|
|
| נשלח ב-18/8/2008 11:45 |
|
| |
אמשלום מצטרף למחאה.
מואדיב, האם אתה חושב שפורים התקבל בקלות? לא אתפלא וכמדומני שיש לזה סימוכין בחידושי הרמב"ן למסכת מגילה שהיו שהתחלה שלא רצו לקבל את פורים, ובטח אמרו שזו היתה סתם התגרות מיותרת באומות ולא ייתכן שהקב"ה ייעשה נס ע"י מסירת בת ישראל לערל וכו'. תנסה להשליך את הטיעונים שנאמרים היום נגד ציון יום העצמאות על המגילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:04 |
|
| |
.
בעל,
אינני טוען שפורים התקבל בקלות, הרי בעצמי הבאתי דוגמא לכך שהיה מאבק על קבלתו.
ודוק - מאבק על הכנסתו של חג חדש ללוח השנה, אך לא ערעור או פקפוק על העובדות ברקעו של החג.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:25 |
|
| |
מערבים כאן נושא אחד בנושא אחר.
זה שחז"ל כותבים את הויכוח בין אסתר לחכמים האם להכניס את פורים כחג , איננו קשור להיסטוריה , אלא למהותו של חג , לערב את נושא פורים בחקר היסטוריה , זה מלמד על שימוש בנתון רק כדי לבלבל.
דברים שחז"ל כתבו בצורה נחרצת והסמיכו את דבריהם ךתנ"ך לבוא ולומר שטעו , אני חושב שזה זלזול באינטלגצי-ה של חז"ל , אני לא מזלזל באינטלגנציה של חז"ל , קל לי יותר לי יותר לזלזל בהיסטוריונים הגויים.
כל ההתפתלות שלכם שכאילו אתם לא מזלזלים בחז"ל אינם מקובלים עלי , זה נראה לי כזלזול באינטלגנציה של הרואים בחז"ל מסמך היסטורי , ולא כטיעון אמיתי.
ולכן אני רק יכול לומר שהוכוח המהותי הוא מי היו חז"ל , וכמה אפשר לסמוך על דבריהם .
כל ההתפתלויות האחרות הם רק כדי לא לומר בפה מלא אנו רואים את חז"ל כמו הרבנים של היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:35 |
|
| |
.
דורש אמת,
כמה שנים מלך המלך יורם?
מתי חרב בית המקדש הראשון?
האם כשחכמי תלמוד המערב כתבו שנתקלקל החשבון, הם זלזלו בנביאים שהשאירו לנו את ספרי התנ"ך?
אף אחד לא מזלזל כאן בחז"ל. היתכן, מצד שני, שמישהו כאן מנסה לזלזל באמוראים שכתבו כפי שכתבו?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:47 |
|
| |
מואדיב
לא התעמקתי אף פעם האם בחישוב השנים של התנ"ך היות והחישוב איננו נוגע אלי , כי אני סומך על חז"ל בענין .
כמה יותר מאמרי חז"ל שתביא על קילקולי החשבון כך אתה מחזק יותר שמה שלא כתבו שהתקלקל, החשבון מתוקן.
בית ראשון חרב ראה רש"י גימטריה של ונושנתם פחות שנים , הוסף לזה 480 שנה שבין יציאת מצרים לבנית הבית , הוסף לזה 40 שנה של דור המדבר , 430 שנה מברית בין הבתרים עד יציאת מצרים , והסיף 75 שנה של חיי אברהם עד ברית בין הבתרים , והוסף שנת לידת אברהם.
כמובן שלא חשבתי בתנ"ך עצמו האם חישובי השנים הללו נכון , אלא אני מסתמך על חז"ל.
זה שכחמי המערב כתבו שנתקלק החשבון , אם הייתי חושב שהם חשבו כמוכם לא הייתי מקבל זאת , אבל אני סומך על מקורותיהם הרבה מעבר למה שאני סומך על מיקרותיכם , אבל לבוא ולהשליך מזה על דברים מפורשים בחז"ל לגבי משך הבית לא נראה לי.
כי הרי הדברים אינם נוגעים להלכלה אלא לניגוח , כי להלכה נוקטים גם בשמיטה , וגם בחישוב המולד כמנין השנים שאנו סופרים ,שלמנין שנים הללו הבית השני היה 420 שנה.
והיות והדברים אינם משנים להלכה , ומעבר לכך אני חושב שגם אם ניקח את חיושבי מהלכי השמש והירח שקשורים למולד ונתאימם לחישובי נאסא , לדוגמא כל הליקויי חמה ולבנה שבחישובי נאסא שמתאימים גם הם לשנות הספירה שאנו מונים כיום.
כלומר בלוחות שנכתבים על פי חישוב השנים של הרמב"ם מחושב הליקוי באותו זמן של חישוב נאסא.
לדוגמא המולד של חושד אלול תשס"ח אם נחשב את כל המחזורים מבריאת העולם לפי 5767 י 11 חודש נגיע למולד שנכת בלוחות, וכן אותו הדבר למהלכי השמש והירח.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 12:48:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:56 |
|
| |
מואדיב ט(ו)עה באבחנתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 13:13 |
|
| |
כתבתי פעם חישוב תאירך מלועזי לעברי , וקבלתי את הלגוריתם לכתיבה , ולפי האלגוריתם חישוב חז"ל במנין השנים שלנו מתאים לשנות הספירה למנינם
זו לא הוכחה זה בשביל דפל.
.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 13:16:09
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 13:16:30
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 13:44 |
|
| |
דורש אמת,
"היות והדברים אינם משנים להלכה , ומעבר לכך אני חושב שגם
אם ניקח את חיושבי מהלכי השמש והירח שקשורים למולד ונתאימם לחישובי נאסא ,
לדוגמא כל הליקויי חמה ולבנה שבחישובי נאסא שמתאימים גם הם לשנות הספירה
שאנו מונים כיום.
כלומר בלוחות שנכתבים על פי חישוב השנים של הרמב"ם מחושב הליקוי באותו זמן של חישוב נאסא.
לדוגמא המולד של חושד אלול תשס"ח אם נחשב את כל המחזורים מבריאת העולם
לפי 5767 י 11 חודש נגיע למולד שנכת בלוחות, וכן אותו הדבר למהלכי השמש
והירח".
- פשוט לא נכון. [ואגב, אין גם שום משמעות אסטרונומית ל'ברכת החמה' המחושבת לפי תקופת שמואל.]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 13:51 |
|
| |
הפרעתוני
אני מסתכל בלוחות שנכתבו על ידי הרב טקוצינסקי שכתב את כל הליקויים שאמורים להיות באותה שנה לכל שנה , וזה נעשה על פי החישוב של השנים שאנו מונים בהם , והתאריכים מתאימים לנסא.
אני עצמי כתבתי תוכנה מלפני שנים רבות שמחשבת את המולד על פי חישוב הרמב"ם כלומר התוכנה יצאה מנקודת הנחה 0, כלומר השנה שאני מכניס , אני מחשב את חישוב תוהו בהר"ד ואת כל חישובי המחזורים , והתוצאות התאימו ללוחות המודפסים היום.
אז מה לא נכון פה?
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 13:50:56
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 13:53 |
|
| |
.
דורש:
איזה מולד אתה מחשב, את המולד האמצעי - זה שעליו מכריזים בבית הכנסת - או את "הקיבוץ האמיתי" - המולד האסטרונומי?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 13:55 |
|
| |
אני מחשב את המולד האמצעי שמכריזים עליו בבית הכנסת.
כלומר המולד של אי"ב תשצ"ג לכל חודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 13:58 |
|
| |
דורש אמת,
הרב טיקוצ'ינסקי לא חישב את הליקויים על פי הלוח העברי, משום שעד כמה שידוע לי אין כל שיטה לחישוב ליקויים לפי הלוח העברי.
הרמב"ם ערך את חישוביו לפי חשבונות היוונים, והוא טורח להתנצל על כך בהלכות קידוש החודש. ההתחלה לפי מולד בהר"ד היא פיקציה נוחה לשימוש ולא יותר. ואגב הרמב"ם אומר במפורש שהחישובים שלו הם מקורבים בלבד, ומותאמים רק לראיית הירח. המולדות הרגילים של הלוח העברי (מה שמכריזים בבית הכנסת) אינם אלא מולדות ממוצעים, וללא קשר ממשי עם המולד האמיתי.
חשבונות נאס"א, אגב, מתאימים עם ליקויים גם הרבה לפני מולד בהר"ד...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 14:03 |
|
| |
הפרעתוני
אתה סוטה מהעיקר.
חישוב הליקוי נעשה על פי מספר שנים שעברו , לא משנה על פי איזה כללים מתמטיים.
וגם טיקוצינסקי כך חישב.
ולכן אם הליקוי של שנה נוכחית מתאימים לחישוב של מספר השנים הנוכחי , הרי שהשנים שאנו מונים מתאימים לחיושב האמתי של מצב השמש והירח.
נאסא יכול לחשב גם למיליאדי שנים אין לו בעיה.
אבל אנו הרי מאמינים שהעולם נברא בזמן מסוים , ולכם אם מבריאת העולם ועד היום המולדות והליקויים מתאימים למציאות הרי שמספר שנים מהבריאה מתאים אם מספר השנים שאנו מונים.
לדוגמא אם היה היום 100 שנה יותר ממה שאנו מונים , חישוב המולד בתוכנה היה יוצא שונה מהכתוב בלוח.
הרי הלוחןת מתאימים למציאות זאת אפשר לראות בעין.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 14:03:47
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 14:09:34
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 14:09 |
|
| |
דורש אמת,
הכשל שלך הוא ההנחה שמניין השנים הידוע הוא בהר"ד, ומשם אנו ממשיכים הלאה.
אלא שמניין בהר"ד אינו ידוע, אלא מחושב לאחור לפי המולדות שהיו בזמן המְחַשְבִים (נניח, הרמב"ם), ומתוך הנחה מסוימת על מספר השנים שהיו אחורנית.
וכך אזלה לה הוכחתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 14:12 |
|
| |
הפרעתוני
לא הבנת את החישוב שעשיתי.
לדוגמא נניח שהמולד לחודש אלול בשעה מסוימת , ואנו רואים בעין שזה נכון , ואני לוקח ומחשב את החודשים לפי 5767 שנה ו 11 חודש , וזה מתאים ללוח הרי שמצב הירח הוא מתאים לשנים שאנו מונים.
בהר"ד הוא מולד אחד שלפני בריאת העולם ולא יותר.
אם תיקח את יום ד ותוריד אי"ב תשצג יצא בהר"ד.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 18/08/2008 14:12:41
|
|
|
|
|