|
|
| נשלח ב-7/8/2008 01:19 |
|
| |
וילכו אחרי ההבל..... (ירמיהו, ב' פסוק ה')
צר לי חברי המתנדבים היקרים, על שאילצתם אותי להגיע לרמה כזאת. בראש הראשונה, חשוב לי לציין כי אני מעריך ואוהב כל מתנדב באשר הוא, ללא כל קשר לדעותיו הפוליטיות, החברתיות או ההלכתיות. אני מעריך כל מתנדב שרוצה לסייע ל"עניי עירו" בכל דרך: משמרת, אבטחה, תגובה ככונן והצלת חיים.
מטרתנו, אם מישהו הספיק לשכוח, היא לעזור לאנשים. אנשים מתקשרים 101 בכדי שלמקום האירוע יגיע חובש טוב - לא צלם
האם תפקידנו ככוננים לשלוף תיק אמבו' או לשלוף מצלמה? האם אנו עוסקים בזוית צילום או בזוית הנחת לוח הגב?
אני מבקש שכל אחד מהמלעיזים ישאל את עצמו מס' שאלות:
1. האם היית רוצה לראות את תמונת אימך מתנוססת בכל אתר בפורום כשפלג גופה העליון חשוף ?
2. האם היית רוצה לראות קרוב משפחתך מונשם ?
3. האם יש היתר כל שהוא המתיר לנו לבזות אנשים לעיני כל ?
4. אם חס ושלום היה קרוב משפחה שלכם מעורב בת"ד קשה, האם הייתם רוצים לצפות בתמונות הרכב המעוך במהלך
השבעה ?
לאיפה הגענו ? מי לקח לעצמו את הרשות לפרסם את חייהם של אנשים אחרים ולבזותם לעייני כל ?
נוהל מד"א קובע באופן חד משמעי: אין לצלם ו/או לפרסם כל דבר הנוגע לפעילות מד"א, בכל מדיה או אמצעי תקשורת ללא אישור דובר מד"א.
הגיע הזמן שנכניס טוב טוב לראש: אנחנו צוות רפואי, לא צוות תקשורת !! נמשיך להתעסק ברפואת חירום ובסיוע לאנשים במצוקה. מי שעולם התקשורת מושך אותו במיוחד, טוב יעשה אם יפנה לתחום העיתונות.
בלי עין הרע במד"א אזור ירושלים כ- 1,300 מתנדבים בוגרים באזור ירושלים, רובם ככולם צדיקים העושים מלאכתם נאמנה. לצערי, זמני אינו ביידי בכדי להכנס לפורומים כאלה ואחרים. אך אני מבטיח לכם, שכל מתנדב, שיעבור על נוהל מד"א, יטופל משמעתית (ע"פ נוהל מד"א). זאת חובתי כבן אדם וכנושא תפקיד.
שאו ברכה,
אבי חובב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 02:18 |
|
| |
אבי את כל השאלות תשאל את אלי פולק
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 03:08 |
|
| |
אבי היקר תשובתך לא צודקת כלל !!!!!!!!!!!!!!!!!
פרטים בהמשך...........
תוקן על ידי aaa7654321 ב- 07/08/2008 3:10:42
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 04:30 |
|
| |
הֲלוֹא מֵעַתָּה קָרָאת לִי אָבִי אַלּוּף נְעֻרַי אָתָּה. (ירמיהו, ג' פסוק ד') הֲיִנְטֹר לְעוֹלָם... (ה')
אבי . א. פשוט כיף לראות אותך פה ! יורד אל העם כאחרון המתנדבים . ואין צורך שתציין את הערכתך אהבתך ועזרתך למתנדבים כי דברים ידועים הם .
ב. ברור שכל מטרת המתנדבים היא הגשת "עזרה ראשונה" והצלת חיים ותו לא !
ג. זה שקיימת תופעת ה"פפראצי" זו בעיה בפני עצמה ויש לטפל בה כפי שצריך ולפי נהלי מד"א
וכמובן מעולם לא הייתי רוצה לראות את תמונות ידידיי וקרוביי במצבים מביכים כל שהם .
אם מקרה התמונה האחרונה חורגת מהנהלים (וכנראה שכך) יש לטפל ג"כ באותה מידה בכל שאר התמונות שהועלו באתרים שונים . אך למה לנו לגרום נזק לאותו מתנדב שכלל לא צילם ? ולהפך מתנדב אחר שלח לו ולאחרים את התמונות שפרסמו את אותם תמונות ספציפיות שגרמו לסערה . ואת חלקם הייתי מגדיר בקטגוריית "צוות תקשורת רפואי" מגיעים לקראת סיום האירוע דופקים פוזה מצלמים ומכריזים היינו וטיפלנו באירוע .(כמובן יש תמונות) והיכן הם? יש להשעות גם אותם ! או לחילופין אין עונשין אלא אם כן מזהירין.
ממני חובש טוב (עוד לא צלם)
Gורנישט …P Gורנישט .
תוקן על ידי - GPG - 07/08/2008 4:32:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 07:54 |
|
| |
אבי היקר בוקר טוב.
דבר ראשון- כולנו מעריכים אותך ורואים וחשים היטב כמה אתה חושב ודואג ומתנדבים,ואפילו נכנס לכאן-לפורום,ומסביר מה קרה,ולמה ההחלטה וכו'.
דבר שני-צריך לשים לב לכמה עובדות: א. המתנדב "לא צילם" אלא רק קיבל תמונות והעלה באינטרנט. ב. ב-100% המתנדב שהעלה בטעות את התמונה המביכה (שדרך אגב רובם לא שמו לב לעניין,וגם נראה לי שגם אתה לא היית שם לב) נמחקה מיידית לבקשת המתנדב ולאח"מ שאר התמונות.
שוב,כולנו מסכימים שמטרתו ועיסוקו של מתנדב הוא בהצלת חיים,ולא בשום דבר ועניין אחר. ואין חולק על כך. רק טענתי באשכול הסמוך הוא על הדבר שלכאורה מצטייר כהשהיה מגמתית ומכוונת כלפי מתנדב ('כל רודפיה השיגוה בין המצרים'). כי את התמונות,'עם הרכב המרוסק',ועם 'הפצוע המונשם' פורסם בעוד מספר מקומות, ומשום מה לצלם עצמו (שכפי שאני שמעתי הוא אישר לפרסמם),וכן למתנדב שהעלה תתמונות במקום אחר-לא נעשה דבר!! ואפילו לכונן שצילם תאונה כמה שעות אחרי 'הביפר הכללי' שאתה בעצמך הוצאת שאסור לצלם, לא נעשה כלום!! ,ועל זה יצא הקצף,מה שונה מתנדב Y שהזדרזו להשהייתו,ממתנדב X שלא נעשה לו כלום !! ומה עוד שמדובר במתנדב שמד"א זה הוא, והוא זה מד"א-אני לא צריך להביא כאן אשכולות המוכיחים זאת,אבל כולם יודעים וזוכרים כמה הוא תמיד כתב כאן, 'בעד מד"א','למען מד"א' כאשר ב'מקומות אחרים ואנשים אחרים' מחפשים רק תהזדמנות לתקוף את מד"א,ואותם לא משהים,לא עושים להם כלום!! למה???
המשך יום טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 09:38 |
|
| |
אבי.
קודם כל - תודה רבה וכל הכבוד לך על הזמן שהקדשת ועל עצם התייחסותך לענין מעל גבי הפורום.
חשוב שתדע גם אתה שבסיומו של יום ולא משנה מה קרה או היה באותו היום גם המתנדבים אוהבים ומעריכים אותך.
כולנו יודעים ומבינים מה זה אומר להיות אחראי מתנדבים מרחב ירושלים.
אבל...
אבי, כפי שאתה כותב, אין לך זמן לרפרף בעמודי הפורומים השונים ואנחנו מבינים זאת, ולכן ברור לכולנו שמישהו חיכה להפיל את המתנדב שהושעה הרבה מאוד זמן, וחבל ש"ההוא" שחיכה השתמש בך לצורך מטרותיו הנלוזות.
כי הרי ברור לעין כל שנעשה כאן משהו מגמתי מאוד, אולי כדאי שתבקש מצוות העוזרים/בני/נות שרות שלך שירכזו לך תמונות הקשורות לפעילות מד"א מאתרי האינטרנט השונים ופשוט תאלם דום, אולי זה גם יעזור לך לעשות קצת סדר באגף המתנדבים תוכל להשעות עשרות רבות של מתנדבים.
חודשים ארוכים מתפרסמים תמונות ממקרים שונים בכמה וכמה אתרים תחת חתימה מלאה של המצלם ואין פוצה פה, ופתאום מגיע סיפור של מתנדב אחד שמעד ופירסם תמונות שנשלחו אליו במייל כפי שנשלחו למס' אנשים נוספים שגם הם העלו אותם באתרים שונים, והופססס..... מענישים ומשעים, כל הכבוד על הטיפול המהיר, אני בעד הפסקת המנהג המגונה הזה.
אבל תסכים איתי אבי היקר! משהו כאן מסריח.
דבר נוסף שכדאי אולי שתקח לתשומת לבך, אם תעקוב אחרי ההיסטוריה של פורום זה לא תוכל למצוא בו השמצות או כל דבר אחר שיכול אולי להזכיר מחלוקת/פילוג, או סתם במה להכות רעהו בסתר, גם מה שאולי נכתב פעם נמחק ע"י המנהלים השומרים על במה זו לבל תהפוך לכלי ניגוח בשום אדם ובשום גוף, אפשר לומר שהאשכולות הדנים בפרשייה הנוכחית הם חריגים, ועל כן לאחר שנוכחנו לקרוא שישנם אנשים שיש להם בטן מלאה על משהו או מישהו במערכת ומרגישים שנוהגים בהם איפה ואיפה, וסביר להניח שכל אלו שהעלו כאן את הגיגיהם משתייכים לארגון מסוים, אולי כדאי למצוא כמה דקות לשבת עם נציגיהם ולנסות ליישב את ההדורים מתוך הבנה מלאה בין הצדדים
חבל.... חבל.... חבל....
תוקן על ידי ישראלייף ב- 07/08/2008 10:17:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 00:48 |
|
| |
דבר חכמים בנחת נשמעים
אבי, תודה לך על הזמן שהקדשת בכדי להרחיב את הדיבור מסביב נושא בעייתי זה. ללא ספק, העדר הגבלות חד משמעיות ואי אכיפת הנהלים גרמה לרפיון משמעותי עד כדי שהרגל נהפך לטבע וכל תזוזה של איש צוות רפואי באירוע חייבת להיות מתועדת.
בעידן הטכנלוגי המתקדם התרגלו האנשים לתעד כל אובייקט שזז, אם זה הילד שלבש לראשו משפך או סיר או אדם תמהוני שהולך ברחוב. העם היושב בציון צמא לחדשות ואינו בא על סיפוקו. יצר התחרותיות הוליד תופעה נרחבת של תיעוד אירועים בזמן אמת (עיין ערך פיגועי הדריסה בירושלים), כאשר התקשורת מעודדת את התחרות באמצעות הענקת במה נרחבת לצילומים.
אני חושב שאכן פעלת נכון בכך שהחלטת להסיר את הכפפות ולטפל ב'תסמונת הצילום'. אני בטוח שדעותיך יהיו אוביקטיביות ותטפל בכל דבר לגופו ללא משוא פנים, כי מד"א אינו נכס צאן ברזל של אף אחד.
אך עם זאת לא נשכח כי אתרי האינטרט מספקים בשמחה במה לפרסום תמונות גם באלמוניותו המוחלטת של המצלם, כך שאם עד היום רצה הצלם להתרברב על הסחורה שסיפק, יעדיף הצלם לוותר על התענוג ולכתוב: צילום... ולך תוכיח מי הוא הסורר ומורא.
מוטב יהיה אם בהזדמנויות שונות ישננו בפני המתנדבים הנחיות ברורות לגבי צילום באירועים ואולי פני הדברים ישתנו.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|