בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד עלינו להתמודד עם תופעת הנטוריזם (נודיזם)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2008 23:51 לינק ישיר 

שלום לכולם
אני מרשה לעצמי להצטרף לדיון שלכם כנטוריסטית ותיקה , חברת ועד העמותה לשעבר, חברת ועדת קבלה לשעבר.

כולי מחמאות אליכם על הפתיחות  לגבי הנושא ועל הרצון לדון בו
לא הבנתי למה צריך להתמודד עם הנושא, אנחנו לא במלחמה, אנחנו מגיעים מהצד של ההנאה , השלוה וקבלת כל אחד כפי שהוא. כולנו ילדים של אלוקים,
בעמותה  יש חברים מכל הסוגים והמינים , רזים שמנים יפים מכוערים, נכים, על כסא גלגלים, קטועי איברים, לעיתים אנחנו המקום היחיד בו האדם יכול להרגיש טוב עם עצמו, עם גופו . אנחנו לא מתייחסים לגופו של אדם אלא לעצם החויה.. למגע הבלתי אמצעי שלנו עם עצמנו ועם הטבע והסביבה.
כדי להבין על מה מדובר אני מציעה לכם לשחות בעירום, להיות בעירום בגקוזי אן בסאונה, דברים המקובלים בכל ארצות אירופה המערביות אשר השכילו להפריד בין עירום למין
כפי הידוע לכם האיבר שאחראי על המין והמיניות הוא המח, אנחנו אלו שאילפנו אותו לחשוב שחזה חשוף הוא תמיד מיני, שהליכה ללא כיסוי של הערווה היא רק לצורך גירוי מיני. באותה מידה יכולנו לאלף את המח לחשוב שקרסול חשוף הוא מגרה , או שלבוש ארוך כולל רעלה הוא מגרה.
אנחנו הנטוריסטים מפרידים בין עירום ליחסי מין. לא כל עירום מביא ליחסי מין, אם כי רצוי שיחסי מין יהיו מדי פעם בעירום :-)
מניסיוני אני יכולה לאמר שהעירום המשותף מוריד את החשק המיני, לעומת לבוש חשוף המפעיל את הדימיון, נדמה לי שדוקא אצל החרדים, שבו הנשים חייבות להיות בכיסוי בגד ארוך, הדימיון אצל הגברים רב יותר, ומפעיל יותר את היצר, נדמה לי שאם הנשים שלכם ילכו בביגוד חשוף יותר לכם יהיה פחות על מה לפנטז,
אבל אולי טוב לכם פנטזיה הזו ???

רציתי להתייחס לדבריו של וטו בהגדרותיו על הבגדיות
כסות   בהגדרה זו קולע וטו להגדרת הנטוריזם, הלבוש בא להגן עלינו מפגעי הטבע והעולם, אך זוהי  הגדרה תמימה , אנחנו לא חיים בחלל ריק וברור כי כיום לביגוד משמעויות רבות  מעבר למשמעות הראשונית הזו, במפגשים הנטוריסטים שלנו אנחנו מנסים לשמר את ההגדרה הראשונית של  הכסות ולכן אנחנו מורידים אותו כי אין לנו צורך בו באותו זמן., בנוסף אנחנו במפגשים שלנו חוזרים  לתקופה של לפני הידע,  של התמימות  שבו העירום היה חלק מהחיים, אנחנו חוזרים לראשית ההוויה הקיומית שלנו.
לבוש  לדברי וטו מדובר  בהתהגות והתנהלות הבאה להגן ולשמש חוצץ בפני התלהטות הורמונלית
אני שואלת התלהטות של מי?  האם ילדים בני 7 לדוגמא יש להם התלהטות הורמונלית אם כן למה הבנות החרדיות לבושות לעיתים כמו מוסלמיות קיצוניות?
אני  אומרת לך וטו שאתה טועה, הלבוש  בין אם הוא חשוף ובין אם הוא צנוע הוא  זה גורם  למחשבות, לדימיון, למחשבה מה יש מתחת לביגוד. עירום מראה את הגוף כפי שהוא , ובמפגשים בודאי שאינו גורם לזקפה או למחשבות על קיום יחסי מין.
בגד  במושג זה אני מניחה שהתכוונת לסימני הסטטוס אשר כולנו מכוונים אליהם בקנותינו בגד מסוים, בין אם הוא מכוון מעצב, או גזרה או צבע, כשאנו מתלבשים בצורה מסוימת הרי זו חלק מהגדרת האישיות שלנו, הגדרת התפקיד , הסטטוס והעיסוק.
במפגשים שלנו זה לא יקרה, כולנו במעמד שווה, אין אנו יודעים מי עשיר ומי עני, מי משכיל ומי אין לו תעודות השכלה, איננו יודעים מי מנהל ומי לא
האדם נטו  ללא כחל וסרק  נמצא שם, אין לו מאחורי מה ומי להסתתר.
הורדת המסיכות, התפקידים  הסטטוסים שעלינו לשאת מדי יום, עושה טוב  לנפש ולנשמה.
אנחנו אוהבים להיות נטו עם עצמנו ואם אחרים
לראות את השמחה  והאושר במפגשים שלנו, לשמוע את החברים האומרים בסיום מפגש  שהם קיבלו  הרבה כח להמשיך את השבוע הבא, להרגיש את הפשטות  והאהבה השוררת בין החברים במפגשים אומרת את הכל
ולסיכום אומר לכם שוב, תנסו לשחות בעירום בבריכה או בים, תרגישו את הרוח והמים המלטפים את גווכם, תרגישו איך אתם מתמזגים עם הגלים ונהים חלק מהטבע, מהיקום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 00:39 לינק ישיר 

אמשלום

את צודקת. בנקודת הזמן שבה כתבתי את ההודעה חשבתי שאני מדברת עם מישהו שיוצא מנקודת מבט דתית ולכן סברתי שגם הוא יתקומם על הכותרת .
בהמשך הכרתי יותר את עמדת שני הדוברים והבנתי שהיא שונה משלי.
האמת -לקח לי זמן לעכל את העובדה שרבה רפורמית משתתפת בפורום.
לסיכום:אני בטוחה שנסכים עם הרעיון שלכל אחד הזכות להתקומם ולכל אחד הזכות להתקומם על המתקומם.
ובאשר לנושא הדיון עצמו -וידוי אישי.עירום המוני מרתיע אותי (חוץ מהעובדה הברורה שעירום אסור על פי ההלכה) מפני שהוא מזכיר לי את השואה.
איש מבני משפחתי ,ב"ה לא נפגע בשואה אבל מגיל צעיר מאד הנושא ענין אותי .קראתי הרבה על הנושא צפיתי בסרטים וראיתי הרבה תמונות.אולי יותר מידי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 06:16 לינק ישיר 

[אמשלום,
 הדבר ידוע ומפורסם בשם פסקאל. כאן דובר על פרופ' יהודי דתי בזמן הזה, המודיע ברבים בגילוי לב שאין אמונתו בבחינת ודאי, אלא שהוא מאמץ מספק, מתוך יושר אינטלקטואלי דעה זו.]

תוקן על ידי ספרן ב- 07/08/2008 6:23:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 07:04 לינק ישיר 

[צענערענע,

"עירום אסור ע"פ ההלכה"???
מה עם שאיפה ונשיפה של אויר?

ספרן,

הכל בסדר חוץ מן ההערה שלך על "יושר אינטלקטואלי". אין לי שמץ של מושג מה הקשר שלו לאמירה הזו. לענ"ד יש בה כמעט הכל חוץ ממנו - חרדה בלתי רציונלית, חרדה מהבלתי-רציונליות, חוסר מודעות עצמית, כסתו"ח פילוסופי וכו' וכו'.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 07:16 לינק ישיר 

תמי, מרענן לקרוא אותך. להודעתך בלבד כדאי היה כל האשכול. לא רק מצד הפרט המסוים של הצגת הנטוריזם ממבט שונה מזה שהרבה כאן רגילים לו, אבל מצד כללי יותר שמוכיח איך שקשה לשנות דפוסי מחשבה גם כש'המודפס' יודע שאת מחשבותיו הוא אימץ (או שהודפסו/הודחסו עליו) מתוך שייכות למגזר מסוים.

ספרן, אתה בטוח שזה שלום רוזנברג? בתחילת הפורום הייתי מביא את מאמריו על פרשת השבוע בהם ראו את כישוריו ופתיחותו ואני לא זוכר כעת את עמדתו בנושא האמונה אבל זה מאכזב שאחד כמוהו לא הסיק שאין אמונה ללא ידיעה בסיסית ומידע שנקבע במחשבה. איני מבין איך אתה מתרגם 'אימוץ מספק מתוך הימור' ל'אימוץ מספק מתוך יושר אינטלקטואלי'!?

צענע, נסיונך לקטוע את הדיון בגלל שכתוב בשולחן ערוך שלך (ולא בזה המתיר עירום לצורך כמו במקוה כפי שהעיר אחד הכותבים למעלה) המילה אסור, זו דרך של כפייה ובפרט בבית מדרש ואפילו לא הנוכחי בו דנים על הכל מיסודו לדעת מהיכן לוקח השולחן ערוך את דבריו. (אם עירום מרתיע אותך כי הוא מזכיר לך את השואה למרות שאינו מאפיין טיפוסי של השואה, אז בודאי שגורמי השנאה לעם היהודי היו אמורים להרתיע אותך לא פחות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 07:30 לינק ישיר 

בוגי,

יש ברשותי ראיונות עמו בעתונות שכך טוען בפירוש. היושר האינטלקטואלי הוביל אותו למצב של ספק, שהוא בכנותו כי רבה, משתף בו את הציבור ומודיע שהחליט לבצע את מה שמכונה "קפיצת אמונה" (רולטה בלע"ז) כשבליבו ממשיכה לקנן תולעת הספק.

תוקן על ידי ספרן ב- 07/08/2008 7:33:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 07:50 לינק ישיר 

אני לא מבין כיצד פרופ' רוזנברג יכול להמשיך את דרכו של פסקל.
פסקל הכיר בדת אחת, יתכן ששמע על דתות נוספות אולם הדת הכמעט יחידה שנתקל בה היתה הנצרות הקתולית, ולכן הוא יכול להמר על נצרות או כפירה. אולם ההימור של רוזנברג הוא נרחב יותר וכולל פרט ליהדות בגירסתה המסורתית או מגוון של השקפות בתוך היהדות ומגוון של דתות מחוץ ליהדות ואילו כפירה היא אופציה אחת בלבד.
האם ביום ראשון נהיה יהודים, ביום שני מוסלמים וכו' כדי להמר על מירה האפשרויות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 09:27 לינק ישיר 

נראה לי שאתם עושים כאן עוול לפרופ' רוזנברג כשאתם מביאים ברבע משפט דעה שלו שהיא בלי ספק הרבה יותר מורכבת (כדרכו של האיש) ומקיימים דיון על איזה עולם פנימי הרבע משפט הזה מבטא ועד כמה הוא דומה או לא להימור של פסקל (ומה גם שלכל זה אין כל קשר לאשכול הזה). הייתי מציע שאם למישהו יש קישור לראיון או מאמר שבו הוא מביע את הדעה הזו בשפתו שלו ובהרחבה - שיפתח אשכול ויביא את הקישור (יש לפרופ' רוזנברג אתר שבו מתפרסמים מאמריו, אפשר לחפש שם). נדמה לי שבגנזכי הפורום כבר יש אשכול לגבי ההימור של פסקל ואפשר לצרף את זה לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 09:28 לינק ישיר 

גו"ג
מודה ומתוודה - צדקת ממני.

ההימור של פסקל

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 07/08/2008 9:29:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 09:39 לינק ישיר 

גו"ג,

תודה על הערתך הנכונה. כמדומני שהראיון לא מופיע באתרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 10:17 לינק ישיר 

אמשלום

הניסוח שלי היה לא מדויק .(ואולי הזמין אירוניה מהסוג שלך)ו
התכוונתי שבהלכה יש דיון אפילו על אורך השרוול .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 10:20 לינק ישיר 

מקובל שיש כללי צניעות שהם מדאורייתא ויש שהם תלויים במנהג.
אני לא מבין את המושג של דאורייתא.
נתאר לעצמנו יהודים שחיים בקרב שבט נידח שכולו נטוריסטי. האם מי שתלך שם במכנסיים קצרות וגופיה תיחשב כעוברת על דת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 10:25 לינק ישיר 

כאן מסביר פרופ' רוזנברג את שיטתו ואת גווני ההימור השונים:

http://hagut.org/6979/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 10:30 לינק ישיר 

תמי

אני מכיר אותך מהפורום בו את פעילה רק שפשוט אני עושה ניק לכל פורום בו אני גולש מפני 'עין הרעה'.

בכל אופן כתבת כאן ככה
<עירום מראה את הגוף כפי שהוא, ובמפגשים בודאי שאינו גורם לזקפה או למחשבות על קיום יחסי מין.>

טוב, לגבי מחשבות את שופטת לפי המחשבות שלך וכנראה שאת עדיין לא יודעת מספיק מדי על הראש הגברי אבל על מה שרואים בעיניים אני מתפלא שאת לא שמה לב כי נדמה שיש לך משקפיים חזקות למדי. תראי בתמונות של גיורא אצל רוב הגברים שלא קפצה עליהם הזיקנה קפצה עליהם הזיקפה (אמנם לא במלואה כי בכל זאת יש אי נעימות בציבור שמרתיעה וגם השהייה הממושכת ממתנת). לא שאני כלא דתי חושב שיש בזה בעיה או עוול כמו שאין עוול בקרקורי הרעבון של הבטן אבל רציתי להעמיד דברים על דיוקם

ולדתיים כאן אני שואל וכי אין אצלכם ברכה לאל שהוא מתיר ערומים?

תוקן על ידי מפליצון ב- 07/08/2008 10:31:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 17:12 לינק ישיר 

תמי. כתבת "שדווקא אצל החרדים שבו הנשים חייבות להיות בכיסוי בגד ארוך,הדימיון אצל הגברים רב יותר ומפעיל את היצר יותר"  לא ידוע לי על "שדרוג" שכזה.הטענות האחרות שהבאת פחות או יותר נכונות (אם כי נשמעות)אני בתור חוצניק כבר עברתי ליד העיר סנטרופז בדרום צרפת ( בירת הנודיזם) ומה שהולך שם... אינו כל כך לפי התמימות שאליה מקוים ושואפים הנטורליזם. כנראה שכפי  שקבעה התורה בכמה מקומות ,למרות שאדם וחוה נבראו ערומים ,וחיו בעירום מה שהם חיו בגן עדן,לאחר החטא כנראה הם היו צריכים לכסות את ערוותם.אני מסיק מכאן שלמרות כל מה שזה יכול לעזור בין חברתית בין בכמה דברים זה אחד הדברים שכנראה למרות כל "הרצון הטוב" של האדם הוא לא יוכל כנראה להתמודד עם זה כמו שמצינו באיסור  יחוד שהוא מדאורייתא בכל מקרה שיהיה כפי שתאר האדם שדבר לפני (איני רוצה לחזור על הניק שלו) בלשונו שלו...אגב אין ברכה כזאת מתיר ..אלא מלביש ערומים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד עלינו להתמודד עם תופעת הנטוריזם (נודיזם)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.