|
|
| נשלח ב-7/1/2009 00:32 |
|
| |
מספרים כי פעם אחד מבניו של הדב"ח , אולי השינווער ניסה למונעו מלהנשא שוב באומרו כי הדבר אינו מתאים ותיבל את דבריו במה שאמר צדיק אחד (שכחתי שמו) אחרי פטירת אשתו שאין לו צורך שוב להתחתן מפני שהוא נשוי עם התורה, הדב"ח ענה ואמר, נו, אם כך אזי התורה הק' היא כבר אשת איש...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 00:42 |
|
| |
הדעת נותנת שמי נשוי עם התורה, יעשה מה שהיא רוצה, כמנהג בעלים רחמנים העושים רצון נשותיהם. וכתיב ביבמות דף ס"א ע"ב, אסור לעמוד בלא אשה שנאמר לא טוב היות האדם לבדו. ונפסק בשו"ע אבהע"ז סימן א'. [אא"כ תורתו אומנותו כבן עזאי].
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 00:52 |
|
| |
יש באנגליה יהודי שכבר הגיעה לאשתו השביעית, וכינויו, כל מקדש שביעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 05:26 |
|
| |
| מתפעל כתב: |  | והנה אתה רואה שדוקא סורסקי בספרו מרביצי תורה ומוסר, מביא את כל הפרטים של נישואיו הראשונים.
מה ידוע על השווער הראשון של הגרב"ב ? בעל הספר מי נח.
|
|
נכדו של רבי ברוך בער סיפר לי שאשתו הראשונה היא היתה זאת שיזמה את הגט כי הוא לא היה מספיק בשבילה.......
והיא היגרה לאמעריקא ושמה גרה כל השנים, והחיים לא האיר לה פנים.
בערך שנתיים לפני פטירתו של רבי ברוך בער, הוא הגיע לאמעריקא למסע איסוף כספים לישיבתו
ודיבר אז בטעמפעל בית א-ל בבורו פארק ב15 אוועניו. שהיה אורטודקסי מודרני והיה אחד מהבתי כנסיות העשירים ביותר בברוקלין. ובאמצע הדרשה שלו נשמע צעקה מעזרת נשים ואשה התעלפה שם. וזה היה אשתו מזיוו"ר שתפסה לראשונה מי היה גדול הדור שהיא הגיע לשמוע....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 06:24 |
|
| |
<"ובאמצע הדרשה שלו נשמע צעקה מעזרת נשים ואשה התעלפה שם. וזה היה אשתו מזיוו"ר שתפסה לראשונה מי היה גדול הדור שהיא הגיע לשמוע....">
שם הפורום הוא סופרים וספרים ולא סיפורי מספרים, האם ציפית שנאמין לסיפורך?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 07/01/2009 6:23:29
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 09:37 |
|
| |
למה לקלקל סיפור יפה ?
( אגב - כמה סיפורים דומים יש, על העגלון שלא הכיר את הנוסע שהוא גדול הדור וכו', וזלזל בו, ובשבת נדהם לראותו נערץ על ידי הקהל ובא לבקש סליחה בדמעות וכו' ? )
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 09:56 |
|
| |
כתב מליץ <ותיבל את דבריו במה שאמר צדיק אחד (שכחתי שמו) אחרי פטירת אשתו שאין לו צורך שוב להתחתן מפני שהוא נשוי עם התורה>
אין קשר לש"צ שבזיווגו השלשי [כמדומני] התחתן עם ספר תורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 10:03 |
|
| |
נישטאיך, מה כל כך מופרך בסיפור ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 10:03 |
|
| |
יוריקס, תודה. חשבנו שאתה מדבר על בתו של הישמח משה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 12:08 |
|
| |
ש"צ כבר מת, ולכן היה מותר לצדיק הזה להתחתן איתה. אלא שהיום כבר אסור, שכבר התחתנו איתה שלש אנשים ומתו, והרי היא אשה קטלנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 14:26 |
|
| |
[quote
האם ציפית שנאמין לסיפורך?
[/quote]
לא מצפה לכלום.
אבל מי שרוצה להאמין יש לו על מה לסמוך. כי אני לא בדיתי את הסיפור. והנכד שסיפר לי את זה, הוא יהודי חשוב ונאמן שגם לא בדה את הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 18:38 |
|
| |
רבנים שנתגרשים בדורינו:
האדמו"ר מבאבוב 48
האדמו"ר מניקלשבורג
אחיו של האדמו"ר מבאבוב 45
הרב רובין אבד"ק דינוב במאנסי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 05:59 |
|
| |
לגבי הסיפור עם רב"ב - דברתי עם נכדו שנקרא על שמו, ואמר לי שמעולם לא שמע על כך. (אך בכל זאת אמר בזהירות, שאינו מכחיש את הסיפור, אך למיחש בעי שבמסורת המשפחה זה לא ידוע)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 07:53 |
|
| |
מתפעל
<"מה כל כך מופרך בסיפור ?">
אם אתה רוצה שאאמין שהיא הופיע במקרה לטעמפעל בית א-ל בבורו פארק ב15 אוועניו. שהיה אורטודקסי מודרני והיה אחד מהבתי כנסיות העשירים ביותר בברוקלין לשמוע את גדול הדור מדבר מבלי שידעה מיהו, אין לי ספק שהוא גירשה מפני שהיא היתה גדולה עליו בחכמתה בכמה מספרים.
|
|
|
|
|