בית פורומים אגודה אחת

החשפות לפורום דרך לימודי תקשורת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2008 13:11 לינק ישיר 
החשפות לפורום דרך לימודי תקשורת

שלום, שמי עינב והנני סטודנטית לתקשורת וניהול באחת מהמכללות לתקשורת בארץ.
נחשפתי לפרום זה דרך מאמרו של אהרון רז\ "החרדים והאינטרנט- שונאים סיפור אהבה?"
אותו נצטרכנו לקרוא ונלמד בכיתה במסגרת הקורס "תקשורת אינטרנטית- השפעותיה והשלכותיה". המאמר מדבר על דיונים בפורומים מובילים ופופפלארים בעדה החרדית ביניהם: "בחדרי חדרים", עצ"כח, "בחצרות חסידים" ואגודה אחת".
במידה ומרצה הקורס אינו היה בוחר במאמר זה כלל לא הייתי יודעת כי ישנם דיונים מקוונים בעדה החרדית.
אני חושבת שברוב האוכלוסייה החילונית ישנה בורות מסויימת כאשר חושבים כי אינכם אף מחזיקים מחשב בשרותכם. וקל בחומר פתיחת דיונים על נושאים אשר נחשבו בעבר לסגורים או כפי שהגדיר זאת מחבר המאמר "זכות הציבור לא לדעת". המאמר עוסק גם בספרו של פרופ' דוד אסף ודיונכם בו, הומור חרדי ומלחמות הליטאים.
לסיכום מה שברצוני לומר הוא שבתור אשת תקשורת לעתיד אני חושבת כי דיונים אלו הינם קודש שכן הפתיחות,השקיפות, השיתוף וקהילתיות ומתוך כך גם העלאת סוגיות שונות אף גם אם אינן מביאות לקונצנזוס תורמות ויתרמו לחברה מתוקנת יותר. מה גם שנחשפתי לשיתוף והעזרה הדדית הענקית בפורומים אלו בפנים הדיון. הלוואי וגם האוכלוסייה החילונית הייתה יכולה לנהוג באותה אחווה זו אפילו במועט והעולם היה נראה אחרת. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 13:26 לינק ישיר 

מדוע בחרת לפרסם את דברייך החשובים רק בפורום האחרון ברשימה ? :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 14:31 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אכן, המאמר של אהרן רוז היה חביב, במיוחד בנושא ההומור הפרוע שבהחלט קנה בתקופות מסוימות מעמד של קבע, בפורום האב - בחדרי חרדים. לפעמים ההומור שימש ומשמש, כסאטירה ביקורתית נושכנית במיוחד, אבל הרבה פעמים הוא פשוט פורקן לשמחת חיים ועליצות אנושית טבעית.

אני לא מתפלא שהעולם החרדי מוליך רוב קסם בתרבות החילונית. שילוב של ערפל על פני תרבות אקזוטית, שכל כמה תהא אקזוטית - הפעם היא בהרבה מובנים התרבות שלך, ועל כל פנים - במרחק נסיעה ברכב פרטי או באוטובוס.

זכורני, כאחד שבזמנו ברח מהעולם החרדי, את ימי הטירונות בצבא. יתכן והרבה מאשר קיבלתי 'מצטיין פלוגתי', היה בזכות הערפל האקזוטי הנ"ל.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 16:32 לינק ישיר 

שלום עינב

הנה אמחיש לך את חוסר ההיכרות בין הציבורים כאן בישראל.
הקהילה החרדית היא קהילה רחבה ומגוונת מאוד, יותר משאת יכולה להעלות על דעתך.
פלג אחד לא גדול בקצה הימני של הקהילה, נקרא בשם 'העדה החרדית'. זה שם שהשתייר מתחילת המאה הקודמת, בשנות טרום המדינה, שביטא את הקהילה המסוייגת ביותר מכל חידוש ביישוב הישן בירושלים.
העדה החרדית מונה כיום כמה מאות בודדות של משפחות, אבל כשאומרים בתקשורת העדה החרדית מתכוונים לכל מאות אלפי החרדים.
ובכן: יש חרדים או הקהילה החרדית ויש 'העדה החרדית'.

למה זה מפריע לי? לא אצלך אלא בכלל. כי יש פעולות הננקטות לא אחת על ידי בני העדה החרדית, שאינן מקובלות על רוב מוחלט של החרדים. למרות זאת כולם נושאים על גבם את התדמית של 'העדה החרדית', משום שהחילוני אינו יודע להבדיל בין שני מושגים אלו.

אולי תחזרי לאקדמיה עם ההבחנה הזו והיה זה שכרי.

באותה מידה, הרבה חרדים אינם מכירים את הקהילה הכללית בארץ.

--------------

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 23:36 לינק ישיר 

מאיר,
ורק נציין שלרוב המיעוט יודע על הרוב הרבה יותר מאשר הרוב יודע על המיעוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 11:00 לינק ישיר 

מאיר

המשמעות המילולית של הביטוי העדה החרדית היא העדה החרדית. זה שיש גם "העדה החרדית" , לא משנה את העובדה הזאת.

אגב, לדעתי "העדה החרדית" מונה הרבה יותר מכמה מאות משפחות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2008 14:46 לינק ישיר 

ברור שכשאומרים העדה החרדית, מתכוונים כמו העדה הדרוזית.
הבעיה היא שכש'העדה החרדית' עושה משהו, אני בכן העדה החרדית ללא מרכאות מזוהה עם זה בעל כרחי.

כמה זה הרבה יותר מכמה מאות? כמה אלפים?
יותר מאלפיים?

--------------

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 03:21 לינק ישיר 

יותר מאלפיים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > החשפות לפורום דרך לימודי תקשורת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext