בית פורומים נוער חרדי

לומד או עובד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2008 12:26 לינק ישיר 

בנתיים אני רק מכיר בחורות שרוצות שהבעל ילמוד עד המעיל הפרווה שלהן כי זה MUST ועוד כמה דברים קטנים שהם ממש הכרחי ...רכב...ועוד כמה פריטים לא ממש יקרי ערך ולא הסוג החדש חדש...אבל לא טרנטהס...ועוד כמה פעמים לצאת לחופשה...לא ממש למלון חמש כוכבים מספיק ארבע ...וחוץ מזה מוותרת על הכל העיקר שהבעל ישב וילמד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 12:35 לינק ישיר 

קוטבית,
חלילה לי מלזלזל
ולא ארצה בעל שעובד ומזלזל בלומדי תורה שכבודם מונח במקומם, ואם יש להם מי שפרנס את ילדיהם אשריהם שזכו לשבת בצילה של תורה.
בסמינרים מאוד פוסלים בעל עובד או אפילו לומד ועובד.
כשאני יצאתי מהסמינר הייתי בטוחה שבעלי יהיה לומד תורה כל היום, ההורים שלי ישלמו חצי דירה, ואני אצטמצם ואצליח.
באו לפני אחותי, ועוד נשים שגרות בשכונה חרדית למהדרין, שבעליהן לומדים חצי יום ועובדים חצי יום, או לומדים ומפרנסים מהצד ע"י עבודה קלה ומכניסה, והראו לי את המציאות.

היום כ"כ נכנס הרעיון ש"הבעל צריך רק ללמוד והאישה חיה בצימצום"
ואם אחת כן אוהבת חיי מותרת?  [ויש הרבה כאלה במיוחד באופנות החדשות שנכנסות לסמינרים] .

לא עיניין השקפתי ולא בטיח,
אני מחכה לראות אותך קוטבית בתור נשואה עם ילדים, בעל עובד ואת מפרנסת בלי שום עזרה כלכלית מההורים- מה תיהיה דעתך אז..

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 12:39 לינק ישיר 

למה את לא מפרגנת לקוטבית עתיד מוצלח ...נשואה עם ילדים בעל עובד ומפרנסת בלי עזרה כלכלית מההורים...עם המון הצלחה בחיים....אושר ועושר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 12:49 לינק ישיר 

בסמינרים פוסלים אחד שעובד, משום שצעיר שעדיין לא נישא אין לו כל גיבוי לצאת לעבוד ואין כל סיבה שלא יעסוק בתורה.
מה הלאה? יש קשיים? יש גם רבנים שיכולים לייעץ במהלך החיים..
יתכן ודעתי תשתנה ברבות הימים. אבל כרגע זוהי דעתי.
בתקווה שבעלי ילמד- כל עוד זו שאיפתו ויעשה זאת ממקום פנימי ולא בשל מקובלות חברתית. זוהי תפילתי ואני רוצה אחד שיעסוק בתורה באהבה ובשמחה וכך יהיו חיינו.
אני אישית הלכתי על מקצוע יותר מכניס מאשר הוראה. ובסיעתא דשמיא אצליח להקים בית של תורה. לא אכחיש ואומר שיש לי משפחה שתומכת בקטע הזה. אבל בכנות, אני לא רוצה להיות תלותית באף אחד. ובעז"ה עם הרבה רצון והשקעה ודבקות במטרה- אצליח ליישם את שאיפתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 12:52 לינק ישיר 

קטבית,
שיהיה לך בהצלחה מרובה!

נסיים בהלצה:
רוצה להצחיק את אלוקים? - ספר לו את תוכניותיך.

תוקן על ידי בןתשחורת ב- 20/08/2008 12:51:27

* אלוקים יסלח לי, זה תפקידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 12:55 לינק ישיר 

קוטבית
שיהי' לך המון הצלחה בחיים....הכרתי אישה זקינה פיקחית הייתה אומרת לילדים שלה תחיו בריווח תראו לה' שאת צריכים יותר יש לו מספיק הוא יתן לכם מה שאתם וכמה שאתם צריכים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 15:04 לינק ישיר 

יהי רצון שנזכה.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 16:39 לינק ישיר 

נזכרתי בעוד בדיחה:

לאחר התפילה, רואה הרב את אחד האורחים ניגש אל ארון הקודש, ממלמל כמה מילים בשקט ופונה לצאת.
הרב התפלא, והחליט לגשת אל האורח ולשאול מה פשר מלמוליו.
"אפשר לדעת מה מילמלת מול ארון הקודש?", שואל הרב.
"אתה רואה את הבניינים האלה ?", מצביע האורח אל מחוץ לחלון, "כולם שלי. רואה את כל המכוניות הללו ? כולם שלי. רואה את הגשר שם רחוק? גם שלי. רואה את..  הכל שלי".
"איך אתה עושה את זה ?", שואל הרב, "אני מתפלל שלוש פעמים ביום, נותן שיעור כל יום, פונה לבוראי בכל מעשיי ולומד בכל הזמן שנותר לי. ובכל זאת, הפרוטה לא מצויה בכיסי".
"אתה יודע למה זה ?", אומר האורח, "זה כי אתה נודניק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 16:50 לינק ישיר 

חזק.......
ובקשר לחתימה שלך-מי בדיוק מחלק תפקידים לאלוקים??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2008 18:20 לינק ישיר 

א. זהו סתם משפט שאהבתי, ככה שהוא לא "תורה מסיני".
ב. כנראה שלא כוונת נספיק בתפילות יום הכיפורים, אחרת היית כבר מזמן מבינה שאחד מהתחביבים של אלוקים זה שאנחנו נחטא והוא יסלח לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 18:31 לינק ישיר 

ממש לא.
נראה לי (אני בטוחה)שהקב"ה מעדיף שלא נחטא בכלל!!!
אך אם חוטאים ד' סולח לנו....
אבל לסלף ולהגיד שאלוקים מחכה שנחטא כדי שיוכל לסלוח לנו ושזה אחד מתחביביו...
מי אתה ומה אתה שתחליט מה התחביבים של אלוקים ומה התפקידים שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2008 18:34 לינק ישיר 

למה את כזו רצינית? - אני מנסה קצת לצחוק איתך.
(למרות שבכל צחוק יש טיפת רצינות..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 18:43 לינק ישיר 

לא אוהב להסיט נושאי אשכולות, אבל כייון שדובר על זה אכתוב , בןתשחורת מאד צרמה לי חתימתך, חלוקת התפקידים לאלוקים לא הייתה ידועה לי עד כה, אלוקים גם מעניש את עוברי רצונו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 18:47 לינק ישיר 

ומי שחוטא על מנת שיודע כי אלוקים יסלח לו.. אבוי לו..!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2008 18:53 לינק ישיר 

אם כל כך מפריע לכם החתימה שלי, נוריד אותה.

מה שכן, כדאי לכם להפסיק להיות כאלה סגורים ו"חנוקים" שאם אחד אומר משהו שטיפה קצת שונה מהדרך החשיבה שלכם, מיד מתנפלים עליו כאילו שאין מחר.

חבר'ה, להירגע.

תוקן על ידי בןתשחורת ב- 20/08/2008 18:52:48

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > לומד או עובד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.