בית פורומים ספרים וסופרים

האם יצא ספר ביוגרפי על הרב הרצוג ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2008 13:05 לינק ישיר 

מי מספר את הסיפור הזה על הרב מימון, הוא בעצמו? החרדים עליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:10 לינק ישיר 

משה שנפלד מביא בספרו ציטוט או תצלום מעיתון של אותה תקופה שמדווח על דברי מיימון והשתלחותו ברב הרצוג. עצם ההשתלחות ברב גם היא חמורה ביותר.
אחפש לך ואביא לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:18 לינק ישיר 

אז אתה מאמין לחרדים שלא כל כך דאגו לכבודו של הרב הרצוג, אבל בשביל להשתלח ברב מימון היו מוכנים להחשיב אפילו את הרב הרצוג כרב (להזכירך, כשהוא התמודד לרבנות הראשית, תמכו החרדים בו כי הוא "מתמכי רבנן" וחלילה לא ת"ח)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:24 לינק ישיר 

אם כך כתבו ב"הצופה" אז אני אטרח להזדעזע. אני לא מאמין לא לשנפלד ולא ל"ציטוטיו". וזה באופו גורף בהחלט.

תראה - גם אני יכול לכתוב כתבה מזעזעת על השמאל בארצנו, ולצטט את גדעון לוי מעיתון הארץ, שאפילו את עיתונו (השמאלני) הוא רחוק מלייצג.

בשביל להרגיע אותך - גם עם הרב קוק היה רחוק הרב מיימון מלהסתדר (עי' באחת מ"אגרות הראי"ה). מה שלא מנע ממנו לאחר מות הרב לפתוח את מוסד הרב קוק ולחבר ספר לזכרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:31 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:32 לינק ישיר 

למה אתה לא מאמין לשנפלד ?  תפסת אותו בשקר ?
אדרבה, בא תוכיח לי שהוא שקרן.
אחרת יש לו חזקת כשרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:48 לינק ישיר 

אני נרתע מהסגנון, מי שמקפיד לקרוא לרב מימון 'פישמן' חשוד בעיני להטיה (כן, גם אם הגרי"ז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 13:54 לינק ישיר 

אני אפילו לא רואה במאמר ציטוט מעיתון, סתם דברי הבל. למה שאאמין להם ? שיינפלד חשוד בעיני כשקרן כרוני. מסוג השקרנים שמאמינים בשקריהם הם. קראתי את חוברתו "שרופי הכבשנים מאשימים" והיא מליאה הבלים ושטויות. די לראות איך הוא לוקח את כל החילוניים כמו רביים ריפרומים וכו' והופך את כולם ל-"ציונים". נו באמת. על קוראי משנתו של שיינפלד אומר הנביא "וילכו אחרי ההבל ויהבלו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 14:02 לינק ישיר 

אגב - שיהיה ברור. יתכן שבחוברת "שרופי הכבשנים מאשימים- עובדות מצמררות על ראשי הציונות בשואה" יש גם עובדות נכונות. אולם בלי השוואה לחוברת מקבילה - "שרופי הכבשנים מאשימים- עובדות מצמררות על ראשי היהדות החרדית בשואה" אין לחוברת שום ערך.

לאחרונה מישהו פרסם ספר (אשמח שם מישהו יודע את שמו, אני שכחתי) , נראה לי עיבוד לעבודת דוקטורט, בהם הוא מראה איך המנהיגות החרדית, במקום לקחת את האחריות על התנהגותה בזמן השואה ולפניה, גלגלה במהלך מרתק, את האחריות לפתחה של ההנהגה הציונית.

בערך כמו שישראל מואשמת על ידי הפלסטינאים באסון ה-11 בספטמבר. זה ממש מדהים. ותמיד יש מי שיאכל את הלוקש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 14:10 לינק ישיר 

אני מצטרף לבקשתו של מאירק'ה למצוא את שם הספר שדיבר עליו, יחד עם זאת גם במקרה הזה צריך לבחון מי הכותב ומה מטרתו (חוץ מזה שיאשרו לו את הדוקטורט).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 14:17 לינק ישיר 

מלח, אולי בתש"ג עדיין נקרא הרב פישמן ולא הרב מיימון ?
איזה עלבון יש בשם קודם או שם חדש ? לא כל כך ברור לי.

מאירקה,
בא ניקח דוגמא ספציפית איזה שקר מצאת בחוברת שלו ונבחן אותה.
אתה אומר שקרא לרבנים רפורמים  ציונים ? אתה כותב בכלליות. תן לי משהו יותר ספציפי ואיפה השקר. אמנם הרפורמים בזמנו היו אנטי ציוניים אבל אולי היו בודדים שכן תמכו בציונות.
אדרבה, בא נעשה עבודה בירור יותר רצינית. אם אתה יכול להשיג את החוברת ההיא ולהביא קטע שלם ולהראות היכן יש כאן שקר.
תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 14:30 לינק ישיר 

האם מיימון עצמו שינה שמו? בויקיפדיה נאמר כי גם אביו היה נקרא כך.

בשנה וחצי האחרונות יצאו שני ספרים על הקשר בין הצלת יהודים במלה"ע השניה למנהיגות החרדית:
עת לעשות להצלת ישראל-
http://www.bialik-publishing.co.il/product_info.php?cPath=44&products_id=1288&osCsid=d2d452
תנועה בחרבות-
http://www.massa.co.il/agudat_israel_holocaust.asp

אם כי כמדומני שניהם אוהדים למדי, סביר יותר שמאירקה מתכוון ל"עת לעשות להצלת ישראל" של חיים שלם, שיחסו כנראה קצת יותר אמביוולנטי.(לא קראתי, התרשמתי מביקורות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 15:51 לינק ישיר 

הרב מימון שינה את שמו, אינני זוכר מתי. הגרי"ז התעקש להמשיך לקרוא לו בשמו הקודם 'פישמן' (=איש דגים=דייג=אדם שנמצא בסביבות מים=מימון), כדי ש"לא לקרוא בשם המזכיר את הרמב"ם".
לפי זה, מרחביה, נקוט כלל בידך (גם אם אין בו היגיון): כל מי שמכנה את הרב מימון 'פישמן' חזקה עליו שאינו מאוהביו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 16:01 לינק ישיר 

בספרה של בתו גאולה
כתוב ששינה את שמו,
אלא שהיא כותבת שמעולם היה השם מיימון שם לוואי לכבוד כנכדי הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 19:36 לינק ישיר 

מתפעל

הספר של שיינפלד נמצא על הרשת, וכבר הורדתי אותו. אין לי בעיה לעבור איתך קטע קטע, אבל :
1) צריך לפתוח לזה אשכול מיוחד
2) אוכל להתפנות לכך רק עוד שבוע
3) כפי שכתבתי לעיל, אי אפשר להתייחס ל"מעללי הציונים" מבלי להתייחס להתנהגות מנהיגי היהדות החרדית (לרבות אדמורי"ם חשובים) ערב השואה ובמהלכה.

להורדה :

http://www.myehudit.org/forum/index.php?topic=2189.msg9001

ניקח קטע קטן מההתחלה :

בעמ' 14 כותב המחבר את העובדה הידועה לכולנו. הקאפוס שהתנהגו לעיתים באכזריות מרובה, הגיעו תמיד מחוגי העולם התחתון והמשכילים. הם לא הגיעו מחוגי החרדים. 

מכיוון שנושא החוברת זה "פשעי הציונים" המסקנה של כל זב חוטם היא משכיל= ציוני. הוא גם מבלבל בין סתם חילוני (ואלו היו הרוב), לבין "משכיל". אני מסופק כמה בכלל מבינים את ההבדל ביניהם. זה כמו להשוות מלפפון לכלנית, רק בגלל ששניהם לא בעל חיים. ה"ציונים" ואנשי תנועות הנוער בדרך כלל עסקו בהצלת חיי אדם, ולא אחזור על פעולות ידועות. מדובר פה בשכתוב מגעיל, דמגוגי, ושקרי. ותאמין לי, מתפעל, חבל על העבודה.

(אולי יהיה מי שישלוף את דמות הקאפו - בנו של גרינבוים הציוני, מגיטו ווארשא. אני מסופק אם היה ציוני, ואם כן יוצא מן הכלל יכול להמצא גם מהחרדים. לדמותו של גרינבוים הנ"ל באתר "יזכור" של צה"ל - הוא נפל במלחמת העצמאות (יש מי שטוען שיהודים ירו בו))

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > האם יצא ספר ביוגרפי על הרב הרצוג ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.