בית פורומים שידוכי חרדים

לצאת עם שניים יחדיו (סרוגים פרק 9)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2008 00:50 לינק ישיר 
לצאת עם שניים יחדיו (סרוגים פרק 9)

הרב אבינר: 'סרוגים' סילפו פסיקתי על הדייטים

בפרק שטרם שודר בדרמת הטלוויזיה "סרוגים" נטען כי הרב שלמה אבינר התיר לבחורות לצאת עם שני גברים במקביל. בעקבות כך מבהיר הרב: "אין זה מוסרי, אלא במקרים יוצאי דופן". ומה חושב הרב שרלו על הפסיקה?

ynet

סדרת הטלוויזיה "סרוגים" הפכה בשבועות האחרונים למרענן הרשמי של הקיץ בחברה הדתית. טעות אחת של הכותבים מצליחה עכשיו לגרור גם התייחסות רבנית.

בפרק 9 שישודר בשבוע הבא מבקשת רעות, אחת הדמויות בסדרה, להכיר בחור שהוצע לה, זאת לאחר שכבר הסכימה לצאת עם יוחאי, המורה הפרטי שלה לטעמי המקרא. כשחברתה יפעת מבהירה לה שזה לא ממש לעניין, היא משיבה: "בסדר, מה אכפת לך עם מי אני? אפילו הרב אבינר אמר שמותר לצאת עם שניים במקביל".

בפני גולשי אתר הסדרה הוצגה הדילמה המוסרית, ואחד מהם בחר לשתף בה את הרב אבינר עצמו. בשו"ת SMS שיפורסם בשבת בעלון בתי הכנסת "עולם קטן" נשאל הרב: "בסדרת הטלוויזיה 'סרוגים' מצוטט הרב שבחורה מותרת לצאת עם שני שידוכים במקביל, האומנם?".

בתשובתו מבהיר הרב אבינר "ודאי שלא", ומסביר כי באופן כללי מדובר במעשה שאינו ישר ומוסרי. עם זאת הוא מודה כי ישנם יוצאים מן הכלל, וכותב: "רק במקרים יוצאי דופן, כאשר היא מבוגרת ואוזל הזמן, והבחור משתהה בהחלטתו, ואז הברירה החלופית היא לנתק את הקשר איתו".

כותבי הסדרה התבססו על שו"ת סלולרי שפורסם ב"עולם קטן" לפני כשנה וחצי. "האם זה מוסרי לצאת עם שני בנים במקביל?", נשאל אז הרב, והשיב בקצרה: "לא מוסרי, אלא אם כן את מבוגרת ולא יכולה להמתין".

בכנס השנתי ליהדות, חברה ואינטרנט שקיים אתר "כיפה" בחודש שעבר, תקף הרב יובל שרלו את הפסיקה וגילה כי הזדעזע לקרוא אותה. "אפשר להתפלפל עד מחר בעניין הזה", טען הרב, "אבל אני לא מבין איך רבנים לא שוקלים את הציווי הכי בסיסי שקשור בעניין – 'מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך'".

(זה ביהדות אבל עדיין יתכן תמונות לא צנועות)
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3581883,00.html

יש יותר ממאה תגובות בעד או נגד.

תוקן על ידי שרפ ב- 19/08/2008 1:05:46

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 09:10 לינק ישיר 

www.aviner.net

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 09:50 לינק ישיר 

חמש_דקות כתב:
www.aviner.net

http://aviner.org/

בכל מקרה אם קריאה על הרב אבינר מסייעת לך לצאת מהדיכאון, יהודי צדיק כמותו ימחל על כבודו עבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 09:57 לינק ישיר 

אף פעם לא ראיתי סרוגים וגם לא אראה!
זה לא מייצג את מה שיש בחברה שלנו ואפילו לא חמישית מחברה שלנו!
ממש בושה..
וכמובן שהם יסלפו דברים, ויתנו להם מימד אחר... כמו כל אדם שהבסיס שלו לא בא ממקום של שאיפה להתקדמות בדרך האמת.. (ע"ע שרשור כסף..)00
לרב אבינר יש הרבה דברים שהציבור מסלף ונותן לעצמו היתרים, הוא צריך להיות יותר ממוקד ולא לענות את שו"ת בsms שההודעה קצרה ולא נותנת מספיק מרחב התבטאות ראוי, הציבור צריך לקרוא שחור ע"ג לבן! כן או לא! ולא לענות תשובה שיכולה ללכת לכמה כיוונים.
הרב אבינר ת"ח גדול, אך הוא לא מבין שהדור שלנו צריך תשובות חד משמעיות ברוב המקרים.
אולי זה ירחיק אנשים מסויימים אבל זה ייתן כיוון נכון לאלו שבאמת רוצים לילך בדרך התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 13:26 לינק ישיר 

אצלינו הרב אבינר לא נחשב ל1 ששמים על מה שהוא אומר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2008 14:21 לינק ישיר 

שרפ אני מאוד מתפלא עליך.

אתה לא חרדי אוקיי, אבל להגן על איש כמו הרב אבינר רק בגלל שאתה משתייך למגזר שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 14:52 לינק ישיר 

זה נכון שיש רבים מהציבור שלנו שהר' אבינר מחוק אצלם. אני אישית לא נכנסת לפוליטיקות האלה של הרבנים כי זה כ"כ לא מעניין אותי. אני למדתי אצל הרב שרלו שנתים והוא מדהים. אין ספק ששני הרבנים מיצגים ניגודים מטורפים וברור מאוד למה עיתונאים תמיד מנגחים אותם כדי להשיג כותרת עלובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2008 17:37 לינק ישיר 

חמש_דקות כתב:
שרפ אני מאוד מתפלא עליך.

אתה לא חרדי אוקיי, אבל להגן על איש כמו הרב אבינר רק בגלל שאתה משתייך למגזר שלו?

חמש דקות. הנושא של בירור האם הטענות אודותיו נכונות או לא אינו רלוונטי לגבי.

שמעתי אצלו במשך כשנה שיעורים שהיה מוסר במוסד הרב קוק. הצגת אתר, הצגתי לך אתר נגדי שישנו.

הבעיה העיקרית היא שכיום בירור מחלוקות הלכתיות לא נעשה בבית המדרש אלא בעיתונות ובאינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 17:40 לינק ישיר 

בס"ד

אני חייב להגיד, פרק מדהים.
פשוט סדרה משובחת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2008 19:40 לינק ישיר 

שרפ כתב:

חמש דקות. הנושא של בירור האם הטענות אודותיו נכונות או לא אינו רלוונטי לגבי.

לא רלוונטי לגביך? אוקיי, אז יש כנראה רבנים גם מהחוג שלך שאדם שמורה בהלכות נידה כשאין לו כל הסמכה לכך מאוד, אבל מאוד מאוד רלוונטי לגביהם. וזה רק קצה הקרחון של ה"צדיק" שמוסר שיעורים יפים.  

תהיה בריא.

אין לי עוד מה להוסיף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 19:51 לינק ישיר 

חמש דקות.
אשתי לא הלכה אליו כשהיו לה שאלות.

לגבי הטענות כלפיו יש תשובות באתר השני שהפנתי אותך אליו. אני לא עוסק בהכרעה האמורה כי זה לא רלוונטי לגבי.

בכל מקרה תודה על הברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 19:52 לינק ישיר 

תוקן על ידי שרפ ב- 19/08/2008 19:52:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 07:50 לינק ישיר 

חברה,
בלהט הדיוק על אמינותו של הרב אבניר הסטתם את הויכוח מהנושא העיקרי -
אפשר לצאת עם שניים, או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2008 07:52 לינק ישיר 

במחשבה שניה מה זה מעניין,
אצלינו ממילא זה לא היה קורה (לא "יוצאים" אלא "נפגשים", שזה לרוב נמשך זמן מאד מוגדר..)

אז אולי נפנה את הבמה לשרפ עשני והכל תפוס

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2008 09:11 לינק ישיר 

בס"ד

למה?
יש לי חבר חרדי ישיבה שחורה שנפגש עם שניים במקביל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2008 11:10 לינק ישיר 

תוסיף קצת פרטים למה עשה זאת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לצאת עם שניים יחדיו (סרוגים פרק 9)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext