|
|
| נשלח ב-13/8/2008 10:42 |
|
| |
מאירקה, קראת את ילדי טהרן מאשימים ?
המזרחי שם יוצא ממש ממש גרוע. ורי"ל פישמן יוצא פשוט פאנאט מזרחי מטורף בשנאתו לאגודת ישראל. עדיף לשלוח ילדים לשומר הצעיר מאשר לאגודה ? פשוט טרוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 11:50 |
|
| |
לא קראתי ולא אקרא. אין לי עניין לקרוא ספרות פולמוסית מפלגתית, חד צדדית. אני לא רוצה להישמע כאומר "קדוש" אחרי כל פעולה של בן גוריון, אבל לכל מטבע שני צדדים.
אני למשל לא בטוח שילדי טהרן באו כולם מבתים חרדיים. הרי רוב יהודי פולין בעת ההיא היו חילוניים. אני כן בטוח שכולם יצאו חרדים בספר הנ"ל. כנ"ל לגבי סיפורי החרדים על יהודי המזרח "שהשתמדו" בעוד שמצבם הרוחני היה רחוק במקומם, ממצב עדות ש"ס דימינו. (למעט יהודי תימן ואולי יהודי ג'רבה).
וזה שהרב פישמן שנא את אגו"י - הדברים ידועים. גם שיינפלד שנא את המזרחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 11:58 |
|
| |
מאירק'ה, לחיזוק טענתך הייתי מציע לך לקרוא ספר שכתב מדריך שליווה את ילדי טהרן מאירופה לארץ, אך פרח מזכרוני שם הספר. כמובן שגם אצלו יש נגיעות בדבר לכיוון החילוני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 12:37 |
|
| |
מאירקה, בספרו הוא מביא ציטוטים מעיתוני התקופה. לא סיפורים שלו.
כדאי לך לקרוא ולפתוח עיניים.
אני לא חושב ששיינפלד היה אומר שעדיף לשים ילדים בשומר הצעיר מאשר במזרחי.
לגבי הטענה שהרבה מהילדים היו חילונים, אז מה ? אין מצוה לקרב אותם ליהדות ? לא היה עדיף שיתחנכו לתורה ומצוות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 13:05 |
|
| |
מתפעל.
איני יודע אם לרב מבריסק היה אי פעם קשר אישי כלשהו עם הרב הרצוג, אבל מה שברור שמאז הסיפור של ילדי טהרן, שהרב הרצוג מהרה"ר לא מצא עוז בעצמו להלחם אישית עם המזרחי ומנהיגיו שלקחו חלק פעיל במסע השמד השיטתי של אלפי הילדים (ואגב, איני מתבסס על ספרו של ר' משה שינפלד, די לי בכרוז החריף ביותר שפורסם בשנת תש"ג בחתימתם של הרב מבריסק והאדמו"ר האמרי אמת מגור והרב משטשעבין והרב מפרעשבורג ועוד, כדי לדעת את הקביעה שקבעו רשימה מכובדת של גדולי ישראל, שהסוכנות היהודית בסיוע פעיל של המזרחי, ערכו מסע שמד של ממש בנשמות יהודיות, בעיצומם של ימי השואה), מובן לחלוטין שהרב מבריסק יותר לא רצה לכבדו, ולכן חזר מללכת ללוויית האדמו"ר מגור.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 13:28 |
|
| |
אתה לא מדייק. הוא דוקא נלחם בהם כשבעה חודשים והם איימו שבבחירות הבאות לא יבחרו בו.
הוא היה לגמרי בצד של האגודה בענין הזה.
כל הטענה שהיה עליו שבאייר תש"ג שלח מברק שהוא מסיר את החרם מהקרנות של הסוכנות.
צריך לראות דברים בפרופורציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 13:31 |
|
| |
בזה שהוא הסיר את החרם, הוא הרס את כל המאבק. והוא הסיר את החרם בגלל איומיו של פישמן מיימון.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 14:13 |
|
| |
ומי קבע שהמברק שלו הרס את כל המאבק ? כיצד הגעת לאבחנה חד משמעית זו ?
אל תגזים. עדיין לא היה לרב הרצוג השפעה כל כך מכרעת על כל העולם היהודי בתפוצות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 14:19 |
|
| |
מה זה מי קבע? הרב מבריסק קבע!
הרב מבריסק הוביל מהלך של קריאה פומבית מכל גדולי ישראל ליהודי התפוצות להחרים את הסוכנות היהודית בשל מסע השמד בנשמות ילדי ישראל שהם ערכו בזמן שבאירופה נערכו ע"י אחרים מסע שמד בגופי מליוני בני ישראל. והנה קם הרב הראשי לארץ ישראל וקובע שלא צריך להחרים, יש לך תקיעת מקל גדולה מזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 14:40 |
|
| |
נכון, ידוע שהרב הרצוג הסתובב אחרי השואה בין מנזרים וכנסיות ושכנע ילדים יהודים שנמסרו לשם לפני המלחמה, להישאר שם. יש גם הטוענים שהוא שלח ילדים מארץ ישראל (חלקם בני עדות המזרח ומיעוט קטן מילדי טהרן) לאותם מנזרים וכנסיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 15:11 |
|
| |
מתפעל
סים צודק.
ודומני שבגיוס בנות ביקשו מהרב הרצוג שלא יחתום על איסור
כדי שכשיחזור בו לא יהרס המאבק, ולא הועיל וחתם.
וכשהגביל את האיסור לשירות צבאי ולא לאומי נגרם נזק.
כנראה שלמדו מההיסטוריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 18:48 |
|
| |
מתפעל
אני לא מבין את תגובתך. הסוכנות ועליית הנוער עשו מאמצים כבירים להביא לארץ את ילדי טהרן. בהנחה שרובם היו חילוניים, למה שהם יתנו להם חינוך דתי ? השאלה היא לא איזה חינוך אתה ואני רוצים לתת להם.
לפלא לי עליך שאתה קורא את ספרי הפולמוס כתורה מסיני, בגלל שהם "מצטטים את עיתוני התקופה". אתה לא מכיר את שיטת השכתוב הזו ?
אותי יותר מטריד למה ההורים של הורי לא עלו לארץ ישראל בשנות השלושים מאונגארן, ומה הם קראו בעיתונות החרדית המקומית של אותה תקופה.
אם תאמין לכל מה שכותב SIM אתה תגיע מהר להערצה של השלטון האיראני.
בכלל - ויכוחים כאלה כדאי לנהל בפורום המתאים לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 07:57 |
|
| |
אין כאן ויכוח מאירקה כי אם דיון מתורבת.
אותי מעניין לדעת כיצד ניתן לברר אם אכן המברק של הרב הרצוג "הרס" את החרם והלחץ והזיק לענין. (כל זאת בהנחה שאכן היה מברק שכזה). סים אומר שהרב מבריסק כך קבע. על מה הוא מסתמך ? מסתמא על דברי מלר בספריו. ועל מה מלר מסתמך ? על סיפורים שאנשים סיפרו לו. אני לא סומך על דבריו כל כך. מי שרוצה להאמין לסיפורים שמביא ככתבם וכלשונם, שיאמין.
מאירקה, הייתי מצפה מאדם נאור כמוך קצת יותר אובייקטיביות ולא לקפוץ ולהגן בחמת זעם על המזרחי בכל מצב. די פשוט וברור ששנאתם לאגודה העבירה אותם על דעתם במקרה הזה, והשיקול לא היה טהור מה עדיף עבור הילדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 08:48 |
|
| |
אין לי עניין להגן על המזרחי. זו לא מפלגתי, ואני (בדר"כ) גם לא טורח להצביע עבורה.
מהמשפט האחרון שלך משתמע שהיה זה מאבק בין המזרחי לאגודה. עניין ילדי טהרן היה שייך לעליית הנוער, ושני האחרונים (המזרחי ואגודה) היו כשתי קרציות שגירדו במעט את עור הפיל של הסוכנות היהודית.
אגב - כמדומני שהרי"ל פישמן הוא זה שאיים להתפטר כל שני וחמישי (וגם מימש לפחות פעם אחת) - בעקבות עניין החינוך שניתן לילדים במעברות.
ואם מדברים על הרי"ל פישמן - כדאי קצת להכיר מה וכמה הוא סבל מאינשי דלא מעלי, כמו "הלשכה השחורה" הידועה ואחרים, וכל זה בעבור אהבתו לארץ ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 13:02 |
|
| |
נכון אבל הם בהחלט רבו ביניהם. היו מספר פגישות בנסיון להגיע לעמק השווה אצל הרב הרצוג בבית. הסוכנות הסכימה לתת אחוז מסוים לפלגים הדתיים ומתוך המיכסה הזו השאלה היתה כמה ילכו למזרחי וכמה לאגודה. על זה היה נטוש המאבק, אם הבנתי נכון. רי"ל מיימון אמר שמעדיף שיהיה מצב של גם לי גם לך לא יהיה והילדים יגיעו לשומר הצעיר, העיקר שלא יגיעו לאגודה.
אותך זה לא מזעזע ? אותי כן.
|
|
|
|
|