| נשלח ב-7/8/2008 19:48 |
|
| |
האם תצביעו לפרוש?
אני מקדים ומבקש, רק דיון ענייני. אם מישהו לא מסוגל לדון עניינית, אנא - שלא יכתוב.
אני, כתושב ירושלים, לא מתכוון להצביע למאיר פרוש. לא ולא.
אולי אלך להצביע למועמד אחר, ואולי אשב בבית, אבל למאיר פרוש לא אלך להצביע.
למה?
כי מאיר פרוש אינו מייצג אף אחד שאני מכיר, כי מאיר פרוש הרס את ביתר בגלל אינטרסים, כי מאיר פרוש השקיע בלי סוף עבודה למען הדלי"ם כשהציבור החרדי שיווע לעזרה, כי מאיר פרוש הוא נצר למשפחת פרוש והגיע הזמן להפטר ממנה, כי אני לא אוהב שמעיפים ראש עיר מכהן ולא מדאי גרוע בשביל כסאות.
למה כן ללכת?
כי גדולי ישראל לבטח יאמרו.
למה בכל אופן לא?
כי מי אמר שיש להם סמכות להורות לנו מה לעשות בעניינים שאינם הלכתיים, למה שלא יבחר הציבור בעצמו, מה שירצה? למה לכפות עליו? האם לא יכולים גדולי הדור להורות שכל אחד יבחר מה שבא לו?
עוד סיבה שלא -
כי יש מספיק גדולי ישראל שנגד פרוש, או שנגד הצבעה בכלל, או שחושבים שמותר להמנע, ואם בכל התורה כולה מותר לומר קים לי כרב פלוני, למה כאן לא?
למה בכל אופן ללכת?
כי הציבור החרדי צריך מועמד משלו, מועמד שידאג לאינטרסים שלו.
למה בכל אופן לא?
כי לא הוכח ראש עיר חרדי מוסיף כבוד, כי לא הוכח שראש עיר חרדי מוסיף כסף למוסדות, כי אם יהיו הרבה חברי מועצה כל ראש עיר חילוני יתן בדיוק אותו הדבר, כי פרוש לעניין זה לא יותר טוב מחילוני..
תקנו אותי אם אני טועה. ואני מבקש שנית - רק עניינית. (הזכרת הניק שלי כתגובה, אינה חשובה כתגובה עניינית).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 20:37 |
|
| |
לא. ולו רק בשביל השוויון-לא הצבעתי ללופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 20:42 |
|
| |
הסכמים צריך לכבד וכעת הגיע תורו של פרוש.
נכון, אני בעד שמראש היו צריכים לבנות הכל אחרת ולתת למי שמתאים לעבוד. לא שפרוש אינו מתאים אך לופוליאנסקי כבר הוכיח את עצמו וזה מקום רגיש אז למה לשנות.
אך הכל כידוע עובד היום על הסכמים ואם נבטל הסכם מפני שהוא מוצלח אין עוד הסכמים לעולם. יותר חשוב מכל ראשי העיר שילדינו לא יראו את פני המחנה שלנו מתקוטטים על מקום שיש עליו הסכם חתום. זהו הרגל רע שמשתרש אצלנו שישפיע רבות עלינו ועל חינוך ילדינו ליושר לאמת ולהגינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 20:42 |
|
| |
ללא קשר לשאלה האם פרוש נושא חן בעיני פלוני או אלמוני, אם הוא המועמד של הציבור החרדי - אין כאן שום שאלה - חייבים לבחור בו.
הרי לכל פוליטיקאי חרדי יש אוהבים ושונאים לרוב, זה לא רלוונטי ובוודאי שזה לא אמור להיות שיקול לתת למועמד חילוני לזכות במקומו.
השאלה הגדולה היא: האם אחרי שכולנו נצביע - זה יספיק לו כדי לנצח ???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 20:43 |
|
| |
הגולם
על קביעתך שצריך להצביע פרוש, אני חולק.
ואילו על קביעתך שאסור להצביע פרוש, אני מסכים.
כמו תמיד, חלק אני מקבל וחלק לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 20:59 |
|
| |
לא אצביע לו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:04 |
|
| |
תזכור,
באם יווכח כי אנשים ממאגר הקולות של יהדות התורה לא הצביעו לכל מועמד באשר הוא אם בסופו של דבר הרבנים חתמו להצביע בשבילו, באותו מטבע יוחזר למועמד שכן ימצא חן/ייצג/לא קוראים לו... וחבל
הסטאטוס קוו חייב להיות שלכה"פ החילונים יידוע שהרבנים זה המילה האחרונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:08 |
|
| |
אני לא מבין מה הויכוח בכלל, יש מועמד חרדי ומועמד לא חרדי? בלי שיקולים מצביעים לחרדי. מה השאלה בכלל. מינימום של סולידריות ושיוך לציבור. גם אם דעותיי לא כך, להצביע בעד ברקת זוהי בגידה. איך אמר פעם שחקן מפו' בסרט עתיק שאף יותר מפו'? "לעולם אל תיקח צד נגד המשפחה בפומבי". זו דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:11 |
|
| |
בן של קדושים
ובשביל העובדה הפשוטה שאנשים יבינו שהסכמים מחייבים (ודאי שעדיף מועמד לפי כישורים, אבל את זה לא נקבל, רק עוד מריבות ובלגנים ופגיעות בציבור החרדי.) אז כדאי ללכת להצביע גם אם אתה מאושפז. (קצת נסחפתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:19 |
|
| |
אם יש לי זכות בחירה (לא מגלה), והוא המועמד של אגוד"י, אצביע לו בשמחה ובהערכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:22 |
|
| |
אם היו שני מועמדים חרדיים הייתי קצת בבעיה. ברגע שיש מועמד אחד ולא משנה עם הוא אבוטבול בבית שמש, אשר בבני ברק או פרוש בירושלים. תמיד הייתי ותמיד אהיה עם החרדים.
אני חושב שגם למיש כואב הבטן יש פתרון של כדורים מתאימים.
תאמינו לי שבסוף גם ליצמן וגם הנהג לשעבר מדגל וגם הסוט* מבית שמש (...) וגם הגרוש לשעבר מבני ברק (...) יתמכו ויצביעו לפרוש.
ימים יגידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 21:51 |
|
| |
מצביעם פרוש, מאותה סיבה שמצביעים יעקב אשר בבני ברק
תוקן על ידי ינקלוביץ ב- 07/08/2008 21:50:58
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:15 |
|
| |
אני עוד לא שמעתי אפילו על רב אחד! שאמר להצביע לפרוש.
אלא מאי כולם יודעים כאן מראש מה הרבנים יגידו, ועוד יותר מזה מאיר פרוש כבר קבע מה הרבנים יגידו.
א"כ זה אומר שהרבנים הם גרורים של הפוליטיקאים, ולרבנים כאלו אסור לשמוע כי הם עושים את התורה קרדום לחפור בו.
אני לא יצביע למאיר פרוש בשום אופן, ואם הוא יגרור את הרבנים לזה (והוא יגרור) אז הרבנים האלו (יהיו מי שיהיו) אינם קובעים לי כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:20 |
|
| |
אשר
ולמי כן תצביע?
בטח ברקת יספק לך עשייה, סיוע, חינוך, ומקוואות.
בעצם אין שום סיבה שלא תתמודד על מקום ברשימה שלו. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:22 |
|
| |
לא מעניין אותי הסכמים. אני לא חתמתי על שום הסכם.
שהעסקנים תאבי הכיסאות והשררה יבינו אחת ולתמיד שהם לא יכולים לסכם ולהחליט מעל ראשו של הציבור.
מי שמתאים ויכול להיבחר שירוץ, ואין בזה ענין לייצוג של פלג זה או תת פלג אחר.
אני לא מצביע לפרוש ויהי מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 22:28 |
|
| |
למרות הקשר החברי ביני ובין כמה מאנשיו הקרובים ביותר לניר ברקת, בכל זאת אעשה מן הסתם ככל אשר יורו לי.
|
|
|
|
|