|
|
| נשלח ב-6/8/2008 10:06 |
|
| |
יש עוד דוגמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 10:24 |
|
| |
אוי הדמעות פשוט ממלאות את הכוס... אוי....
יש פה עשרות אשכולות שמלאות בביקורת ואפילו שנאה כלפי ספרדים ודתיים לאומיים. אנשים פה כותבים דברים שאני פשוט מתבייש לקרוא, לא מוכנים אפילו לשניה לתת טיפת כבוד לאחר או להכיר בתכונותיהם החיוביות של קבוצות אחרות. ומשום מה באשכולות האלא אף אחד אף פעם לא התלונן על השנאה. והנה כאן אתם עד כדי כך נפגעים שאתם מוכנים להשוות את פותח האשכול לדתן ואבירם (ד"א זה ממש הצחיק אותי!)
ממש פטתי.
חוץ מזה אף אחד לא כתב או אמר שיש לו בעיה עם החסידים עצמם. פשוט תתמודדו עם העובדה שחלק גדול מאיתנו לא מוכנים להאמין או לקבל את הדרך שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 10:46 |
|
| |
לצערי, כנראה מי שאמר שליטאים בדורינו הם יורשי המשכילים צדק. ואני אומר זאת כליטאי שכואבת לו ההידרדרות הנוראה במחנינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 11:00 |
|
| |
אינני מבין מה טעם בויכוחים מיותרים אלו שעבר זמנם לפני 150 שנה, מה זה מוסיף ולמי זה נותן.
אני בטוח שזה לא ישכנע אף אחד בעד/נגד חסידות/ליטאיות וכו', אז מה הענין בכל הויכוחים הללו?
באותה מידה אינני מבין את אלו שכ"כ נעלבים ולא יכולים לשמוע ביקורת, ומיד תוקפים חזיתית וחריפות כל מי שמעז להשמיע ביקורת, מה הפחד הגדול הזה?
דחילק, זה ויכוח של מאות שנים, הוא לא יפתר ככל הנראה לעולם כי תמיד יהיו שני צדדים בדבר ואלו ואלו דברי אלוקים חיים, מה הלחץ הגדול? מה קרה?
חשוב שהחסידים יידעו שיש כאלה החולקים חריפות על כל בסיס דרכם מהשורש וחזק מאד, לא כמו שכל מיני כותבים חסידיים ניסו לאמר כאילו כביכול "הודו" המתנגדים ב"טעותם", וחשוב שהלא חסידים יידעו שהחסידים יש בהם דרך מוצקה ואיתנה חזקה ומוגנת משלהם מגובה בקדושי עליון, ואלו ואלו וכו', ואין צורך לעורר כל הזמן את הכל מחדש עד בלי די, הפנמנו ת המסר, קלטנו את העיקרון וחלאס.
יש פה שני דרכים חלוקים, ויש כבוד הדדי רב, וכך זה היה בכל המאה שנים האחרונות, ואפי' שכל מיני אינטרסנטים ניסו לשוות למחלוקות אחרות אופי של כביכול החיאת המחלוקת ההיא, כבר כולם יודעים ששקר נחלו וזייפו את בסיס המחלוקת לנוחותם, וכל דבריהם בנדון שקר גמור הוא.
למעשה דרכים רבות לעבודת הבורא, ואלו יכבדו את אלו ויעריכו הדדית, "ויעשו כולם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 11:54 |
|
| |
אינני מבין מדוע תנועה שהצמיחה מתוכה אישים כמו בעל התניא, החידושי הרי"ם, האבני נזר (וזה אפילו לא פרומיל), צריכה לענות בכלל משהו למישהו!!
עובדה היא כי הגר"א לא פגש מימיו חסיד, הוא ניזון רק משמועות. (אגב, בחרם מאשימים את החסידים גם במשכב זכור... ולהזכירכם הטענה היא כלפי תלמידי המגיד, כמו הרה"ק מברדיטשוב או המגיד מקוזניץ שחיבר כ50 ספרים בהלכה, פלפול וקבלה).
אפילו בניו של הגר"א בכל המקומות בהם הם רשמו את תולדותיו, לא הזכירו אפילו ברמז דק את מלחמתו בחסידות, כנראה הם לא ראו בה משהו שאפשר להתגאות בו. שלא לדבר על בני חוגו המובהקים רמ"מ ור"י משקלוב שהתידדו עם החסידים בא"י.
המשנה ברורה למשל (לא בדיוק חסיד) מזכיר את בעל התניא באותו תואר בו הוא מזכיר את הגר"א - הגר"ז.
מה רוצה מחבר החוברת? לבזות את הגר"א שכתב על הרבי ר אלימלך מליזענסק והרבי ר' שמעלקא מניקלשבורג דברים שאפילו על פושעי ישראל לא כותבים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 12:00 |
|
| |
גיהנום כלה והוא אינו כלה.
צר לי רק שביום שאותו חזיר יתפגר ויאספו עבורו כסף לחתן את שלוש עשרה ילדיו, אני בתמימותי אתרום כרגיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 12:21 |
|
| |
אני רואה שכמה אדיוטות מתחילים לשאול אוי מה נענה למנוול,
אז:
1. לא עונים למנוול.
2. המגיד ובעל התניא ולמעשה כל תלמידי הבעש''ט ורוב תלמידי המגיד היו מתנגדים וכנראה הם יודעים למה.
3. פוק חזי איך שכל ראשי וגדולי הציבור הליטאי מעריכים מוקירים ומכבדים את אדמור''י החסידות.
4. כל ספרי המוסר הליטאיים (מכתב מאליהו הרב פינקוס ועוד) מבוססים על דבריהם ואמרותיהם של אותם אדמורי''ם.
5. אין להתווכח שכשם שכל הציטוטים במאמר נכונים כן כל המופתים שמספרים עליהם נכונים, וא''כ מי יעיז לחלוק על דרכם.
6. עצם העובדה שכל שנתיים מנסים לטאיים לעורר מחדש מחלוקת (כתבות ביתד, ספר הגאון, כהן מצפת, הצואה הנוכחית) מראה על איבוד מצפן ודרך וקנאה בציבור החסידי, למרות הפילוגים למרות שלומדים פחות, כנראה שדרך חיים יותר יהודית יותר שורשית יותר קשר לקב''ה ופחות לימוד לשם לימוד (וכמעשה בהרה''ק מקאצק שנכנס אליו אברך שסיים ש''ס ושאלו ומה הש''ס לימד אותך) מושכת יותר את הלב רוח ונשמה של כולנו.
אסיים בברכת המגיד דידן נצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 12:26 |
|
| |
מי שקורא את הכל ורואה שהב"א השקיע אלפי שעות בלגלוג על מלאכי אלוקים, מגיע למסקנה המתבקשת שרק הסיטרא אחרא יכול לתת כוחות לזה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 12:42 |
|
| |
[quote]
אוי הדמעות פשוט ממלאות את הכוס... אוי....
יש פה עשרות אשכולות שמלאות בביקורת ואפילו שנאה כלפי ספרדים ודתיים לאומיים. אנשים פה כותבים דברים שאני פשוט מתבייש לקרוא, לא מוכנים אפילו לשניה לתת טיפת כבוד לאחר או להכיר בתכונותיהם החיוביות של קבוצות אחרות. ומשום מה באשכולות האלא אף אחד אף פעם לא התלונן על השנאה. והנה כאן אתם עד כדי כך נפגעים שאתם מוכנים להשוות את פותח האשכול לדתן ואבירם (ד"א זה ממש הצחיק אותי!
[/quot]
אדיוט!!!
מישהו פעם זלזל ברב של המזרחי מלפני מאתים שנה (הרב גוטמאכר למשל) או על הבן איש חי או רבי יעקב אבוחצירא.
קצת הבנת הנקרא לא תזיק לך,
בעצם בלי גרם שכל זה לא יעזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 13:15 |
|
| |
| זירוקס כתב: |  |
אדיוט!!!
מישהו פעם זלזל ברב של המזרחי מלפני מאתים שנה (הרב גוטמאכר למשל) או על הבן איש חי או רבי יעקב אבוחצירא.
קצת הבנת הנקרא לא תזיק לך,
בעצם בלי גרם שכל זה לא יעזור. |
|
אתה רואה בשביל זה אני בא לפה. מקרה טיפוסי לבחדרי חרדים. בן אדם מביע דעה שונה, והלה צועק וטוען שאין לו גרם שכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 13:59 |
|
| |
ואני הק' אומר למי שהוציא הקונטרס:
"עפרא לפומא"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 14:06 |
|
| |
| לאור כתב: |  | | לצערי, כנראה מי שאמר שליטאים בדורינו הם יורשי המשכילים צדק. . |
|
מי חבר את רוב סיפורי "הצדיקים" שהחסידים נוהגים לבזות בהם את רבותיהם זצוק"ל באדוקיות שכזו?
תבדוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 14:17 |
|
| |
חזי
ברוך השב!
הזכרת את שלש השמות הגדולים ביותר של החסידות, ואתה כותב: זה לא פרומיל...
זירוקס
המזרחי הוקמה ב1902.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 15:54 |
|
| |
| אתנחתא כתב: |  | קראתי את הקונטרס, ולא ראיתי מה בדיוק רע שם ומה צריכים לענות עליהם.
הדבר מזכיר באמת את גישת הקראים שהיו מפרסמים אגדות חז"ל שהרבה מהם משונים ביותר, והיו לועגים לכך בכל מיני לגלוג.
אך הבה נתמקד בתוכן, לדוגמא יש שם ציטוט מבעל התניא שהבעש"ט אמר שעל כל קושיא בעולם בפלפול וכו' הוא יכול להקשות קושיא ועל קושיא לתרץ תירוץ ושוב להקשות.
ואני תמה מה כל כך מצחיק, או בעייתי בקטע עמוק זה? אני מחכה שמישהו מהמתנגדים כאן יבארו לי את הקטע בזה.
או אדרבא יביא מישהו משהו שפשוט מופרך וננסה לדון בו האם זה באמת כל כך קשה ומופרך. וננסה לראות אם זה סגנון דיבור מופרך ביהדות או שמא יש לכך מקבילות
|
|
בינתים באו כמה גולשים והניחו לפתחו של אתנחתא אתגרים
למשל:
להסביר את ענין נשמתו של ר"א דמילה
את הברכה על תפו"א שהכל
את השופר שלא שומעים
אז אתנחתא, בא תבאר לנו את שלששת הענינם הנ"ל ואז נוכל להתקדם הלאה.
בסדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 16:04 |
|
| |
בר נגר אולי תבאר לנו את הפשר שרוב הליטאים לא שמים חגורה לתפילה כנפסק בשו"ע ובמשנ"ב. אולי תבאר לנו את הפשר שבכל הישיבות הליטאיות מתפללים מנחה בשיטת הדיעבד לפי השו"ע והמשנ"ב?
אתם הרי מקפידים על הלכה, נכון? אז בבקשה אחר כך נמשיך הלאה.
|
|
|
|
|