בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד עלינו להתמודד עם תופעת הנטוריזם (נודיזם)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2008 13:21 לינק ישיר 

תמי
אשה ודאי לא נוצרה לספק את צרכיו המיניים של הגבר בלבד, וכן להיפך. הנושא ששאלתי עליו הוא: מכיוון שעירום הוא דבר שמושך מינית בין שני המינים, מדוע שההתפרקות הנטוריסטית תיערך במקום שיש בו גירוי מיני מוגבר, האם לא עדיף ש'מילוי החלל הנטוריסטי' יערך במקום שאין משיכה מינית? כמו שמקובל במקומות רבים בעולם שיש מצבים שבהם עדיפה ההפרדה מבחינה פרקטית. אני מכיר כמה חדרי כושר בעולם (ג'ים), במקומות שלא חשודים על עודף דת שאומות ההתעמלות והאימון נפרדים מהסיבות הללו, זה לא פנאטי, זה פרקטי.

כמובן שאין לי כל בעיה (מלבד הלכתית) שתקיימו אורגיה המונית בחופי הים שלכם, אבל תקראו לילד בשמו (לא שהמפגש הוא מפגש המוכרז כמיני, אך הוא ממש לא חף ממנו). גם את כותבת שישנם רבים שבאים כדי לחפש סטוץ, האם זה לא עדות מה תפקידו של עירום? גם אם ישנם יחידי סגולה שמתאפקים ומרגישים אידיאולוגים גדולים הדוגלים בשחרור רוחני ע"י חשיפת ערוותם לעין כל, המציאות שונה, לידיעתי ולדעתי כמובן.

בני אדם נולדו עירומים, אך המציאות הוכיחה - כבר אצל שני יצורי האנוש הראשונים - שהעולם לא יכול להתקיים במצב שאנשים מהלכים בעירום ללא קיום גירוי מיני, לכן אנו נוהגים להתלבש.

ילדים קטנים יכולים להסתובב בעירום מכיוון שהם אינם מפותחים מינית ואין גירוי, לעומת זאת כאשר הילדים מעט גודלים הסקרנות גוברת ואח"כ הופכת ליצרית, ומן הראוי שדברים שבצנעה ישארו בצנעה ואת הסקרנות והיצרים הם לא יספקו קבל עם ועולם, אלא בצורה מותרת בלבד - בצורה אינטימית (ואני לא נכנס כלל לנדון הלכתי).

זה בהחלט נחמד לשחות בעירום, אבל בצנעה - לא במקום שישנה קבוצת נשים שמסתכלת עלי. אני גם מבין לתחושותייך שיש לך חשק להתפלש בחולות הים בעירום ולהנות ממגע הגלים ישירות על גופך, אך מדוע צריך לעשות מפגש חברתי בשביל תחושות אינטימיות? האם לא ראוי שתלכי עם בעלך לחוף צדדי ושקט ותהנו לכם לבדכם, צריך את כל השכנים בחדר המיטות? גם יחסי מין הם בילוי, האם גם שם היית רוצה שהאקט יהיה כלל-משפחתי וילדיכם הקטנים יקפצו לכם בין הסדינים? אני פשוט לא מבין את ההבדל, צר לי.

לגבי עירום במשך כל היום ובכל מקום, אין כוונתי שתסבלי מקור, אך מדוע שלא תרדי למכולת ביום חמסין בעירום מלא, או תסתובבי בקניון מעורטלת ביום אביבי?

ומה יעשו המעצבים המובטלים? הנה פיתרון:

אני ממש לא מגיע למפגש, ואני ממש לא מחפש לראות אנשים מהלכים עירומים. תודה על ההזמנה! אבל אולי נפגוש את בעלך במקווה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 13:25 לינק ישיר 
מי אמר שא"א ללכת ערומים?

עירומים

שחר אבן צור
מילים: שחר אבן צור
לחן: שחר אבן צור
אני מעיל בארון תלוי על קולב
מתעורר משנתי עם קיצו של הסתיו
את גופיה לבנה חדשה במדף
שוכבת מקופלת בין כל האחרים
יש לי כמה כפתורים
אבל אני מוכרח אלייך להיפתח

להתחבא, לכן נגזר עלי להתחשב באחרים
חבל שאי אפשר ללכת ערומים
חבל שלכולם יש את אותם בגדים
חבל שאי אפשר ללכת ערומים

חיים ללא דימיון חיים בתוך ארון
יש כמה מכנסיים שקפצו מהחלון
היזהר מאוד מהר תמצא את עצמך תלוי על חבל
אחרי שטיפת מוח מחזיק אטב בכל הכח

חבל שאי אפשר ללכת ערומים
חבל שאי אפשר ללכת ערומים

מה שלא נחשוף כולנו באנו מהקוף
אני ואת שוכבים על החוף
ים כחול צלחת מלאה בננות צהובות
היה לי נעים מאוד להכיר
בואי נתפשט אין מה להסתיר
כמו אדם וחווה כמו ילדים
בלי מותגים פשוט עירומים

חבל שאי אפשר ללכת ערומים
חבל שאי אפשר ללכת ערומים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 14:03 לינק ישיר 

בiראט,

לתמיהתך בפסקה האחרונה התכוונתי!

הוגו"ר,

הודעותיך העלו בי את השאלה עד כמה אין ההומור פוגע בהלכה שאין להרבות בשמחה מר"ח אב!

תמי,

היום בתשעת הימים יש ל"דוסים" בעיה להיענות להזמנה ללכת לחוף [ואם כי למיימוניסטים זה אולי "רק" מנהג שאין להקפיד עליו, בכל זאת גם הרבה הסוברים כן יירתעו בגלל פחד טביעה בימים אלה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 14:37 לינק ישיר 

לתמי

מכיון שנכנסת לפורום העוסק בעייני דת ואמונה אני רוצה להבהיר לך את עמדתי,כאישה המחויבת להלכה לגבי דברייך.

כאשר אמרת לווטו שהוא פחדן ו"טוב שיש לך את ההלכה להתחבא תחתיה"אגיד לך שההלכה היא לא הדבר שמתחבאים תחתיו  אלא היא שורה של עקרונות שאנחנו מחוייבים אליהם.
ולכן ההנאה הנפלאה שאת מדברת עליה לא אמורה להשפיע על המחויבים להלכה מפני שאנחנו הורגלנו מילדותינו לוותר על הנאות החיים בגלל עקרונות ההלכה.

במקורותינו מובא סיפור על קמחית שזכתה לשבעה בנים שהיו כהנים גדולים מפני שקורות ביתה לא ראו שערה משערות ראשה!!!.סיפור זה ימחיש לך עד כמה מושגי ההנאה שלנו,(מה שאנחנו קוראות לו נחת יהודי),שונים מרחק אלפי שנות אור ממושגייך.
החזון איש הציג את עמדתינו בצורה ממצה וקולעת כאשר אמר "מה שהחילוניים קוראים אהבה אצלינו זה כרת".
אנחנו קוראים לעצמינו חרדים מפני שאנחנו אכן מפחדים.לפחד שלנו קוראים יראת אלוקים.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 16:22 לינק ישיר 

ווטו

סיווג האסכולות ביהדות התורנית
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=348285&forum_id=1364
נכון שאי אפשר לחטוא בהכללה גם לגבי המקרה הזה. מה שאני טוען בכל זאת זה שהמשיכה הבין מינית נובעת מיצר חייתי, בעלי חיים (בעלי הרבייה הזיווגית) בתקופת הפריון לא מכסים את חלקי גופם למרות שהמשיכה באותה תקופה היא חייתית(...).
אני שואל האם האדם, כיצור תבוני, הוא שונה בדבר זה והעדר הכיסוי יביא לפרצות בגלל התבונה שלו  או שכל ההבדל הוא שאנחנו התרגלנו להתכסות ולכן זה ישפיע עלינו, בעוד שאם נתרגל לעירום אנחנו ניהיה שווים לבע"ח.
לפי דבריך מ2002 נראה שחשבת שהצדק עם האפשרות השניה.

הוגו"ר
בעיני יש הבדל בין עירום המוני לבין אורגיה המונית כשם שיש הבדל בין עירום לתאי שירותים ציבוריים בעלי דפנות זכוכית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 17:52 לינק ישיר 

שגו"ש,

אינני שולל את שחשבתי בזמנו אלא שנראה שלגבי שני צדדיך, זו"ז גורם. הסיבה לכך היא עוצמת הדחף שאין לו לא אפוטרופוס ולא עצה ותבונה נגדו. דחף זה תובע את הגברת תאוותו ומנצל לשם כך כל אפשרות המזדמנת גם אם ההגיון מאפשרות לאפשרות הוא הפוך. לכן ממ"נ אם כן מתכסים מתחכמת בינת אנוש להגביר את תאוות הדחף מחמת מיתוס המסתורין או מחמת ריבוי הפרישות הדתית עליה כבר אמר הגר"א שכאשר יענו אותה כן תרבה וכן תפרוץ ואם לא מתכסים הרי שמכונת סריקת התיור [מל' לא תתורו] גם תפעל במלוא המרץ למצוא את מבוקש התאווה הזמין יותר. גם לו היתה ההלכה כצד השני שחייבים ללכת בעירום וכטענות תמי גם הייתי טוען כעת שמאחר והיצר בא מכל הצדדים איננו רשאים לנסות לשנות את הנוהג כי איננו יודעים אם אנו מפחיתים או מגבירים את הדחף או משאירים אותו כמות שהוא. ב 2002 פשוט הייתי קרוב יותר לשנות הנוער האידיאליסטי-רומנטי בו מאמינים שהאוטופיה קרובה משהינה.

בקיצור; חשבתי שאני יודע והתברר לי שאיני יודע!

למד לשונך לומר: "איני יודע" כך תדע את שהנך יודע

תוקן על ידי עצכח ב- 10/08/2008 2:23:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 17:56 לינק ישיר 

בוראט
לא הבנתי מה הקשר בין גילוי עריות וניצול חסרי ישע לסיפוק עצמי לבין נטוריזם, דרך אגב מה לך ולגילוי עריות ושוטטות בפורומים מעין אלו? 
אתם מדברים מהתיאוריה , בונים מגדלים מלבנים שלא קימות ולכן המגדל שלכם כלל אינו יציב וחזק
הגיע הזמן שנכריז שיש הסכמה שאנחנו מסכימים חלקית בלבד,  אני מסכימה  שעירום יכול להוביל למין, אבל אתם מסרבים להיפרד מהקיבעון המחשבתי שלכם  שעירום לא תמיד חייב להוביל למין..
אולי הבעיה נעוצה בדרך החינוך והחשיבה שלכם, אולי אתם פוחדים  מהגופניות והמיניות שלכם, לכן אתם כולאים את עצמכם בבגדים ובפנטזיות בלתי מציאותיות.
בתנך שאיני בקיאה בו כמוכם, יש איזכורים על מין ומיניות לאורך כל הדרך, כולל מעשי אינוס, גילוי עריות, חדמיניות, משכבי זכר, אורגיות ועוד כהנה וכהנה, ומהו שיר השירים אם לא ספר הזימה הראשון? זה האני מאמין שלכם, ואתם באים להטיף לנו מוסר?
רק מוח  חולני יכול לחבר בין נטוריזם לבין גילוי עריות, פדופיליה ושאר סטיות  אך כאשר התנך שמספר על כך כך הרבה סטיות הוא הבסיס לאמונה , מה לי כי אלין ואדרוש מכם לחשוב אחרת, זה הבסיס המוסרי  והחינוכי שלכם, אולי זה מסביר את כל פרשיות החינוך  הסטיות שהתפרסמו לאחרונה אצל חרדים.

ולך צענערענע,  רציתי לאמר דבר שניסיון חיי לימד אותי שפחד הוא דבר משתק ובולם,
חופש, יצירתיות , הרצון לדעת לחוות , מחשבה פתוחה המביאה לגדילה נפשית היא זו שגורמת לאדם לצמוח  לפרוח ולהגיע להישגים
אבל אולי זו בדיוק הבעיה , אולי  רוצים שתהיו בפחד ובשיתוק כדי שלא תשאלו מעבר למותר, כדי שלא תפרצו את חומות  השליטה  של אחרים בכם. 
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 21:47 לינק ישיר 

1. איחולי תמי! התקבלת בזה למשמרת הצניעות. לנוכח איתגור קליל ביותר של גבולותייך המוסריים והמחשבתיים,מייד פצחת בנאום קמאי ומאיים,חסר טיעון אינטלקטואלי כלשהו אל תוכן האתגר המחשבתי שהונח במפתן דלתך,משל היית אחרונת יושבי המרתפים האפלים של מאה שערים.

2. בכל זאת,הבה ננסה שוב,ואקווה שהפעם הזו החופש והיצירתיות והרצון לדעת ולחוות,המחשבה הפתוחה וכו' וכו', יקבלו יתר ביטוי.

3. דרך הדיון השכלתני והמתוחכם,להציב שאלות ואתגר,לבחון גבולות ולנסות לעצב תבניות מחודשות. לכן אל יפלא בענייך,כמייצגת שבירת טאבו,אם יופנו אל מפתנך תהיות כלליות אודות תקפות הטאבו באשר הוא.

4. תחילה,עדיין לא הסברת מדוע כל כך חשוב לך להציג את הנטוריזם,כאינו מביא לחיי מין חופשיים. מנקודת התפיסה הפוסט מודרנית,בה הפשע העיקרי והיחיד הוא מעשה אונס (על מגוון צורותיו,לא רק בהקשר המיני),מה כל כך רע ומה כל כך נפשע במין חופשי ואפילו פרוע,עד שאת טורחת שוב ושוב להכחיש -סובקייטיבית- את קשר התוצאה בין השניים? מה הייתה הבעייתיות אם הנודיזם כן היה מוביל למין חופשי? שזה טאבו? גם עירום הוא טאבו,וממילא טאבו זה לא תירוץ.

5. כך גם בכל הנוגע לגילוי עריות בהסכמה מלאה,כדרך חינוך וחיים אידיאלית ואוטופית. מעבר לטאבו,שכבר הסכמנו שאינו יכול לשמש תירוץ (זה שהסבא וסבתא של כולנו לא עשו את משהו מסוים,זה רק קבעון ולא חוק מוסרי,במיוחד במיוחד בעולם חופשי ויצירתי),איזה טיעון מוסרי את יכולה להפנות כנגד גילוי עריות בהסכמה? מעבר לקבעון,אותו קבעון שאחרים רואים כלפי הנודזים עצמו,איזה טיעון פסיכולוגי אמיתי - העומד במבחן האינטלקט,תוכלי להציב כאן על שולחן הדיונים?

מה ההבדל בין הורים שמביאים את ילדיהם הפעוטים אל מפגשי הנודיזם,מעבירים אותם את אשר נקרא בלשון החוק "מעשה מגונה בפומבי" (אם מישהו יחשוף את איבר מינו,בפני ילדייך,סתם במגרש כדורסל או בטיילת של תל אביב,הדבר יהווה עבירה פלילית שעונשה מאסר,ואפילו אם הוא יטען שאין זה מעשה מיני,אלא "חופשי ויצירתי"),וכל זאת כדרך חיים חינוכית אוטופית,"כדי שהם יתייחסו לעירום באופן טבעי ובריא",ובין הורים שפשוט לא יסגרו את הדלת של חדר השינה כשהם מקיימים פעילות מינית,לא יתביישו לערוך אותה בפני ילדיהם הפעוטים,והחל מגיל מסויים יתנו להם רשות להצטרף,"כדי שהם יתייחסו למין באופן טבעי ובריא"?

ומה תוכלי לטעון כלפי ילדייך,מעבר לצעקת שבר; "טאבו",אם יתברר לך שהם רואים בגילוי עריות כדרך חיים אידיאלית,ואף יטענו בפנייך שזה הרבה יותר טבעי ובריא? לומר להם שאמא לא מרשה,זה לא טיעון תקף במאה העשרים ואחד.

(כמובן,אני בהחלט טוען שנטוריזם בהכרח מוביל להסתברות גבוהה יותר,עד גבוהה הרבה יותר,לפריצת גבולות מיניים. כשמראה איברי המין הופך להיות משותף וחופשי,ההתסברות שגם המגע ביניהם יהפוך לכזה - מקורבת הרבה יותר. ויצויין שלא הצגת שום נתון מחקרי אקדמי,לסתור את האמירה הזו).

6. את אותו אוסף טיעונים שאת מניחה להצדקת הנודיזם כדרך חיים תרבותית,אוכל בחילוף מושגים להעמיד כהצדקה לגילוי עריות,כולל ההצדקה ההיסטורית (גילוי עריות היה נפוץ בתרבויות מסויימות,ואף כאקט טקסי של משפחות מלוכה),והזאולוגית.

7. דווקא נקודת המבט הדתית-יהודית,עומדת כאן במבחן העקביות המוסרית והשכלתנית. אין פסול בנודיזם מצד עצמו,אלא מצד עקרונותיה המוסריים והנאצלים של המאמין,המבכר לפסול התנהגות פסולה בעיניו,ללא צורך לשחוט את כל הפרות הקדושות סביבו,כדי להוכיח שהוא קיים.

תוקן על ידי בiראט ב- 09/08/2008 21:59:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 22:07 לינק ישיר 

[צענערענע,

כהן גדול מוחלף באחר רק כאשר הוא נפטר מן העולם. אני לא בטוחה שאם ששבעה מבניה נפטרו בזה אחר זה היא מודל שיש לקוות להגשימו...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 22:12 לינק ישיר 

אמשלום

לא הספקתי לקרוא את כל האשכול, אך אם הנושא הוא קמחית, גם אני שאלתי את עצמי מה ברכה היתה לה ששבעה מבניה שימשו ככהנים גדולים, אם ששה מתו...

אלא שיש תירוץ פשוט, והוא גם מופיע באחד המפרשים. גם כהן גדול שנטמא מוחלף. ולכן נוח יותר להניח שששה מבניה נפסלו בזה אחר זה, במשך שבעה ימי הכיפורים. (הראשון שימש בטהרה, אחר כך נטמא ושימש אחיו, ביום הכיפורים השלישי נטמאו שני הראשונים ושימש שלישי. וכן הלאה. ואיני יודע אם ניתן לתרץ שנטמאו זה אחר זה באותו יום).

איני יודע אם הובא כאן הנושא, אז אבאר. הגמרא משבחת את קמחית, אשה בימי בית שני שזכתה ששבעה מבניה שימשו ככהנים גדולים. ומתבקש לשאול איזו זכיה היא זו אם כל אחד מהם שימש לאחר שמת אחיו. והתירוץ מובא לעיל.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 22:24 לינק ישיר 

מובא בשאיזשהו מקום שהם נטמאו בגלל שנכנסו למלך,
 אולם כעת תשעה באב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 22:57 לינק ישיר 

[מיימוני,

זה ממש לא הנושא, אבל במחילה - גם אישה אשר ששה מבניה נטמאו בזה אחר זה אינה מודל לכלום.

צענערענע,

הדילוג שעשית בין עירום מלא הנידון כאן לבין הסרת כיסוי הראש בתוך הבית הוא יצירתי להפליא. אני תוהה אם חשבת לעומק טרם כתבת את הדברים.

ועוד משהו - את מתעקשת שאין אפשרות אמיתית לקיים דיון בין אנשים ונשים בעלי דעות שונות. אם כך, הרשי לי לשאול - מה את עושה כאן בדיוק? אני מקוה כי אינך מצפה שאני (רק כמשל), לאחר שיחה וירטואלית קצרצרה איתך, אשנה את עורי ואתחיל לנהוג מנהגי קמחית. אם כן, חבל על האנרגיות שלך... חשוב לי להבהיר שאין לי כל כוונה ח"ו להרחיקך מן הפורום הזה, להיפך - אשמח אם תשארי. אני פשוט חושבת שעליך לדעת היכן את נמצאת ומה ה"סכנות" האורבות לך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 23:19 לינק ישיר 

תמי

כשאת אומרת "זה הבסיס המוסרי  והחינוכי שלכם, אולי זה מסביר את כל פרשיות החינוך  הסטיות שהתפרסמו לאחרונה אצל חרדים" את חוטאת באותה הכללה שעלול לחטוא האומר ש"כל הנודיסטים סוטים". זה לא מוסיף משקל לפתיחות וליצירתיות שאת מתיימרת לייצג.

בוראט

1. נניח שהנטוריסט חושב שגם גילוי עריות זה פרה קדושה שעלינו לשחוט, כעת תוכל לשאול אותו מדוע גילוי עריות זה לגיטימי בעיניו והאונס (מכל סוג שהוא) עדיין פסול.
אני שואל איפה עובר הקו בין דמגוגיה לבין טיעון הגיוני.

2. מה מביא אותך לחשוב ששחיטת פרות קדושות מקורה ב"להוכיח שאני קיים"???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 23:34 לינק ישיר 

1. כאן אתה כבר עורך דיון בין קטגוריה לקטגוריה,בעוד שאני הצבתי אתגר פנים קטגורי. מעשה הדדי הנעשה בהסכמה מלאה,מול מעשה הדדי אחר הנעשה בהסכמה מלאה - עד כאן,קטגוריה זהה: מעשים הדדיים הנעשים בהסכמה. על פי המוסר "האדם החופשי",לא ניתן לראות כפשע מוסרי,במעשים הנעשים בהסכמה מלאה של כל הצדדים.

2. מה מביא אותך לחשוב שהצבתי את "להוכיח שאני קיים",כסיבתיות יחידאית לשחיטת פרות קדושות? שחיטה כפייתית של פרות קדושות,שחיטה לשם שחיטה,היא פועל יוצא של שחיטת הפרות הקדושות כמושג,וטענה אודות סיבתיות בפועל היוצא,אינה יכולה לשמש בסיס לאומדן טענתי כלפי הפועל המקורי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 07:15 לינק ישיר 

[בוראט,

לענ"ד, במערכת משפחתית אין דבר כזה הדדי-שוויוני-בהסכמה. בודאי לא כשמעורבים בזה אלמנטיים מיניים במובהק. מערכות יחסים משפחתיות הן היררכיות ממהותן. לכן, כל גילוי עריות בתוך המשפחה הוא סוג של אונס, או לפחות של יחסי מין מתוך יחסי מרות.

ככלל, איני מבינה את הצורך (המעט מופרך לטעמי) להשוות כל דבר לגילוי עריות. זה קצת כמו להזכיר את הנאצים בכל דיון (וכבר נאמר כאן פעם שיש "חוק" וירטואלי לפיו מי שמזכיר ראשון את המילה "נאצים" הוא המפסיד בויכוח). גילוי עריות הוא מקרה גבולי ומסובך, שום דבר אחר לא דומה לו. איני רואה כל סיבה להוזיל אותו כך (ומי שעושה זאת, סביר לי שאינו מבין דבר וחצי דבר בעניין זה וממילא טיעונו מאבד את תקפותו).]

תוקן על ידי אמשלום ב- 10/08/2008 7:16:51

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד עלינו להתמודד עם תופעת הנטוריזם (נודיזם)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.