|
|
| נשלח ב-14/8/2008 09:34 |
|
| |
תקרא את פרשיות ויקרא צו שמיני תזריע מצורע.
זוהי תוכנית מצויינת לקולנוע כזה.
יחזקאל כבר הציע שינויים, אם יעשו שינויים נוספים, באמת שאין לי בעיה, בתנאי שזה יעשה ע"י בעלי סמכות שיודעים היטב את הכוונה המקורית, ויודעים מה צריך להיות ב"קולנוע".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 09:35 |
|
| |
שכחתי פרשיות אחרי מות ואמור
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2008 00:16 |
|
| |
דורש
הבעיה היא שלא מתפעלים מהקב"ה, מתפעלים מהקבר מהמת, צענערענע , האם במקרה גם יודעים שלפי השולחן ערוך, אסור להתפלל ליד קבר?
דורש אתה ודאי יודע כי גם קדיש אסור להגיד בבית הקברות??!!
אתה מכיר את הלאו שלא לדרוש אל המתים?, מה זה בעיינך לדרוש אל המתים? אם הקבר קדוש בעיינך, למה לכהן אסור להתקרב אליו? אני יודע את התשובה שלך- הנה אתה מוציא את "האס" -קבלה- כתוב בספרים.-התשובה לכל השאלות.
מיכה- מהיכן אני יודע על הכהנים של בית שני?- מהגמרא ביומא, וגמרות אחרות מיוספוס ואחרים.
את הרבנות הראשית בארץ לא קנו בכסף, את הרבנות הראשית בארץ מכרו בני עוולה, שכל דבר היה כשר בעייניהם למטרותיהם הפוליטיות הבזויות,, ביזוי הרבנות, היתה מטרתם,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2008 07:22 |
|
| |
כתוב בשו"ע יורה דעה סימן קע"ט סעיף י"ג: "דורש אל המתים זה שמרעיב עצמו ולן בבית הקברות כדי שתשרה עליו רוח הטומאה", וכך הוא בגמרא ורמב"ם ובכל הפוסקים.
בעניין צורת התפילה המותרת
המהרי"ל כותב (מנהגים - הלכות תענית י"ח): והמשתטח על קברי הצדיקים ומתפלל אל ישים מגמתו נגד המתים השוכבים שם, אך יבקש מאת השם יתברך שיתן אליו רחמים בזכות הצדיקים שוכני עפר תנצב"ה.
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=916587&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 07:48 |
|
| |
ירוחם
לפי האירועים שהתרחשו שבוע שעבר , כנראה שיש לחלק בין הליטאים לחסידים.
החסידים בתמימותם מתפעלים מהקב"ה ולכן הוא לא מונע מהם לעלות לקברי צדיקים , אבל הליטאים שמתפעלים מהקבר מהמת , הקב"ה מונע מהם את ההשתטחות.
רמז "הוד נורא"
דורש אתה ודאי יודע כי גם קדיש אסור להגיד בבית הקברות??!!
לא ידוע לי , כי הרי ביום השנה נהוג אצל כולם לומר קדשי בבית החיים.
לגבי שאר השאלות כבר קבלת תשובה, מ"צענערענע" , ללא קשר לקבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 07:52 |
|
| |
מיכה- מהיכן אני יודע על הכהנים של בית שני?- מהגמרא ביומא, וגמרות אחרות מיוספוס ואחרים.
ירוחם
אני מסכים איתך כבר צווח על זה ככרוכיא השך בזמנו על שררות הנקנים בכסף , וכך לשונו המעט לנו שהכהנים בבית שני לקחו את הכהונה בכסף , האם אנו צריכים לחזור על חטאי הכהנים בבית שני.
כמו כן יהושע בן גמלא נהיה כהן גדול כשאשתו שלמה למלכות.(מדרש איכה)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 09:25 |
|
| |
טוב ירוחם, אז לא בכסף, אבל כן בפוליטיקה ובשוחד, היום רב או רבנות אינו נחשב למשרה מכובדת, וגם בין החרדים. וכ"כ למה? אפשר כמובן להאשים את הקיפאון של היהדות האורתודוכסית, הבעיה שהרבנים הם אלה שמייצגים אותה מרצון... אז הדרא קושיא לדוכתיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 01:07 |
|
| |
דורש
אין צורך לנדוד למדרש איכה גמרא מפורש ביומא וב.
יבמות דף סא? דאמר רב אסי: תרקבא דדינרי עיילה ליה מרתא בת ביתוס לינאי מלכא, עד דמוקי ליה ליהושע בן גמלא בכהני רברבי .- וכך גם במשנה שם,
המענין הוא בי אותו רבי יהושוע בן גמלא, הוא הוא ממציא החיידרים והישיבות הקטנות???!!!
בבא בתרא דף כא אמר רב יהודה אמר רב: ברם זכור אותו האיש לטוב ויהושע בן גמלא שמו, שאלמלא הוא נשתכח תורה מישראל; שבתחלה, מי שיש לו אב - מלמדו תורה, מי שאין לו אב - לא היה למד תורה, מאי דרוש? +דברים י"א+ ולמדתם אותם - ולמדתם אתם, התקינו שיהו מושיבין מלמדי תינוקות בירושלים, מאי דרוש? +ישעיהו ב'+ כי מציון תצא תורה; ועדיין מי שיש לו אב - היה מעלו ומלמדו, מי שאין לו אב - לא היה עולה ולמד, התקינו שיהו מושיבין בכל פלך ופלך; ומכניסין אותן כבן ט"ז כבן י"ז, ומי שהיה רבו כועס עליו - מבעיט בו ויצא, עד שבא יהושע בן גמלא ותיקן, שיהו מושיבין מלמדי תינוקות בכל מדינה ומדינה ובכל עיר ועיר מ,
זכויות לחוד וקניית כהונה בכסף לחוד!
מיכה,
היום זו לא הבעיה שקונים רבנות בכסף, היום הבעיה היא הרבה יותר חמורה, יש מהרבנים שלוקחים כסף מהמדינה, מתפרנסים ממנה,ויונקים מעטיניה כל טוב,
אבל פועלים נגדה במישור הרוחני, אינם מכבדים אותה ואת חוקיה ואת נימוסיה,
וזכורים אנשי נטורי קרתא -תולדות אהרון- לטוב, שעושים אמנם מעשי זמרי אבל לא מבקשים ולוקחים שכר כפנחס.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/08/2008 1:12:40
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 09:37 |
|
| |
ירוחם
אתה צודק.
הענין שאני כותב ממקום העבודה , ולא תמיד הספרים מצויים בידי כדי לכתוב מקור מוסמך , ואני צריך להסתמך על זכרוני , והיות ואנו אחרי תשעה באב , ובתשעה באב לומדים מדרש איכה , ולכן מדרש זה עלה בזכרוני
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 09:37 |
|
| |
נכתב בטעות פעמיים בשל בעיות היידפרק.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 9:37:00
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 00:02 |
|
| |
דורש
שולחן ערוך יורה דעה סימן שעו סעיף ד
עכשיו נוהגים שאחר שנגמר סתימת הקבר מעפר (או לאחר שהפך האבל פניו מן המת), חולצין מנעל וסנדל ומרחיקין מעט מבית הקברות, ואומרים קדיש דהוא עתיד לחדתא עלמא, ואחר כך תולשין עפר ותולשין עשבים, ומשליכים אחר גוום ורוחצין ידיהם במים
סיפור שסיפר לי, חבר! - אחד מחברי יהלומן כבד, היה מבקר קבוע בקברו של רב שמעו בר"י במירון, לפני כל עיסקה רצינית היה נוסע- לרב שמעון- כלשונו,
ויהי היום ומשלחת קונים מיפן הגיע ארצה לסגור עסקה בממון רב, וישכם חברי בבוקר ויקח חבר אחר אתו, לנסוע לרב שמעון.
ברם כשהגעיו לציון, לדאבון לבו ראה שאת מקומו הקבוע ליד הציון, תפס יהודי, והאריך מאד מאד, בתחינות,
חברי החל לאט לאט לעבד את סבלנותו, כי היה עלול לאחר לפגישה, נעמד קרוב ליד היהודי, בתקווה שהיהודי יזוז למקום אחר, אבל זה לא עזר.
הטה את אוזנו ושמע שהיהודי מתחנן לפני רבי שמעון, שיעזור לו, מכיו שחסר לו עשרת אלפים דולר, והשידוך של בתו עלול ח"ו להתבטל בגין כך.
טפח חברי על שכמו של היהודי, ואמר לו, קח את העשרת אלפים דולר שלך-הושיט לו את הסכום- ותפנה לי את המקום, לי יש עסקים יותר גדולים לסגור עם רבי שמעון,
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 19/08/2008 0:19:04
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 07:29 |
|
| |
ירוחם
תודה.
ההלכה הזאת היא חידוש בשבילי אני צריך לעיין בה , ולברר למה נוהגים היום לומר קדשי בבית החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 08:23 |
|
| |
ירוחם
אני חושב שבמשפט זה טמונה התשובה , מדובר בקדיש שונה מהקדיש הרגיל.
ומרחיקין מעט מבית הקברות, ואומרים קדיש דהוא עתיד לחדתא עלמא.
בעיון במקורות מובא לומר קדיש יתום בבית הקברות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 23:27 |
|
| |
דורש
זה הקדיש הראשון שיתום אומר, לאחר כיסוי הגולל, למה אתה חושב שזה שונה בקדישים האחרים?
למה רק את הקדיש הזה, שכאמור הוא הראשון- אסור להגיד בבית הקברות, ובהמשך את האחרים כן?
בעיון במקורות??? יש סמכות ומקור, יותר מהשולחן ערוך??? האמת שהיום כן- כל רב פוסק הלכות כיד הדמיון הטובה.
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 08:15 |
|
| |
הבעיה עם הקדיש הזה שהוא לא קדיש יתום רגיל אלא נוסח אחר "דהוא עתיד לחדתא עלמא."
אני חושב שזה הנוסח שאומרים בסיום מסכת.
אבל הקדיש שאנו אומרים לא מזכירים נוסח זה.
מה שהיום אומרים קדיש בבית הקברות הוא מנהג שכבר הובא בקיצור שולחן ערוך ובפוסקים קודמים.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 20/08/2008 8:15:11
|
|
|
|
|