אין אני מאשים בבורות אף אחד כאן , חלילה לי , ודברי אינם 'דברי קדשו' אלא תובנות ואמת פשוטה בתכלית כפי שאני רואה זאת דרך עיני שכלי ונשמתי ממה שחנני השי"ת . לא קדשו ולא שום דבר אחר .
ואני שמח לשמוע שאתה נהנה מהדברים ובטח אם מתחזק מהם בדיוק לשם כך הם מיועדים , והיה זה שכרי .
ואתה צודק ! מסכים איתך , חבל יהיה להפסיק את החיזוק הזה , אז פעם הבאה אל תתעצל ואל תחסוך בתגובות כי אני לא מעוניין כאן בבלוג אלא בפורום , חשוב לי בהחלט לקבל משובים בין חיוביים ובין ביקורתיים מאלה שעבורם אני משקיע מזמני וכוחי וטורח לכתוב דברים מחודשים ומדוייקים שאין בשום מקום אחר בעולם שעברו אצלי תהליך סינון ובירור קפדני בטרם יוצגו ברבים . ובהחלט שמדובר במאמץ לא קטן מצידי בהתחשב בעובדה שאין כוחי בכתיבה אלא בדיבור .
אך לפעמים אני מרגיש כאילו אני ודורש רוקדים פה לבד על הבמה , לא מקובל עליי ולא כך אמור להיות . כל אחד פה עם הגיון בריא ושכל ישר צריך לומר את דברו ולהביע את דעתו .
ולך -danmash
ראשית כל שלום וברכה ומז"ט על הודעת הבכורה , אתה רואה. . . זה לא כאב .
רציתי לומר לך כמה וכמה דברים , אך הדבר הראשון שעלה בליבי נוכח דבריך היא המעשייה המפורסמת בגמרא על בני -בתירא שהיו נשיאי ישראל וגדולי הדור בתורה , פעם אחת בזמן מסירת שיעור בפני אלפי לומדים נשתכחה מהם הלכה ולא ידעו לענות על שאלה הלכתית שדרשה מענה מיידי , מנהון להון עברה השמועה שלא מזמן עלה חכם מבבל לארץ שמן הסתם בקי גדול הוא בתורה מאחר ולמד הוא אצל שני גדולי עולם שמעיה ואבטליון . הביאו אותו בפניהם - והלל היה שמו , ושאלוהו האם יודע הוא את התשובה לשאלה והשיב להם תשובה מושלמת ומדוייקת . לא יכלו שני הנשיאים המכהנים - בני בתירא להמשיך ולשמש בתפקיד הנשיא כאשר נוכחו לראות שהלל יודע יותר מהם תורה ועמדו ופינו את כסאם ומינו את הלל לנשיא ישראל . עד כדי-כך היתה מידת האמת שלהם .
מעין זה חש אני מול החכמה היופי הסדר והמתיקות שבדבריך , בשמחה הייתי מעביר לידיך את מושכות הפורום . לא זו בלבד שלא אתבייש אני ללמוד ממך אלא אף אעשה זאת בשמחה .
הערה קטנה ברשותך . היתה רק תחזית אחת רצינית שפיספסתי בה בגדול , והיא המלחמה בשבועות . ואני לא מתרגש ממנה , אתה יודע למה ? כי אני יודע שבסה"כ הקדמתי את האירוע בשנתיים . לא מדובר על שבועות תשס"ח אלא תש"ע , ואולי אף תשע"א . בעתיד אדע יותר . כך שמבחינתי לא מדובר בטעות אסטרטגית אלא טקטית .
ולגבי צ. קוריאה , כבר עניתי ע"כ בעבר ואמרתי שמכיון שאין בזהר תאריך לאותה פטרייה גר' שם הדבר מציב קושי לפענח את מועד תחילת האירועים , כך שגם זה הוא לא משהו מהותי . אני יודע שזה נשמע כאילו אני מסנגר על עצמי ומלמד זכות אך אני לא , זו פשוט האמת לאמיתה .
תכלס , נעניתי לך , אעשה את המאמץ הזה לגנוב זמן מפה וזמן משם לטובת הכתיבה בפורום אך בתנאי ! שגם אתה תתחיל להגיב יותר , גם לנו מגיע להתבשם מדבריך וחכמתך .
החיזוקים הם הדדיים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 18/08/2008 23:43:08
נשלח ב-19/8/2008 05:44
למייחל,
אני כבר ציינתי בפניך שדבריך מאד מחזקים את כולנו.
דוקא עכשיו צריך להגביר ולא להפסיק.
אנו בסוף הדרך ברגעים האחרונים........
אני לא הגבתי על דבריך לגבי הנסיעה לאומן כי דעתי חצויה לשניים: מצד אחד אני חושב שמי שמחפש תיקון ותשובה אז חשוב לנסוע. מצד שני זה נכון שכמו בכל דבר בדור הזה יש הרבה "מסחרה" בנושא זה כמו בכל נושא שמתערב בו יצר הרע. ואתה צודק שבימים אלו עדיף להיות בארץ ישראל ולא בחו"ל.
אבל שזה לא ייאש אותך ואל תיתן ליצר הרע שכעת דוקא לקראת הרגעים האחרונות מנסה להחליש את כולנו(ואני אומר זאת מנסיון אישי).
תמשיך ואף תגביר.\אני אישית ובטוחני שכל חברי הפורום מחכים לשמוע את דבריך ומחכים למשיח צדקנו.
בהערכה רבה
יעקב
נשלח ב-19/8/2008 09:36
קיבלתי את תוכחתך.
מעתה אשתדל להגיב יותר בלי נדר ובעזה"י
נשלח ב-19/8/2008 16:32
חדשות "מרעישות":
רוסיה מאשימה: ישראל סייעה לגאורגיה
הרי ברור שאפי' מלחמה כ"כ רחוקה ולכאורה לא שייכת, קשורה ליהודים
נשלח ב-20/8/2008 11:49
למייחל
אני רוצה לחזק את עצם העלאת נושא אומן ור' נחמן בפורום זה , כי הנושא קשור ישירות לגאולת ישראל. אני לא ברסלבר ולא נוסע לאומן אך אני נזהר מאוד לא להיות שותף במכירת הצדיק. ( על דרך מה שהיה הוא שיהיה ). וידועה אמרתו של ר' נחמן שהנסיון האחרון של גדולי הדור חכמי ישראל לפני הגאולה הוא האם הם יקבלו אותי . ( אם כל המשתמע מכך כנראה כולל עניין הנסיעה לאומן ביום הדין ).
הדוגמא של הרב עובדיה והרב מוצפי ה' ישמרם היא לא נכונה. היו כבר גדולי עולם שגדולי הדור שלנו לא עוברים את כף הרגל שלהם שחלקו על צדיקים על הבעל שם טוב למשל...אז ודאי שזה לא אומר כלום. כמו שהשבטים טעו במכירת הצדיק ברור שגם חכמי ישראל שבדורנו יכולים למעוד בזה.
לגבי מה שאמרתי מקודם שנושא זה קשור ישירות לגאולת ישראל אני יודע שיהיו " תלמידי חכמים" שלא יסכימו עם זה ויאמרו " מה הקשר בכלל" , אבל מה לעשות שיש סוג של " תלמידי חכמים" שהם מקסימום פרופסורים לגמרא ויש להם תואר BA60 ולא יותר מזה...
נשלח ב-20/8/2008 17:03
שלום לך שופי ( זה מה שהצלחתי לקלוט מהניק המוזר )
תראה , יש לי הרבה מה לומר בנושא הזה של הנסיעה לאומן , באמת , אך לא אעשה זאת , יודע למה ? כי זה לא יעזור ואפ'חד לא יקשיב לא לי ולא לטובים ממני פי אלף . וכבר הגבתי ע"כ באומרי שמצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע . ואני מתכוון לעמוד בזה .
אך דבריך הרומזים כאילו אני ושכמותי 'מוכרים' את הצדיק מקוממים ולא נכונים ! הראה לי בבקשה היכן ראית בדבריי התייחסות לצדיק עצמו ? לא תמצא . דיברתי על היציאה מא"י לחו"ל זה הכל , זה דבר שתמיד היה נכון וק"ו בזמננו עקב הזמן המיוחד והאירועים בעולם .
לא אתייחס לשאר דבריך על הרבנים ו'טעותם' של כל הרבנים האחרים שאינם מסכימים עם הדרך הזו .
עם שני ציבורים לעולם ( בע"ה ) לא אכנס לויכוח עם חבדניקים ועם ברסלבים , פשוט אין עם מי לדבר . הם נעולים מכל כיוון , בערך כמו בונקר אטומי .
וכאן אני מתרה - אם בדבריך על רבנים שהם כביכול פרופסורים לגמרא וכו' אתה מתכוון לרבנים גדולים ומוכרים הן ספרדים והן אשכנזים - לא אסבול זאת .
תופעת פסילת ת"ח ורבנים רבים שלא מזוהים עם תורת 'רבינו' ושיוכם לצד של הס"א חלילה עקב התנגדותם לצדיק ע"י נאמני ברסלב הינה תופעה מסוכנת וחמורה מאין כמותה שראויה לכל גינוי והוקעה !
אם רק אשמע רמיזה לכיון הזה בהודעה כלשהיא דינה להימחק וכותבה להחסם .
ואני אומר זאת כאחד שהיה ראש המתנגדים בישיבה נגד צוות הרבנים שממש שנאו כל מה שקשור לברסלב .
אבל אין צורך להקשיב לי בעניין הנסיעה לאומן - אוקראינה , מי אני בכלל , הקב"ה באמצעות האירועים בעתיד הקרוב יעשה זאת כמו שרק הוא יודע לעשות .
נשלח ב-20/8/2008 17:45
למייחל
חס ושלום לייחס כזה דיבור לגדולי הרבנים בזמנינו שודאי אני לא שווה אפילו את הבוץ שנדבק בנעליהם. הכוונה " פרופסורים לגמרא" ללמדנים שכל עסקם הוא בלימוד, בלי לב, בלי ציפיה לגאולה, בלי דאגה בעניין החורבן וכו'..
בספר על קורות חייו של ר' חיים סינוואני כתוב שגילה לתלמידיו סימן מתי הגאולה ממש קרובה
" שיהיה סכסוך בין סוריה לרוסיה ", דעתך מעניינת אותי במיוחד עקב עסקאות הנשק והברית ביניהן ?
נשלח ב-20/8/2008 20:56
אם זה ככה ידידי . . . את אלה אני אוייב הרבה יותר ממך , היה בטוח . על אלה רגיל אני לומר : לא זכה נעשית לו סם המוות . מבחינתי אויבי ה' המה . לא פחות . עליהם התורה מקוננת "עשאוני בניך כעיתון מעריב" ה' יצילנו .
לגבי הסימנים : מילתי כבר אמורה בנושא , עניות דעת ותורה גדולה היא לחפש 'סימנים' כאלה ואחרים בזמננו .
מה גם שאת הסימן שהבאת אני לא מצליח לשבץ בשום קונסטלציה שאני מכיר .
נשלח ב-20/8/2008 21:43
רוסיה באיום לארה"ב : לא נסתפק במחאה דיפלומטית על הצבת הטילים .
מאוד מעניין מה ארה"ב זוממת בסיפור הזה , הרי האמריקאים יודעים שכאשר רוסיה מאיימת היא גם מקיימת אז אם וכאשר רוסיה תחליט להפציץ את פולין וצ'כיה כיצד יגיבו אז האמריקאים ? זה נראה כאילו ארה"ב מחפשת התנגשות צבאית עם רוסיה , והרי ברור שזה לא כך .
אז מה לכל הרוחות הרציונל פה ?
נשלח ב-21/8/2008 08:59
יש להתכונן למשיח
כפי שתיקדבקה צפה, מוסקבה תעניק לסוריה מטריה צבאית-גרעינית. נושאת מטוסים, וצוללות רוסיות נושאות נשק גרעיני, נמצאות בדרכן לנמל טרטוס בסוריה.
נשלח ב-21/8/2008 09:06
נושאת מטוסים, וצוללות רוסיות נושאות נשק גרעיני, נמצאות בדרכן לנמל טרטוס בסוריה.
נו , אולי זו הכוונה של הציטוט שהביאו בשם הגר"א על אוניות רוסיות העוברות במיצרי ...המסמנות על גאולה קרובה .
בכל אופן , מה שרציתי לומר הוא שאל לנו לפחד חלילה מהתפתחויות כאלה ודומיהן , יהודי חייב לדעת ולזכור שאנו חיים כאן בארץ לא תחת חסותו של צה"ל ולא תחת המדינה או כל גורם אחר אלא אך ורק תחת חסותו של בורא עולם ישתבח שמו לעד !
כִּי רֶגַע בְּאַפּוֹ חַיִּים בִּרְצוֹנוֹ - ברגע בורא עולם יכול להשמיד את כולם ואת הכל ולכן כל קיומנו וחיינו הינם רק מכח רצונו הבלעדי ואיננו נתונים לחסדו של אף אדם יהיה מי שלא יהיה ואף לא מלאך או כל נברא אחר .
יש לדעת כי אנו נמצאים כעת במגמה של התקרבות צבאות אומה"ע לאר"י והידוק הטבעת סביב הארץ , אמנם יהיו הפגות ונסיגות בעתיד והסתת תשומת הלב לאיזורי עימות אחרים כגון צ. קוריאה והודו פקיסטאן בעתיד אך בגדול הכיוון הכללי הוא מלחמה על אר"י בדיוק כפי שמופיע בנביאים ובחז"ל .
ואדרבה , ככל שהסכנה תלך ותתקרב אלינו גם בורא עולם ישתבח שמו יתגלה ויתקרב אלינו יותר ויותר יחד עם המשיח האבות ומשה רבנו אליהו הנביא ונשמות הצדיקים .
כך שליהודי מאמין שאוהב את ה' ובוטח בו נשאר רק להוסיף עוד תורה מצוות מעשים טובים ותפילה ודיבור עם ה' .
בסוף
מסכת מכות, שבהם מופיע סיפור מפורסם ומאלף המתרחש בעיצומם של ימיתהייה ותעייה, בתקופת מרד בר
כוכבא: "וכבר היו רבן גמליאל ורבי אלעזר בןעזריה ורבי יהושע ורביעקיבאמהלכיןבדרך. ושמעו קול המונה שלרומיבמרחק
מאה ועשרים מיל. התחילו בוכין, ורביעקיבאמשחק. אמרו לו: מפני מה אתה משחק?
אמר להם: ואתם מפני מה אתם בוכים. אמרו לו: הללוכושיים שמשתחווים לעצבים, ומקטרים
לעבודת כוכבים, יושבין בטח והשקט, ואנובית הדום רגלי אלוקינו שרוף באש,
ולא נבכה? אמר להן: לכך אני מצחק, ומהלעוברי רצונו כך, לעושי רצונו על
אחת כמה וכמה".
סוף ציטוט.
זה היה לפני
כ-2000 שנה. היום רואים עין בעין איך בצורה שהולכת ומתחזקת הנבואות מתגשמות אחת
אחר השנייה
עם ישראל
צריך ,במקביל לחזרה בתשובה, לשמוח עד אין קץ !!!
לפעמים אני
נזכר באותם אלה (ואני בעברי גם כן) שבאים עם הטענה של:
"תראה לי בעיניים על מנת שאאמין" או
"תן לי
הוכחה חותכת" או
"תן
ראייה"
ואני אומר
לעצמי ו"להם": הנה הכול פרוס מולנו. יותר מזה זה רק משיח בעצמו בגאולה
הסופית.
נכון
שהסימנים יתחזקו – אבל בסופו של דבר זה אותו דבר, רק חזק יותר. ובלא שאנחנו נתחזק
במקביל
להתחזקות הסימנים והאיתותים- זה יכול לכאוב
אני מתמוגגמגל התשובה שיש היום ומייחל לראות אתעם ישראל ביותר שמחה ובהתחזקות לאבא שבשמים-
שמלבדו אין לנו כלום.
ה' הוא
האלוקים אין עוד מלבדו
נ.ב
תארו לכם את
כל חכמי ישראל עומדים איתנו כאן ועכשיו וחוזים בכל המתרחש כיום.עד כמה גדולה הייתה
שימחתם לראות עין בעין, מצד אחד את נביאי ונבואות החורבן והגאולה ומצד שני את כל
המתפתח והנפרס כאן ועכשיו לנגד עינינו.
נ.ב.ב
אני יודע
שהמייחל מחייך ואומר לעצמו:" הם אכן כולם כאן ועכשיו".
ובהזדמנות
זו למייחל:
כן ! לפחות
אומר בשם עצמי.אני – מאוד, אבל מאוד רוצה לדעת מיהו "משה" ו"משיח
בן דוד" למשלוגם מיהו "אהרון
כהן גדול"-למיטב ידיעתך
נשלח ב-21/8/2008 16:53
ולחשוב שאת הכתיבה האיכותית הזו מנעת מאיתנו כל הזמן הזה , עצוב .
שתי סטירות מגיע לך .
אגב , לא יודע מניין ההמצאה הזו של 'אהרון הכהן' הנמצא גם איתנו .
לא מכיר גילוי כזה , לא מהגמרא לא מהמדרשים ולא מהזוהר והתיקונים או רבנו האר"י .
עכשיו מה אתה אומר על זה ?
נשלח ב-21/8/2008 17:09
למייחל שלום
לגבי אהרון הכהן- אני כל כך אוהב אותו.פשוט נסחפתי.
לא יכולתי להזכיר את משה רבינו בלי לכלול את אהרון הכהן
ואם הבנתי נכון את תגובתך הרי שלא מצאתי בה את שמותיהם של "משה" ו"משיח
בן דוד"
נשלח ב-21/8/2008 17:35
בסדר גמור , כולנו נסחפים מדי פעם .
ואשריך שאהבתך לדמותו של אהרון הכהן הביאתך להיסחף , הלוואי עלינו .
אמרתי בעבר לפחות '700' פעם , אתה מכיר הרב פלוני , אתה מכיר את הרב אלמוני , רק אינך יודע שהאחד הוא משה והשני מב"ד , כנ"ל לגבי אליהו הנביא .
דע לך אחי היקר !
עם יד על הלב , אין דבר בעולם שהייתי רוצה יותר מאשר לגלות מיהם הנ"ל ולהציג את ים ההוכחות והראיות שיש על כך מהספרים הק' . צער גדול מנת חלקי על כל יום שעובר והעם לא יודע זאת . אך יחד עם זאת אני גם יודע שטרם הגיע הזמן לכך .