בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד עלינו להתמודד עם תופעת הנטוריזם (נודיזם)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2011 16:21 לינק ישיר 

אישציפור:

בוודאי שזה לא שקר ואמרתי זאת, רק דיברתי כלפי אלה שלא מבינים את עומק הדברים הם יגדירו את זה כשקר ולא משום הכפתיות מהזולת, ואני טוען שזה מהכפתיות מהזולת,
והנה אני מצטט שוב את דברי שם,

שלא תבינו אותי לא נכון, אני חושב שזה גדלות האדם,
אני חושב לומר שקודם התחילו (באובולוציה) עם לבוש ואחרי זה התחילו ללמוד לדבר, ולעשות שפות,
כלומר: עצם ההיכפתיות של האדם מזולתו ולא לבייש ולא לגלות את חולשתו וחולשת הזולת ?! היא היא גרמה לבינה וגרמה לשפות באובולוציה,
וכן עצם לכבד את האוכל ולאכול מכובד ?! היא גרמה לאנושות לא לגנוב את הזולת, כי רק דברים חשובים הגזל מורגש,
ואפשר לדרוש לא לגנוב,

וכן גם בלבנות בית, (מול מערות) המוסר האנושי לא נותן לגנוב\לכבוש בתים מה שאין כן מערות,

מה "קין" עשה אחרי החטא\הרצח ? בנה עיר ! ולמה ? כי רק שיש עיר ובתים וכדומה מורגש הרצח יותר, מה שאין כן ביער כל החיות הורגים אחד בשני,
ברצוני לומר שכל עוול מורגש ביחס לחשיבותו, אם בגזל אם ברצח,
אם אנו מחשיבים את עבודת השם יותר מהאדם ?! אז אומרים חז"ל ששפיחות דמים היית יותר קל להם (לכהנים)
ולכן לא פלא מה שקרה בתפרח,

במילא חייבים החכמולגים להבין שלשבור מוסכמות היא לא חכמה גדולה,
אך ורק אחרי שמבינים למה החברה הגיע למוסכם X וא Y ?! אז יכולים לבדוק האם רלוונטי כהיום המוסכמה או לא,
אבל באחריות גדולה לטובת האנושות כולה,
מה שקורה היא שבמקום ללמוד להבין את קדמוניינו ?! אנו מגדירים אותם כפנאטים ואז חסכנו ללמוד ולהבין, וגם מרגישים יותר חכמים, (איך שאני מת על אלה שלא משקרים) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 16:33 לינק ישיר 

אוקיי,
צודק. (בעיקר בסיפא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 17:40 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אוקיי,צודק. (בעיקר בסיפא)

מה גרם באובולוציה להמציא שפות ??
לדעתי רק בגלל ההכפתיות, ולא משום כדאיות, כי הכדאיים יכלו להמשיך כמו החיות הטורפות,

יוצא שכל חוקי החברה הם נצחיים אך ורק שבאים מתוך היכפתיות מהזולת,
ולכן הם נצחיים, ולכן התורה נצחית,

אבל אם נאמר שהכדאיות היא הגורם לחוקים ?! אז בהכרח הם שקר כמו הלבוש הבגד,

רצוני לומר שיש הבדל גדול מה הכוונה המקורית של החוק,
אם בגלל כדאיות ?! אז זה שקר, ושקר אין לה רגלים
ואם בגלל הכפתיות שאף אחד לא תתבייש, אז זה בא מתוך אנושיות והכפתיות מהזולת,
והם הם מקדמים את האנושות מעלה מעלה, כמו השפות שהמציאו, וכמו ההשגים המדעיים והרפואיים,
(כלומר הפראיירים האלה הם הם שמובילים את האנושות קדימה, ולא הכדאיים למיניהם)

נקח לדוגמא את ה"אהבה"
יש אפשרות לשקר ולומר ש"תאווה" היא "אהבה" ואז זה כדאי לי כרגע, ומחר יהיה לי תאווה אחרת אז אני מחסל את קשרי הקודמים ומחסל את משפחתי,

ויש אפשרות של אהבה אמתית, כלומר אני אוהב אותה בלי שום קשר לכדאיות,
ואז זה נצחי רוחני ופיזי (= צאצאים לדורי דורות)

וכאן ישאל השואל מה אהבה יש לך אצלה ? איך אתה מגדיר אותו ?
התשובה:
אני רוצה לעזור לה, (וכמובן גם לעזור לי, אבל לא זה הכוונה האמתית שלי) להקים משפחה ובית חם,
וכך גם היא חושבת כך לעזור לי להקים משפחה ובית חם,
ואהבה היא כידוע תוצאה של נתינה, ראה אשכול זה עומק יסוד ה"אהבה" (שמיכת פוך)

ולכן בתחילה בא הרצון לתת ואחרי זה בא אהבה מעצם הנתינה,
ולכן אנו אוהבים את צאצאינו כי נתננו להם,

ויש שאוהבים את צאצאיהם כי הם שלהם ולא בגלל שנתנו להם משהו, וכך גם את האישה, כי היא שלו כביכול,
כלפיהם ה"אהבה" היא שקר מוחלט, הם אוהבים את עצמם רק, וכל העול של המשפחה היא רק כאב כל השנים, העול של לעבוד ולפרנס והעול של חוקיות החברה,

וזה עומק דבריהם שלצדיקים יש את העתיד ולרשעים אין עתיד,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד עלינו להתמודד עם תופעת הנטוריזם (נודיזם)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.