שלום לכולם
אני מרשה לעצמי להצטרף לדיון שלכם כנטוריסטית ותיקה , חברת ועד העמותה לשעבר, חברת ועדת קבלה לשעבר.
כולי מחמאות אליכם על הפתיחות לגבי הנושא ועל הרצון לדון בו
לא הבנתי למה צריך להתמודד עם הנושא, אנחנו לא במלחמה, אנחנו מגיעים מהצד של ההנאה , השלוה וקבלת כל אחד כפי שהוא. כולנו ילדים של אלוקים,
בעמותה יש חברים מכל הסוגים והמינים , רזים שמנים יפים מכוערים, נכים, על כסא גלגלים, קטועי איברים, לעיתים אנחנו המקום היחיד בו האדם יכול להרגיש טוב עם עצמו, עם גופו . אנחנו לא מתייחסים לגופו של אדם אלא לעצם החויה.. למגע הבלתי אמצעי שלנו עם עצמנו ועם הטבע והסביבה.
כדי להבין על מה מדובר אני מציעה לכם לשחות בעירום, להיות בעירום בגקוזי אן בסאונה, דברים המקובלים בכל ארצות אירופה המערביות אשר השכילו להפריד בין עירום למין
כפי הידוע לכם האיבר שאחראי על המין והמיניות הוא המח, אנחנו אלו שאילפנו אותו לחשוב שחזה חשוף הוא תמיד מיני, שהליכה ללא כיסוי של הערווה היא רק לצורך גירוי מיני. באותה מידה יכולנו לאלף את המח לחשוב שקרסול חשוף הוא מגרה , או שלבוש ארוך כולל רעלה הוא מגרה.
אנחנו הנטוריסטים מפרידים בין עירום ליחסי מין. לא כל עירום מביא ליחסי מין, אם כי רצוי שיחסי מין יהיו מדי פעם בעירום :-)
מניסיוני אני יכולה לאמר שהעירום המשותף מוריד את החשק המיני, לעומת לבוש חשוף המפעיל את הדימיון, נדמה לי שדוקא אצל החרדים, שבו הנשים חייבות להיות בכיסוי בגד ארוך, הדימיון אצל הגברים רב יותר, ומפעיל יותר את היצר, נדמה לי שאם הנשים שלכם ילכו בביגוד חשוף יותר לכם יהיה פחות על מה לפנטז,
אבל אולי טוב לכם פנטזיה הזו ???
רציתי להתייחס לדבריו של וטו בהגדרותיו על הבגדיות
כסות בהגדרה זו קולע וטו להגדרת הנטוריזם, הלבוש בא להגן עלינו מפגעי הטבע והעולם, אך זוהי הגדרה תמימה , אנחנו לא חיים בחלל ריק וברור כי כיום לביגוד משמעויות רבות מעבר למשמעות הראשונית הזו, במפגשים הנטוריסטים שלנו אנחנו מנסים לשמר את ההגדרה הראשונית של הכסות ולכן אנחנו מורידים אותו כי אין לנו צורך בו באותו זמן., בנוסף אנחנו במפגשים שלנו חוזרים לתקופה של לפני הידע, של התמימות שבו העירום היה חלק מהחיים, אנחנו חוזרים לראשית ההוויה הקיומית שלנו.
לבוש לדברי וטו מדובר בהתהגות והתנהלות הבאה להגן ולשמש חוצץ בפני התלהטות הורמונלית
אני שואלת התלהטות של מי? האם ילדים בני 7 לדוגמא יש להם התלהטות הורמונלית אם כן למה הבנות החרדיות לבושות לעיתים כמו מוסלמיות קיצוניות?
אני אומרת לך וטו שאתה טועה, הלבוש בין אם הוא חשוף ובין אם הוא צנוע הוא זה גורם למחשבות, לדימיון, למחשבה מה יש מתחת לביגוד. עירום מראה את הגוף כפי שהוא , ובמפגשים בודאי שאינו גורם לזקפה או למחשבות על קיום יחסי מין.
בגד במושג זה אני מניחה שהתכוונת לסימני הסטטוס אשר כולנו מכוונים אליהם בקנותינו בגד מסוים, בין אם הוא מכוון מעצב, או גזרה או צבע, כשאנו מתלבשים בצורה מסוימת הרי זו חלק מהגדרת האישיות שלנו, הגדרת התפקיד , הסטטוס והעיסוק.
במפגשים שלנו זה לא יקרה, כולנו במעמד שווה, אין אנו יודעים מי עשיר ומי עני, מי משכיל ומי אין לו תעודות השכלה, איננו יודעים מי מנהל ומי לא
האדם נטו ללא כחל וסרק נמצא שם, אין לו מאחורי מה ומי להסתתר.
הורדת המסיכות, התפקידים הסטטוסים שעלינו לשאת מדי יום, עושה טוב לנפש ולנשמה.
אנחנו אוהבים להיות נטו עם עצמנו ואם אחרים
לראות את השמחה והאושר במפגשים שלנו, לשמוע את החברים האומרים בסיום מפגש שהם קיבלו הרבה כח להמשיך את השבוע הבא, להרגיש את הפשטות והאהבה השוררת בין החברים במפגשים אומרת את הכל
ולסיכום אומר לכם שוב, תנסו לשחות בעירום בבריכה או בים, תרגישו את הרוח והמים המלטפים את גווכם, תרגישו איך אתם מתמזגים עם הגלים ונהים חלק מהטבע, מהיקום
 |
|
|