|
|
| נשלח ב-6/8/2008 16:45 |
|
| |
| משתוקקת כתב: |  | | אם כסף זו תכונה... לאן הגענו? |
|
הכסף אינו תכונה.
אבל לכסף יש שתי תכונות שמסייעות מאד למי שיש לו כסף:
הוא מאפשר לנו לקנות כמעט את כל מה שאנחנו רוצים (וניתן לקניה).
הוא מושך הרבה אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 18:55 |
|
| |
שרפ, אולי אתה בא לומר, שאע"פ שיתכן והבחורה חולמת על בחור כליל המעלות, בזמן שהיא אינה משתדלת לתקן ולשפר מידותיה ותכונותיה- יתכן והיא בכל זאת תזכה בו, אם יש להורים שלה כסף... זווית ראיה "שרפ"ית מעניינת ולא חדשה :)
אבל ברשותכם, האשכול עוסק בעניין של: הלו, אנשים? יש לדרישות הרוחניות שלנו בסיס? מתי בפעם האחרונה השקענו ברוחניות שלנו, בתיקון המידות שלנו, כדי שנוכל לזכות למישהו טוב באמת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 19:48 |
|
| |
תמי לחילופין ניתן לטעון, שבמגזר החרדי, גם אם בחורה היא כליל המעלות, היא לא תזכה לבחור חלומותיה, הכל בהנחה שהיא חולמת נכון למגזר, אם אין להוריה כסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 19:49 |
|
| |
היה דיון בנושא לא מזמן
באשכול הזה
כמה אנחנו שוים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 20:20 |
|
| |
זה לא כמה אנחנו שווים, אלא כמה אנחנו מתאמצים כדי להשיג את מה שאנחנו רוצים, או לפחות להתאים לו.
שרפ, בבקשה תפסיק להוריד את הכל לרמה של כסף. אני מדברת על מידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 20:25 |
|
| |
אתה יכולה לפרשן כמו שאת רוצה
התשובות הם אותו דבר.
אלא אם את יוצאת בקריאה
לתיקון המידות.
(
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 01:52 |
|
| |
אני מת לעשות שכל בחור ובחורה יכתבו מה הם רוצים באמת בחיים שלהם ואיך הם רוצים לחיות ובלי שההורים שלהם יראו את זה.
ואולי כך נגיע למשהו אמיתי וטוב ולא כל אחד יחשוב מה יהיה כתוב בעיתון או מה יגידו השכנים והשכנות וכ'ו.
רק שאני יודע שאין מצב בעולם שמישהו יעשה בציבור שלנו דברים כי כך נראה לו שטוב לו אלא הכל לחץ חברתי מה אחרים יגידו. ולכן כל הגירושים לאחרונה בציבור.
אני מצהיר על עצמי בגלוי שאני עושה ויעשה רק מה שאני חושה שטוב לי כמובן לאחר התייעצות עם רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 17:45 |
|
| |
לא רציתי להגיב לאשכול. ובכל זאת מכורח הנסיבות.
גם הבחורים וגם הבנות בכל מגזר שהוא מטפחים לעצמם דמיונות אודות בן-זוגם העתידי. יש בעניין זה חיובי ושלילי.
השלילי כמובן הוא מצג של דמיונות שוא, מאין ציפיות שרובן עלולות לא להתגשם, וכמו שאמרו רבים וטובים "כגודל הציפיות כן גודל האכזבות".
מאידך יש בדבר גם את הפן החיובי, שללא ציפיות וללא שאיפות, לא תתכן עליה.
ברוב המגזרים הציפיות למעשה הם כחלומות באספמיה ללא תועלת כלשהי נראית לעין.
בציבור שבו הציפיות הן רוחניות, הצד החיובי מאוד משמעותי, אך בעירבון מוגבל. על המיועד/ת להבין, שחלומות לחוד ומציאות לחוד.
יש לי טענה מסויימת על אותה מרצה, שכן מה שהיא עשתה גובל באכזריות מסויימת, ועלול לגרום להורדה משמעותית של רמת הציפיות ואיתן את העבודה העצמית לעליה.
מאידך אני מבין שיש מקום לעורר את הבנות להיות מודעות לכך שביתן העתידי יקבע עפ"י עבודתן הנוכחית, ובמקום לצפות ברמה של חלומות, עליהן לקוות ברמת הפעולה, ולעשות ולחתור לכך שמחשבותיהן יתגשמו.
משתוקקת כתבה: לשאוף זו תכונה נפלאה, אבל לחיות את מה שרצוי זה קודם לכל.
וליטאי ידידי כתב:
הרבה אנשים שואפים להיות עשירים, והם רוב הזמן מבלים את זמנם בבטלה.
אנשים רבים שואפים להיות צדיקים,אבל מכלים את זמנם בהבלי העולם הזה.
בכל זה לא מונע מהם לשאוף.
אז במקום לשאוף, בואו נעשה.
"כחיצים ביד גיבור כן בני הנעורים"
פירש מי שפירש שכשם שחץ כדי שיפגע במטרה יש לכוונו מעט למעלה,
כך את בני הנעורים יש לכוון מעט למעלה, ואולי כך ישיגו את מטרתם.
נכוון את עצמנו למעלה, נשאף להשיג, ונפעל בהתאם.
(ובשורה תחתונה עדיין מוטל לבאר את מאמרי חז"ל של "ארבעים יום קודם יצירת הוולד" ו"מזווגין לו לאדם לפי מעשיו", ועי' סוטה דף ב ובפרשנים שם)
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 19:42 |
|
| |
תמי, משגיח, תודה! הרבה חומר למחשבה.
בכלל, השידוכים מעמידים מין מראה לפנינו, מבחינה מסוימת. הן מהבחינה של "מה חושב עלינו העולם", והן מהבחינה של "מה מתאים לי , מה אני מסוגל, ולאן אני יכול להגיע."
|
|
|
|
|