|
|
| נשלח ב-8/8/2008 15:59 |
|
| |
זה המצב ואי אפשר לשנות את העולם תרשו לי לספר לכם, שזו אחת הגישות השנואות עלי. מתוקים שלי- אפשר לשנות את העולם! בשביל מה הגענו לכאן אם לא בשביל זה?
ובחגיגיות אני יכולה להודיע לציבור הבנות, שקיימים עוד בחורים נורמלים, כאלה שהאישונים שלהם לא מהבהבים בסימן דולר.
צריך להוקיא את אלו שמחפשים דירה+בחורה, ולחפש הלאה. יש ישיבות שלומדים בהם אנשים עם קצת שכל ולב טוב. רק מה? שאנחנו מקובעים.. מה יש אם זו ישיבה בלי-שם, שנמצאת אי שם על הרי ההימלאיה? so? לפעמים יכול להיות שזה דווקא אנחנו שמצמצמים לעצמינו את האפשרויות. קצת לפתוח את הראש ואת הלב, גם מיצידנו...
בהצלחה :)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 16:05 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  |
יש ישיבות שלומדים בהם אנשים עם קצת שכל ולב טוב.
רק מה? שאנחנו מקובעים.. מה יש אם זו ישיבה בלי-שם, שנמצאת אי שם על הרי ההימלאיה? so?
לפעמים יכול להיות שזה דווקא אנחנו שמצמצמים לעצמינו את האפשרויות. קצת לפתוח את הראש ואת הלב, גם מיצידנו...
בהצלחה :)
|
|
תמי היקרה,
אני הצעתי לה בתחילת האשכול שתי ישיבות שאינן על הרי ההימלאיה אלא בירושלים עיר הקודש וישיבה אחת בחברון, בהם לומדים אנשים כמו שהגדרת.
את מוזמנת לאסוף עוד שמות של ישיבות כאלו ולהציע.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 16:16 |
|
| |
תמי,
איך בדיוק אפשר לשנות את הגישה הזו של הבחורים?
מה שכן אפשר, זה לשנות את הגישה שלנו, כמו שאמרת..
לפתוח קצת את הראש והלב.. ואת בהחלט צודקת.
אולי כדאי לעשות פה רשימה של הישיבות האלה.. זה יעזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 17:46 |
|
| |
וגם כשיש כסף,
אחיותיי אינן מוכנות להינשא לבחור ש"דורש" דירה, רק בגלל שדוחה אותן לחשוב שהבחור הזה בכלל לא רוצה אותן אלא את הדירה.
שתיהן מרוויחות טוב וידוע שאבא שלנו יתמוך אם יצטרכו, ועדין בחורים מגיעים אם הדרישה הזו.
הפתרון שלהן הוא לומר לבחור כבר בתחילת הדרך (פגישה שניה או שלישית), שהתנאי שלהן הוא הסכם ממוני המסדיר את זכויותיו וחובותיו של כל צד.
והפלא ופלא, גם אלא שטוענים שהדירה זה רק כדי שיוכלו ללמוד בישוב הדעת ולא מתוך דאגה לבית, משכנתא וכו', מסרבים בתוקף.
מעניין מאיפה הסירוב הזה נובע, הרי לא יצטרכו לשלם שכ"ד, ולכאורה נפתרה הבעיה שלהם....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 17:47 |
|
| |
הדרישות של הבחורים הם באמת מאד בעיתיות. בחור שמתמיד ולומד בישיבה ומתכוון להמשיך לשבת וללמוד אמור לא רק להיות בקי בש"ס , למדן עצום וכו' אלא להיות מושפע מהלימוד ולהיות בעל מידות, ואם כל מה שהוא מחפש זה בחורה + דירה, גם על חשבון זה שחמיו יצטרך לשקוע בחובות ולקבץ נדבות , זה אומר שהבחור עדיין לא הפנים את מהות לימוד התורה, וחסר לו עוד הרבה. אם הוא חושב שמה שחסר לו זה כסף ודירה - אז חסר לו עדיין הרבה בתורה.
תמי, את צודקת מאד שצריך לשנות, ואנחנו תמיד צריכים להאמין שאפשר לתקן. מצד שני יש גם מציאות וקשה להתמודד נגד הזרם., אבל צריך לנסות. בכל ישיבה אפשר למצוא גם בחורים שונים מהסטנדרד, ובאמת נכון למצוא ישיבות שבהן אין אווירה של "בחורה ודירה", ומי שיכול לפרסם ישיבות כאלה – יבורך
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2008 22:02 |
|
| |
אברימלהה פתרת לנו את הבעיה!!
ויעל, את ממש צודקת
אני חושבת אם אפילו היה לי להציע 2 דירות לא הייתי מוכנה להיפגש עם בחור חסר התחשבות ואגואיסט, שמכנים אותו ה"עילויי".. אם זה מה שמטריד אותו הכסף קודם מאשר לברר מה המידות של הבחורה ומי היא בכלל -- אז יש לו בעיה רצינית והוא שוכח עם מה הוא הולך לחיות עם האישה ולא עם הדירה והקב"ה ייתן את הפרנסה....
|
|
| נשלח ב-9/8/2008 23:46 |
|
| |
| עץ_השדה_1 כתב: |  | |
הדרישות של הבחורים הם באמת מאד בעיתיות. בחור שמתמיד ולומד בישיבה ומתכוון להמשיך לשבת וללמוד אמור לא רק להיות בקי בש"ס , למדן עצום וכו' אלא להיות מושפע מהלימוד ולהיות בעל מידות, ואם כל מה שהוא מחפש זה בחורה + דירה, גם על חשבון זה שחמיו יצטרך לשקוע בחובות ולקבץ נדבות , זה אומר שהבחור עדיין לא הפנים את מהות לימוד התורה, וחסר לו עוד הרבה. אם הוא חושב שמה שחסר לו זה כסף ודירה - אז חסר לו עדיין הרבה בתורה.
שבת שלום |
|
עכשיו נניח שהבחור רוצה בת של אדם אמיד כדי שיוכל ללמוד עם דירה וכד'. בא החותן המיועד ומציג את עצמו כך ומוכן לתת דירה אפילו שאין לו.
מי אשם החתן שהודיע מראש על רצונו או החותן שהציג עצמו כבעל יכולת ללא כיסוי.
משל למה הדבר דומה, לאדם שנכנס למלון יוקרה ורשם עצמו לשם לתקופה של שבוע, אכל נהנה והזמין תוספות. בסוף הוא הודיע שהוא עני ואין לו כסף לתשלום החשבון והאשים את המלון שתבעו בגזילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 01:30 |
|
| |
טיפטיפונת..
יש לך איזה רעיון מעשי בעניין?
כי כולם יודעים לבוא ולאמר שאני צודקת, וזה פשע.. וכו'.
אבל למעשה, אנשים ממשיכים לחתן את בנותיהם עם כאלה שדורשים דירות, (כי טוענים שאין להם ברירה אחרת..) ואם כך, למה שהמציאות הזו תפסק?
הבחורים האלה רואים שממלאים את בקשותיהם ודרישותיהם, ואין פוצה פה ומצפצף.. אז למה שזה יפסיק?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 02:36 |
|
| |
אני כרווק בשידוכים ששומע וחש לא פעם את הנושא של הכסף,
מרגיש שהנושא הזה נכנס למקובעות כלשהי וכאילו אין מצב שהוא ישתנה.
אני לא יודע מה היה לפני 5-10 שנים, אבל אם זה היה אז נפוץ, היום זה הרבה פחות ממה שאת מתארת.
זה ברור שזה תלוי בחברה שמסביבך וגם בישיבה שאתה לומד.
אבל יש היום הרבה הרבה בחורים טובים, וכשאני אומר טובים אני מתכוון לכשרון, מוצלח, חברותי, חכם ונראה טוב, שממש לא בראש שלהם לבקש הרבה כסף, ועל דירה הם בכלל לא חושבים. הם מתכוננים אפי' לקחת על עצמם שליש באיזה דירה מתחרדת או פרוייקט זול.
אותם בחורים תוכלי למצוא בעיקר לא בישיבות הכי הכי נחשבות (לא אמרתי טובות), אבל אין בהם שום שוני משמעותי מבני גילם הלומדים בישיבות נחשבות ואולי הם אף יותר טובים.
אם את אחת שבאמת לא מפריע לה שהבחור שלה לא יהיה מהישיבות 'הכי נחשבות' אין לך סיבה לדאוג או לטעון מהבחינה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 02:50 |
|
| |
נשמעונעשה,
עודדת אותי במקצת..
אני באמת לא מספיק מעורה בעולם הישיבות, אך מקצת המקרים שנתקלתי בהם עמד נושא הדירה בראש ובראשונה, לכן זהו הרושם שקיבלתי, ובאמת דובר בישיבות הכי הכי "נחשבות" בעולם השידוכים..
אני מקווה, כמו שאתה אומר, להתקל בבחורים (בעצם מספיק בחור..) שהכסף לא בראש מעיניהם..
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 07:51 |
|
| |
החובה לתת לבתן נדוניה (ציטוט משו"ת יביע אומר)::
"בקידושין (ל ב), על הפסוק, קחו לבניכם נשים ואת בנותיכם תנו לאנשים, בשלמא בנו בידו, אלא בתו בידו היא? הכי קאמר להו, דניתן לה מידי ונלבשה ונכסיה כי היכי דקפצו עלה אינשי. ובכתובות (נב ב) הא נמי דאורייתא היא, דכתיב את בנותיכם תנו לאנשים, דנלבשה ונכסיה וניתיב לה מידי כי היכי דקפצי עלה ואתו נסבי לה. וע' במהרש"א (כתובות נג א) שכ', דהא דאמרינן דאורייתא היא, אין זה אלא סמך בעלמא, ותקנתא דרבנן היא שכל מה שיתן לבתו להשיאה לא מקרי מעביר נחלה. ע"ש. וכ"כ הלחם משנה (פרק כ מהל' אישות ה"א) בדעת הרמב"ם, דאסמכתא בעלמא הוא. ע"ש. אולם לפי מ"ש הרמב"ן בס' המצות (שרש א), שדוקא מה שתיקנו הנביאים ולא נכתב במקרא בנבואה הוי מדרבנן, אבל מה שכתוב במקרא בלשון צוואה דבר תורה הוא, ה"נ שפיר חשיב דאורייתא, ולשון הגמ' דאורייתא היא, הוי בדוקא"
אז צריך לדעת שהמנהג לתת לבת נדוניה כדי שתינשא הוא במחלוקת אם הוא מדאוריתא או מדרבנן אבל ברור שזו מצווה.
לכם המגמה העולה כאן לביטול המנהג היא ביטול מצווה.
נכון שכיום ניתן לקיים את המצווה אולי בדרכים חלופיות, ז"א שיעניק לבת יתרון חינוכי עם לימודי השכלה גבוהה וכד', אבל עדיין יש את חיוב חז"ל כפשוטו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 11:26 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
לכם המגמה העולה כאן לביטול המנהג היא ביטול מצווה.
נכון שכיום ניתן לקיים את המצווה אולי בדרכים חלופיות, ז"א שיעניק לבת יתרון חינוכי עם לימודי השכלה גבוהה וכד', אבל עדיין יש את חיוב חז"ל כפשוטו.
|
|
לא מדובר שם על שזה מצווה אלא אם מותר להעביר נחלה לבת, ואפילו אם זה מצוה אפשר לצאת ידי חובה בפחות מכך,
לא שאני מתנגדת לעזרת ההורים לילדים שמתחתנים אלא שצריך לדייק בראיות שמביאים.
אבל בהחלט אין מצב לדרוש, ולתת דירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 12:13 |
|
| |
שיש
האם הגמ' במסכת כתובות מדברת על נחלה?
היא מדברת באופן מפורש על מתן נכסים לבת (מידי), בכדי שתתחתן והמחלוקת היא אם זה מדאוריתא או מדרבנן.
המהרש"א מסביר שהיו צריכים חכים לאמר שיתנו, בכדי שלא יאמרו שמעבירים נחלה. אבל החובה לתת קיימת, גם אם היא מדרבנן ובודאי לפי הרמב"ן שהיא מדאוריתא.
לא כתוב שצריך לתת דירה, אלא מתת מכובדת כדי שירצו להתחתן עם הבחורה.
הצעתי שאם אין לאדם מספיק כסף, הוא יקנה לה יתרונות באמצעים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 12:25 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | |
שיש
האם הגמ' במסכת כתובות מדברת על נחלה?
היא מדברת באופן מפורש על מתן נכסים לבת (מידי), בכדי שתתחתן והמחלוקת היא אם זה מדאוריתא או מדרבנן.
|
|
יתכן שאתה צודק
אבל יתכן שמדובר שם
בבת קטנה שאז חובת האב להשיאו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2008 13:06 |
|
| |
שרפ, הבאת מקורות לכך שאדם יתן נדוניה לביתו כדי שירצו בה. אבל אין הכוונה שאדם יחיה חיי עוני, יתהלך כקבצן ,ימכור את הדירה שלו עצמו, כדי שלחתן תהיה דירה. השתדלות מצד האב - כן , אבל בודאי לפי האפשרויות שלו ובשום אופן לא לפי דרישות מוגזמות של חתנים
|
|
|
|
|