בית פורומים ספרים וסופרים

עזרה - "מכתב הקדש" של הסטייפלר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2008 10:42 לינק ישיר 

מנה

ראשית באמת ואמונה אות תתכא מופיע

השמרו לכם עלות בהר ונגע בקצהו.

אם עולה למעלה לא יסתפק בזה שנוגע בקצה רק לעלות על ראש ההר.ע"כ

ועכשיו לדורנו

כותב הפנ"מ זיע"א

על הגמ' בחגיגה  ששה דברים נאמרו בבני אדם שלושה כמאלכי השרת שלושה כבהמה וכו וכ'ו (ראה פני מנחם עקב תשנ"ב)

ואיתא מהרבי מקאצק על הפסוק השמים שמים לה' והארץ נתן לבני אדם,שנתן גם לבני אדם לעשות מהארציות שמים,לעשות מבני האדם כמלאכי השרת,..............אבל הדברים שהוא כבהמה יש בהם נקודת החיות מהש"י שעל ידה יכול להתהפך ולהיות גם בזה כמאלכי השרת...................וכשמתנהג כבהמה מוריד הנשמה ממעלתה להיות כבהמות נדמו................

ויש כמה מדרגות בקדושה,קדשי קדשים,קדשים קלים,ואפילו באותן קדשים קלים שאין צריך אלא מתנה אחת אבל ובלבד שיהיה כנגד היסוד...........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 10:55 לינק ישיר 

אני מבין שאתם חושבים שהב"י לא ידע ללמוד גם לא השרף מקאצק,ולא החידושי הרי"ם  וכן לא השפ"א אבל על האבני נזר כבר אמר ר' חיים שאם הוא לא הי' יודע במי מדובר הי' בטוח שזה אחד מהראשונים,וכנראה האבני נזר ידע קצת יותר ממה שידע החזו"א ועל אחת כמה וכמה מהסטיפלר,לכן רצוי שכל אחד ילך בדרך רבותיו,אבל מה אפשר לעשות אתם לא יכולים להשתיק את דעת רבותינו הקדושים.

וכבר אמר החזו"א על המזרחסטים,מה שהם קוראים אהבה,אצלנו זה כרת.

ולידעת אלו החושבים שלא הכרתי את הסטיפלר,יש לי חדשות בשבילכם

הוא שלח  לי אישית את ספרו עם הקדשה אישית בכ"י וברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 11:16 לינק ישיר 

בלי לנקוט עמדה בשאלה העקרונית/אקטואלית. יש בנותן טעם לצטט את דברי רבי אליעזר אשכנזי בספרו מעשי השם. מעשה מצרים פרק ז
וז"ל "וכדומה לזה אמר ישעיה (כט, יג) יען כי ניגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני, שודאי יש לטעון שבכלל הפה הם השפתיים, אבל בגלות החל הזה ראיתי מעשה ונזכרתי הלכה, שראיתי בקצת מקומות זריזים מאד בענין הפה להחמיר באיסור והיתר. מחמירים חומרות יתירות מאד, ובתפילה זריזים מאד. ולענין איסורים החמורים כריבית וגזל ושנאת חנם ודומיהם נכשלים מאד, אמרתי אכן זהו שנאמר בפיהם ובשפתם כבדוני, כי בפיהם נאמר על המאכל של איסור והיתר, ובשפתם נאמר על התפילה. ועל כן השלים הנביא ואמר (שם) שזו מצות אנשים מלומדה"

והוסיף על דבריו השו"מ בקונטרס ביטול מודעה [ה. ב]
וזל"ש. "ואני הנני יוסיף שאין מקרא יוצא מידי פשוטו. והדרשה והפשט מענין אחד הם. שגם בפיהם ושפתם שסובב הולך על מאכלי או"ה ותפילה. גם זה אינו רק בפיהם ושפתם שהוא רק למראה עינים. אבל לבם רחוק גם מזה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 11:21 לינק ישיר 

חתיכת חוצפן, החזו"א לא אמר על "המזרחיסטים": "מה שהם קוראים אהבה, אצלנו זה כרת"!!!
כדאי שתביא מקור לכך, לפני יום הדין
ידוע לי מה המקור שתביא, אבל כדאי שתשים לב על מי הוא נאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 12:00 לינק ישיר 

אם ידוע לך מה המקור מר מלח.מה אתה שואל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 12:18 לינק ישיר 

הברכה שברך אותך הסטייפלר היתה שתזכה לומר אמת או שתזכה להבין?
החזו"א לא אמר את המשפט הנ"ל על "המזרחיסטים"!
אם אתה לא יודע מקור למשפט כ"כ חמור, אל תאמר את המשפט הזה.
גם אם ידוע לי מה המקור, הוא לא ידוע לכולם, במיוחד לא לך, אחרת היית יודע שהחזו"א לא אמר את המשפט הנ"ל על "המזרחיסטים"!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 12:29 לינק ישיר 

אני רואה שכבר ניתנה לך נבואה ואתה יודע מה כתב לי הסטייפלר,אבל יש לי עוד חדשות בשבילך,פעם בשבוע אני שומע שעור מאחד מתלמידי החזו"א.ומה שכתבתי,זה מה ששמעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 12:34 לינק ישיר 

צר לי, כדאי שתשאל אותו מנין השנאה הצרופה הזו ל"מזרחיסטים" עד כדי כך שהוא מוכן לסלף את דברי רבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 12:52 לינק ישיר 

החזו"א אמר זאת על החילונים, וכך זה מובא בכל המובאות המצטטים זאת.

מי שאומר זאת על ציבור שומר תו"מ, הריהו שוטה או רשע, או שניהם יחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 13:03 לינק ישיר 

[במשפט "מי שאומר זאת על ציבור שומר תו"מ, הריהו שוטה או רשע, או שניהם יחד" יש ליקוי תחבירי. כי אף שיתכן מאד שמי שאומר זאת הוא שוטה, רשע, ג'ינג'י, משקפופר וכו' וכו'. אבל לוגית לא ניתן להוכיח ממשפט צירוף של שטות ורשעות אם יתכן שהוא מורה רק על אחד מהם]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 13:18 לינק ישיר 

אלייזער

נכון שאתה יקה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 13:21 לינק ישיר 

[חידה. מי כתב: "ואין זה ודאי כי אם בורות והעדר ידיעה, או רשעות, או שניהם יחד"].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 13:25 לינק ישיר 

אני רואה שהדיון הוא על פרסום או לא ועל האם יש מחלוקת בין שוים בזה או שאין שני צדדים שקולים.
אותי מעניין לדון בדברים עצמם.
מה דעתכם על המשפט:"וברור שאין כוונת חז"ל לאהוב את אשתו מצד אהבה הטבעית לנשים אלא לאהבה מסוג אהבת חברים"
מה אעשה ולי ברור לגמרי שכוונת חז"ל היא לאהבת נשים?
האם עלי להביא מהמקרא, או שמא עדיף מהגמרא?
האם יש שאלה בדבר, שאהבת נשים כשהיא במקומה היא דבר יפה וראוי?
האם אפשר לבנות בית על בסיס של חיבוק ונישוק מחמת 'רחמנות'?
רחמנות על מי שכך בנוי ביתו!

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 13:30 לינק ישיר 

[בר בי רב. הצחקתני ואת כל אלו שקבעו איתי פגישה בזמן מסוים]

מאיר. אכן ובכל שבת באמירת תרגום אני חש ביופיה של העברית שהשכילה להפריד בין אהבה לרחמים שהתאחדו בארמית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 13:33 לינק ישיר 

ראה בסעיף ג במכתב. הוא מדבר על רחמנות שלא תהיה כאובה ועלובה.
כך מנשקים אומלל, לא אשת נעורים.
למה צריך להתחתן בכלל? אה, שכחתי, זו מצוה.
נמען המכתב היה אוכל כל יום או אולי ניזון מאנשור?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > עזרה - "מכתב הקדש" של הסטייפלר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.