|
|
| נשלח ב-21/8/2008 21:23 |
|
| |
רבני הגולן היו באים אליו לעשות אצלו 'שימוש'. אם הוא לא ראה בזה ענין, למה הוא אפשר להם?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 21:44 |
|
| |
מנה וצלצח מדהים ביותר, אע"פ לא אמנע מלשמש ולתמוך בשימוש מהסיבה העיקרית שאצל עדות המזרח בגלל חוסר שימוש נמנעו מלפסוק כלל והנשים (בעיקר בתימן) היו פוסקות לעצמן (כמובן לחומרה) וכך גם עושה כמעט כל בן אדם כשצריך לפסוק ואינו יודע מה.
לפי מאמרו של הרב ד"ר הלפרין, יתכן אדם עיור צבעים (חלקי או מלא) שיתיר איסורים בלא שידע אפילו!
עדיין לא ברור עד כמה השוליים רחבים בענין הצבע האדום.
אחד מהרבנים שטען שעשה שימוש אצל הרב א"ד אויערבך (הרב אויערבך הכחיש זאת), נפל בפסיקות מתמיהות ביותר בגלל חוסר שימוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 12:19 |
|
| |
לבד מהמכתב הסודי הנ"ל. יש מכתב ארוך ומפורט המיוחס לרבי אייזק שר, ובו הוא תוקף בחריפות את הפרישות הסגפנית לסוגיה ומיניה. המכתב מסתובב בחוגי סלבודקה אלא שאינם מפרסמים זאת ברבים. [אני קבלתי את המכתב מחבר שהתחתן במשפחה סלבודקאית]
[אגב האגדה מספרת שהנמען למכתב היה הרב דב לנדאו שהרב שר חשש ששורשיו החסידים ישפיעו על הליכות ביתו]
בעקבות שאלות בתיבתי האישית. לצערי לא טרחתי לצלם את המכתב האמור [מכיל דפים רבים, רובם פרשנות מדרשית כמסורת סלבודקא] ולפיכך אינו תח"י. אשתדל להשיגו ולאמ"כ להעלותו.
תוקן על ידי אלייעזר ב- 24/08/2008 13:02:16
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 12:57 |
|
| |
בקשר ללינק שהובא לעיל לגבי שימוש, את עמדתו של הרב שיינברג איני מכיר, ועל כן לא אוכל להתייחס אליה. לגבי הרבנים אויערבאך ואלישיב, אברר זאת אצל תלמידיהם, אם כי אודה שמלכתחילה הדבר תמוה מאד בעיני ואני מפקפק באמיתותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 13:17 |
|
| |
חזקואמץ
למה נראה לך כ"כ תמוה?
שנה אחת בגן ילדים, ואתה לומד מהו אדום, מה צהוב ומה חום.
אחר כך, נסיון של כו"כ מראות ואתה קולט במה מדובר.
אגב, יש מכתב מענין של ר' שימעל'ה זעליחובער שמתיחס לסוגיא הצנועה בצורה מאד מענינת. לא בדרך החסידית הלא מציאותית, ולא בדרך הליטאית שמחקה מהלקסיקון את הקדושה וההתיחסות הרוחנית של הגבר מצד עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 13:50 |
|
| |
כלומר, בכל מקרה יש שימוש כדי להיחשף להרבה מראות או שכל רב יתגלח על הזקן של נשים שבאות לשאול אותו בתחילת דרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 14:23 |
|
| |
דרך אגב, מישהו סיפר לי פעם שהר' מרדכי פרידלנדר ישב אצל, יבחל"ח, הרי"י פישר לקבל שימוש באתרוגים. הוא (הרי"י) הציע לו אתרוג שיחווה דעתו עליו. הר"מ מסתכל בו ואומר "פה נראה לבן, ופה נראה שיש נקודה שחורה, וכאן זה נראה חסר . . ." הרי"י לוקח את האתרוג ומשווה ואתו לחולצתו הלבנה ופוסק "אינו לבן; לוקח כיפתו השחורה ומשווה בו: "אינו שחור"; מסתכל בו קצת ואומר: "אינו חסר - כשר!"
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 14:33 |
|
| |
וכבר ידוע שפעם נסע רי"י פישר במונית, ועצר הנהג באדום. והוציא הרי"י פישר את מטפחתו האדומה, ואמר אינו אדום, אתה יכול ליסוע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 18:16 |
|
| |
מה שנכון, ששנה אחת בגן ילדים מספיקה כדי לכתוב סברא נפלאה כזו.
אם יש כאן מו"צ, או לחילופין כל אחד יכול לשאול כל מו"צ מדוע צריך שימוש, איני חושב שיש בזה סברות מיוחדות כמו שזה דבר פשוט שכל מי ששאל רב [כולם כאן נשואים, נכון?] יודע שפעמים רבות יש מראות מסופקים וכדומה [לא מבחינה הלכתית, אלא איזה צבע זה וכדו'], שמי שלא עשה שימוש לא מספיק לו הצבעים שהגננת לימדה אותו.
ושאלה נוספת, כמה כאן היו מוכנים [מלבד מנהשורה] לשאול על מראות נשותיהם רב שעבר 'הכשרה' בגן חובה בלבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 18:47 |
|
| |
לא יודע אם גן חובה מספיק כדי לדעת מה הוא אדום, אבל בהחלט חיי היום יום מספיקים.
כל מי שנפצע אי פעם, יודע מה צבע הדם - אדום. כל אחד יודע מה הוא ירוק, ומה הוא לבן.
מי שמסתבך בצבעים, ראוי ורצוי שיקח מחט קטנה, ידקור את עצמו אי שם, ויראה מה זה אדום. ואם הוא יחכה קצת ויראה את שינויי האדום לאורך יום שלם - הרי הוא כבר מומחה גדול. (חובל בעצמו לצורך מצווה לכאורה מותר).
מה שכן נכון, שמוטב לו לאדם שלא לסמוך על עצמו כי הוא נוגע בדבר, אבל כל אחד משכניו, ובלבד שהביא שתי שערות - יכולים לענות לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 18:59 |
|
| |
עיקר המומחיות הוא במראה חום שנחלקו על כך גדולי הפוסקים (החל מהיעב"ץ) ויש בזה שני מראות ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 19:09 |
|
| |
הגולם, אני מקוה שאינך עונה במראות.
לא צריך להפגין 'עמראציות'.
אתנחתא, אתה צודק, זה העיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 19:34 |
|
| |
חזקואמץ
אני כבר הצהרתי שאיני מתמצא.
בסה"כ באתי להסביר את הגרש"ז.
לא מתאים לך? אין בעיה.
אולי אתה כבר מו"צ של חניכי הישיבות-מרכז בני ברק, ואז אתה אכן יודע, אז אנא שתפנו קצת יותר!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 19:45 |
|
| |
חזק ואמץ
לצעוק 'עמרציות' בלי לבאר, אין בזה תועלת.
אתנחתא,
לשיטתך, מי שראה יודע יותר טוב מה זה חום?
ונניח שיחליט שכל מראה חום ישלח לרב אחר, האם גם לשיטתך יכול לפסוק?
מנהשורה,
אין טעם בכל אשכול להזכיר את גאב"ד חניכי הישיבות.
תוקן על ידי ספרות ב- 14/11/2009 22:01:11
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 19:52 |
|
| |
צודק.
אבל אני רוצה שתהיה דמות רבו כנגד עיניו, לבל יחטא.
|
|
|
|
|