|
|
| נשלח ב-13/8/2008 14:55 |
|
| |
לשרון היה רוב חילוני מוצק עבורההתנתקות ועבור התקציב. איזה הגיון עמד מאחורי ההחלטה לסלק את שינוי 15 מנדטים ולהכניס יהדות התורה עם 5 מנדטים? איזה היגיון יש לסלק מפלגה חילונית שאיננה סחטנית בנושא תקציב, ולהכניס מפלגה סחטנית חרדית הדורשת מיליארד ש"ח תמורת הצטרפותה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 15:27 |
|
| |
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד לי בשטות הזאת שכתבת למעלה? אתה רוצה שאני אגיד לך מה ההגיון של שרון?
אתה מוכיח שוב ושוב שאתה לא זוכר ולא יודע (מלבד חצאי משפטים שאתה מפרש אותם איך שאתה רוצה).
אז בא נלמד אותך קצת. קח דף ועט ותתחיל לרשום .
שרון נסמך על המורדים כשהעביר את התקציב, הם איימו לא ללכת איתו אם הוא יילך עם שינוי. לכן הוא רצה את ש"ס בתמיכה בתקציב. ובסוף הוציא את שינוי כדי שיתמכו בו אחרים שהציבו אולטימטום שעם שינוי הם לא מצביעים איתו. והעביר את זה עם מפלגות אחרות (בינהם מפלגות ה"ימין" . אליהם תפנה עם השאלות שלך. הם אלו שמכרו את ארץ ישראל תמורת כסף.)
ש"ס עמדה על עקרונותיה ולא הסכימה להכנס ולתמוך, שינוי "הלא סחטנית", סחטה וסחטה מאות מיליונים, אותם הגדירו אז "כספים ייחודיים חילוניים". וגם זה לא הספיק לה. כשהם ישבו שם הם רצו עוד ועוד. אבל זו פוליטיקה. הנסיון שלך לצייר את האינטרסים של ש"ס סחיטה ושל "שינוי" כלגיטימיים, בעצם מראים את הראש שלך. ששינוי בשבילך הם צדיקים שבזכותם יבא המשיח, ומי שמעכב זה רק ש"ס.
זה ה"מה יפית" הקלאסי, לפיו נוהגים רוב הפוליטיקאים של חובשי הכיפות הסרוגות, כשהם מוכנים לבגוד בשומרי המצוות האחרים וללכת עם שינוי. ה"לא סחטנים", שרק ביקשו יפה כמה מאות מיליונים וקיבלו.
אתה קופץ מעניין לעניין לא עונה כלום על שום דבר. לא על השאלות שלי ולא על הקודמים לי והאחרים ששאלו אותך.
במקום לענות אתה רק ממשיך להלל את מר"ץ שינוי והערבים. ... ה"לא סחטנים" ש"רק דואגים לעצמם ולחברים שלהם". זו כלל לא סחטנות...
רשמת? יופי.
לבינתיים החברים פה, שהם לא פראיירים ולא יתנו לך לכתוב שקרים חסרי בסיס . הם משיבים לך ומשיבים. ואתה רק עובר לשקר הבא שלך. בלי לפרוך אפילו מילה אחת מכל מה שענו לך.
תמשיך ככה. תכתוב שקר חדש, תעקם עוד איזה פסוק מהתנ"ך או מאמר חז"ל ואז אבין שאתה מסכים לכל מה שכתבתי עד עכשיו, כי אתה אפילו לא יודע מה היה וזוכר במעומעם חצאי אמיתות. אבל בשביל לתקוף את ש"ס וליצור סטיגמות מעוותות זה מספיק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 03:18 |
|
| |
טוב אני רואה שאין לי ברירה אז אעתיק ממדרש רבה ב פתיחתא
ר' אבא בר כהנא פתח מי האיש החכם ויבן את זאת וגו'
תני רבי שמעון בר יוחאי אם ראית עיירות נתלשות ממקומן בארץ ישראל
דע שלא החזיקו בשכר סופרים ובשכר משנים, שנאמר על מה אבדה הארץ וכו'.
תוקן על ידי רוטל ב- 14/08/2008 3:33:19
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 03:32 |
|
| |
הדברים ברורים, אבל אולי יש מי שזכרונו בוגד בו אז הנה העובדות.
ממשלת השמד, שינוי-מפד"ל גזרה גזרות קשות על עם ישראל.
והגדילו לעשות שבמשך תקופה ארוכה, לא העבירו משכורות לעובדים
במועצות הדתיות. ביזו אותם, השפילו אותם, ורמזו שאין בהם צורך,
לא החזיקו בשכר סופרים
הסדר יקר, אל תחפש את המטבע שלך אצלי, הוא נפל אצלך בבית.
אתם החלטתם, אתם ביצעתם, וכל זה רק בגלל שאין לכם הנהגה
ועד שאתם מוצאים מישהו אתם גם לא שומעים בקולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 12:54 |
|
| |
עיירות נתלשות כי תושבי העיירה לא שילמו שכר סופרים, מה זה שייך למלך לנשיא לראש הממשלה דוד המלך שילם שכר סופרים לתושבי העיירות? כאשר באו אליו יהודים ואמרו אין לנו במה להאכיל ילדינו, אמר להם לכו לעבוד.וכן קיצבאות ילדיםלא שילם למועצות הדתיות הבטחת הכנסה,וראה זה פלא בימיו התרחבה הארץ כפי שלא התרחבה אף פעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 14:53 |
|
| |
וכמובן אצל דוד המלך למדו ליבה......
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 15:17 |
|
| |
דוד המלך נתן דוגמא לעם ישראל בהתנהגותו לכן הקפיד ללמוד תורה מחצות הלילה עד הבוקר, כדי שיוכל בשעות היום להנהיג את העם. הוא לא למד בשעות היום על חשבון שעות העבודה. ולמרות זאת אמר "שבתי בבית ה' כל ימי חיי,,," כי הוא היה מציאותי והבין כי יש לו תפקיד להנהיג העם, בעקבות דבריך כי דרעי לא עבר שום עברה מהתורה, שאלתי אותך מדוע נענש דוד בעונש קשה למרות שחז"ל אומרים כי גם הוא כמו דרעי לא חטא. מצפה לתשובה כנה התוכיח לך כי דרעי חטא גם חטא. העיוות הכי גדול בהנהגת הציבור החרדי בארץ, הוא שהסירו כל אחריות של האבא בפרנסת המשפחה, והעבירוה לממשלה. דבר ללא תקדים בעם ישראל, ועיוות של תורת ישראל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 17:36 |
|
| |
כידוע לך בתקופת דוד המלך היית סנהדרין, בכדי להבחר לסנהדין היה צריך לדעת נוסף לתורה, מתמטיקה, אסטרולוגיה, שפות זרות רבות,לדעת כל סוגי עבודת האלילים באיזור. בימינו קוראים לזה ליבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 19:50 |
|
| |
אבל מה לעשות אף אחד מהנוער שלנו אינו מתכוון לבחר לסנהדרין.
ומי שכן יול לעשות זאת לאח לימודי הקודש במשך עשרות שנים בישיבות והכוללים.
תראה הסדר, ביה איתך, שאתה כותב את מה שאתה כותב מתוך שנאה, ולא מתוך דאה אמיתית לפתור את הבעיה.
גם לי יש לא מט ביקורת, אבל אני לא ושה כמוך ומעוות את המציאות וממציא פירושים חדשים לתורה העיקר שזה יתאים לתאוריה שלי.
אם רוצים לתקן צריך לשות את הדברים באחריות ואהבה ולא מתוך שנאה תהומית.
לכן אי אפשר לנהל איתך דיון אמיתי ואיכותי שיביא בסופו של דבר למציאת פיתרון ולא רק להכפשות.
והדבר החשוב ביותר לא לתקוף ולהשמיץ רבנים באשר הם גם אם הם לא הולכים בדיוק בתלם לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 22:16 |
|
| |
כאשר עשרה מלחים נמצאים בסירה, ואחד מהם (בהוראת רבו) מחליט לקדוח חור בתחתית הסירה, והם מנסים למנוע זאת בכל דרך, האם עושים זאת משנאתו? או משום שרוצים להציל חייהם וגם את חייו. אדם האומר כי אריה דרעי לא עבר שום עבירה מהתורה, לא יכול לומר כי גם לו יש ביקורת. עדיין מחכה לתשובה מה היה חטאו של דוד המלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 22:44 |
|
| |
הוא שאמרתי, אותך האמת לא מעניינת.
אתה מפרש את דברי איך שמתאים לך.
אני לא באתי להצדיק את אריה דרעי.
אני התיחסתי לפיסקה בדבריך וציטטתי אותם מילה במילה.
כתבת שהוא עבר על איסור מהתורה של בין אדם לחברו.
ועל זה אמרתי שהוא לא עבר על שום איסור תורה.
זוהי עובדה שאי אפשר להתכחש אליה, אלא אם בתורה שלך יש מצוות שלא מופיעות בספר המצוות של הרמב"ם. שאז זה סיפור אחר לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2008 00:46 |
|
| |
לא ענית לי מדוע מת בנו של דוד מבת שבע? למרות שחז"ל אומרים שלא עבר על תרי"ג מצוות כפי שאתה אומר על דרעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 14:20 |
|
| |
לא הבנתי אותך. אתה טוען שדוד המלך חטא?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 15:47 |
|
| |
חז"ל אומרים כי מי שאומר כי שדוד חטא, טועה. תל אביב אומר כי מי שאומר שדרעי חטא , טועה. שאלתי למה דוד המלך נענש בעונש כל כך חמור שבנו מת? ומהתשובה אפשר יהיה להבין את חטאו החמור של דרעי. תל אביב מסרב לענות, אולי אתה יודע התשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 15:53 |
|
| |
דרעי עצמו הודה בכמה מקומות שחטא ביוהרה
(האמת, נראה לפי העונש שהוא לא חטא בזה, רק כבוד ואהדה הוא קיבל מאז)
|
|
|
|
|