זה עוד רמה נמוכה וזולה של הציבור הד"ל שמנסים להראות ע"י כל מיני גימיגים שבזה הם מקדשים בכאילו את הארץ ועושים בזה מצוות ועוד כל מיני כאלה דברים.
אחד מהצרות של מפוני גוש קטיף שאצלהם ארץ ישראל היא לפני תורת ישראל ועכשיו שלקחו להם את האני מאמין הראשון שלהם הם נשארו בלי כלום.
נשלח ב-21/8/2008 15:23
אברימלהה כתב:
זה עוד רמה נמוכה וזולה של הציבור הד"ל שמנסים להראות ע"י כל מיני גימיגים שבזה הם מקדשים בכאילו את הארץ ועושים בזה מצוות ועוד כל מיני כאלה דברים.
אחד מהצרות של מפוני גוש קטיף שאצלהם ארץ ישראל היא לפני תורת ישראל ועכשיו שלקחו להם את האני מאמין הראשון שלהם הם נשארו בלי כלום.
אתה צודק. כאשר עזבתי למרכז, שוחחתי עם המשגיח וזה היה בחברת מספר תלמידים אז הוא היה חייב להעיר הערה (הוא היה אדם צדיק ובופן אישי אני מחבב אותו מאד כי הוא עשה למעני הרבה דברים) והוא אמר שבישיבה שם האנשים תמימים.
למשל אצלהם לא מרביצים כמו בויז'ניץ.
אצלהם נפרדו במרכז הרב בכבוד ולא כמו מריביות משפטיות רבות שנים כמו בפוניביז'.
אצלהם לא נותנים מכות כמו במשמרות הצניעות.
אצלהם יש לא תעמוד על דם רעך ונושא בעול עם הציבור, היכן שצריך ולא איפה שהם רוצים.
אני מניח שאם זה היה תלוי במי שלימד אותך, היו מותרים על המשיח כי רח"ל יצאו מבית המדרש לנטוע כרמים (שלא לדבר על המחול שאסור).
נשלח ב-21/8/2008 15:33
איני נוהג להתערב בויכוחים מאין אלה ובכ"ז. הרעיון עצמו של החתונה הזו נשמע גימיקי מידיי וטיפשי.
שרפ, לגבי כוונתו של משגיחך,
כן, הם תמימים, אבך למה הם כ"כ תמימים? על אף שאצל החרדים יש שמנתבים את חריפותם לדברים לא טובים, איפה החריפות והפלפול של בני מרכז?
ומה עם כל הדתל"שים? שיודעים את בוראם ומתכוונים למרוד בו? אצל השבבניקים (שהם חרדים!) הם ירגישו רעים ודחויים (ובצדק). ואצל הלאומים הדבר יהיה אף לכתחילה (ולא חכמה להתחמק מהטענה הזו ש"יש הבדל בין חרד"ל לד"ל, סה"כ החברה באופן כללי היא אותה חברה עם אותם רבנים - שמתכסחים בינהם - ואותו "חזון").
אני מציג רק נקודה למחשבה. (וחלילה שלא ישתמע מדברי זלזול).
טוב, בזה אני נוטש את אומנות הויכוח.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 21/08/2008 15:34:32
נשלח ב-21/8/2008 15:45
משגיח הכוונה של המשגיח היתה תמימות מבחינה פוליטית.
אספר לך סיפור.
פעם היתי בחתונה של חבר מהישיבה ביום חמישי בלילה (בחור ירא שמים גדול שהתחתן עם בחורה נכה קלות, כי היתה חשובה לו האשה ולא החיצוניות), פגשתי שם אדם נכבד חרדי מעירי, ממכירי המשפחה, שהינו מתפללים באותו בית כנסת והוא הציע לי טרמפ הביתה לשבת.
אמרתי לו שבשמחה, רק שבדרך נעבור דרך הישיבה והוא יקח אותי.
בקיצור חזרנו בשעה 12:00 בלילה דרך הישיבה, אני פניתי לחדר לסדר דברים והוא הלך לבית המדרש. הוא חזר מתפעל מכך שבאותו ערב בו חצי מהישיבה היתה בחתונה, היו המונים בבית המדרש בשעה כזו.
בשבת שבע ברכות שלי, הוא אמר שבזכותי הוא למד להכיר שגם בישיבת... שלומדים בהתמדה וסיפר את הסיפור. האברכים הליטאיים שעמדו שם אמרו לו מיד שזה נזקף לחובתי שהוא ראה שגם שם לומדים.
אז במטותא ממך, בוא לאחת הישיבות הגבוהות ותדבר עם בחורים בלימוד בסוגיה בה הם עוסקים ותראה האם הם יודעים ללמוד או שלא.
נ.ב. תראה בבקשה בסרוגים איך לדתים קשה להיות דתל"ש ומנגד תראה את בני משפחת פילפ איך הם עשו סרט ("ויהי חושך ויהי אור"), על המעבר מחרדים לחילוניים.
נשלח ב-21/8/2008 17:11
שרפ כתב:
נ.ב. תראה בבקשה בסרוגים איך לדתים קשה להיות דתל"ש ומנגד תראה את בני משפחת פילפ איך הם עשו סרט ("ויהי חושך ויהי אור"), על המעבר מחרדים לחילוניים.
איני צריך לראות בשום סדרה ולא ללכת במיוחד לדבר עם שום בחור מלימוד. אני הגעתי מהחברה הלאומית, ואני מכיר אותה על בוריה, רוב מוחלט ממשפחתי (אנשים נפלאים!) משתייכים לציבור הזה, רבים מחברי (איתם אני בקשר עד יום זה ממש) לומדים בישיבות שכאלה.