|
|
| נשלח ב-11/8/2008 18:10 |
|
| |
שאלה לי אליך, אם תענה בלי להתחמק, אומר לך נצחוני בניי. כל הרבנים הדורשים דרשות על חורבן הבית הראשון, מציינים כי הסיבות לחורבן, עבודה זרה, גלוי עריות, ושפיכות דמים של עם ישראל.-דברי חז"ל. חז"ל לא חיו באותה תקופה, ו קיבלו זאת מאב לבן. לעומת זה מיכה הנביא שחי באותה תקופה מאשים את המנהיגים בלבד בחורבן, כפי שאתה מגדיר. מנהיגים רשעים כהנים גנבים ונביאי שקר. שאלתי מדוע הרבנים היום אינם מזכירים כלל את דברי מיכה המאשים את המנהיגים בלבד, ומזכירים רק דברי חז"ל המאשימים העם? וכן כיצד יש סיבות שונות כל כך לחורבן?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 18:35 |
|
| |
בקיצור חז"ל לא ידעו את מיכה.
אז אתה גם אפיקורס. מלבד זה שאתה לא יודע לקרא פסוק כהלכה. אתה מאשים את חז"ל בהתעלמות מהאמת....
זה רק מלמד עליך ועל המקום ממנו באת.
ב"ה שלא שם חלקי עימך ועמי הארץ כמוך.
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 21:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 22:05 |
|
| |
שאלתי שאלה שאכן מטרידה אותי מאז שלמדתי את ספר מיכה, ואף אחד עדיין לא ענה לי, במקום לענות מאשימים בכפירה.למה אתה מתחמק? ציפיתי בכנות לקבל תשובה, ואז הייתי מודה, כי אתה הצדיק, ואני ושכמותי רשעים, בוא והענה לך מה אני חושב. הרבנים היום אינם יכולים לספר לציבור כי חורבן הבית הראשון היה בגלל המנהיגים הדתיים שהשחיתו הארץ באותו הדור,כי אז יאמרו להם הרי אתם עושים היום אותו דבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 11:11 |
|
| |
אתה ממש עם הארץ. תקרא את הפסוקים שם. איפה כתוב שזו סיבת החורבן.?
כתוב שם שהכהנים ונביאי השקר הטעו את העם, ולכן הנביאים והכהנים יקבלו את ענשם על כך. וחורבן הבית ארע מכל הסיבות שהוזכרו בישעיה וירמיה.
אין פה שום סתירה.
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 12:13 |
|
| |
מיכה פרק ג "ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו, נביאיה בכסף יקסומו, ועל ה' ישענו לאמר, הלוא ה' בקרבנו, לא תבוא עלינו רעה. לכן ב ג ל ל כ ם ציון שדה תחרש ירושלים עיין תהיה, והר הבית לבמות יער. אתה יכול לעשות פסוקים אלה אקטואלים, אם במקום השורה האחרונה תכתוב לכן בגללכם גוש קטיף שדה תחרש, שהרי הנבואה לדורות וחורבן הגוש החל במוצאי תשעה באב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 18:36 |
|
| |
בודאי שלמנהיגים יש אחריות. אבל הם היו נביאי שקר שהעם העדיף להאמין להם במקום לנביאי האמת. כמו שאומר ירמיה. "נביאייך חזו לך שוא ותפל". מי אשם הנביאים או העם ההולך אחריהם?
אבל עזוב, אם יוסי שריד האפיקורס מחלל השבת ואוכל הנבלות והטרפות לפי הגיונך המעוות לא אשם בחורבן, אלא רק רבנים שלא חושבים כמוך.. אתה יכול לעבור לצד השני של הגדר.
אם אתה מעדיף להעריץ ערבים שונאי ישראל חילוניים שוטמי תורה, אתה האשם בחורבן.
ותאמין לי שאנחנו מכירים אותכם, אתם שנאתם את אנשי גוש קטיף כי הם היו "חרד"לניקים". אתם שחקתם למשבתם כי הם "יותר מידי" הקפידו על קיום מצוות. אנשיכם, כאלעזר שטרן, ישראל וייס ושאר אנשי ציונות דתית ריאלית, רבני צוהר, מימד ושאר ירקות ראיתם בהם אויבים. ועכשיו אתם לוקחים את הצרה שהביאו עליהם חבריכם ה"נאורים" וה"משכילים", ומחפשים את מי להאשים, בצארה ששמחתם שהיא באה.
מכירים אתכם.
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 19:22 |
|
| |
בקיצור אין לך תשובה , בקשת לדעת איפה כתוב שהמנהיגים גרמו לחורבן. ציטטתי לך, ומה תגובתך. המנהיגים נושאים באחריות, אבל העם אשם. אתה טוען כי המנהיגים אז היו רשעים, והרי המנהיגים שלך עושים היום בדיוק מה שהמנהיגים אז עשו, הכל אצלם שוחד , מחיר וכסף. ובתי סוהר. בירושלים לא היו אז חילונים רק מאמינים שמנהיגיהם מושחתים כמו היום. לכן אם אתה מאמין במנהיגים מושחתים,אתה הוא האשם לא המנהיגים המושחתים, אני חושב כי דרעי, בניזרי ושאר המנהיגים שלך יכולים לישון בשקט עם חסידים כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 19:23 |
|
| |
יש לי מאה עשרים אלף דולר להשקעה איפה אפשר להשקיע אימיל [email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 19:29 |
|
| |
תביא אותם יש הרבה מה לעשות דבר איתי בפרטי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 19:30 |
|
| |
הסדר עליך נאמר "מקשה ליבו יפול ברעה".
אני רק מקווה שההגיון המעוקם שלך לא מוליך אותך ככה גם בחיים האישיים שלך.
שאם כן אתה זקוק לרחמים. מסכנים כל הסובבים אותך שאתה לא מוכן להודות באמת.
אני מעריץ את מי שמוכן לדבר ולענות לך.. אני בורח מאנשים כמוך אחרי שעולים על טיבם.
שאי אפשר לשוחח איתם נורמאלית, פותח בכד ומסיים בשיבולים..
תוקן על ידי בניהו01 ב- 12/08/2008 19:33:49
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 19:53 |
|
| |
כשלא יודעים לענות לגופו של ענין, מגיבים לגופו של אדם. זו הסיבה מדוע מונעים השכלה מהילדים אצל החרדים. רק כך לא יבחינו בין טוב לרע, וכאשר המנהיג החכם עיוור מרוב שוחד,החסיד עיוור מחוסר השכלה. כך המנהיג העיוור ישא על גבו את החסיד העיוור, ושניהם יחד לא ידעו כי הולכים אל תהום. חבל על דעבדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 20:27 |
|
| |
לפי חז"ל חורבן שני הבתים היה בגלל עבודה זרה, גלוי עריות, שפיכות דמים ושנאת חינם. כיום לפי חז"ל אין יצר עבודה זרה. מכאן שהסיבות לחורבן, מצוות שבין אדם לחברו, לא חמץ לא מאכלי טריפה, ולא חילול שבת.בדקו כמה ח"כ מש"ס הלכו לכלא על מצוות שבין אדם לחברו? וכמה ממרץ. מכאן שמי שמקרב החורבן הם אנשי ש"ס ולא מר"ץ. למרות שחז"ל קבעו כי משחרב הבית השני בטל יצר עבודה זרה, הרי אני חושב כי משהוקמה המדינה הדמוקרטית בארץ ישראל, ובכנסת הופיעו המפלגות החרדיות, חזר אצלם היצר של העבודה זרה, שנאמר:" אלוהי כסף ואלוהי זהב לא תעשו לכם".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 20:29 |
|
| |
בניהו. רק בשביל האתגר האינטלקטואלי, כן בא לי לענות לו. למרות שזקנתי ושבתי, וכזו התנשאות , הכללה, השנאה, לא האמנתי שקיימת אצל יהודים האומרים כי יש בהם שמירת תורה ומצוות .
אני אעבור על השטויות שלו ואגיב עליהם אחד אחד. למרות הבלבול וחוסר הסדר והקפיצה מעניין לעניין.
אתה מחליט מי צדיק ומי רשע. ? גדולי הדור של היום הם הנביאים של אז. מי שלא ישמע לתורתם, הוא הוא זה שהולך אחר השקר ומביא חורבן. בגלל שלא שמעו אז לנביאי ה' התרחש החורבן הנורא.
בדיוק כך דיברו אז על הנביאים האמיתיים, ואת ירמיהו זרקו לבית הסוהר. וזה מה שאתה עושה. מאשים את לומדי התורה בחטאים והחורבן...
אתה מלהג ש"אז לא היו חילוניים..." עבדו עבודה זרה ושפכו דמים וגילוי עריות, זה נקרא דתיים? מה זה לא היו חילוניים?
ואל תקשקש עם שמות של פוליטיקאים, אני גאה בגדולי התורה ובהנהגתם. אתה מעדיף את שליחי עראפת וטומי לפיד בכנסת.. אלה מנהיגך...
בהחלט אין להם מה לדאוג כשיש כאן יהודים כמוך...
וכל פעם אתה מצחיק אותי מחדש. אתה מדבר על "השכלה" ועל כך שאתה מייצג משכילים וכל מתנגדיך בורים. . לבינתיים הוכחת אתה שאינך יודע על מה אתה מדבר.
בלבלת את תקופת בר כוכבא עם החורבן.
כתבת שרוב גדולי התורה היו בעד מלחמה עם הרומאים.
כתבת שהנביא מוכיח את נביאי האמת שהם משקרים...
שכחת את כל הפסוקים המאשימים את כל העם בשחיתות, והבאת רק פסוק שמדבר על המנהיגים.... וגם אותו הסברת על גדולי התורה תוך עיקום כוונתו נגד כל המפרשים המסבירים כי מדובר באנשים שאינם שומרי תורה.. ואתה עוד קורא לעצמך "משכיל"...
וגם לפי הטעויות כתיב המצחיקות שלך.. אתה ממש בור
אולי תסביר לי מה זה "חבל על דעבדין." שכתבת...
חיפשתי בכל המילונים לא מצאתי את הפירוש לפתגם הזה...
אפילו משפט כהלכה אתה לא יודע איך כותבים.. אתה בא לומר לי מי גדול הדור..?
תוקן על ידי בוחערזעצער ב- 12/08/2008 20:51:30
מאמר חכם יווני : לא אבקש כבוד, אולם לא אשנאנו. לא בקלון אחפוץ, אך לא אגור ממנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2008 21:09 |
|
| |
""רק בשביל האתגר האינטלקטואלי"- הצחקת אותי. לא הפרחת אף עובדה שציינתי, לא ממה שהיה אז, ולא ממה שקורה היום, ולכן מצאת את ניחומך במציאת שגיאה פה שגיאה שם, החלפת ע' ב א'. דברך אינם מעידים על אינטלקטואל , אלא על עיוורון מרצון. אומר לרע טוב, ולטוב רע. אתה ונבחרך דוגמא מובהקת מדוע כל כך קשה לנו עם הערבים כיום. מאז מלחמת השחרור ועד מלחמת יום הכיפורים ניצחנו את הערבים ניצחון מוחץ, כי אנחנו היינו החכמים והמשכילים, והם היו פאלחים בורים ועמי ארצות. ואילו היום הם מנצלים את מערכת החינוך ורוכשים השכלה בקצב מדהים, ואילו אצלנו שליש מהתלמידים גדלים חסרי השכלה מרצון של הוריהם היום הייתי בבית מרקחת במרכז העיר שבה אני גר, וכאב הלב לראות כי רוב הרוקחים ערבים, ואילו המאבטחים, פקחי החניה, שרתים בבתי הספר רובם בוגרי אל המעיין. פעם האימא היהודיה רצתה בן רופא, והאמא הערביה בן פאלח שיעזור לאביו בשדה.היום האמא הערביה רוצה בן רופא, ויותר ויותר אמהות יהודיות רוצות בן תורה שיחיה על חשבון הציבור. אלא שבן תורה אמיתי יכול לגדול רק אחד מתוך אלף תלמידים, לכן 999 בחורים יקימו משפחות ויזדקקו לחיות מגמ"חים.
|
|
|
|
|