בית פורומים ספרים וסופרים

עזרה - "מכתב הקדש" של הסטייפלר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2008 19:54 לינק ישיר 

למרבה הפלא איני מו"צ של חניכי הישיבות [גולם, אני מוחה].
אני לא מבין איפה אתם חיים, יש רב אחד (!) שמורה הוראות בעניני מראות בלי לעשות שימוש? מלבד הגר"נ קרליץ שאיני יודע היכן עשה שימוש, ואני מאמין שגם הוא עשה, והא ראיה שאחרים עושים אצלו, למה הוא לא אומר להם 'למדתם בגן מה זה אדום, די בכך ואל תשגעו לי את המח, אין לי זמן'?
קחו לדוגמא את גדולי המשיבים בדורנו האחרון. הגרי"י פישר, הגר"ש ואזנר, הגרש"ז אויערבאך, שלשתם לא שימשו אצל מורה הוראה [הטעפליקער רב, הרב בענגיס]? למה? היה להם זמן מיותר? או שהם לא למדו אצל גננת מספיק טובה?
אלא מאי, צריכים להצדיק מישהו ועושים בשביל זה כל טצדקי גם על חשבון עקמימות השכל.

אמר לי פעם יהודי חכם, על השכל אפשר לסמוך בתנאי שהוא שופט, ולא עורך דין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 19:55 לינק ישיר 

מנהשורה, תודה שאתה משדך לי רבנים, תיכף גם תאמר לי מי היא אשתי ומי הם ילדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 20:07 לינק ישיר 

ושוב, כדי שלא נהיה כפקעת וכו':

שאלת אם אפשר לפסוק בלא שמוש.

עניתי שאיני יודע.

הביאו לנו לינק לדברי ד"ר הלפרין בשם הגרש"ז והגריש"א שאין צורך בשמוש (והלפרין הנ"ל אדם רציני שהכיר היטב את הגרש"ז).

באתי להסביר את דבריו בדרך אפשר ואולי.

ואכן כן. בשביל להסביר את דברי הרב אלישיב, צריך להתעקם הרבה. ולא רק בנושא הזה.

מתחלה חשבתי שאתה חותר לכך שפוה"ד שליט"א לא עשה שמוש.

כעת אתה כותב שברור לך שעשה.

כאמור, אי"ז מענין אם סבר כהגרש"ז ולא עשה שמוש, או שסבר כהגרמ"פ וכן עשה, כי אנשים כמוהו לא צריכים הסכמה.

אני איני שואל רבנים מדרג נמוך בכלל, כך שלא תוכל להוציאני מהכלל.

אם תכתוב בפורום רמזים ברורים מי אשתך ומי ילדיך, אשתדל למענך בשמחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 21:33 לינק ישיר 

מנה
לא להתעסק עם רבנים, זה ראוי. אבל אם לא אכפת לך להשאיר את התואר של הרב ד"ר הלפרין במלואו, זה יהיה הגון יותר. הוא נקרא הרב, כי הוא אכן רב ות"ח גדול בהרבה מכל מיני ראשי ישיבות/כוללים ומו"צים (?) בב"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 21:39 לינק ישיר 

מה כונתך לא להתעסק עם רבנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 22:11 לינק ישיר 

ולי הקטן ברור כשמש מנסיון אישי שמי שאין לו שמוש או שאוסר בלי צורך או שמתיר מראה אדום ממש. קבלתי שמוש (לא משנה ממי) ואתנחתא צודק שבעיקר זה נוגע למראה חום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 22:20 לינק ישיר 

סאניטש
גם מי שיש לו שמוש, אבל מרב אחר (לא זה שממנו קבלת), הרי או שאוסר בלי צורך [מה שלדעתך א"צ לאסור], או שמתיר [מה שלדעתך נחשב] "אדום ממש".. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 22:32 לינק ישיר 

נזכרתי דרך אגב, במעשה ששמעתי פעם ממרדכי הלפרין. (בשבילכם, ד"ר הלפרין) (מעשה קצת מוזר, אם הפרטים הם אכן בדיוק כפי שאני זוכר, ואם יש פה מי שיכול לברר הפרטים המדוייקים מה טוב. אבל גם אם לא המשמעות מהסיפור עדיין תקפה).
לפני כשלושים שנה, אחיו נעלם בשבת, ומרדכי ניגש לשאול את הגרש"ז האם להגיש תלונה במשטרה, הרב השיב לו שכן. בדרכו רגלית לכיוון מגרש הרוסים, פגש את הרב אלישיב, ושאלו האם יש מקום להגיש תלונה במשטרה והשיב לו שלא.
לאחר מעשה, שאל הלפרין להגרש"ז, הכיצד הגרי"ש ענה אחרת מהגרש"ז, ענה לו הגרש"ז, אילו היה הגרי"ש מכירך כשם שאני מכירך, גם הוא היה מורה לך להיתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 22:37 לינק ישיר 

צלצח

טוב. ולהוסיף בהמשך לדברי הגולם, שגם רבנים שעשו שמוש, מסתפקים לעתים על מיני מראות ושולחים לרבנים אחרים.

וא"כ כ"א יכול להורות עד מקום מסוים, אמנם פחות ממי שבעל נסיון גדול יותר. ומה שלא בכוחו, לשלוח למישהו אחר.

וכידוע מעשה ד'ההבדל בין מה שאני יודע למה שהרב יודע, קטן מההבדל בין מה שהרב יודע למה שהוא עוד לא יודע'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 22:39 לינק ישיר 

כנראה, בכלל לא הבנתם, הכוונה היתה לא להקפיד על תואר הד"ר של הרב הלפרין, אלא על תואר הרב שלו. "לא להתעסק עם רבנים" הכוונה שאם אינך יודע על רב מסוים משהו שביטל לו את חזקת הכשרות שלו, תשאיר אותו עם התואר (וכמובן, הכבוד הנלוה לכך) 'רב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 23:56 לינק ישיר 

תואר הד"ר שאני כותב לו הוא נטו לכבוד.

הוא אינו סתם איזה גולש אנונימי, אלא אדם מוכר, רציני ומכובד, כפי שכבר כתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 00:07 לינק ישיר 

אולי יש לי בעיה להסביר את עצמי: גם למי שיש לו תואר ד"ר, זה לא שולל את האפשרות שהוא יהיה גם רב, ולכן רצוי, ראוי ונכון לקרוא לו הרב (עם ד"ר או בלי, זה פחות חשוב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 00:54 לינק ישיר 

בחזרה, אם אפשר, לנושא האשכול.

בספר "כלולות אפיריון" שחיבר המשפיע החסידי הרב י.מ. ארלנגר, כתוב כך:

בתקופה האחרונה יוצאים כל מיני ספרים ממדריכים אשר אינם מעוררים לקדושה... חייבים להתריע כי רבים חללים הפילה...כאשר אברך מתקדש ומשליך הוויות העולם מאחורי גוו מואשם הוא כי פרישותו אכזריות היא...וכי התורה ציוותה את ההיפך...

במקום להלהיב את לב האברך על קדושת כלל ישראל הנפלאה, מכניסים הם במחו הוויות ושטותי העולם, להדריכו איך יהיה שלום ביתו בעוה"ז גם במחיר אובדן העולם הנצחי...

וביודעי קאמינא מכתבים שנתפרסמו מגדולי הדור אשר נכתבו לאיש במצוקה גדולה להדריכו שלא יתמוטט ביתו, ואת זה מפרסמים כעיקרי תורה והדרכה לכלל כולו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 01:50 לינק ישיר 

ה'ביודעי קאמינא' כנראה בא ע"י חלום, שהרי הגרח"ק [שיודע קצת יותר ממנו למי ולמה נשלח המכתב] הורה להרב הורביץ לפרסם את המכתב.

[נ.ב. בנוגע לארלנגר, אני ממליץ לכל מי שרוצה לדעת לאיזו דרגה אפשר ליפול, שיחפש את מאמרו שהוא מבאר עד כמה ה'יסוד ושורש העבודה' אינו שוה בשמים].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 10:14 לינק ישיר 

"ספרים ממדריכים אשר אינם מעוררים לקדושה". מי לא מעורר לקדושה? הספרים או המדריכים? יתכן שיתברר כי הוא מתכוון גם לגרח"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > עזרה - "מכתב הקדש" של הסטייפלר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.