בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה זמן בית המקדש השני עמד על תילו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2008 09:07 לינק ישיר 

בעל

קראתי את המקורות , ואני שוב חוזר ושואל , כל ההיסטוריונים אינם מתייחסים לחז"ל באותה צורה שמתייחסים לחוקרים היוונים , והכוונה שאת חז"ל הם לוקחים בצורה ביקורתית (כלומר חז"ל ניחשו) אבל את ההיסטוריונים היוונים הם לוקחים בצורה יותר אמינה.

אני חושב לביפך חז"ל לא היו שקרנים , ההסטוריונים הגויים היה להם ענין לסלף את ההיסטוריה ולו רק כדי להעמיד את חז"ל בצורה  מביכה.

ולכן אם הינך סומך רק על היסטוריונים גויים אני לא אוכל לשכנע אותך בעובדות , אבל אם נבדוק איך מתועדים היום דברים הרי שברור שקשה לסמון על ספרי ההיסטוריה הנוכחית , ראה דוגמא שרק נתפרסמה לעת האחרונה http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2465286&forum_id=771

הרי כל פעם שממשלה כזאת או אחרת משחררת אריכיונים לפירסום מתבררים אירועים היסטוריים שונה ממה שנכתב בספרים שיצאו לאור.

ולכן אני לא רואה שום סיבה שלא נסמוך על חז"ל שברור לנו שלא שיקרו , וכל מידע שכתבו היה נכון (לפחות לאותה תקופה לכל דיעות המאמינים).

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 9:11:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 09:26 לינק ישיר 

[דורש,

כתבת - "אינני מבין מאיפה נובעת ההכחשה שחז"ל לא חיו בזמן הבית השני".

דומני שלא הבנת את הערתו של בע"ב. הוא לא טען שחז"ל לא חיו בזמן הבית השני, אלא שסדר הדורות וה"היסטוריה" נכתבו מאוחר יותר. גם אני יכולה היום לספר על הלל הזקן, ואין זה אומר שאני חיה בתקופתו...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 09:33 לינק ישיר 

אמשלום

לכן הדגשתי כמו שהתורה שבע"פ נכתבה בימי רבי ולפני כן כל אחד כתב לעצמו, כך ההיסטוריה חז"ל לא כתבו סתם אלא לקחו העתקים מהנמסר להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 09:39 לינק ישיר 

שקרנים, חלילה!
חז"ל לא היו עיתונאים. השאלה היא האם בצוק העתים לא אבדו פרטים מסויימים, או שחז"ל רצו להדגיש נקודות מסוימות מכל מיני סבות.
הרי הירושלמי אומר, והובא באחת האשכולות הסמוכים, שבתנ"ך היה קלקול חשבונות עקב הצרות. ראה http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=5&topic_id=1012284&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 09:50 לינק ישיר 

אני מתכוון לומר שחז"ל לא היו כותבים דברים שלא נתבררו להם כל צרכם.

התלמוד מדגיש שבימי רבי היה תורה וגדולה במקום אחד להדגיש את כתיבת התורה שבע"פ נעשתה בתוך הרחבת הדעת ולא מצוק העיתים , ולכן יש להניח שהדברים נתלבנו בישוב הדעת עד היכן שיד חכמים הגיעה , וגם כנראה חכמים ראו את אותם ספרי היסטוריונים , ובכל זאת כתבו את שכתבו ,כנראה המידע שהיה בידם היה אמין יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 09:58 לינק ישיר 

דורש אמת, יש לך הרבה הנחות יסוד שאינן ברורות כל צרכן, ובפרט לכאורה מתנגשות עם הידוע לנו בפועל מן ההיסטוריונים היוונים שקדמו למשנה במסכת אבות במאות שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:00 לינק ישיר 

ואגב, במחקר יש התייחסות ביקורתית מאוד כלפי ההיסטוריונים היווניים, ואין מקבלים את דבריהם כתורה מסיני. אבל כלל נקוט בידינו - אדם מכיר את תקופתו הרבה יותר טוב משאדם מכיר תקופות של דורות רבים לפניו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:04 לינק ישיר 

הפרעתוני

יש לך הרבה הנחות יסוד שאינן ברורות כל צרכן, מה לא ברור בהם?
מתנגשות עם הידוע לנו בפועל מן ההיסטוריונים היוונים שקדמו למשנה במסכת אבות במאות שנים.

אתה כותב ידוע לנו בפועל מהיכן ידוע בפועל?

אני חושב שהנחות היסוד שאני מניח בחז"ל הם חזקות בהרבה מהנחות היסוד שמניחים על החוקרים שכבר ידוע לנו ששיבשו דברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:13 לינק ישיר 

דורש אמת,

אתה מסתמך על דברי התלמוד של "תורה וגדולה במקום אחד", ומכאן מסיק:

א. שהיה לחז"ל ידע היסטורי מספיק, עשרות דורות אחרי ההתרחשויות, וש"כנראה חכמים ראו את אותם ספרי היסטוריונים".
ב. שחז"ל ישבו ועשו מחקר היסטוריוני השוואתי, לקחו מקורות והשוו אותם זה לזה, ושבאופן כללי הייתה להם מתודה ביקורתית ומטרה של מחקר היסטורי.

שתי ההנחות הללו טעונות הוכחה כשלעצמן, ובעיקר כאשר הן מתנגשות עם דברים שאמרו אנשים שעסקו במחקר היסטורי בזמן ההתרחשויות עצמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:23 לינק ישיר 

הפרעתוני

מנין ידוע לך שאותם אנשים עסקו במחקר בזמן ההתרחשויות?
מנין ידוע לך שלא היה להם ענין לסלף עובדות?

זה פשוט מדהים לראות כיצד כל מידע שנכתב שלא מהתלמוד מתקבל בברכה העיקר שהמידע יסתור את התלמוד.

אני לא בא לשכנע אף אחד לא בהנחות היסוד הנ"ל , אבל לפי היכרותי את התלמוד והמסתעף מזה אני יכול להניח שחז"ל לא הוציאו מתחת ידם דבר שאינו מתוקן.

איך נראה לך שלהמשנה בפרק אבות היה את המידע על כל תנא מה הוא בדיוק אמר ?
ולכן למה  שאחשוב שאת המידע התלמודי  היה במדויק ומידע אחר לא?

ככלל ככל שאני בוחן יותר את הדיעות בפורום אני רואה שאפשר לתמצת את הפורום לבין 3 או 4 אשכולות.

כמו שהעיקרים מתמצת את י"ג עיקרים של הרמב"ם לפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:32 לינק ישיר 

.

דורש אמת:

הרחבת הדעת לא היתה בתקופת רבי, שאם כך היה, לא היה צורך לכתוב את המשנה. קימא לן שנכתבה המשנה מחשש שמא תשכח - ולכן לקח על עצמו רבי את המשימה.

הידיעה ההיסטורית היא חמקמקה מאד. די אם תבדוק את ספר הספרים שלנו, ותווכח מדוע בירושלמי מדברים אודות "קלקול חשבונות".

בן כמה היה המלך יהורם במלכו?  האם יתכן כי מלך החל למלוך עוד בטרם נולד?

קשה לדעת מה היה, ואת קדמונינו לא בהכרח עניינה "הידיעה ההיסטורית". ההלכה, האמונה, דבר ה' - אלו הם הדברים החשובים באמת.

קח, לדוגמא, את שושלת בית דוד המפורטת בסוף מגילת רות. כמה שנים חלפו, וכמה אבות מצויינים שם?

הידיעות לגבי ההיסטוריה של התקופה הפרסית, אינן מדוייקות דיין. רוב העדויות לקוחות מהיסטוריונים יוונים, רובם-ככולם לא ידעו פרסית, ורובם לא ביקרו באיראן מימיהם. השאלות לגבי תארוך המאורעות ממגילת אסתר מהוות דוגמא מופלאה, משום שאין יכולת להכריע וליישב היטב בין המקורות שלנו למקורות היוניים - ואין מי שיעלה על דעתו שסיפור המגילה לא היה ולא נברא. הסיפור היה, ואנו נאלץ להשאר עם אי-הוודאות לגבי הזהות (אחשורוש-כסרכסס?).

שדה המחקר לגבי תולדות איראן עדיין מלא בשטחים שלא נחקרו, בכתובות שלא נמצאו - ובכאלו שנמצאו אך לא נחקרו דיין. בהחלט יתכן כי מה שמקובל בשדה המחקר המדעי כיום כעובדה שאין לעיה עוררין, יתברר בעתיד כשגוי, או כלא וודאי. יחד עם זאת, לבטל לחלוטין את ממצאיהם של החוקרים הרציניים, אלו שאינם שולפים עובדות מסברות כרס אלא מבססים אותן על עובדות וידע, גם זו אינה דרך חכמה. בעוונותינו, סבל עמנו לא מעט, וידע רב ומסורות הלכו לאיבוד לבלי שוב מחמת צוק העתים. בהחלט יתכן כי מסורות היסטוריות מסויימות - כזו המוזכרת במסכת יומא אודות תקופות בתי המקדש - אינן מדוייקות דיין.

אל תתמה על פרופ' ליבוביץ שכתב בלשון נחרצת - כך היתה דרכו. כידוע, הוא לא היה איש של התלבטויות או ענוה, וזה היה חלק מקסמו. לגבי העובדות ההיסטוריות - אין לאף אחד את היכולת לתת כיום תשובה ברורה. התקופה ההלניסטית תועדה בצורה סבירה, התקופה הרומית תועדה בצורה טובה, והתקופה הצלבנית - תועדה לעייפה.

היכולת להגיע לתארוך מדוייק של תקופת בית שני לצערנו, נמוכה ביותר. יש קושיות קשות על התיארוך המופיע אצל חז"ל, אך תשובות טובות, או תיארוך חלופי שיעמוד במבחנים - אין ברשותינו גם כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:46 לינק ישיר 

מואדיב - "ואין מי שיעלה על דעתו שסיפור המגילה לא היה ולא נברא"? היו גם היו שהעלו זאת על דעתם, ואף כתבו זאת בספרים ומאמרים (וראה לאחרונה פירוש 'מקרא לישראל' על מגילת אסתר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 10:51 לינק ישיר 

אזהרה אחרונה בטרם חסימה.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 18/08/2008 12:53:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 11:11 לינק ישיר 

אגב, ראוי לציין כאן את שאמרו בעבר כמה פרשנים (והחל בזה כמדומני כבר ר"י אברבנאל) שהתיארוך הגויי הותאם לפעמים כדי להסתדר עם האמור בספר דניאל כך שהדברים שם יוכלו לחול על ישו בצורה נוחה.

(והמייחס לי דברים שאני אומר בשם אחרים, יבושם לו.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 11:12 לינק ישיר 

.

הפרעתוני:

על מי שטוען כי סיפור המגילה לא היה ולא נברא לענות על שאלה קשה ביותר:

איך הצליחו "רמאים" לשתול חג בתוך לוח השנה, ולהוסיף ספר לתוך הספרים הקדושים. הדבר לא בא בקלות למרדכי ולאסתר, והד לכך ניתן למצוא בדברי הגמרא "כתבוני לדורות". וכי ניתן להמציא מאורעות שמאות אלפי יהודים משתתפים בהם ברחבי האימפריה בלי שמישהו יקום ויגיד לא היה ולא נברא?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה זמן בית המקדש השני עמד על תילו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.