייבים כל דבר לכתוב כמשנתה הגלויה של אגודה אחת ולא היא.
האם לא די בכך שבכל מקום שבו אני מזכיר את שמה של אגודה אחת אצל אנשים שהם מאנשינו ה ם אומרים כי השם שיש לאגודה לא תתן לה לפעול
כל זה קרה כי לא גיבשנו תוכנית אסטרטגית אלא מכרנו אידאולוגיה צרופה מבלי להתחשב האם צורה זו תשיג את יעדיה, שלא תבין אותי לא נכון אני לא בא בתלונות כי אגודה אחת נתנה לנו את האפשרות לצאת מארון הקודש ולומר לכולם מה כואב לנו, גם זה דבר חשוב.
כל עוד חושך שולט אי אפשר לראות ולפעול אבל כשיהיה אור שיש לו כוח להאיר אז יהיה בו את הכוח להילחם בחושך המציאות מוכיחה בביתר שטוב מצליחה לומר את דעותיה בפני רבני המקום והדברים מתקבלים בברכה על אף שהם אומרים את דעתם ללא מורא בכל נושא ולא רק בנושאים עליהם יצאה תנועת טוב בבחירות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 11:12 |
|
| |
הוועדה
אין לי כל אינפורמציה מעבר למה שנכתב כאן. אך הרושם שאני מקבל כאן הוא שהפיטורין האחרים אכן נעשו על רקע אידיאולוגי.
פצעי אוהב גם אני מסכים איתך, שלא צריך לומר כל מה שחושבים. אמרתי זאת כבר לפני שנים לא מעטות בהקשר הזה בדיוק. אלא שבעוד אני חושב שיש דברים שלא צריך גם לחשוב, או עכ"פ לא למעשה בכלל בשלב הקרוב. הרי אתה מבהיל אותי, מי יודע כמה עוד דברים אתה מחזיק באמתחתך, שכשאשמע עליהם אחשוב באמת שאתה משכיל?!
או יותר בקיצור, אני מאלו שמסוגלים לתמוך בתנועת טוב כי זו אגו"א בגירסא מקוצצת. שיכולה להתאים לי. אבל כשאני שומע שזה רק מסווה לדעות קיצוניות יותר, אני נזהר יותר מאשר אחרים.
|
|
|
|
|