|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:40 |
|
| |
אף אחד לא מחייב להיות נטוריסט, מי שבוחר, בוחר בכך מרצונו החופשי תוך קבלת הכללים הנהוגים במפגשים שלנו
מה שעושים אנשים אחרי המפגשים שייך להם, יש חלק ששומרים על הזוגיות המשפחתית ויש אחרים שמאמינים בזוגיות שונה, אין זה מענייני מה כל אחד בוחר לו כמו שאין זה מענייני מה בחרו הכותבים בפורום בשאר חייהם מעבר לנושא המשותף המקשר אותם כאן
נטוריסטים ( ולא נטורליסטים) הם הטרוגנים כמו שאר האנשים , המאחד והמייחד אותם זה המפגש החברתי בעירום שהינו חף מכל מגע מיני כלשהו!!!!
דורש לחיים מה יגרה אותך יותר, כאשר אתה רואה את כל הגוף, עם הפגמים שבו, לעיתים קפלי שומן, לעיתים צלוליטיס, חוסר סימטריות חזה נפול וכד'
או גוף שעטוף בבגדים המטשטש פגמים המבליט מיניות ומה שרק בראש שלך איך הוא נראה באמת
אנחנו מגיעים למפגשים שלנו כדי להנות, להשתחרר מכל השבוע, אנחנו לא עסוקים בחרמנות , מיניות ומחשבות זימה, הדברים האלו מעסיקים יותר את אלו שכותבים עלינו או מציצים בנו
כמו שאי אפשר לדעת מה זה הורות מבלי להיות הורה , כך אי אפשר להבין נטוריזם מבלי לחוות את החויה ולו פעם אחת
מחר אחר הצהרים יש מפגש, אתם מוזמנים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:09 |
|
| |
תמי,
תודה על תרומתך לדיון לא רק ממבט חכם אלא ממבט "מי שרואה משם" [נטוריזם] ולא מושפע מהקצנות הנגד.
טענת: "הלבוש בין אם הוא חשוף ובין אם הוא צנוע הוא זה גורם למחשבות, לדימיון, למחשבה מה יש מתחת לביגוד. עירום מראה את הגוף כפי שהוא, ובמפגשים בודאי שאינו גורם לזקפה או למחשבות על קיום יחסי מין."
זה מזכיר סיפור שהובא מזמן בפורום על מי ששאל אם מחיצה המפרידה בין גברים ונשים במסיבות אינה סימן חולשה. התשובה הייתה אכן זה סימן חולשה אבל ללא המחיצה תצוצנה הרבה יותר סימני חולשה. אותו הדבר כאן; זמינות אובייקט הסיפוק תמיד מוסיף ומקרב למעשה המספק מה שלא תהיינה המחשבות. כל אחד יודע שלמאכל עתיר קלוריות יותר סיכויים להגיע לשפתיים ומאוחר יותר למתניים אם הוא זמין בבית מאשר אם צריך לחזר אחריו. זה לא סותר את שכתבת בהודעתך האחרונה שישנן גופות ש"מושכות" יותר כאשר הפגמים מכוסים ומטושטשים אבל זה עדיין לא מוציא את אלה שאין להם את הפגמים מהמפגשים. זה ש"המפגש חף מכל מגע מיני", א. לא מונע מהראש והיצר לצעוד משם למגעים מיניים לא נכונים, ב. לא מונע מעצם היאחזות הראש בבולמוס המין המעבירה על הדעת.
לגבי מה שקורה במפגשים גם חשבתי כדברייך אך כיום לא נראה לי שבני אדם שלבם פנוי מן החכמה עכ"פ מחכמה הממלאת את העשתונות עד לסילוק כל חשק למין אפילו עם זמינות האובייקט, יכולים כבר ככלל להתמודד עם עירום ממושך מול גירוי. אינני מכיר את המפגשים והמשתתפים בהם טוענים אמנם כדברייך אבל כעת לאחר עדותו של מליצון למעלה אני חושב שאולי המשתתפים לא יורדים לעומק נפשם שלהם כפי שגופם מציג את זה ונוטים לחשוב כפי שהורגלו שהנטוריזם כולו טהור ו"בסדר" ללא שום אינטרס מיני בתת המלל. אמנם כפי שכתב מליצון למעלה הדבר שונה אצל נשים, ואולי לגביהן בלבד הצדק איתך. מאידך, גם מצד הנשים אם כי החשיפה אינה למטרה מינית בכ"ז יש להן מטרה להתחבב ולכן יש עכ"פ השתמשות בגירוי המיני. אינני טוען שככה זה אצל כולם/ן אך בכל זאת אם מדברים על השאלה אם לחזק את התופעה לכלל בני האדם ולא ליחידים בלבד, חושבני שאין עדיין הצדקה לפתוח פתחים לכיוון סיכון הזמינות. זאת בשונה ממה שכתבתי בזמנו. במילים אחרות; גם לשיטתך עדיין לא כולם ראויים להיות נטוריסטים כאדם וחוה [את תטעני כנראה שאלה הדתיים].
מליצון,
ישנן שתי ברכות האחת היא "מתיר אסורים" [הכוונה למאסר הגוף של האברים שלולא הכוח שניתן להם הם היו אסורים במאסר ולא לאיסורים הלכתיים] והאחרת היא "מלביש ערומים" ואתה מזגת את שתיהן. כמליצה זה משעשע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:21 |
|
| |
וטו
אתה שופט בוחן ומעריך רק על פי מה שאתה מכיר, לא הכל אתה יודע ומכיר, יש אנשים שונים ממך, אשר לא כורכים עירום ומין בכפיפה אחת .
בשביל להיות נטוריסט אתה צריך לרצות להיות כזה
אתה צריך להבין שלא כל עירום מביא ליחסי מין, ככה זה אצלנו בכולופן
אתה צריך לבוא בראש נקי ממחשבות זימה, להפסיק להציץ לנשים ולהפסיק להשוות את עצמך לשאר הגברים
לרצות להנות , להיות משוחרר, לאהוב את עצמך ולקבל את גופך
מקבל את האתגר לבוא למפגש ולבדוק איך תגיב?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:35 |
|
| |
תמי,
אני דווקא מבין ומזדהה רעיונית עם אידיאל אי הכריכה ומאד הייתי רוצה להיות במדרגה הזו. עם זאת גם לו יכלתי לבטוח שאצא בשלום ובדרגה גבוהה יותר מחויה נטוריסטית, איני יכול לדעת אם רצון הווה [במילים אחרות הדבר הנכון] הוא להינתק מלהיות תחת מרות ההלכה בשביל זה.[ יתר על כן הרי אסתכן באאוטינג כפול ומכופל .]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 23:01 |
|
| |
פחדן
טוב שיש את ההלכה להתחבא תחתיה
אתה יכול לנסות לבד או עם קבוצת חברים כשהמכוונות היא להנאה ולהשתחררות
כמה שאלות לי אליך ואל השאר.
הרי במקווה כולכם מתהלכים ערומים, והיה ובינכם יסתובב הומו או אצל הנשים לסבית, כיצד תגיבו?
האם במקווה כשאתם ערומים יש לכם זיקפה? האם להומו תהיה זיקפה?
איך אתם מסבירים שיש אצלנו חברים דתים ומסורתים?
מה יותר חשוב מבחינת ההלכה, האמונה הפנימית של האדם, או להראות לאחרים שהוא מאמין ושייך לחוג הנכון?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 23:11 |
|
| |
וטו
שאלתך ניקרה במוחי אבל חשבתי שאולי כל אדם, גם אם ליבו פנוי מן החכמה, לאחר פרק זמן ארוך שבו הוא מתרגל לעירום הוא לא סובל מהתסמינים שהזכרת. כשלעצמי איני יודע בוודאות אך ישנם אנשים שהתנסו וטוענים שכך הדבר.
תמי
כעת את חוטאת לאמת. אנשים כמו וטו מוותרים על דברים שנראים להם יותר חשובים מהחוייה הנטוריסטית שאת מתארת בשביל לא לפרום את המארג העדין של הדת, שחשוב להם משום מה. יש אפילו אשכול שמסביר את תפיסת האסכולה הזאת ומתאר את שלמות הנפש של החברים בה. (נראה לי שוטו מייצג אותה...)
|
| נשלח ב-7/8/2008 23:13 |
|
| |
הרי במקווה כולכם מתהלכים ערומים, והיה ובינכם יסתובב הומו או אצל הנשים לסבית, כיצד תגיבו?
את חושבת שהם יכריזו ע"כ?
האם במקווה כשאתם ערומים יש לכם זיקפה? האם להומו תהיה זיקפה?
לא. מסתבר שלא (אולי מאותה סיבה שאת מציינת שאצלכם אין זקפה בזמן שגברים רואים נשים עירומות), אך ודאי שיהיה לו גירוי מיני מסויים.
איך אתם מסבירים שיש אצלנו חברים דתים ומסורתים?
תשאלי אותם איך הם מסתדרים עם ההלכה.
מה יותר חשוב מבחינת ההלכה, האמונה הפנימית של האדם, או להראות לאחרים שהוא מאמין ושייך לחוג הנכון?
בוודאי שהאמונה הפנימית, והאמונה הפנימית שלנו היא לקיים את ההלכה. זו טעות לחשוב שדתיים אינם נוהגים כנודיסטים בגלל בעיות חברתיות.
כמה שאלות אלייך:
האם לא היה יותר הגיוני שהתענוג הנטוריסטי היה נערך בנפרד - גברים ונשים, כדי להוריד את המתח המיני? אני ממש לא קונה את זה שאין מתח מיני כאשר גבר רואה למולו בחורה חטובה יפת מראה ואף פחות מזה. אם זה פשוט לא מזיז לו הוא פשוט חולה.
האם אתם דוגלים בעיקרון שכדאי ללכת בעירום מלא גם בחיי היומיום, רק שזה פשוט לא חוקי ולא שייך?
האם לדעתך המקוה אצל החרדים לא מאפשר את השחרור שאת כ"כ מסבירה אותו? מדוע אם רק גברים רואים גברים ורק נשים רואות נשים, זה לא מספיק כדי שכולם יהיו שווים, ושאר ההסברים הפסיכולוגיים שכתבת לעיל, האם זה שצורך בעירוב בין המינים אינו עדות לכך שהכל נובע בסופו של דבר - ממניע נסתר אולי - ממניע מיני פנימי עטוף בתילי תילים של תירוצים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 23:44 |
|
| |
הוגה ורושם
הגיוני למי לחיות בהפרדה?
לי בודאי שלא
אם מתאים לך אז תחיה בנפרד, אני עושה מה שטוב ומתאים לי
אתם שרוים בסטיגמות שהמפגשים נועדו ליצר, אז הם לא
האם יש מצב שתצאו מהמרובעות החשיבתית שלכם ותבינו שיש גם אחרת?
לגבי העירום ביוםיום, אני כמובן אדבר בשמי, לי זה לא יהיה נח להיות עירומה בחוץ. אז לא אסתובב עירומה
יש אצלנו זרמים שונים, יש מהמחמירים יש מהמקלים.אני מבחינה זו שייכת לבית הילל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 00:41 |
|
| |
תמי
את חולקת על כך שבני אדם נמשכים בד"כ לגופם של בני המין השני? האם זה רק קיבעון דתי שיש משיכה מינית בין זכרים ונקבות? אם אינך חולקת, אנא תשיבי על שאלתי מדוע זה לא יותר הגיוני שהמפגשים יהיו נפרדים. לא מדובר על חיים בנפרד, מדובר בס"ה על הפרדה בשעת 'יוגה' ע"פ התורה הנטוריסטית מכיוון שגוף עירום יוצר משיכה מינית.
מדוע לא יהיה לך נוח להלך בעירום ביומיום? הרי כך תרגישי חופשיה.. ואם כולם היו הולכים בעירום למכולת, גם אז היית מרגישה רע עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 08:05 |
|
| |
כי תראה ערום וכיסיתו, ומבשרך לא תתעלם
זה מסביר למה נודיסטים קרחים חובשים מגבעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 09:19 |
|
| |
http://www.haayal.co.il/thread?rep=10439&LastView=&Close=0
מתוך האייל הקורא,ברקובר,מדבר אודות גילוי עריות בהסכמה,כאדיאל חינוכי וכאוטופיה אנושית.
הטיעונים,דומים מאוד לטיעוני הנטוריזם. וכשמדובר על חברה בה מעשה אדם לאדם בהסכמה (בהסרת הסייג שבגיל מוקדם לא תתכן זו), קשה לראות את הטאבו של גילוי עריות מחזיק מעמד בעת ניפוץ הטאבו על עירום.
אני מתקשה לראות את תמי,מבחינה מוסרית,יכולה לאסור על ילדיה גילוי עריות בהסכמה,אם יחפצו אלה בכך. בוודאי היא תזדעזע,אבל אפשר להשיב לזעזוע הזה שהוא פסיכולוגי בלבד,וכמו שהוריה שלה עצמה התגברו על זעזוע דומה,מן הסתם,כך היא בוודאי תוכל להתגבר עליו במהרה - וגם אם לא,אין לה זכות לדרוש מילדיה לשמור על טבואים פסיכולוגיים,ואפילו אם תמצא להם אסמכתא גנטית,לנוכח אידיאל חופש האדם,זה שבתורו מפרנס את הנודיזם.
"יסוד היסודות ועמוד החכמות,לידע שיש שם מצוי ראשון והוא ממציא כל נמצא,וכל הנמצאים משמים וארץ ומה שביניהם,לא נמצאו אלא מאמתת המצאו" - פתיחת המשנה תורה לרמב"ם.
תוקן על ידי בiראט ב- 08/08/2008 9:21:24
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 09:45 |
|
| |
הוגה ורושם
חלק מההתיחסות שלך כלל לא שייך לנטוריזם אבל אם יש התעקשות לחבר בין נטוריזם לסקס , אתייחס לקטע של הסקס
אנחנו יצורים מינים שאוהבים סקס והרבה , אבל האם חושבים כל הזמן על סקס? האם בכל פעם כשאתה רואה אישה אתה חושב על סקס איתה? אני מקווה שאתה מעריך אישה יותר מאשר שתפקידה רק למלא ולספק אצלך את היצר, שיש לה תפקיידם נוספים מאשר לקיים את מצוות פרו ורבו
בני האדם נולדו עירומים, רק לאחר תקופה עטו בגדים עליהם, האם תוכל להסביר מדוע אלוהים לא ברא אותנו ישר עם בגדים, מדוע ברא אותנו עירומים, האם זה כשל תיכנוני שלו?
מדוע עד גיל מסוים אין כלל מודעות לנושא עירום ולבוש, אלא הם מוסכמות חברתיות בלבד,
באירופה בסאונות , הכניסה היא בעירום בלבד, באפריקה , בדרום אמריקה אפשר לראות שבטים רבים הולכים לפחות חצי גוף עירום
כשאתה נכנס וטובל עירום במקווה , האם יצא לך להתמקד בתחושות שלך באותו רגע? האם המגע הישיר של המים על גופך לא נתן לך תחושה אחרת, האם לא הרגשת שירדו מחיצות בינך לבין עצמך , האם לא הרגשת שנוספו לך תובנות נוספות?
שיעורי בית לטבילה הבאה :-)
לגבי הפרדה בין מינים- הבילוי אצלנו הוא משפחתי, מגיעים זוגות לעיתים עם ילדים, לאור העובדה שהנושא המשפחתי הוא מהותי אצלנו ואיננו מפרידים בין בני זוג, נושא ההפרדה לא רלבנטי בעינינו
תמיד תהיתי מדוע הנשים אצלכם צריכות להיסחב עם מספר רב של ילדים לים ולעשות הכל לבד ללא עזרת בן זוג, הילדים הם לא חלק מהתא המשפחתי? הם רק שלה? לה אסור להנות ולנוח, עליה להיות בתפקיד ולהשגיח על כל הילדים כל הזמן? אצלנו יש חלוקת תפקידים אחרת והבילוי והמנוחה הוא של כולם ביחד
ושוב אני חוזרת על המוטו המרכזי שקשה לך להבין, אנחנו מגיעים למפגשים להנות, אם יוצא זיווג אחלה, אבל זו לא מטרת המפגשים, בכל עשרות המפגשים שהייתי היה שוני גדול בהתנהגות בין אלו שבאו לחפש סטוצ'ים לבין אלו שבאו למלא את החלל הנטוריסטי, הכל שאלה של מה המטרה שלך, במה אתה מעונין, אם בעיניך כל מפגש הוא למשיכה מינית זה, מה שיקרה במפגשים וכל דברי כאן לא ישנו כהוא זה
לגבי השאלה של עירום 24 שעות
נראה לי שבתכנון שלנו יש איזה כשל, אנחנו לא ערוכים להתמודד עם כל פגעי מזג האויר ללא עזרת לבוש
בחברה של היום אי אפשר ללכת ערומים 24 שעות
תחשוב רק איזה חיסכון כספי היה נגרם בלי בגדים ולבנים
כמה מובטלים היו, ללא מעצבי אופנה מתפרות
האם אתה ניסית ללכת עירום בביתך, כאשר אתה לבד,או שגם זה אסור?
הקיצר אתה מגיע היום למפגש? אתה יכול להישאר לבוש אף אחד לא יגרש אותך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 10:15 |
|
| |
העמוד האחרון מבטא לדעתי בצורה הטובה ביותר את האבסורד שבדיון בפורום זה על נושאים הקשורים להתנהגות יום יומית ולקיום מצוות.
יש דברים שההלכה אוסרת. נקודה.
אילו הדיון היה נערך בין קבוצה גדולה של אנשים ש-כ-ו-ל-ם מחויבים להלכה היה בדיון כזה טעם.
אבל ברגע שחלק מהמשתתפים אינם מחויבים להלכה על מה בכלל יש לדון????
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 11:44 |
|
| |
צענר"נ,
אדרבה דיון הכולל נקודות מבט מן הקצה אל הקצה, מאפשר לכל הקצוות לבדוק את יסודותיהם השונים וגם בלי כוונה לשינוי מעשי מביאה הבהירות לרוגע נפשי ואולי אף להרגעת הרעבון התאווני. [חוץ מזה, הרי כבר השיבו לך למעלה על טיעונך.] ישנו פורום "באהלה של יהדות" ששם דומני אין דבר שנתקבל להלכה החרדית נכנס לדיון, ע"ש ותמצא נחת!
שיגו"ש,
תודה על התמיכה! לאיזה אשכול "שמסביר את תפיסת האסכולה" התכוונת?
לגבי כלל הדיון נראה שבולטת נקודת חילוק הדעות [כברוב הדיונים] בכך שמחפשים הכללה. חושבני שכולם מסכימים בעיקרון של המוטו המרכזי של תמי: "... היה שוני גדול בהתנהגות בין אלו שבאו לחפש [מין] לבין אלו שבאו למלא את החלל הנטוריסטי, הכל שאלה של מה המטרה שלך, במה אתה מעונין, אם בעיניך כל מפגש הוא למשיכה מינית, זה מה שיקרה במפגשים" אלא שהויכוח הוא אם ניתן לקבוע על קבוצה מסוימת של בני אדם ובפרט של גברים או על מצבים מסוימים שהם נקיים מחיפוש מין וממילא מכריכת עירום עם מין.
לזאת נראה כי אפילו אם נניח שבשאלת חכם ישנם שבנסיבות מסוימות יכנסו בקריטריון כמו של "יחידים בצנעא שאני", עדיין לא שייך שיימצא היתר לאף קבוצה או סוג מקרים מוגדרים, מאחר והניסיון הוכיח שפועל תאוות היתר של היצר הדליק הזה צץ בכל מיני נסיבות ובכל סוגי אדם כולל כאלה שאין לבם פנוי מן החכמה. עובדה זו מרחיבה את הבנת מאמרם ז"ל: "אין אפוטרופוס לעריות", למובן שלא רק שאין שומר שימנע פיזית את עוצמת הדחף המיני אלא גם אין עמדה מנטלית ורגשית מוגדרת שיכולה להיקבע כמונעתו בבירור. ממילא שלא ניתן לקבוע בהכללה את הנקי מהכריכה האמורה ולכן גם אם ברור שהחוויה הנטוריסטית תביא לדסינטוקסיפיקציה של כחילות ראשם של בני קבוצה מסוימת, לא יזכה הדבר בהיתר.
כל זה נוגע ישירות למחויב להלכה, אבל למי שאינו מחויב לה מתחיל דיון אחר אם כריכה מועטת או מרובה של עירום עם מין תפגע במוסריותו ומכאן שאלתי לבiראט מאיזה "גילוי עריות בהסכמה" אמור הבלתי מחויב להלכה להזדעזע?
תוקן על ידי ווטו1 ב- 08/08/2008 11:53:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 13:15 |
|
| |
שאינו מחויב להלכה,עדיין מחויב למוסר תרבותו,ולכן אין יכולת לענות לשאלתך,טרם תגדיר קבוצת מבחן מסוימת,ולא תניח על כף המאזניים לצורך מבחן,את כל אותם ששה מליארד אנשים לערך,שאינם מחויבים להלכה.
האם תמי פוסלת גילוי עריות בהסכמה,לא רק באקראי אלא כדרך חיים?
אני מוצא את אותם טיעונים (למשל: נודיזם מביא יחס בריא לעירום,והפעם 'פאמליסקסואליזם' מביא ליחס בריא למין,יחס נכון יותר "האדם נטו ללא כחל וסרק נמצא שם, אין לו מאחורי מה ומי להסתתר. הורדת המסיכות, התפקידים הסטטוסים שעלינו לשאת מדי יום, עושה טוב לנפש ולנשמה" -- כדברי תמי,אבל הפעם בהקשר המסכות והתפקידים והסטטוסים הנוצרים מתוך הטאבו המיני),מביאים לגושפנקא מוסרית גם לפאמליסקסואליזם,כשהסיבה הרעיונית היחידה לדחיה אליו,היא אותה סיבה פסיכולוגית לדחיה את הנודיזם עצמו.
ואם כבר בכיוון הזה: תמהני מדוע תמי מתעקשת להציג את ההבדל בין נטוריזם,ליחסי מין. בשביל הלא מחוייב להלכה,מה הבעיה ביחסי מין חופשיים,כל עוד לא נערך בהם החטא היחיד של המוסר המודרני: האונס? מה הבעיה והפגם בנודיזם ניהליסטי לחלוטין? מן הסתם גם הוא עוזר לשחרר כל מיני עכבות פסיכולוגיות מגונות וכו' וכו'.
כנ"ל, בנוגע לגילוי עריות כדרך חיים חינוכית (הנודיזם עצמו הוא דרך חיים חינוכית,בה לא מעטים בדרך זו רואים לנכון לחנך את ילדיהם לעירום, מתוך כל הטיעונים הנ"ל),וראה לארוכה את טענותיו של ברקובר הנ"ל.
 |
|
|
|
|
|