|
|
| נשלח ב-26/8/2008 13:42 |
|
| |
כאשר תקראו את דבריו של 33655 אולי תבינו למה לא הייתם צרכים לפרסם המכתב.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 14:32 |
|
| |
וכאשר תגיעו בתורה לפסוק ותהי לו לאשה ויאהבה (נחשו מיהו זה שמסמל את מדת הגבורה-יראה), תגידו לבעל קורא שידלג על כמה מלים שלא היו נכנסות להמודיע.
אני חולק חריפות על מאיר, אבל מחשש החברים דפה שאינם רוצים בדיון שכזה, אדלג.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 14:52 |
|
| |
אם תרצו לדבר על ענין קדושה, תעשו פורום סגור לעצמכם! אני דעת יחיד שאינו יכול לקבוע מה הגבול הראוי בין נושא האשכול וסטיה לדברים שמעבר לכך, אבל אני חושב שכולם כבר יסכימו שסיטטנו מעבר לכל גבול ראוי.
קונשטטר, אם לא היית נכנס לפורום דוקא להפיץ דעתך על מה שכתב הסטייפלר, ymy לא היה מביע דעה כלל. ז.א. היסבה הלא לפרסם מכתבו שתמיד יהיה איזה מישהו שיתחיל עם התקנות שלו איך שלא תרצה. הסטיה בא מצדכם (אתה וברגשטיין) אשר מפרופילכם לא נראה שאתם מאוהדי הספרים וסופרים לבד אם מדברים על עניני קדושה. האם יש מרגלים לכם בכל האינטרנט לדעת מתי מישהו פותח פה בנושא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 15:06 |
|
| |
שיבד, אע"פ שאני בטוח שקונשטטר הוא שקרן, סלפן וחוצפן, אינני בטוח שהוא לא מחבב ספרים, לפחות מהניק שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 15:15 |
|
| |
אינני יודע אם הוא מחבב ספרים או לא, אבל מכל התגובות שהוא כותב לכל מיני נושאים, לא היה לו דעה להביע בשום ענין "ספרים וסופרים" אלא באשכול זה על נושא זה דוקא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 16:02 |
|
| |
מלבד הדמגוגיה שהוא עשה פה, כאילו האבני נזר והקאצקער תיקנו את תקנות הבית ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 18:53 |
|
| |
אליעזר,
כתבת: "ובכל שבת באמירת תרגום אני חש ביופיה של העברית שהשכילה להפריד בין אהבה לרחמים שהתאחדו בארמית".
הפועל ר.ח.מ משמש גם בעברית להוראת אהבה, כבתהלים יח, ב: "ארחמך ה' חזקי", ראה פירוש רש"י שם, ואדרבה, יופיין של שתי השפות מתגלה בכך שיצקו אל מערכת הרחמים - שהיא רגש מצפוני בסיסי בבני אנוש - את משמעויותיה הנשגבות של אהבה!
[לגוף המיני-דיון שנוצר כאן, אינני מבין כיצד לשונות המכתב יכולות לשמש מקפצה להכרזת אי-שביעות מתפיסות כלשהן על אהבה. המכתב ממוען לאברך מתפרש שלדידו חיבוק ונישוק הם פעולות שליליות, והדרך היחידה להבהיר לו את טעותו היא בהדגשת אומללותה של האשה. האם נלמד מכך שהכותב עצמו מתייחס כך לפעולות אלו?
מה גם שעשייה הנובעת מרחמנות היא לא כזו נוראה אלא למי שלדידו רחמנות אינה אלא יחס 'מתנשא-אך-מתחשב' בין בר-מזל למסכן. אחרים, מה לעשות, רואים ברחמנות רגש נשגב, שחופף מאוד - כאמור - לאהבה.
בסוף דבריו, כותב המכתב שהיה לכל הדעות איש פרוש, מתאר במילים פשוטות את האהבה בין בני זוג כפי שהוא רואה אותה; הוא אינו מוצא בה טעם אחר כפי שאחרים רואים, והוא מציע אהבה מזן הגון וכשר ('אהבת חברים'), שכל התרסה כלפיו מביעה אך אכזבה מכך שלא כולם חשים את אותן תחושות שחש המתריס.]
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 00:23 |
|
| |
אני מצטט מתגובת אתנחתא: "מה פירוש מכתבים פרטיים, כל השות"ים מגדולי ישראל נכתבו כמכתבים פרטיים"...
ההבדל הקטן, ששם הם השיבו לשאלות הלכתיות אותם נשאלו, וכאן מדובר במכתב שנשלח לאותו אברך, לא במענה לשאלתו, אלא מפני שחמיו עורר שערוריה בענין אצל הסטייפלר. שלא לדבר על כך שהוא מוכר לרבים, ופירסום המכתב הוא הלבנת פניו. קיימים " מכתבים פרטיים" רבים מגדולי ישראל שלא פורסמו, מסיבות שונות של פגיעה וכדו' ואכמ"ל, וראוי לת"ח השוקלים בפלס מעשיהם שלא לתת יד לשמץ פגיעה באדם וחדירה לפרטיותו.ולי לא אכפת שתתקוף אותי אישית, אך אין זה מלמד על איכותם של טיעוניך.
שיבד, בעקרון אינך ראוי לתגובה. ארמוז רק כי כתוב משהו על כאלו שמחפשים להשמיץ אחרים בנקודות מסוימות וממה בדיוק זה נובע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 00:34 |
|
| |
רודולף
אני מרכין את ראשי בקבלת תוכחתך.
עשה נא חסד והסר מעלי רק את המוות הזה:
"וברור שאין כוונת חז"ל לאהוב את אשתו מצד אהבה הטבעית לנשים אלא לאהבה מסוג אהבת חברים"
למה זה ברור?
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 01:33 |
|
| |
מאיר
כוונת הסטייפלער שלא יאהב מצד "אהבה הטבעית לנשים" כמדומני שכוונתו למה שקורים היום אהבה ממבט ראשון או משיכה, והיינו לא שום דבר אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:09 |
|
| |
כוונתו פשוטה, ואני מתפלא שצריך להסבירה.
'אהבה טבעית לנשים' היא אהבה הנובעת מתאוה, שהרי אל"כ מדוע יש לרוב העולם אהבה לנשים ולא לגברים. והיא הנקראת בלשון חז"ל 'אהבה התלויה בדבר'.
'אהבה מסוג אהבת חברים' היא ידידות אמת, הנובעת מהשקעה ונתינה של האדם לזולתו.
יש להאריך בזה, אבל זה כבר גולש לענינים שלטעמי אין לדוש בהם בפומבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:50 |
|
| |
שמעתי שיש אומרים שהסטיפלר חזר בו מהמכתב שנכתב ואמר כי לא ידע שיש כל כך הרבה אברכים המתנהגים בקדושה
האם זה נכון
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:53 |
|
| |
חזק ואמץ
אני מבין שאין לך ידע מינמלי בהנהגת קאצק וסוכושוב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:58 |
|
| |
<. שמעתי שיש אומרים שהסטיפלר חזר בו מהמכתב שנכתב ואמר כי לא ידע שיש כל כך הרבה אברכים המתנהגים בקדושה>
ואריסטו מקדמות העולם.
והרמב"ם מן ההתנגדות למסטיקה.
ור"י מודינא מהכפירה בגלגול נשמות.
והיעב"ץ מאיחור הזוהר.
והשו"מ מהתרתו את המצות מכונה
וכו' וכו...'
תוקן על ידי אלייעזר ב- 27/08/2008 12:59:22
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:54 |
|
| |
| רזייא כתב: |  |
[חידה. מי כתב: "ואין זה ודאי כי אם בורות והעדר ידיעה, או רשעות, או שניהם יחד"].
|
|
[יגעתי ולא מצאתי. מי?]
|
|
|
|
|