בית פורומים עצור כאן חושבים

עצב מהעדר עצב - הרהור על חורבן הרגש [ט' באב]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2008 00:24 לינק ישיר 

דורש אמת

דרוש וקבל שכר! אבל יש לדרוש אמת.- בקיצור ש"ע,  לא כתוב כזאת, לפי מיטב זכרוני, וזכרוני טוב!

לא את הקדיש הזה אומרים בסיום המסכת! הקדיש הזה נקרא הקדיש הגדול של הרמב"ם.

עדיין לא ברור אפילו לשיטתך, מה ההבדל? למה את זה אסור להגיד בבית הקברות? ואת השני כן.

לא ראיתי בשום מקום (כאמור לא ראיתי אינו אומר שזה לא כתוב) כתוב, כי יש להגיד קדיש בבית הקברות!!! שזה אסור ראיתי והבאתי.

אסור להתפלל לפי ההלכה בבית הקברות!! התפילה בבית הקברות או ליד קבר- היא תפילה במקום טמא!

לכהנים אסורה הקרבה לקברים- לא מכיון שזה מקום קדוש.

ויש המקילים(ראש)  ומתפללים- וראיתי  נוהגים כך!! אבל זה כנגד כל הלכה כתובה!!!!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 08:55 לינק ישיר 

ירוחם

אני ראיתי ציטוט מהקיצור שו"ע להגיד קשדי בבית הקברות יתכן וטעיתי.

בכל מקרה אמי מסכים איתך שבשו"ע כתוב שלהרחיק , אני פשוט צריך לברר זאת יותר לעומק , האמת שאף פעם לא חקרתי זאת היות והלכות אבילות לא לומדים כשאינו נוגע למעשה , וכשנוגע למעשה עושים כבר ליפ הדרכת חברה קדישה  , ועד שלומדים כבר נמצאים אחרי הלויה.

בכל מקרה אני אברר למה ביום השנה אומרים קדשי בבית החיים.

יתכן ולהרחיק מבית הקברות הכוונה מהקבר ולא מהגדר.

בבתי קברות של היום יש שביל לכהנים.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 21/08/2008 8:55:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2008 00:16 לינק ישיר 

דורש
אני מאחל לך שרק בעוד הרבה הרבה זמן תלמד -כל דיני האבלות,

מרחיקים מבית הקברות, זה מחוץ לבית הקברות, ההלכה היא כי יש לגדר את בית הקברות, מה שבתוך הגדר הוא עדיין בית הקברות.

אני דיברתי נגד האנשים הנשכבים על הקבר ממש או מתפללים לקבר, ולא משנה איזה מת טמון שם, מת מטמא.

יש שבילים לכהן נכון- כי הקבר והקברים מטמאים! ואין ראוי להתפלל במקום טמא,! וכל המנהגים הנהוגים, לא לפי ההלכה, הם נהוגים!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצב מהעדר עצב - הרהור על חורבן הרגש [ט' באב]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.