| נשלח ב-8/8/2008 12:12 |
|
| |
הבחורים ה"דורשים"..
אני מאמינה שכבר נפתחו אשכולות בנושא הזה. חיפשתי ולא מצאתי..
אשמח מאוד אם תעזרו לי, לפחות מבחינת ההבנה שלי..
מדוע בחורים דורשים דירה??? (במקרה הטוב..)
במקרה הפחות טוב, דירה בירושלים.. או שתי דירות..
ועוד כהנה וכהנה רעיונות...
מה זה צריך להיות?
אין בושה? איך אותו המתמיד יעיז להסתכל לחמיו בעינים בעודו קורס תחת הנטל???
איך אומרים על בחור את כל המעלות שבעולם- למדן, מוכשר, ירא שמיים, עניו.. וכו' וכו'.. וכשזה מגיע לעניין הכסף -"אני דורש מאה וחמישים אלף דולר"..??
לא פחות ולא יותר..
אם אני רוצה בחור שילמד אחרי החתונה (ואפילו לא יום שלם) אלו הדרישות?
אני אולי כאובה מהנושא הזה.. ולכן ההתקפה..
אני מאמינה ויודעת ששידוכים זה משמיים, אבל זה נראה שאין סיכוי.. למרות שאני בתחילת הדרך..
אבל אני באמת רוצה לדעת-
יש לי סיכוי למצוא בחור עם איכות אמיתית ולמדן, שלא ידרוש?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 13:20 |
|
| |
| שאיפה כתב: |  | |
איך אומרים על בחור את כל המעלות שבעולם- למדן, מוכשר, ירא שמיים, עניו.. וכו' וכו'.. וכשזה מגיע לעניין הכסף -"אני דורש מאה וחמישים אלף דולר"..??
לא פחות ולא יותר..
אם אני רוצה בחור שילמד אחרי החתונה (ואפילו לא יום שלם) אלו הדרישות?
אני אולי כאובה מהנושא הזה.. ולכן ההתקפה..
אני מאמינה ויודעת ששידוכים זה משמיים, אבל זה נראה שאין סיכוי.. למרות שאני בתחילת הדרך..
אבל אני באמת רוצה לדעת-
יש לי סיכוי למצוא בחור עם איכות אמיתית ולמדן, שלא ידרוש?
|
|
ניסית בישיבת מרכז הרב, הר המור, שבי חברון וכד'?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 13:46 |
|
| |
שאיפה, יש לך הסבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 13:51 |
|
| |
חברמן, זה היה איזה שהוא נסיון עלוב... עבודה בעיניים..
אם רק יכלתי למחוק הייתי עושה את זה מזמן..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:06 |
|
| |
פורום אבא עשיר = כניסה לילדים מפוצצים בכסף, מה יש לה לחשוש בדרישת דירה לבקשת בחורים? הרי אבא עשיר!
סתם צוחק..
שאיפה, יש לי כסף לקניית דירה ואוטוטו קונה דירה להשקעה ואני דורש בבחורה דירה לזו"ג ואת הדירה שאעמוד לקנות, להשקעה! הכסף שהיה בידי עד היום לא יימסרו להשתתפות עם הוריי להוצאות חתונה ודירה.
אני מודה להקב"ה שיש להוריי מספיק כסף לקניית דירות לילדיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:09 |
|
| |
כמו"כ, לאחותי יש 2 דירות, דירה אחת מושכרת לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:13 |
|
| |
חברמן, אשריך ואשריך הוריך.. יש לכם..
אבל בשביל שיהיה שתי דירות צריך כסף.. והרבה כסף..
ומה עושה אברך שאין לו? (אבא שלי ממש לא אברך..)
או אדם עובד שאין לו לשלם דירה לכל בנותיו?
לא מגיע לו חתן טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:47 |
|
| |
ראשית, שאיפה- ברוכה הבאה :)
יש לי אלייך שאלה שדי מעניינת אותי, בקשר לנושא האשכול. תארי לעצמך שאחד הבחורים ה"למדנים" וה"צדיקים" האלו, שדורשים דירה, יוותר על דירת חלומותיו, מאיזו שהיא סיבה. כלומר- תהיה לך יכולת כלכלית להנשא לו. היית מתחתנת עם הבנאדם האגואיסט וחסר המידות הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:48 |
|
| |
שאיפה, מסכימה איתך בכל מילה
אני במצב בדיוק אבל בדיוק כמו שלך!!
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:49 |
|
| |
תמי, הבעיה היום שהראשיי ישיבות דורשים בשבילם
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:54 |
|
| |
| שאיפה כתב: |  |
ומה עושה אברך שאין לו? (אבא שלי ממש לא אברך..)
או אדם עובד שאין לו לשלם דירה לכל בנותיו?
לא מגיע לו חתן טוב?
|
|
שאיפה בואי נחשוב ביחד ולאט ותביני למה הדרישה של החתן צודקת.
1. נניח שהחתן מתמיד עצום וצפוי להיות גדול הדור - מדוע שהוא יוותר על שאיפתו בגלל הצורך לדאוג לפרנסה. החותן ידאג לפרנסתו ובתו תזכה להנות מהכבוד של נישואין לבעל מגדולי הדור. באותה מידה אני משער שכל מדען וכד' היה מבקש להינשא למשפחה עשירה בכדי שיתמכו בו בתקופת לימודיו.
למען הגילוי הנאות. אני משער שאם הבחורה היא סמנכ"ל פיתוח בבית תוכנה ומביאה משכורת נטו של 20,000 ש"ח לחודש, החתן דנן יסכים לקבל חצי דירה והחצי השני ישולם במשכנתא.
2. נניח שהחתן הוא בחור רגיל אשר ירצה לאחר הנישואין ללמוד מספר שנים בכולל אם הוא לא יתקדם הוא ירצה לצאת לעבוד - חתן כזה הרי לא למד מקצוע וסביר להניח שלא למד בגרות והוא יאלץ לדאוג לעצמו. הוא יאלץ להשקיע ממון וזמן בו הוא לא יוכל לפרנס את משפחתו. לכן טבעי שהוא ירצה מימון לתקופה זו (ואולי גם בשביל להאריך את תקופת האברכות), לכן הוא דורש ובצדק מימון שיפחית את הצורך שלו לדאוג לפרנסה עד שיתבסס כלכלית.
גם כאן אם מדובר בנישואין לבחורה שמכניסה משכרות נטו של 10,000 ש"ח ומעלה לחודש, הדרישות כנראה תהנה נמוכות יותר.
עכשיו את בודאי שואלת למה הכלה תשלם על חוסר ההשכלה של החתן ולא הורי החתן? פשוט מאד, נאמר לא עכברא גנב אלא חורא גנב. אילו הבחורה היתה מבקשת מראש בחור עם בגרות ומביאה הכנסה סבירה הביתה הדברים היו סבירים. אבל במקרים רבים הבחורה למדה במוסדות חינוך בהם לימדו אותה שעל הילד ללמוד ללא השכלה כללית מגיל צעיר חדר או ישיבה קטנה. במקרים רבים היא גם לא לומדת מקצוע מתאים. הבחור נאלץ להתאים עצמו להיצע הבנות בקהילה וזו התוצאה. דהיינו הוא נאלץ להיות חסר השכלה כללית כי אחרת הוא לא ימצא שידוך והשידוך שלו לא מכניסה הכנסות סבירות שבחורה רגילה בגילה יכולה להכניס.
והאבא המסכן, שיש לו מספר בנות, אילו הוא היה עם שכל לשלוח אותן למוסדות חינוך מתאימים, בהן הן היו לומדות מחד השכלה רלוונטית בכדי שתוכלנה לפרנס את המשפחה בכבוד ומאידך לדאוג לבחור שיוכל ללמוד בהמשך באוניברסיטה ולממן את המשפחה, הוא היה מאושר בבנותיו. אולם כאשר לא היה לו שכל בזמן המתאים, מדוע שיבוא להלין עלינו עכשיו?
נ.ב. אם את רווקה אז יש לך עדיין שמן לתקן את הקילקול, לדאוג לעצמך להשכלה מתאימה ומשם הדרך פתוחה למשרה טובה ולבעל מתאים שלא יסחט את הוריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 14:56 |
|
| |
תמי,
חס וחלילה לי מלשאת אדם אגואיסט וחסר מידות שכזה..
וקרה לי כזה מקרה ממש לפני זמן קצר..
והוא היה למדן לא קטן..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 15:15 |
|
| |
שאיפה
אז תמתיני עם שאיפות הנישואין עד שתתחילי להרוויח. בינתיים, במקום שבחורים יעשו סלקציה תעשי את. תגידי שבתור רו"ח או מתכנתת לעתיד את מוכנה לקבל או את העילוי הכי גדול בישיבה ובעל מידות אם לא אז בחור שיש לו השכלה מתאימה לפרנס משפחה. תראי שהשדכנים ידאגו לך במקום שתאלצי להשפיל את עצמך. אם תקבלי בטחון עצמי במה שיש לך להציע את לא צריכה לותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 15:19 |
|
| |
| 22מירי כתב: |  | | תמי, הבעיה היום שהראשיי ישיבות דורשים בשבילם
אם תתחתני עם בחורים מאותם ישיבות, אלו יהיו גם הרבנים שינחו את חייך.
פשוט צריך להודיע שמישיבות מסויימות אלו הבחורים לא מתאימים לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 15:32 |
|
| |
הכי טוב להתחתן עם בחור חסידי ושם לא צריך דירה ושום דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 15:51 |
|
| |
שרפ, תודה.
|
|
|
|