בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

תסריט משיח בן יוסף בדורנו-גאולה בעיתה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2008 15:14 לינק ישיר 
תסריט משיח בן יוסף בדורנו-גאולה בעיתה

משיח בן יוסף צדיק וגיבור ה' יתברך
פורסם: 11/8/05 10:28

ב"ה
שמע נא ידידי, רבים הם המייחלים לגילוי משיח והצדיקים המסייעים לו ולממשלה אשר תינתן לידו בקרוב ממש.
משיח בן-יוסף הוא גילוי מוכרח בגאולה "של בעיתה". נעשה לדמותו עוול, אם מייחסים לו את א.שרון.
משיח בן יוסף הוא "אהבת ישראל" תחת שנאה שנאמר ביוסף: "אתם חשבתם עלי רעה אלקים חשבה לטובה (פרשת ויחי פס' כ)". שרון הרס חבל ארץ חבל שלם של יהודים תמימים בימית, הפקיר ובלם שיחרור מכלא אדום המרושע-
של צדיק יסוד עולם,  יונתן פולארד שחרף נפשו וזכה להציל רבבות מעם ה' היושב בציון (כיה ונתן בן שאול). ואף בחייו הפרטיים אינו דמות מופת . אולי זכה לדבוק בשולי אור בן יוסף בתרומתו לבנין הגשמי של יהודים כמו הרבה יהודים עמי ארצות, מקצתם פורקי עול ומרביתם תינוקות שבויי תאוותם העצמית. על זה כבר אמר הרב א. קוק זצוק"ל "וזרעתי זרע בהמה וזרע אדם" שראשית הגאולה אם לא זכו נעשית ע"י ישראל שהם בבחינת "בהמה" עד שימלא שלטונם ויועבר לישראל שהם בבחינת "אדם". ואין אדם בפועל, בגילוי אלא איש אמונה שומר מצוות שנאמר כבר ע"י שלמה המלך עליו השלום " את האלוקים יירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם.." משיח בן יוסף הוא צדיק גלוי! כל עוז רוחו ופעולתיו במעשה מסורות לכבוד תורת ה' ומשה עבדו. והוא מכונה "כסא לדוד" ע"פ מדרשים. הוא המתקן הגדול של קליפת הגלות (פחד מן הגויים) כמו שנאמר ביוסף הצדיק: "עברי אנוכי מארץ העברים גונבתי" מה שלא זכה אפילו משה רבנו העניו באדם. ולבסוף מי שמנהל את המלחמות נגד אומות העולם הוא בן יוסף לפי הגאון מוילנה והרמח"ל. לנהל בפועל מלחמה מסוג זה יכול רק יהודי גיבור ה' שרק אהבת ישראל ותורת ה' חוברו בו יחדיו ללא סיגים.
עד כאן דברי אחי מימי בראשית

משיח בן יוסף פורסם: 12/8/05 11:15

ב"ה דברי מיועדים למי שמנסה כפי כוחו להתבונן במציאות ע"פ תורת אמת וחכמיה ומוכן מראש להודות שאם לא יהיו הדברים כפי סברתו והבנתו מן הסתם נגיעה אישית גרמה לו. כמובן הדברים מחייבים אותי הכותב יותר מכולם. ועוד אוסיף שרבים מדברי מבוססים על מראות שראתה יהודיה מיוחדת ז"ל ( שכנה ) אשר רק לאחורנה דבריה שהוקלטו, נבחנו ע"י ת"ח מירושלים שאמר שהרבה ממה שראתה אמת ראתה בגלל זכות אבות. עוד הסתייגות לגבי אותן תחזיות: הן קשות ונוראות מצד הדין, וידוע לי מלימודי שאפילו נבואה קל וחומר הרבה פחות מזה אינן חייבות להתקים אם יש מיתוק דינים ע"י אבינו שבשמים בזכות תפילות חסידים ואנשי מעשה, מזכי הרבים, וגמילות חסדים בין היהודים ופעולות של אחדות. אינני מתיימר להיות "רואה" או "יודע". אני נאבק יום יום להיות ראוי לגדר "בעל בית הקובע עיתים לתורה". 20 שנה אני מתעמק כפי כוחי הדל בהבנת משיחות בן אפרים או בן יוסף ע"פ גדולי ישראל ועוקב אחרי ה"מראות" שראתה שכנתי מנוחתה עדן. אפתח דוקא ב"תחזית" של מראה כזה : הממשלה האחרונה היא של ערב רב. אירועים בטחוניים ומעשים חמורים של בגידה בקודשי ישראל כולל ירושלים יעוררו סערה בעם ישראל, מצב קשה של הזנחה פושעת של עניי ישראל והדרדרות כלכלית כל אלה יהיו רקע לגילוי מב"י. צפון הארץ יבער באש החיזבללה האירנית ובתמיכה סורית. המצב יהיה של אין ממשלה, (כנראה ממשלת מעבר -הערה שלי). התגובות של צה"ל יהיו עלובות. יהיה כעס בצבא על הממשלה בירושלים. מב"י יגיע לאיזור הצפון. הוא אינו מודע שהוא נבחר למושיע ראשון. הוא יפעל מתוך כישוריו ומתוך אהבת ישראל שבו. הוא יהודי מאמין מאד. יש סביבו עוזרים. אנשי הצפון ואנשים רבים שהגבורה דקדושה כבר התעוררה דיה, יתחברו אליו ויעזרו לו. אבל גם רבים יתנגדו לו כולל שומרי מצוות. הוא יכריז על ממשלת חירום בגליל ויקבע מטהו בצפת או בטבריה. יהיו ת"ח שייסיעו ויכירו אותו מייד כמושיען של ישראל. יהיו שיצטרפו רק מאוחר יותר. הוא יכריז על הממשלה היושבת בירושלים כפושעת וידרוש להעמידם לדין ישראל. יש כאלה שישים בכלא, יש שיברחו ואלה שיתחברו להלחם נגדו יוציא להורג. חלקים גדולים ממפקדי הצבא יעבירו נאמנותם לו. הוא יעשה שינויים מרחיקי לכת בצבא. הוא יכבוש בכוח את ירושלים. יפזר את רשות התקשורת וישים בה מאנשיו. הוא יתן סמכות לגדול בתורה שילך עמו להקים מועצת חכמי תורה לידו או להשתמש בגוף קיים. הוא יבטל כל סמכויות המערכת השיפוטית. הוא יקרא לכל מדינות ערב לחדול לפגוע ביהודים ולהכיר בריבונותה של ישראל על כל שטחי יש"ע. כתגובה על ירי טילים בצפון הארץ הוא יתן הוראה להשמיד עיר שלימה בסוריה על יושביה. הוא יכריז על משטר חירום. מצרים וירדן יכריזו על מלחמה נגדו. בזמן קצר הוא יוליך את צה"ל המחודש לכיבוש עבר הירדן וחצי האי סיני. אבל לפני שיתחיל שלטונו- במצב של "אין ממשלה" - נוסף על הצרות תתווסף גם זו של ערביי הקו הירוק. האש תשתולל מפנים ומאחור. ישובים בתוך הקו הירוק ייאלצו לגונן על עצמם. שנאת האוכלוסיה הזו לזרע קודש תתברר במלוא עצמתה. עד כאן בינתיים.
כמעט שכחתי- ועוד הוסיפה: "ואם כל זה יהיו ניסים גלויים"
מקורות קודש התומכים בתסריט מעין זה שראתה שכנתי ז"ל
אשלח בעה"ש בהמשך וכן המשך פרטים של האירועים שחזתה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 15:18 לינק ישיר 

בן יוסף לפי הגאון מוילנה
הגאון מוילנא כותב בספרא דצניעותא שהגאולה הנוכחית תהיה עם משיח בן דוד וכו'

אתה יכול להראות לי מראה מקום לדברי הגאון שהבאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 15:26 לינק ישיר 
מקור לדברי הגאון מוילנה

כן ידידי המכונה דובר אמת,
ראה חיבור קול התור לרבי הלל משקלוב המעיד בשם הרב
בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 15:33 לינק ישיר 

צופה

עידות מפי תלמיד אינה גוברת על מה שכתב במפורש בספרא דצניעותא.

ביסוד רק אם יזכו יבא קודם וימלוך משיח בן יוסף כמו שאול קודם לדוד וזה היה מתחיל אם זכינו בתחילת אלף החמישי שהוא דרגא דהוד ששם מתחיל המלוכה כנ"ל בשאול. וז"ש שני אלפים ימות המשיח (סנהדרין צ"ג א' ע"ז ז' א') ואז אין בין עה"ז לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות ). אבל משיח ב"ד שיבא אז בלע המות לנצח וזה נקרא לעתיד לבא וז"ש לקמן בס"ד פ"ג ואתתקן בתקונוי באמה בפומיה דאמה מלכין דאתבטלו הכא אתקיימו ר"ל בפום האמה כנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2008 16:29 לינק ישיר 

צופהישראל כתבה

מקורות כתבי קודש וחכמי ישראל לצמיחת בן -יוסף בגליל

ב"ה

א)."ויהי לי שור וחמור: שור זה משיח מלחמה, שנאמר: בכור שורו הדר לו;
     חמור זה מלך המשיח, שנאמר: עני ורוכב על החמור.." (בראשית רבה, ע"ח ז')

ב). "מלמד שיהיה ישראל מקובצים בגליל העליון, ומצפה עליהם משיח בן יוסף מתוך גליל והם עולים משם
      וכל ישראל לירושלים" (פסיקתא זוטרא, בלק)

ג). "ובעת ההיא יעמד איש מבני יוסף בדברא ויקרא "משיח ה' ". ויקבצו אליו אנשים רבים בגליל העליון
     ויהיה להם למלך ואף אנשים אחרים יתלקטו לו- שנים ושלושה ממדינה אחת וד' וה' ממדינה זאת...
     אבל רוב ישראל ישארו בגלותם, כי לא יתברר למו כי בא הקץ. אז יעלה משיח בן יוסף עם האנשים
     המתלקטים אליו מן הגליל לירושלים. ויהרגו את הפקיד אשר למלך אדום (ארה"ב הערה שלי), ואת העם
     אשר אתו...וכי ישמעו כל העמים כי עמד מלך לישראל בירושלים, יעמדו עליהם בשאר המדינות ויגרשום
     ויאמרו להם: עד עכשיו הייתם באמונה עמנו, שלא היה לכם מלך ולא שר; ועכשיו שיש לכם מלך, לא תשבו
     בארצנו! והרבה מישראל יצאו למדבריות אשר כנגד מדינותיהם (ינסו לברוח למקומות נדחים מישוב מפחד
     שנאת הלא יהודים והאנטישמיות המשתוללת. הערה שלי). וישבו שם באהלים , והרבה מהם יחסרו
     לחם ומים ויצטערו כפי מעשיהם (שלא עלו לארץ ישראל ולא דבקו במשיח בן יוסף  הערה שלי). ורבים
     יצאו מברית ישראל, כי יקוצו בחייהם..." (רב האי גאון, ספר אוצרות אחרית הימים)

ד). "בשעה שמאה עשרים מלכויות מקיפות את משיח, אומר הקב"ה: אפרים משיח צדקי, אל תירא מהם
     כי כל אלה ברוח שפתים ימותו" (ילקוט ירמיה שט"ו)

ה). "באותה שעה שהתרגשו אומות העולם ואמרו: מי זה שאנו נופלים בידו? אמר להם הקב"ה: אפרים משיח
     צדקי שמו, מגביה קומתו וקומת דורו (תיקון קליפת גלות שעיקרה פחד מן הגויים וחוסר פחד מאלוקי ישראל
     -הערה שלי), ומאיר עיני ישראל (אלה תלמידי חכמים המצטרפים אליו - הערה שלי), ומושיע עמו, ואין כל
     אומה ולשון יכולה לעמוד בו. וכל אויביו וצריו מתבהלים ובורחים מלפניו.
     התחיל הקב"ה מתנה עמו כשברחו: הללו שגנוזים אצלך, עוונותיהם (של פושעי ישראל - הערה שלי) עתידים
     להכניסך בעול ברזל...ומשנקין את רוחך, ובעוונותיהם של אלה עתיד לשונך להדבק בחכך, רצונך בכך?
     ....אם נפשך עצב, אני טורדן מעכשיו. אמר לפניו: ריבונו של עולם! בגילת לבי ובשמחת לבי, אני מקבל עלי
     על מנת דלא יאבד אחד מישראל " (ילקוט ישעיה, תצ"ט).

רבים עוד המקורות אך אסתפק באלה בשלב זה. רק אציין שהויכוח לגבי אופן התגלותם של שני המשיחים,
הוא ויכוח עתיק בין חכמי ישראל. אני הקטן והדל הכרעתי בכוון של אתערותא דלתתא, וכן מתוך התבוננות
ע"פ שיטת המהר"ל מפראג שאם ישראל אינם עושים רצון אביהם ע"ד שנכנסים לארץ ישראל (עולים), מקימים להם מלך, מכריתים זרע עמלק וכן מטהרים ארץ הקודש מגילולי עבודה זרה (מכנסיות ועד מערכת משפט גויית)
ומקימים בית המקדש בארץ ישראל שטרחו בה כדורו של יהושוע בן נון, הרי זו גאולה בעתה מלאה כלומר בדינים קשים ומשיח בן יוסף או בן אפרים מחוייב המציאות. וכן מלחמת גוג מארץ המגוג אשר יקום כנגדו בראש כל אומות העולם 
וכל המבוררים מישראל באמונה יקדשו שם שמים בסמכם על ה' צבאות שהוא הנלחם לנו בשורות לוחמינו (וכך יתברר לעיני כל) ויהיו לכיור אש אשר יכלה את ברית גוג מתוך תפילה שלימה ומעשה! - כדוד המלך וגיבוריו.
הימים אני מאמין ימי גאולה, ובקרוב יתברר איזה חכמים העמיקו ראות סגולת ישראל ועוצם גבורתו בטהרתו
שהוא גבורת אפרים ויהודה מחוברות כאחד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2008 16:37 לינק ישיר 

גברתי הנכבדה !

התפרצת לפורום ועשית בו ככל העולה על רוחך , פתחת אשכולות על ימין ועל שמאל , הודעות כפולות , מבלי טיפת ד"א
וכיבוד כללי הכתיבה בפורום .

יש לך משנה שלימה בנושאים מסויימים שהיית מעוניינת לשתף אותנו בה . . .למה לא בכיף . בשביל זה אנחנו כאן .
השארתי לך אשכול אחד בו תוכלי להציג את מרכולתך ואת העולה על רוחך או רוח שכנותייך .

נשמח כולנו להחכים מחידושייך הרבים שאני מאמין שיש באמתחתך , אך לשם כך עלייך להיצמד להוראות הכתיבה כאן .

מקווה שהובנתי כראוי .

תודה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2008 12:18 לינק ישיר 
בקשת סליחה

בס"ד
למכונה " מייחל" שלום וברכה.
א. אני מבקש מחילה לגבי טעות בזהותי. התקשיתי להרשם לאתר. אחרי הרבה נסיונות
    הצלחתי ולא שמתי לב שאני מזוהה כגברת. אז שיניתי לידיעת הפורום.
    כמובן שאם הייתי "שעשני כרצונו" ודאי לא הייתי פונה לשואל אותי בכינוי ידידי חס ושלום.

ב. אינני מתמצא במבנה הפורום וחשבתי מתוך מה שראיתי לפני עיני שהכתיבה לעמוד הראשי
    היא כתיבה המאפשרת בקלות למעוניין לקרוא דברי ואיננה בבחינת פתיחת אשכול

ג. בלי נדר אני מקבל על עצמי לא להטריח יותר את הפורום במראות שראתה שכנתי ז"ל.
   היה לי חשוב לספר את כל התסריט כי הוא נשען על מקורות קודש כפי טרחתי להראות (לא
ידוע לי אם ידעה עליהם-מצאתי אותם כ-4 שנים אחרי שנפטרה). והוא נראה כיום קרוב (בעיני) למציאות.
ישנם הרבה תסריטים המופיעים בשם גדולי ישראל. אלה ואלה דברי אלוקים חיים.
המציאות שהיא השיקוף של מעשינו(הרוח כולל בפועל של הדור) ורצון ה' יתברך.
בניסוחו הנפלא של הרמב"ם : ועד שלא יהיה לא נדע...
ישנם עקרונות "ברזל" (לעניות הבנתי), אשר אינם משתנים עליהם ברשותך ארחיב בפעם אחרת.
 חלקם מופעים בדבריך, ודברי כותבים אחרים ומיעוטם נמצא במחלוקת שעיקרה כמה שהדל כמוני בידיעות
מסוגל להשיג ,   מופיע רק אחרי תקופת הגאונים. בכל מקרה ניתן לבדוק אותי כי אני נשען על יותר מענק אחד
מחכמי ישראל ולכן וודאי מותר לי להכריע בכיוון עקרוני שהתוו לנו. רק משיח בן דוד יכריע מי מחכמים אלה היטיב לראות
את רצון ה' מאתנו כעם ומי לא זכה להעמיק עד כדי כך אף שמצד עצמו היה צדיק וחסיד.
כמו שמעידה כבר הגמרא שריב"ז אמר על אבקילוס מראשי החכמים בזמן החורבן: "עוותנותו של אבקילוס החריבה את הבית". ורבי עקיבא אמר על ריב"ז אחרי שבקש את יבנה ולא את ירושלים: "משיב חכמים אחור".                                

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2008 16:11 לינק ישיר 

צופה,
נראה לי שהכוונה שכן תכתוב אבל בפורום אחד כדי לשמור על הסדר...

המייחל, אני טועה או צודק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2008 16:23 לינק ישיר 

שלום צופה .

יופי , אני שמח על ההבהרה והסדר בדברים . רק שימשיך כך .

לי באופן אישי אין בעיה והתנגדות עם המראות שראתה שכנתך ז"ל , אני מאמין שהקוראים כאן ישמחו לקרוא כל חומר
שתביא ממנה העוסק בסוגיות אח"ה .  כל בקשתי מסתכמת בדבר אחד לא להתפזר באשכולות אחרים אלא לרכז את
כל דבריך באשכול הזה . בקשה צנועה ולגיטימית .

לגופו של עניין , הכרתי את הפסיקתא על מב"י שהבאת , אכן כן . זה שהתעלמתי ממנו ולא הזכרתי אותו מעולם בדבריי
אומר שאני לא רואה כיצד מה שמתואר שם יוכל להתגשם במסגרת אירועי אח"ה כפי שאני מכיר ומבין מתוך המקורות
היותר מוסמכים כמו הזוהר והגמרא . לא כל מדרש חז"ל חייב להתקיים ולא כל דבר צדיק מדורות עברו יכול להתגשם ...
מה שאני עשיתי וממשיך לעשות בס"ד הוא לנסות ולשרטט בד"כ בקוי מתאר כלליים ולפעמים גם פרטיים את המאורעות
וההתרחשויות שילוו אותנו בימים האלה של סוף הגלות ותחילת הגאולה .

מה שאתה עשית יכול כמעט כל אחד לעשות , וכי חכמה היא לצטט מדרשי חז"ל מילה במילה ולהשאירם כחומר גלם...
החכמה היא לאסוף את חלקי הפאזל השונים הפזורים בדברי חז"ל ולהרכיב מהם תמונה שלימה וברורה
ולתרגמה לתאריכים אירועים ומקומות , זה החכמה . בא נראה אותך עושה את זה .

אני חוזר ואומר , בכיף נשמח לקרוא את משנתך ושיטתך או כל שיטה של מישהו אחר שאתה מאמין בה .
ואדרבה , דווקא משום שאני בטוח בידיעותיי והשגותיי אין לי כל בעיה לתת במה לתפיסות אחרות ושונות משלי
משום שאת אמיתותן ונכונותן תכריע המציאות בעתיד הקרוב יותר מכל ויכוח מיותר .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2008 00:49 לינק ישיר 
ובאשר לעצם העניין

בס"ד
ראשית תודה על קבלת התנצלותי.
ולעצם הענין, אחרי שיושבו ההדורים, תמהני עלייך המייחל
כנראה שלא השכלתי להבהיר את שיטתי, או שלא העמקת בקריאת המקורות ביחס ל"תסריט".
כאשר אני מביא מדרש רבה האומר "שור וחמור וכו" הוא מגדיר את משיח בן יוסף כמשיח מלחמה!! 
מדרש רבה הוא מדרש עתיק ביותר נדמה לי שאף יותר מהזוהר הקדוש. זו לא תחזית, זו הגדרה עקרונית של טבעו
של משיח בן יוסף! לגבי מה שטען דורש אמת, אינני מכיר כלל את המקור של ספר דצניעותא וצריך לעיין ולדייק
בכתוב, דברי קבלה הם מורכבים ונדמה לי שדורש אמת לא מצטט באופן מלא את כל הקטע לגבי זכו.
אם במפורש (ואני מאד מסופק) שהגאון זיע"א כותב שם שאם ישראל זכו משיח בן יוסף יבוא בתחילה אז
יש מחלוקת בין הגאון למהר"ל מפראג. ומכיון שהמהר"ל היה מקובל ענק וחכם עצום בניגלה בניסתר ובחכמות חיצוניות
ודאי מותר לי לא לקבל את דברי הגאון במחילה מכבוד תורתו. עדות התלמיד ר' הלל משקלוב נוטה לחזק את גישתי
שהגאון לא אמר ממש כך שאם זכו משיח בן יוסף תחילה. עלי להבהיר מלוכה משבט בנימין איננה המשיחות הידועה
בד"כ כבן יוסף. בנימין הוא בני רחל כיוסף אך כמו בן דוד שהוא מבית דוד שהוא מצאצי פרץ ועד ליהודה, כך בן-יוסף
הוא מבני יוסף ולא סתם אלא משבט אפרים. כמו שפרץ לקח את הבכורה הרוחנית מיהודה אף שזרח היה צדיק גדול,
כך אפרים לקח את בכורת יוסף הרוחנית ולכן אחד מכינוייו של משיח בן יוסף הוא משיח בן אפרים, למרות שמנשה
ובנימין היו צדיקים גדולים מאד וגיבורי מלחמה.
העקרון שקבע המהר"ל ואני בטוח שיש לו מקורות הרבה יותר עתיקים שבן יוסף מגיע דוקא כשישראל לא זכו!!
לכן עם כל הכבוד לפסיקתא דצניעותא זה לא מתיישב לא עם זכו ולא עם משיח משבט בנימין!
עקרון שני שקובע המהר"ל שמשיח בן אפרים (יוסף) לא מוכרח בגאולה שלא בעתה. פה אני מכניס את הנסיון שלי
לזהות את המציאות, וטוען שהדור שלנו ע"פ מצבנו העגום בעולם הנקרא חילוני ובעולם התורני ודאי שאנו
בגאולה בעיתה!! ואל תקשו עלי בענין עשרת השבטים כי היהודים באו מכל תפוצות הארץ וממילא אליהו הנביא
יעזור מחדש בזיהוי מי לאיזה שבט ואפילו בנושא של כוהנים ולווים יהיו הפתעות גדולות כפי שמופיע בהרבה כתבי
קודש. דבר אחרון לגבי דברי הי גאון. הי גאון כמו כל הגאונים היה גם מקובל. אבל בין הגאונים עד כמה שזכורני
מלימודי, הוא היחידי שהיה לו גילוי אליהו קבוע. הזוהר הקדוש לדידי די סתום בכל הנוגע למשיח בן יוסף.
אשמח ללמוד פירושים לנושא מגדולי ישראל על הזוהר הזה. רק אעיר שהרבה מגילויי הזוהר הם גם מצד אליהו
הנביא אם כי בהחלט גם ממשה רבינו. כלומר מדריגת הגילוי של הי גאון מאד קרובה לעניות דעתי לזו של הזוהר הקדוש.
אם המייחל תקרא את דברי הי גאון, תוסיף לזה מה שהבנתי ממהר"ל (ולא הוספתי מהרמח"ל) תראה שהתסריט
שראתה שכנתי ז"ל לא משולל יסוד. גם לגבי רוסיה שלפי מה שראתה שהיא ארץ המגוג ולא ארה"ב ציינתי מקורות קודש
ואת זה היא אמרה לידיעתך בזמן ההתפוררות בימי גורבאצ'וב!! כשכולם שמחו שנפטרנו מהאיום הרוסי.
כך שאני לא מבין מדוע אתה טוען שסתם הבאתי חמרי גלם של קדושי ישראל ולא טרחתי לפרשם?
לגבי בטחונך בהשגותיך, הלוואי שאני הייתי בטוח כך בהשגותיי. מכל מקום אני בטוח ששנינו פועלים מתוך רצון לזכות הרבים. ואין לי שום בעיה אם אריאל שרון יתעורר ובבכי תמרורים יבקש סליחה מכל היהודים שפגע בהם והם ימחלו לו
ויקבל עליו תורה ומצוות ואמונת חכמים שיהיה משיח בן יוסף ( לי זה נראה לא מציאותי, אבל תמיד מוכן להפתעות חיוביות
מצד הקודש).
עוד דבר שאמרה שכנתי לא תהיה מלחמה אטומית בארץ ישראל !! יהיה המון נשק קובנציונאלי (לגבי כימי/ביולוגי
 לא ידוע לי אם התייחסה), ויהיו חס ושלום הרבה מאד נפגעים גם מצד היהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 08:13 לינק ישיר 

אני חוזר שוב על דעתי.

לפי המציאות הנראית היום , ולפי איך שכתב האר"י , משיח בן דוד יבוא לגאלינו במהרה בימינו אמן.
הענין של נשיח בן יוסף כבר היה וכשיבוא משיח בן דוד הוא יסביר לנו איך נתקיימו כל אותם נבואות על משיח בן יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 09:05 לינק ישיר 

מצטער צופה , אך אין לי ממש הזמן לעבור בעיון ובדקדוק על דבריך וכ"ש להגיב עליהם .

אך מקריאה זריזה של הדברים אני מסיק שלא עמדת היטב על שיטתי כפי שבאה לידי גילוי
באשכולות השונים וההודעות השונות הפזורות בפורום . מיהרת להגיב על שיטתי מבלי שידעת היטב מהי .

אם לציטוט מדרש כלשונו והכנסת הערות קצרצרות בסוגריים כמעין תרגום מילולי אתה מייחס את מה
שאמרתי שהיא החכמה לעשות. . . אז מיותר מבחינתי להיכנס איתך לוויכוחים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2008 09:21 לינק ישיר 
והייתם נקיים הבאתי ציטוט מלא.

: וז"ס ימות המשיח באלף הששי בסופו שהוא עטרת היסוד שאז בלע המות לנצח שכל המיתות הן בו' אלפים שנה בסוד מיתת המלכים ועטרת היסוד לא מת לכן בימיו בלע המות לנצח. אבל לא יתקיים העולם עד שיתחרב באלף השביעי שהוא בסוד וארעא אתבטלת כמ"ש למטה ואח"כ יתתקן בדיוקנא דאדם ויתחדש העולם כמ"ש למטה שביעאה כו' ואתחרב כלא כו' יקים לון ברחמי ומתחדשן כקדמיתא. אבל מ"מ התיקון מתחיל ממלך השמיני כמ"ש בא"ר דף קמ"ב ע"א עד לא זמין תקונוי דמלכא כו' ולא אתקיימו עד דנחית חסד עלאה ואתקיימו ואתבסמו תקוני נוק' בהאי אמה דאקרי חסד כו' וכלהו לא אתקיימו כו' עד דאתער ואתפשט האי בתראה מכלהו דכתיב וימלוך תחתיו הדר מאי הדר חסד עלאה ושם עירו פעו בהאי בעי ב"נ דזכי לרוחא דקודשא ושם אשתו מהיטבאל בכאן אתבסמו דא בדא מה דלא כתיב בכלהו מהיטבאל אתבסמותא דא בדא ור"ל מהי" הוא גבורה [ה'] תחתונה סט' דנוק' וכן מהי" עליונה דמינה דינין מתערין [ט"ב] הוא חסד וכן א"ל בת מטרד תקונין דמסטר גבורה בת מי זהב אתבסמו ואכלילו דא בדא מי זהב רחמי ודינא. וז"ס ונמליך מלך בתוכה את בן [טבאל] (ישעיה ז') כי החלוקה של מלכות בית דוד שנחלקה עטרת היסוד מן המלכות ששניהן הם סט' דמלכות ולקחו ישראל סט' דימינא ונכללו בנצח ומלכות ב"ד בסט' דשמאלא בנוק' ולכך מלך בירושלים ששם נוק' ושם צדק ילין בה (ישעיה א') דינין כמ"ש בא"ר וכשזכה דוד להתקשר בימין כנ"ל נעימות בימינך נצח (תהלים י"ו) מלך בכל ישראל (הגהה - דוד בסיהרא הוא בעטרת דז"א ולכן בשמים הוא אבל הארץ בנוק' ולאו ממנינא דז' רועים ולכן הוא חי וקים כי לא מת מלך הדר. והוא בחוט' שמאלא דנשיב רוחא למשיחא תיקון הז' ובו אתקיימו המלכין כמ"ש בספ"ג דס"ד. לכן אמר דוד סבוני כו' כי אמילם ג"פ להכרית הערלה סביבו והוא בזמן המשיח שליטת העטרה הדר. וכן אמר ט' תיקונים מן המצר בסוד סריס אין לו זקן ולכן נקרא הדר הדרת פנים. ואמר דחה כו' נגד נגה הרביעית ובזה א"צ כריתה אלא חוזרת לקדושה):

וכשחטא שלמה נחלקה לשנים ורצה מלך ישראל שיחזור כל המלוכה לידו כלא בסט' דימינא וזהו ונמליך מלך בתוכה את בן [טבאל] וזש"ה לא תקום ולא תהיה שיתבטל ח"ו מלכות נוק': וז"ס בתחלה משיח בן אפרים שהוא עטרת הנ"ל ואח"כ משיח ב"ד ואז יתבסמו ויתחיל התיקון כנ"ל. וז"ש (דניאל ז') חזה הוית עד די כרסוון רמיו ועתיק יומין יתיב ולבושיה כתלג חוור ושער ראשיה כו' שהוא התיקון כנ"ל וארו עם ענני שמיא כבר אנש אתה הוא ועד עתיק יומיא מטה כו' וליה יהב שלטן ויקר ומלכו כו' ומלכותה די לא תתחבל. וז"ס אשפוך את רוחי על כל בשר ונבאו בניכם כו' (יואל ג') כנ"ל ושם עירו פעו בהאי זכי כו' והוא הכל ע"י חסד דאתגליא בפום אמה שהוא עטרת היסוד וע"י החסד נתקנו הכל כנ"ל וכמ"ש בא"ר שם וכיון דאתגליא יו"ד פומיה דאמה אתגלי חסד עילאה והאי אמה חסד הוא דאתקרי ותלי בהאי פום אמה ולא אקרי חסד עד דאתגליא יו"ד דפום אמה ות"ח דלא אתקרי אברהם שלים בהאי חסד עד דאתגליא יו"ד דאמה ובהאי חסד דפום אמה אתקיים כלהו. וז"ש (ב"ר פ' י"ב) בהבראם באברהם שהוא קיים העולם שהוא חסד עלאה ולכן לו נצטוה המילה ולכן בימיו נסתיים שני אלפים תהו. וז"ס כריתת הערלה מן המילה שאז יכרתו כל הס"א בלע המות כו' לא ירעו ולא ישחיתו (ישעיה י"א) [וז"ס] שיעור ימות המשיח כשיעור עטרת ביסוד רק אם יזכו יבא קודם וימלוך משיח בן יוסף כמו שאול קודם לדוד וזה היה מתחיל אם זכינו בתחילת אלף החמישי שהוא דרגא דהוד ששם מתחיל המלוכה כנ"ל בשאול. וז"ש שני אלפים ימות המשיח (סנהדרין צ"ג א' ע"ז ז' א') ואז אין בין עה"ז לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות (שם צ"א). אבל משיח ב"ד שיבא אז בלע המות לנצח וזה נקרא לעתיד לבא וז"ש לקמן בס"ד פ"ג ואתתקן בתקונוי באמה בפומיה דאמה מלכין דאתבטלו הכא אתקיימו ר"ל בפום האמה כנ"ל. וזהו שני תיקונין דיסוד שני המלכים אמה ופומיה דאמה וז"ש לעיל תרין נוקבין דפרדשקא כנ"ל וז"ס שאמר בזוהר דסיהרא איהו בדרגא דצדיק וידוע שסיהרא היא בסוד מלכות אלא שהיא עטרת היסוד ובה יזכו למלוכה. וז"ש (מלכים א' ה') ותרב חכמת שלמה דקיימא סיהרא בשלמותא וידוע ששלמה הוא דרגא דצדיק כמ"ש בר"מ הנ"ל גוף וברית יעקב עם שלמה וכמ"ש בזוהר והמלך שלמה ברוך אלא הוא עטרת צדיק כמ"ש (משלי י') וברכות לראש צדיק שהוא עטרה כידוע וזהו ותרב חכמת שלמה שראש צדיק הוא חכמת שלמה כנ"ל ולכן היא בכלל הז' כוכבים שהן ברקיע השני שהוא יסוד כידוע. וכן וילון הוא מלכות כידוע ולכן אינו משמש כלום אלא נכנס כו' (חגיגה י"ב ב') ואמרו שמים הוא דכורא וארץ נוק' אלא שוילון הוא עטרת היסוד והוא ראש לארץ כידוע והוא חכמת שלמה כנ"ל. ולא זכה דוד אל המלכות עד שנתקשר בימין שהוא חסד דאתגליא בפום אמה וז"ס נעימות בימינך נצח כי הוא בנצח והיא בהוד. וז"ס קריעת המעיל והשמלה כנ"ל. והוא סוד אפרים בן יוסף שימלוך משיח בנו ואח"כ משיח ב"ד וכן חלוקת ירבעם שבא מיוסף עם מלכות ב"ד כנ"ל. ואחר שיתייחדו העטרת עם המלכות כבראשונה אז יצמח משיח ב"ד וז"ש (יחזקאל ל"ז) קח לך עץ אחד וכתוב עליו ליהודה כו' שהוא נוק' כנ"ל ולקח עץ אחד וכתוב עליו ליוסף עץ אפרים כו' שהוא עטרה כנ"ל וקרב אותם אחד אל אחד לך לעץ אחד והיו לאחדים בידך כו' הנה אני לוקח כו' וקבצתי כו':

וענין אפרים כי י"ב שבטין הן דרגין דנוק' י"ב תחומין דילה ואח"כ שנשלמו י"ב שבטים ונסתלק יוסף חזרו ב' שבטים מנשה ואפרים. והענין כי י"ב שבטים הם כמ"ש בפ' משפטים דף ק"ד ע"ב ראובן. שמעון. לוי. יששכר. זבולון. יוסף. יהודה. הן ז"ת דמלכות כסדר והן בני הגבורות. ויהודה שהוא מלכות אינו עטרת דידה שהוא בשר התפוח אלא מלכות שדבוקה מאחוריה כי כן הוא בכל פרצוף כידוע ולכן נולד תיכף אחר לוי וכמ"ש בזוהר שם כמ"ש לעיל (בדף ט"ז ע"א) ובני השפחות נטלו ד' פרקין תתאין דתרין רגלין כמ"ש שם. ואח"כ נולד בנימין ונטל עטרת דידה וז"ס שאמרו בנימין בדרגא דנוק' שהוא נוק' דנוק' ול"ל מגרמי' כלום לכן נטל את כח מ"ן שלה ומתה וז"ש ויהי בצאת נפשה כי מתה ותקרא שמו בן אוני שהוא כחי וראשית אוני כידוע ואביו קרא לו בנימין בן ימין שהוא חסד דאתגלי בעטרת כנ"ל. ואח"כ כשנלקח יוסף בנימין אסתלק לאתריה דיוסף כמ"ש בזוהר ויוסף אסתלק ליסוד דדכורא לכן לא נמנה עמהם כמ"ש בזוהר ונטל מנשה חלק בנימין ואפרים נטל עטרת היסוד דדכורא. וכל בני לאה נטלו עד היסוד ויוסף ובנימין בני רחל נטלו ב' היסודות ובני יוסף נטלו שני העטרות ועטרת היסוד דדכורא הוא ג"כ בחינת נוק' לכן הוא ג"כ בחינת נוק' ולכן הוא בבחינת השבטים. וז"ש (בראשית מ"א) ואת שם השני קרא אפרים כי הפרני כו' ששם הוא סוד פ"ו ע"ש חסד דאתגליא שם כנ"ל. ולכן אפרים קודם למנשה שהוא מזכר ומנשה מנקבה. וז"ס שברכן בפו"ר וידגו לרב בן פורת יוסף ששם הוא בחינת פו"ר כנ"ל: ואע"ג שנחלקו בסדר יצירתם כנ"ל בסדר הדגלים שהן בני השבטים לא נתחלקו כן אלא כל שלשה שבטים בדגל א' ד' דגלים הן הידים והרגלים בכ"א ג' פרקין ואלו הן י"ב תחומין שלה י"ב בקר שלשה פונים צפונה ושלשה כו' (מלכים א' ז') כמו הככבים שצדק נברא במערב והיתה ככב אחרון כמ"ש בת"ז ובס"י ואח"כ נסדר בחסד ככב שני. וכן אברהם היה במלכות ואח"כ נתקן בחסד כידוע. וז"ס שאמרו (שבת קנ"ו) מאי דעתך שצדק במערב אהדרנא ליה למזרח והוא ככב אברהם וז"ס מי העיר ממזרח צדק יקראהו לרגלו (ישעיה מ"א). ולוי נסתלק מן השבטים ונטל כל בחי' הגוף וברית דידה שהוא חד שהן ד' חלקים. א' ת"ת דילה חלק שלו. וב' מלכות דילה חלק יהודה. וג' יסוד דילה חלק בנימין. וד' העטרת ולכן נתחלק לד' חלקים מד' צדדי המשכן ג' משפחות הלוים ומשה ואהרן ובניו מרוח הרביעית. [במזרח מסט' דגוף. בדרום מסט' דיסוד ולכן נשאו הארון. במערב מסט' דעטרה כידוע. בצפון מסט' דנפקא מאתלטיא חולקי' דיהודה] וכולם בחינת הגוף שהוא באמצע ולכן הוא באמצע כל ישראל וכלם בחינת הגוף כוללם כנ"ל והוא חלק לוי: וז"ס מיתת רחל אחר שנשלמו י"ב שבטים כמ"ש בזוהר והוא כמ"ש לקמן ואתחריב כלא בתריסר שעתי שארעא מלכות נתבטלה בי"ב שבטים כמ"ש לעיל (י"ד ע"ב) וכמ"ש למטה (מעבר לדף ע"ג):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 14:13 לינק ישיר 

יישר כוח דובר_אמת
ניסיתי ככל דלות השגתי להבין את הכתוב. אינני מצוי היטב בנושא הספירות אלא ברמה מאד כללית
וראשונית. יש לנו לימוד בבית מדרש רק כשנה של בעל הסולם.
בכל אופן תסכים אתי שהגאון מדבר על מהלך באם זכו: "רק אם יזכו יבא קודם וימלוך משיח בן יוסף כמו שאול קודם לדוד וזה היה מתחיל אם זכינו בתחילת אלף החמישי.." ואין בשיטה זו התייחסות אם לא זכו.
במו כן אם הצלחתי להבין הרי שאפרים לקח את צד ימין של עטרה דיסוד ואילו בנימין הסתלק למקומו ומנשה לקח
צד שמאל עטרה דיסוד לכן לא ברור איך מתעורר בנימין לקחת העטרה (הרי כל עניין הגאולה הוא חיבור קבוע
של עטרה דיסוד למלכות שזה סוד זיווג ו  ל-ה הוא סוד התיקון והיה ביום ההוא יהיה ד' אחד ושמו אחד), וכן מדוע מציין
הגאון שלאחר קריעת ממלכת שלמה בן-דוד ניתנה המלוכה לירבעם משבט אפרים הרי יכול היה הקב"ה לתת את
המלוכה לשבט בנימין חזרה. אלא אולי יש פה רמז שהמלוכה ניתנת לבן אפרים דווקא בלא זכו, כי הכוח לתקן בדינים
את הלא זכו קיים יותר באפרים. אולי לזה רומז המדרש אמר הקב"ה לירבעם (שהיה צדיק גדול בתחילת דרכו ועליו
אמרה הגמרא שכל החכמים בדורו היו כעשב לפניו) "ר' אבא דרש: "אחר הדבר הזה לא שב ירבעם מדרכו הרעה"
 (מ"א י"ג)
 אחר שתפשו הקב"ה לירבעם בבגדו, ואמר לו: חזור בך, ואני ואתה ובן ישי נטייל בגן עדן. אמר לו: מי בראש?- בן ישי בראש!- אי הכי לא בעינא! (סנהדרין ק"ב,).
כלומר לו היה נשאר בכוח צדיקותו ועושה תשובה היה מתקן את חטא שלמה והיה מולך אחריו בן דוד ולא היה נחרב בית
ראשון לעולם (גן הוא רמז למלכות המתוקנת לפי הבנתי הדלה).
ייתכן שבשאול התנוצץ כוח בן יוסף אבל על דרך זכו שאז אין התקיפות שלו כמו משבט אפרים (כשהוא צדיק)
ואולי נשען שאול על כוחו של יהושוע בן נון שכבר החליש עמלק ושבר כוחם של 31 מלכים בארץ ישראל. ואע"פ שחטאו
ישראל אחרי הסתלקות יהושוע ודורו בכל אופן עמדה להם זכותו של בן אפרים זה, והיה שאול יכול להכרית זרע עמלק
המוחלש ע"י מלחמת יהושוע בתחתונים ומשה בעליונים, ודוקא בזה נכשל כי לא היתה לו תקיפות מלאה של בן יוסף
ואולי לזה גם אומר הגאון ועוד מקובלים שבנימין הוא גם בסוד מלכות דמלכות וכידוע מלכות מכונה גם "דין רפה".
ואולי לזה רומז הכוח החיוני של בנימין שהוא זאב טורף שאין כוחו כארי לכן טורף בלהקה (פירוש שלי ואין לי על מי לסמוך)
ויהודה אף שכוחו תקיף הוא מיוחס לקו ימין לכן שייך לצד החסד כלומר אם זכו. הכוח החיוני של שבטי יוסף הוא שור
שבא מקו שמאל מצד הגבורה והוא מתעורר כשישראל חוטא ועשיו שגם הוא מצד גבורה דטומאה גובר ומושל על ישראל
(ראה ברכת יצחק ליעקב). וכן בברכה של משה לשבטים נאמר בכור שורו הדר לו וקרני ראם קרניו בהם עמים ינגח
יחדיו אפסי ארץ
והם (הקרנים פירוש שלי ואין לי על מי לסמוך) רבבות אפרים והם אלפי מנשה.
אולי גם מלמד כמו שנאמר הכה שאול באלפיו ודוד ברבבותיו שהתוקף של אפרים הוא כשל דוד ושל בנימין כשל מנשה
אלא שלדוד אריה מקו ימין כלומר הולך ע"פ סדר הבריאה ללא קלקולים גדולים התפתחות כפי שצווה הקב"ה והיה אם
אם בחוקותי וגו. שור מצד דינים קשים שבאים ליישר עיקום גדול מאד. למשל יוסף תיקן לאחים את חטא חוסר האחדות
והקנאה ובראשם שמעון ולוי שדנו אותו דין תורה כמורד במלכות יהודה וכולם לא השכילו עד גמר תיקונם במצרים
להבין סוד מיטתו שלימה שכולם צדיקים וכולם חטיבה אחת. וכשיהודי אחד בצרה כולם בצרה. אלא שחטא מכירת יוסף
שאגב יהודה לא התמודד במלוא תקפו (רק על בנימין) מעיד שכוחו התעורר רק שאחיו החלו בתשובה על יוסף בזכות
תקפו של יוסף בפרשת ויגש. ידוע אבל שחטא הזה לא תוקן עד שרשו כמו חטא העגל וחטא המרגלים.
יש אפשרות כפי שאתה טוען שבן יוסף מצד אפרים כבר היה אלא שאז זה אומר שאנחנו בגאולה מצד זכו.
וזה לי הקטן לא מתיישב מהבנתי המוגבלת את המציאות. יש גם אור החיים מפורש לר' חיים בן עטר זצוק"ל
שאומר שבארץ ישראל בדורו של משיח יגיעו ל-50 שערי טומאה ורק בזכות התורה שיש לנו שלא כמו דור דעה
במצרים, נצליח לעלות ואף להגיע לשער הנון דקדושה ע"י בן דוד והוא סוד בלע המוות לנצח-מה של זכה להכניס
את דורו משה רבינו עליו השלום. היציאה משער ה-50 דטומאה והיכולת לצאת מהפירוד הנורא שקורה בעם בכלל
ובמחנה שומרי הקודש בפרט המעיד כאלף עדים שיש שם הרבה תורה שלא לשם שמים
נדמה לי הקטן אפשרית רק בטלטלה איומה ובבירור נוקב וזה סוד דין דקדושה. כמו שיוסף היה מוכן למסור עצמו
למות על אחיו כשלחו אביו, וכמו שיצחק היה מוכן למסור עצמו ולעורר הימין (אברהם) לאחר הדברים האלה (כריתת
ברית עם אבימלך) וכן לעתיד לבוא וכמו משה משבט לוי שהיה מוכן למסור נפשו על תיקון חטא העגל כולם באים
מקו שמאל דקדושה לעורר קו ימין דקדושה לחבר המלך עם המלכה חיבור שלם כמו בשה"ש שמאלו תחת ראשי
ורק אז ימינו תחבקני!  ויש בו בקו שמאל שייכות למוות כדרך למתק הגבורות. בקו ימין הגבורות כבר ממותקות.
לכן ימותו חס וחלילה רבים מבני ישראל וזו כפרתם ובזה ממתקים את חטאי הדור. צדיק אחד יכול כך למתק בהסתלקותו רבבות מיתות של יהודים פשוטים אבל זה על תנאי שיעשו תשובה בארכה שניתנה משמים ועיקר התשובה הוא של כלל הדור ולא תשובה פרטית של יהודי זה או אחר חשובה ככל שתהיה. זהו ענין עקרוני שבעולם התורה החסידי והחרדי ליטאי
לא מבורר למיטב ידיעתי ואת זה בא להורות ולתקן הרב אברהם יצחק הכהן קוק זיע"א והוא אפשרי אך ורק בארץ ישראל
שהוא סוד הכללות לעומת חוצה לארץ שהוא סוד הפרטות וכן גם מבחן קריטי הוא הדבקות שלנו בארץ ישראל בדור
הזה ללא פלפולים של פיקוח נפש וכיו"ב. זה לא פוטר חס וחלילה כהוא זה לדקדק במצוות כל אחד כפי מדרגתו וכוחו
ובלבד שיהיה לשם שמים ולא להתגאות על חברו ולהקפיד על יראת השמים של חברו.
אבל, זה ענין אחר שאם יעמוד לי הכח, אתייחס אליו ואל החידוש הגדול והבירור שהביא אתו הראי"ה לדורנו כולל כל הזרמים. ואל תקשה עלי מתלמידיו לכל גדול וענק בישראל היו תלמידים ש"הסריחו" תורתו והיו כאלה נאמנים. הדבר נכון לגבי הגאון מוילנה והרב אשל"ג ורבי נחמן מברסלב הרבי מלובאביץ וכן על זה הדרך. הטוב הוא ללמוד תורת הגדול אם אפשר מכתביו ממש, בעזרת תלמיד חכם שנפשו של הבא ללמוד מתקשרת בנפש התלמיד חכם, והלומד מבקש אמת בנפשו ומתפלל על זה בכל כוחו ומקשה ללא פחד על התלתמיד חכם מצד צמאון לאמת שבוערת בו ורצון יישוב הדעת בשלימות ככל שכוחו מגיע ונשמתו מתפייסת ושמחה ביישוב הדעת שמחה גדולה.
ובענין תיקון כללות הדור, עדיין המציאות כל כך קשה. אינני נביא ולא בעל רוח קודש ואפילו צל צלו של רוח קודש.
מהמיית ליבי אני מדבר. הלוואי ובן דוד ילחם יחד עם כולנו את מלחמת גוג ומגוג ואין זה משנה אם בראש עומדת רוסיה
או ארה"ב או גרמניה בכל אופן לפי דלות השגתי זה עדיף. ולא יתקיים כמו בדוד לא תבנה לי מקדש כי ידיך מלאו דם.
בית המקדש ירד מוכן ברוחני ובגשמי (כמובן לשיטת חכמים לפיה אני הולך לא כך יהיה- זה נושא אחר),
ואחרי כל מה שעניתי לך אם הדברים הם כפי השגתך את דברי הגאון והם מה שאמר הגאון, הריני דוחה את דברי
הגאון בשם דברי המהר"ל בנצח ישראל ובעוד כתבים ולפיו משיח בן יוסף הוא משבט אפרים בדווקא והוא מחוייב
בגאולה בעיתה קרי בלא זכו
ראה קישור לכיוון זה כפי שמופיע באתר השם אחד
בברכה- צופהישראל
http://hashem1.net/index.php?p=47&sn=%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%91%D7%9F%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 09:24 לינק ישיר 

צופה .

מה דעתך לתת לנו את הצפי שלך לאירועים הקרובים כולל הערכת זמן. . .

ומאחר ואני רואה שאתה מרבה להתעסק בסוגיית מב"י אולי יואיל כבודו לגלות את אוזננו מיהו הנ"ל לדעתך ?

או שמא לדעתך גם מב"י וגם מב"ד הם דמויות שיופיעו מהשמיים ואינם אנשים שחיים איתנו ?

מה אתה יכול לומר בכל הנושאים האלה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2008 11:50 לינק ישיר 

צופה

להיפך הגר,א מדבר רק אם לא זכו , אבל אם היום זוכים כבר היינו באמצע תקופתו של משיח בן יוסף.

אבל היות ולא זכינו והגאולה תבוא בעיתה היא תבוא מיד עם משיח בן דוד.
המהר"ל בנצח ישרא מאריך מאוד בענין , והוא גם מנסה לומר שאין בין משמעותו אחרת מהרמב"ם .

ולכן מה שנראה לי וכך משמע מכל אילו שלמדו קבלת האר"י וממשיכי דרכו , שהגאולה שאנו ממתינים לה עליה נאמר וירום ויגבה ונישא וכו'.

גם מדיברי האוטיסטים כך נראה שהגאולה היא משיח בן דוד.

אני לא רואה צורך להתדיין בזה מדי הרבה היות ולצורך הענין זה לא רלוונטי.

כי התשובה דרושה ממילא , עזיבת החומר גם היא דרושה , ומה שיהיה לאחר שנשוב אל האלוקים איך בדיוק תהיה הגאולה , אפשר להמתין בסבלנות ולראות מי יתגלה ומה הוא יגלה.

כל הדיבורים בכמה אתרים על כולל כאן על תיאורים של מלחמות רבי שנים הקשורים למשיח בן יוסף , לדעתי כולם לוקים בחוסר הבנת המדרשים והזהר.

האם מישהוא יכול להראות הכין כתוב בזהר המחלמות האחרונות שהיו ב 60 שנה האחרונות מאז שבנו לארצינו?

מה שכן הזהר כותב ש 70 שנה לפני בוא בן דוד יהיה חבלי משיח שיביא את עם ישראל לכפור בהקב"ה מחמת הצרות , ולדעת רבים הדברים האלו נתקיימו בשואה , ולכן אנו לאחר 70 שנה מאז השואה.

המושג משיח בן יוסף הוא מושג מעורפל שלאף אחד אין מושג בו על אילו מלחמות הכוונה .

ולכן כל התיאורים שמביאים משכנה כזאת או מתיאורים אחרים לדעתי אינם תורמים מהום לצורך ההכנה לגאולה , המסר החשוב ביותר הוא יש לעזוב את הגשמיות להתחבר להקב"ה ולתורתו , להיות מוכנים שבשעת ההודעה על גילוי המשיח . יהיה בנו את הכח והרצון לעזוב את החומריות של העולם ולרוץ אחרי משיח צידקנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > תסריט משיח בן יוסף בדורנו-גאולה בעיתה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext