|
|
| נשלח ב-20/8/2008 10:33 |
|
| |
כמה אתה מבלבל את המח על הקשקוש הזה.
טומי לפיד זכותו יגן עליך התחיל עם זה לפני כעשור
וכבר לפני שנתיים יצא כל האוויר מהבלון המצחין הזה
החברה החרדית עובדת, ומקבלת הרבה פחות בתמורה.
הן בנושאי חינוך, והן בתרבות. מרן היה הראשון שסלל לנו את הדרך
(בניגוד להנהגה החרדית האשכנזית שרק הרב שטיינמן נגרר
ובע"כ עונה אמן) מעבר לזה ש90% מכספי המסים של המדינה
מגיע בסך הכל מ5 משפחות שאחד מהם הוא חרדי ספרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 10:27 |
|
| |
וחבריך מעדיפים לעשות עסקים בפולין ורומניה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 10:38 |
|
| |
אם כל החרדים עובדים ומפרנסים משפחותיהם בכבוד, מדוע רוצים קצבאות לילדיהם, זה אינו מופיע בשולחן ערוך. למה המדינה צריכה לשלם תמיכה לאברכים, ואילו הסטודנטים משלמים 10000 ש"ח לשנה, ישלמו הורי האברכים עבור ילדיהם, כפי שהיה בתקופת ר' אליעזר בו עזריה(אם אינני טועה) כפי שהחילוניים משלמים לאוניברסיטה עבור ילדיהם.ואת כל המליארדים שיחסכו, יעבירו לאותם 10 אחוז חרדים עניים ולחילוניים העניים, שאין באפשרותם לעבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 12:23 |
|
| |
התמיכה של המדינה במילגות לאברכים כל כך שולית וזניחה
שאין טעם לענות בכלל, זה פשוט בדיחה.
לגבי קצבת ילדים, אני רוצה להפנות אותך ידידי הסדר, למחקר של מיכל
אופיר ותמי אליאב, מחקר שמפורסם באתר של הביטוח הלאומי,
ובו תלמד שמדינת ישראל "הנאורה" מפגרת אחרי כל המדינות המפותחות
(אנחנו מקדימים רק את פורטוגל וספרד). אין ספק שדמגוגים ושרלטנים
הצליחו במערכת הסתה משומנת היטב בעזרת תקשורת ארסית ונהנתנים
למיניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 18:26 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 18:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 18:37 |
|
| |
התמיכה שולית כמה מאות שקלים לחודש, אבל הסטודנט שהיה בצבא עושה מילואים לא מקבל שקל ועוד משלם 1000 ש"ח לחודש. אברך נשוי עם שני ילדים שאישתו איננה עובדת, מקבל תמיכה ועוד הבטחת הכנסה מהמדינה. סטודנט נשוי עם שני ילדים שאישתו איננה עובדת, אינו מקבל לא תמיכה ולא הבטחת הכנסה, ועוד צריך לשלם שכר לימוד 10000 ש"ח לשנה. אם קצבאות ילדים כל כך חשובות, מדוע אין חיוב למלך בהלכות מלכים לשלם זאת, הרי חוקי התורה יותר נאורים ויותר רחמנים מחוקות הגויים של המדינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 19:06 |
|
| |
הסדר, לפני שאתה זורק נתונים, האם תוכל לומר לי בבקשה כמה כסף משקיעה המדינה בהשכלה הגבוה? וכמה זה יוצא פר סטודנט?
עכשיו תומר לי בבקשה כמה המדינה משקיעה באברכים? וכמה זה יוצא פר אברך?
אחרי שתבדוק את הנתונים ותכתוב אותם נראה למה הסטודנט משלם והאברך מקבל.
לגבי הלכות מלכים והחיוב שלהם לתת קצבאות ילדים.
אם אתה מעלה כזאת שאלה זה סימן שאין לך ולו הבנה מינימלית במערכת שילטון מלכותית, מול מערכת השילטון הדמוקרטית של היום.
כאשר יש מלך, הרי שהעם הם עבדים של המלך, ולכן החובות הם בעיקר של העם כלפי המלך. דהינו המלך הוא הריבון.
בעוד שבשילטון דמוקרטי, העם הוא הריבון, ולכן מגיע לעם לקבל את ההטבות כגון קיצבת ילדים וכד'
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 19:32 |
|
| |
אם העם עבדים למלך, ורואה ילדים רעבים, לא ידאג לקצבאות? הקונה עבד לעצמו קונה אדון לעצמו. עבדים אינם בני אדם בעיני המלך? בדמוקרטיה העם הוא הריבון,לכן מותר לחלק מהעם להשתמט מהצבא כי הוא הריבון. מותר לחלק מהעם לא לעבוד, לדרוש מהשלטון שיאכיל ילדיו, כי הוא הריבון. תמיד חשבתי כי החרדים יעדיפו דמוקרטיה חילונית, ע"פ מדינת הלכה עם סנהדרין ומלך, כי אותם אי אפשר לסחוט, ועליהם אי אפשר לעבוד. וכשיהיה מלך יצטרכו לצאת לעבודה לצבא ה' ישמור וירחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 21:03 |
|
| |
תפסיק לקשקש, אתה מבלבל את המח עם מושגים שאתה לא מבין אותם כלל וצסביר אותם בצורה עקומה ומעוותת.
לך תלמד ואחר כך תכתוב, כך לא תכתוב שטויות כפי שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 22:17 |
|
| |
היות ואתה מלומד, ואינך נוהג לקשקש, תאר לי בבקשה כיצד יוכלו החרדים בארץ לחיות במדינת הלכה, עבדים למלך? מתוך הנחה כי בארץ ה' אינו מוריד מן בבקר ושלו בערב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 22:21 |
|
| |
היות ואתה מלומד, ואינך מקשקש, אמור לי כיצד יחיו החרדים בארץ בשלטון ההלכה ועבדים למלך? בהנחה כי בארץ ה' לא יוריד להם מן בבקר ושלו בערב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 22:53 |
|
| |
תגיד לי מה הקשר בין מדינת הלכה לעבדים למלך?
האם בתקופת עזרא הסופר היו עבדים למלך?
אתה כותב בלי להבין ולו טיפה בנושאים שבהם אתה כותב.
ניכרת הבורות שלך מתוך כתיבתך.
אני במקומך היתי מתבייש לכתוב כך!
איפה כתוב בהלכה שאסור לתת קיצבת ילדים?
אתה מכיר את המושג שבעה טובי העיר?
לך תלמד את הנושא ותבין שעל פי ההלכה אפשר לתת ולקבל קצבת ילדים, לגבות מס הכנסה וארנונה וכו'.
רק בור ועם הארץ כמוך שלא מבין בעניני הלכה כי הוא זה, ואצלו הלכה היא קביעה של ביניש מבית המשפט העליון, יכול לשאול שאלה טיפשית שכזו!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 00:06 |
|
| |
"מי האיש אשרבנה בית,,נטע כרם,,,ארש אישה"- ברכה "אישה תארש,,,,בית תבנה,,,כרם תטע"- קללה, כך מסביר הרמב"ם. "והבאת עלי קללה ולא ברכה"- דרך החינוך החרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 13:34 |
|
| |
אני לא חושב שהדרך החרדית מושלמת.
אבל אנחנו בגלות, ומתפללים שמלכות הרשעה
מהרה תעקר, ונזכה לגאולה האמיתית
|
|