| נשלח ב-22/8/2008 11:24 |
|
| |
לפי מעשיו
מתוך מכתב מאליהו חלק ד' עמ' 295
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 12:51 |
|
| |
הרי אי אפשר לדעת אם אתה ממלא את תפקידך בשלמות, כי אינך יודע מהות תפקידך. גם אם כן תמלא אולי הצד השני לא ימלא.
ז"א שבגדול אתה יכול להתחתן עם כל אדם או שהוא מבן פלוני או שהוא זיווג שני (כמובן לזיווג ראשון).
זה פשוט ממלא אותנו באופטימיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 12:58 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
זה פשוט ממלא אותנו באופטימיות. |
|
ציני??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 13:02 |
|
| |
למה?
תארי לך שבשמים נגזר על אדם להתחתן עם אשה חולנית, הוא יכול במעשיו לשנות את בת הזוג עמה יתחתן. (יש כמובן עוד דוגמאות אבל הן יהיו שנויות במחלוקת או עלולות לפגוע במישהו ודי לחכימא ברמיזא).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 13:13 |
|
| |
ביאור מאמר המכתב מאליהו:
יש לאדם שתי אפשרויות במציאת זיווגו. האחת היא זיווג שהוכן לו משמים, אותה אחת שעליה הוכרז בבת קול "בת פלוני לפלוני". האפשרות השנייה היא מה שמכונה "זיווג שני" והוא "מזווגין לאדם לפי מעשיו".
לאדם אין את הכלים והיכולת לקבוע האם האישה איתה התחתן היא זו הראויה לו משעת בריאתו או זאת שזימנו לו עתה.
אדם הממלא את תפקידו בשלימות, כוונתו - אדם שמוציא לפועל בצורה המקסימלית את יכולתו לצורך עבודת ה'.
בהחלט שייך ששני בני הזוג המיועדים משעת ה"בת קול", לא יוציאו את יכולתם בשלימות ועדיין ישתדכו זה עם זו.
בין כך ובין כך, גם זיווג שני לאדם נקרא "זיווגו", אמנם לא זה שהיה מתאים לו מעיקרא אלא זה שמתאים לו עכשיו, ובאופן ההנהגתי אין חילוק.
המורם מכל האמור לעיל, שעלינו מוטל לדעת ולהבין שהזיווג המיועד לנו, מוכן לנו משמים, וקבוע ומתוקן לנו, ומעשינו יקרבונו ומעשינו ירחקונו.
החפץ בזיווג טוב, שיהיה טוב, הרוצָה בבעל שמעשיו כשרים, שתהיה אישה כשרה, והרוצֶה באישה כשרה, שיכשיר מעשיו.
מעבר לכך, אין לנו עסק בנסתרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 13:35 |
|
| |
במקום להרחיב, ניתן היה להתחיל ולסיים בכך שאין לנו עסק בנסתרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 17:48 |
|
| |
הקפצה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 01:33 |
|
| |
יש על מה להקפיץ,
חשוב מאד...
נהנתי!
תודה הרבנית..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 12:56 |
|
| |
אם כבר זה הוקפץ...
יש לי שאלה (אני מדברת ברצינות עם מעט ציניות..)
ידוע שאדם מקבל על פי מעשיו.ושמעתי על זה הרצאה מאוד מאוד ארוכה וטובה.
הרב שלנו הסביר שזה ממש כפשוטו.ז"א כל מה שאני עושה גם בעלי (לעתיד) עשה.
אני מאוד מאמינה בזה וב"ה הצלחתי להימנע מלעשות הרבה מאוד דברים שכשחשבתי
עליהם במחשבה שניה לא הייתי רוצה שבעלי יעשה אותם.כמו למשל: בחיים שלי לא הייתי בצ'טים,לא של חרדים ובטח לא של חילוניים,ואני מאמינה שהקב"ה יזמן לי בחור שגם הוא לא היה בצ'טים מימיו.
אז אם זה ככה..אז בעצם לכל אחת ואחד מאיתנו הזיווג נמצא פה בפורום.כי הרי אם אני נכנסתי לפורום הזה אז כפי מעשי,גם בעלי אמור להיות פה,לא?
(זה סתם תיאוריה שלי אשמח לשמוע מה אתם חושבים..)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 12:59 |
|
| |
נאות, יתכן שצדיק יקבל מרשעת, וצדיקה רשע וצדיק צדיקה ורשע למשרשת מטעמים שונים.
ולא כל מה שהבעל עשה או עושה בהכרח אישתו עשתה באותן זמנים. ובהחלט עשוי להיות בינהם הבדלים רוחניים. זה לא מדע מדוייק וצריך הרבה תפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 13:50 |
|
| |
| נאות כתב: |  | אם כבר זה הוקפץ...
יש לי שאלה (אני מדברת ברצינות עם מעט ציניות..)
ידוע שאדם מקבל על פי מעשיו.ושמעתי על זה הרצאה מאוד מאוד ארוכה וטובה.
הרב שלנו הסביר שזה ממש כפשוטו.ז"א כל מה שאני עושה גם בעלי (לעתיד) עשה.
אני מאוד מאמינה בזה וב"ה הצלחתי להימנע מלעשות הרבה מאוד דברים שכשחשבתי
עליהם במחשבה שניה לא הייתי רוצה שבעלי יעשה אותם.כמו למשל: בחיים שלי לא הייתי בצ'טים,לא של חרדים ובטח לא של חילוניים,ואני מאמינה שהקב"ה יזמן לי בחור שגם הוא לא היה בצ'טים מימיו.
אז אם זה ככה..אז בעצם לכל אחת ואחד מאיתנו הזיווג נמצא פה בפורום.כי הרי אם אני נכנסתי לפורום הזה אז כפי מעשי,גם בעלי אמור להיות פה,לא?
(זה סתם תיאוריה שלי אשמח לשמוע מה אתם חושבים..)
|
|
(גם עם מעט ציניות:)
תראי, ברור ש"לפי מעשיו" פירושו מדרגה רוחנית, ולא שאם את אוהבת פיצה עם פטריות אז לא ייתכן שבעלך יאהב דווקא עם זיתים או אפילו לא יאהב פיצה בכלל.
מסתבר לומר שההשתתפות פה בפורום היא לא מדרגה רוחנית ייחודית, ואפשר להגיע לאותו סטטוס רוחני ע"י דברים אחרים, למשל, הוצאת רשיון לרכב, או לבישת חולצה צבעונית (בנים) או גרביים קצרות (בנות).
אז מי יודע, אולי חתנך לעתיד בדיוק מסיים עכשיו טסט..?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 15:16 |
|
| |
חחחח...ממש מגניב אם הוא בדיוק מסיים טסט כי גמני מסיימת אוטוטו את הרישיון שלי...:)
ו...ברצינות עכשיו..תודה על ההערה כיוון חשיבה יפה תרי..לא חשבתי על זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 15:02 |
|
| |
אם זה לא היה עצוב הייתי מתענגת על הצחוק שנתקפתי בו.
|
| נשלח ב-17/8/2009 15:14 |
|
| |
עצוב?למה עצוב,משתוקקת??
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 19:29 |
|
| |
כשנכנסתי לאשכול הזה
נזכרתי בעונש שהמורה שלי נתנה לי בכיתה ח' - לרדת לכיתה ב' לחמש דקות.
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 20:58 |
|
| |
אחת...את לא מזלזלת בדברי...
את מזלזלת בדברי גדולים וחכמים איתנו.....
|
|
|
|
|