בית פורומים ספרים וסופרים

עזרה - "מכתב הקדש" של הסטייפלר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2009 13:10 לינק ישיר 

קונשטטר2 כתב:
<ידועים דבריו של השרף מקאצק זי"ע על "לא תנאף "
אומר רש"י  "באשת איש"
אומר ע"כ השרף  מדובר "באשתו של האיש" >

מה המקור שלו? אני מכיר סוגות אחרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2009 21:48 לינק ישיר 

הגעתי לאשכול בעקבות לינקוקו לבח"ח,

התפתח כאן דיון שלם שעסק בשאלה היכן הגר"נ קרליץ עשה 'שימוש' (אם בכלל)
,אביו היה רב ביכהנ"ס הליגמן וסבו היה רב בעיירה הליטאית קוסובה יש להניח שהוא שימש את אביו 
ולא גרע מסורת הקוסובר רב ממסורת הטאפליקר רב 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 00:36 לינק ישיר 

כיון שכל הכותבים באשכול זה היו נגד מה שמיוחס לחס"ג,

והעונים מטעם חסידות זו לא ענו תשובה ברורה אלא קישקשו כמה ווראטים חסידים שלא מעלים ולא מורידים,
חשבתי שיש בנותן עניין לסכם בקיצור את הטענות ההילכתיות של הרב רוטשטיין בזה
(  למי שאין חשק לקרוא כמה דפים של אפולוגטיקה משעממת(
א, מביא מהראשונים בנדרים שנודר מהנאת תשמיש אינו נדר לעבור על המצוה, וא"כ תקנה של מנהיג בישראל לא נחשבת כעוקר דבר מהתורה וחייבים לנהוג ע"פ דבריו,
ב, כיון שכתוב שצריך להיות באימה וביראה, הרי אם אינו מצליח לכוון דעתו בזה הווי מצווה הבאה בעבירה,
ג, כל העונות הם רק באדם בריא, ואם בשביל סכנת הגוף הותר לבטל עונה כ"ש בשביל סכנת נשמתו,
ד, כמו בספן כיון שנתחתנה עימו ע"ד עונה רחוקה, כך גם מי שמתחתן עם חס"ג זה ע"ד המנהג אצלם.
ה, כל עונת ת"ח אינה מצד חובתו לאשתו אלא רק מחמת שהוא עונג שבת לת"ח וביכולתו להימנע מזה לפי רצונו, (והיתר זה הוא רק לת"ח)
ומה שמונעים עצמם מחו"נ הוא, דכל המבואר בזוהר ובסה"ק בעניין זה הוא רק במי דאין יצרו תוקפו ויכול לכווין רק לשם מצווה, ולא למי שאינו בדרגה זו.  

תוקן על ידי ספרות ב- 15/11/2009 6:40:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 10:01 לינק ישיר 

הבהרה
כל בר דעת ואפילו כל ילד בגן לומד שיש 4 עונות בשנה והדברים עתיקים ותפסיקו ללכלך חסידות זו או אחרת.
קבלה ביד החסידים "מה שליטאי עושה, לחסיד אסור אפילו לחשוב"  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 19:46 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:

ולהוסיף ששם כותב ד"ר הלפרין שדעת הגרש"ז אויערבאך ועוד רבנים שאין כלל צורך בשימוש מעשי.

אז הנה תשובה לידידנו חזקואמץ.

"גם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל הורה למעשה שאין צורך בשימוש לראיית דמים וכל המכיר צבע אדום ראוי להורות. כך מסר לי בשמו יבל"א תלמידו הגדול הג"ר אביגדר נבנצל שליט"א ביום ה' בתמוז תשס"ז."

למאמר המלא של הרב ד"ר מרדכי הלפרין כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 19:52 לינק ישיר 

מירער כתב:
נזכרתי דרך אגב, במעשה ששמעתי פעם ממרדכי הלפרין. (בשבילכם, ד"ר הלפרין) (מעשה קצת מוזר, אם הפרטים הם אכן בדיוק כפי שאני זוכר, ואם יש פה מי שיכול לברר הפרטים המדוייקים מה טוב. אבל גם אם לא המשמעות מהסיפור עדיין תקפה).
לפני כשלושים שנה, אחיו נעלם בשבת, ומרדכי ניגש לשאול את הגרש"ז האם להגיש תלונה במשטרה, הרב השיב לו שכן. בדרכו רגלית לכיוון מגרש הרוסים, פגש את הרב אלישיב, ושאלו האם יש מקום להגיש תלונה במשטרה והשיב לו שלא.
לאחר מעשה, שאל הלפרין להגרש"ז, הכיצד הגרי"ש ענה אחרת מהגרש"ז, ענה לו הגרש"ז, אילו היה הגרי"ש מכירך כשם שאני מכירך, גם הוא היה מורה לך להיתר.

[הייתי מוסיף גם הרב, צריך לכבד ת"ח ומדובר כאן באחד מת"ח שבדור.

לגבי הסיפור שהזכרת, הסיפור המלא והמדוייק כאן (פרק א). אמנם לא מצויין מי היה הנעדר (ואגב, לא מדובר באחיו) אך מה נפק"מ לת"ח דכאן. אגב, המאמר הנ"ל מומלץ, במאמר זה מבצע הרבד"ר הלפרין סקירה על דרך פסיקת הגרש"ז בעניינים שונים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2009 18:18 לינק ישיר 

.קונשטטר. מי שהופך את אשתו לאשת איש סופו שהופך אשת איש לאשתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 00:48 לינק ישיר 

מרחביה הביא כאן קונטרס בשם 'שלום אהלך'. האם ידוע למישהו מיהו המחבר של קונטרס זה?
[זה לא הקונטרס של ר' חיים פרידלנדר 'וידעת כי שלום אהלך']

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 15:17 לינק ישיר 

גם הרב בוטח כתב ספר דומה... אבל לא בלשון הישיבתית, וזה כנראה מה שהוציאו מחוץ למחנה...

תוקן על ידי מאירקה99 ב- 17/11/2009 15:19:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2009 15:25 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:

[נ.ב. בנוגע לארלנגר, אני ממליץ לכל מי שרוצה לדעת לאיזו דרגה אפשר ליפול, שיחפש את מאמרו שהוא מבאר עד כמה ה'יסוד ושורש העבודה' אינו שוה בשמים].

אולי תתנו פרטים? מיהו מהו בדיוק ואיפה הוא אמר דברים כאלו. [אם בכלל]?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2009 10:47 לינק ישיר 

האם היודעים ממלאים פיהם מים? תנו לפחות רמז.
או שבאמת אף אחד לא יודע מזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2009 22:27 לינק ישיר 

קישמיש כתב:

אולי תתנו פרטים? מיהו מהו בדיוק ואיפה הוא אמר דברים כאלו. [אם בכלל]?

הדברים הודפסו בקונטרס עם כריכה כחולה כמדומני, איני זכר את שמו, ולא היה מיועד להפצה, אלא פנימי.
חפש אצל תלמידיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2009 14:17 לינק ישיר 

התאפקתי מלהגיב כאן, אבל ערב שבת זה אחרת...

משמו של ר' גודל [אייזנר] שמעתי שמאן דהו הביא לו לקרוא את מכתבו של הסטייפלער והוא הגיב [לא הלשון אלא תוכן דבריו]:  "שנאה מקלקלת השורה" משנאה לחסידים הוא כותב כל כך יפה ומנומק וריגשי [לענ"ד לא שנאה כאן אלא "קנאה" וכבוד אלוקים הסתר הערכת הסטייפלע לחסידים ובד בבד שנאתו אותם.  זה היה מוזר אצלו מאד].

האמת שהסטייפלער מפעם לפעם כן מתבטא ריגשי ולא רק במכתב הזה.
האם הסגנון במכתב זה נדיר במכתבי הסטייפלע?
לא נראה לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 11:04 לינק ישיר 

חזקואמץ.
חזק ואמץ! תודה רבה לא שאני יודע עכשיו איפה לחפש אבל לפחות אני יודע איפה לא. בתמימותי ניסיתי בהתחלה לחפש בספרים שיש באוצר החכמה:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 11:51 לינק ישיר 

ואולי תוכל טובה נוספת.
באיזה סוג ביקורתמדובר? שבגלל שהוא לא היה חסיד אז כל צדקותיו וזכויותיו לא יעמדו לו? כעין מש"כ האדמו"ר האחרון מחב"ד על השדי חמד
http://chabadlibrary.org/books/admur/tm/1/17/85/index.htm#_ftnref_383

ואם מנקים כבר את השולחן משאלות. אולי מישהו יספר מיהו המחבר האלמוני של שלום אהלך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > עזרה - "מכתב הקדש" של הסטייפלר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.