בית פורומים נוער חרדי

קשר דרך הנט ההשלכות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2008 15:40 לינק ישיר 
קשר דרך הנט ההשלכות

קילתבי למייל קישור לבלוג זה מה שהיה כתוב שם

את הסיפור הבא שמעתי אתמול בלילה מחבר טוב שלי, הסיפור הזה קצת הזוי אבל אמיתי לגמרי ..

אתמול בשעות הערב קיבלתי טלפון מחבר שלי "יש לי היום פגישה עם בחורה בירושלים" אמר לי  "אני אשמח אח"כ אם תרצה כמובן לראות אותך" , "בשמחה" עניתי לו, הוא חבר טוב שלי וכבר הרבה זמן לא נפגשנו, סיכמנו שהוא התקשר אלי בתום הפגישה ואני יבוא לאסוף אותו  ..

ב 11 בלילה אני רואה את המספר שלו על צג הפלאפון שלי, "הרבה זמן בשביל פגישה ראשונה" חשבתי לעצמי תוך כדי שאני עונה לו,  "אתה חייב לשמוע איזה קטע היה לי עכשיו" הוא אמר לי מיד כשעניתי "בא עכשיו למלון  אתה תשמע סיפור שלא שמעת הרבה זמן" 

רבע שעה אח"כ כבר היינו ביחד, הסתובבנו עם האוטו ברחובות ירושלים, הוא מצידו התחיל לספר :   "זה היה פעם, לפני יותר משנה, הייתי בתקופה לא טובה היה משעמם לי בחיים וככה מצאתי את עצמי שורף שעות בהתכתבויות בצ'אט תפוז דרך מכשיר הפלאפון, אתה יודע איך זה עובד? בהתחלה נכנסים רק כדי לראות מה  זה, אח"כ גם כותבים קצת ולאט לאט עד שמתמכרים לזה, הרבה פעמים הייתי מוצא את  עצמי בשבע בבוקר ער אחרי לילה שלם של צ'יטוט אין סופי  ..

בהתחלה הייתי כותב רק בכללי, במהשך זה גם עבר לפרטי, התכתבי עם המון בחורות, את חלקן ממש אהבתי, מצאתי שם באינטרנט בחורות טובות שנונות ומעניינות . אחת הלהיבה אותי במיוחד, הניק שלה "בחורה טובה", היא באמת הייתה כזאת, כבר ביום הראשון שלנו להתכתבות היא סיפרה לי שזה בכלל לא מתאים לה והיא בטעות פה, הרבה בחורות אומרות את זה  אבל היא באמת הייתה שם בטעות, התכתבי איתה שעות, מעולם לא פגשתי בחורה כזאת איכותית ..

כמובן שהסברתי לה שגם אני שם בטעות,דברנו המון על השקפה אמונה תורה וחסידות, היה לנו שיחות ברמה גבוהה מאוד. היה לנו מן הסכם שכזה, אני לא יודע מי היא, היא לא יודעת מי אני, וכך זה באמת היה היא לא הביאה לי שום פרט מזהה עליה וגם אני לא ..

אחרי חצי שנה של התכתבות בער לי בפנים לדעת עם מי אני מתכתב, התחלתי ללחוץ עליה שניפגש, "פעם אחת וזהו" אמרתי לה, "רק כדי לדעת מי עומד מאחורי כל הדיבורים היפים ששמעתי ממך" ניסיתי לשכנע . אחרי המון שעות וימים של לחץ בלתי פוסק שלי היא הסכימה שנפגש אבל בתנאי אחד שזה יהיה בבית מלון כמו זוג רגיל בפגישות, הסכמתי כמובן, קבענו להיפגש ביום מסויים במלון בעיר בה היא גרה . הכל כמובן דרך המסרים בתפוז, לא היה לי את מס' הפלאפון שלה, גם לה לא היה את שלי  ...

ישבנו יחד במלון בערך ארבע שעות, היה לנו מאוד נחמד, היא גם הייתה נראת מעולה, דברנו ודברנו ודברנו, היה לנו טוב ביחד, כשנפרדנו שאלתי אותה אם מתאים לה להיפגש פעם נוספת במתכונת הזאת, היא לא הסכימה, היא אמרה לי שהיא מפחדת ושזה לא מתאים לה כל העסק הזה למרות כמובן שהיא אמרה לי שהיה לה כיף"  ..

"אתה רוצה לאכול משהו" קטעתי אותו באמצע המתח, פשוט נמאס כבר היה להסתובב עם האוטו בכל ירושלים . "דווקא מתאים לי" הוא אמר לי . את המשך הסיפור שמעתי בחצר המטופחת של המסעדה החלבית בהולילנד  ..

"כמה ימים אחרי הפגישה" הוא המשיך בסיפור שלו אחרי שהתיישבנו לנו בפינה צדדית  "היא שלחה לי מסר שהיא מתנתקת סופית מהאינטרנט ושמסתבר שכנראה לעולם לא  נדבר יותר, אני לא הבנתי מה קורה לה, ניסיתי לשאול אותה מה קרה, היא לא כ"כ הסבירה, היא רק אמרה שהיא מרגישה שהאינטרנט מושך אותה יותר מידי והיא מפחדת לעשות מעשים שהיא אח"כ תצטער עליהם . לא עזרו לי כל השכנועים שלי, היא אמרה לי שהיא החליטה וזהו, אין מה לדבר יותר .

היו לי כמה ימים קשים מאז, התגעגעתי אליה, היא באמת הייתה משהו מיוחד . היא כנראה באמת התנתקה מהאינטרנט, פשוט לא קבלתי תגובה לעשרות אם לא מאות המסרים שהצפתי אותה . לאט לאט שכחתי ממנה, הסיפור הזה גרם לי גם כן להתנתק מהאינטרנט, עברתי לפלאפון כשר והרגשתי כאילו הסיפור הזה מאחורי .

"הנה מה שהזמנתם" המלצרית החיננית הגיעה בדיוק ברגע הנכון . קמנו ליטול ידים, בדרך  הרסתי לו את ההמשך ואמרתי לו  "בטח המשך הסיפור זה שהבחורה שנפגשת איתה היום זאת ההיא הפלאפון" ..          "הלוואי" הוא אמר לי "הלוואי וזה מה שהיה קורה לי היום, חכה ותשמע מה באמת היה" , חזרנו לשולחן, אכלנו משהו והוא המשיך ..

"היום כשנפגשתי עם הבחורה במלון, אני פתאום שם לב שאני מזהה את הבחורה שיושבת לא רחוק מאיתנו, היא ישבה עם בחור, כנראה גם באמצע פגישה, היא הייתה מוכרת לי מאוד בהתחלה חשבתי שזאת בחורה שנפגשתי איתה בעבר, אבל מהר מאוד נזכרתי "זאת היא" כן כן, הבחורה ההיא שהתכתבתי איתה כמעט שנה על כל נושא שבעולם ושנפגשנו פעם והיה לנו הכי טוב ביחד, יושבת פה מולי, מטרים ספורים ממני, אבל עם בחור אחר ..

באותו רגע הפגישה שלי הלכה, לא הצלחתי להוריד ממנה את העינים, הכל חזר לי, הלילות השלמים ששרפנו יחד, הפגישה ההיא, הגעגועים, הכל חזר לי . עשיתי הכל כדי שהיא תשים לב אליי, אפילו הלכתי בכוונה לשירותים ועברתי קרוב למקום שהיא ישבה בו, זה עבד . יכולתי לראות איך צבע פניה אוזל כשהיא זיהתה אותי, מרגע זה העניים שלנו דברו לאורך כל הפגישה ..

אני סיימתי את הפגישה ראשון, ליוויתי את הבחורה שנפגשתי איתה עד פתח המונית, לא הצטרפתי לנסיעה בתואנה שאני ממשיך מכאן לכותל, חיכיתי במלון עד שגם היא סיימה את הפגישה, עקבתי אחריה עד הרגע בה הם עלו למונית, רגע לפני שהיא עלתה היא סובבה את פניה לעברי וחייכה חיוך גדול ומשמועתי, חיוך שהבהיר לי שכנראה היא גם בעניין ..

"חצי שעה אח"כ התקשרתי אליך" הוא סיים את הסיפור שלו "חיכיתי אולי היא תחזור אבל זה לא קרה" .  ישבתי מולו, לא  כ"כ ידעתי איך לעזור לו, הוא הסתכל לי בעיניים  "אני חייב למצוא אותה"  אמר "אני חייב לדעת מי היא"  .

זהו, זה הסיפור שלו, אני מבטיח שאני אשתף אתכם בכל התפתחות שתהיה, הוא נחוש להשיג אותה, לדעת מי היא . אני מחזיק לו אצבעות  ..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 15:51 לינק ישיר 

טוווב.
מסכנה הבחורה שנפגשה איתו באותו ערב
תעדכן אותנו אם יש להם עתיד 

כשהנשמה מאירה גם שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים.
הרא"ה קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2008 15:55 לינק ישיר 

עולה,
אם יש להם עתיד?! מי יודע,
נכונו לנו הופתעות רבות מידי בהמלך החיים,

אם אקבל קישור המשך בשמחה אעדכן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 16:03 לינק ישיר 

הסיפור לא כ"כ הזוי. בהחלט יכול לקרות במציאות שלנו..
יש כאלה שיאמרו, שזה חיובי וההשלכות לכך הם טובות- יצא פגישה, לא??..
לדעתי, זה מראה עד כמה ההשלכות של הנט חזקות מאיתנו.. הבחורה הזו נשמעת אכן בחורה טובה עם עקרונות שמובילים אותה.. אבל היא נפלה פעם אחת- בפעם שהיא החליטה להיפגש עם ההוא מהנט.. [וכנראה שהנפילה התחילה עוד קודם..] 
זה מהלך מסוכן. כשמדברים בפרטי 'אחד' על 'אחד', זה מוביל לקשר אישי ואנחנו בנ"א עם רגשות שא"א להתעלם מהם.. אז הנה הזוג הנחמד נפגש, והבחור נהנה, כנראה שגם הבחורה.. וכל הסיכון כאן הוא הצעד הבלתי שקול שיכול להיגרם מכל זה.
ו.. תאמת, אני מנסה להבדיל בין ההתכתבויות שהבחורה ההיא התחילה לביני.. שאני פה בנט מתכתבת איתכם.. ואין הרבה הבדל ביננו. כל ההבדל הגדול שהיא נגררה ל'פרטי' ו..לפגישה- שזה צעד גדול לאנושות.. אבל כל זה התחיל מהתכתבות תמימה לחלוטין. וכל אחד עלול להיגרר אחרי היצר למקומות שלא חלמנו עליהם.
אני עושה 'חושבים' עכשיו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 16:45 לינק ישיר 

הסיפור הספציפי הזה מפוברק, אולם בהחלט יש מעשים דומים. בכל מקרה האינטרנט הוא סה"כ כלי. פעם היו מכירים בבאר המים בצאת השואבות, היום מכירים בנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 16:48 לינק ישיר 

רגע, אתה מעודד מעשיות שכאלו?!?!
<אני מדבר על צורה אישית בינך לבין קונך,  כי צורה פומבית בעה"ב לא מרשה>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 17:08 לינק ישיר 

מעודד לכתוב כאלה מעשיות? מי שיעודד מה אנשים יכתבו ומה לא? מעודד הכרויות? באופן פומבי אין לי דעה בעד ואין לי דעה נגד. וכל איש יעשה כמנהג רבותיו, נהרא נהרא ופשטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 21:42 לינק ישיר 

יכול להיות שזה נחמד ואולי יהיה להם מזל ויצא מזה משו' טוב
אבל אני חושבת שזה רק מסבך את החיים, אם היא לא תרצה והוא ימשיך לחשוב עליה?!
או הפוך....

"כשאתה קופץ מרוב שמחה, תיזהר שאף אחד לא יזיז את האדמה מתחת לרגליך,"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 22:37 לינק ישיר 

אם כל השיחות שלהם היו שיחות נפש ולא חס וחלילה דיבורים לא יפים, והוא באמת רוצה קשר רציני איתה ולא סתם, אני חושבת שכן כדאי לו לנסות למצוא אותה ואם הוא מוצא אז לשאול אותה האם גם היא מעונינת בקשר רציני...אם כן אז מעולה ואם לא זה כניראה מה שצריך לקרות הכל מה'.
אבל זה כמובן אחרי שהכל כבר קרה.
האם לפני שקורה מקרה כזה כדאי לנסות למצוא מישהי או מישהו מהנט? אני לא חושבת.
לא כדאי להיכנס לזה בכלל , לפורומים אולי כן כי השיחות פה הם לא אחד על אחד אלא בהודעות, אבל צ'אטים ממש לא!! זה דבר נוראי! שהורס את הבנאדם.
זה שורף שעות יקרות על שטויות. ומוביל לדיבורי הבל.
אני נגד.
שוב, אני בעד פורומים אבל נגד צ'אטים.
כמובן שאם ההיכרות היא לשם קשר רציני ללא שום רצונות אחרים! אז יכול להיות שהיכרות  דרך הנט היא לא דבר כ"כ נוראי....כי אפשר להתאהב בה קודם כל לפי האישיות ורק אח"כ לפי המראה! שזה דבר נפלא.
אבל לא היכרות בצ'אט.

מקווה שהבנתם את כוונתי.
צום קל ומועיל לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 00:29 לינק ישיר 

האישיות היא האדם, ואכן האדם נמדד בה ורק בה, אבל האם קשר נטי מומלץ, חד משמעי לא, אמנם יש את היתרון של האישיות לפני המראה, אבל אז מתבררים גם הצדדים הפחות נעימים של האדם, ואין דרך להתגונן כנגד זה, משא"כ בפגישה כנהוג מדורי דורות, כאשר הם מגלים ניצוץ של הבנה ואהבה, לימדנו שלמה המלך, על כל פשעים תכסה אהבה, ואז הוא לא חש בדברים שבאמת לא אמורים להפריע, רק ליבו של אדם מחמדתן, ושוב על אף היתרונות <שאולי קיימים, אני מאד מסופק> נגד היכרות למטרות אמיתיות ורציניות, <מטרות זדון, אין צורך להזכיר>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 18:21 לינק ישיר 

בחור מעם, כדאי שתבדוק מה המקור של הסיפור לפני שאתה לוקח אותו כסיפור שקרה במציאות (אני בדקתי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 19:19 לינק ישיר 

שלא תהיה אי הבנה, המשפט הזה: את הסיפור הבא שמעתי אתמול בלילה מחבר טוב שלי, הסיפור הזה קצת הזוי אבל אמיתי לגמרי .

הוא ציטוט של חלק מהסיפור, אני הבאתי את הסיפור <גם אם הוא לא אמיתי> לחדד את הנזק שעלול להיווצר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 21:10 לינק ישיר 

אתה מאמין בהסברה על ידי סיפורים שלא היו ולא נבראו? (אין לי משהו נגד סיפורים מענינים. אבל לפעמים לעשות הסברה עם סיפורים דמיוניים, עושה אפקט הפוך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 21:13 לינק ישיר 

אמר פעם חכם, ישנם מעשים שלא היו ולא נבראו אבל יכולים היו להיות והם הם ההכוונה לנבון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 21:22 לינק ישיר 

אני לא שמעתי את האמרה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 09:29 לינק ישיר 

זה שלא שמעת לא אומר שזה לא קיים!!
כמו שנותנים משלים שלא היו ולא נבראו כדי לכוון ולהתוות...
אתה יכול לקרוא לזה משל אם אתה רוצה......משל יפה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > קשר דרך הנט ההשלכות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext