חברים יקרים: ככל שתענו יותר כך תגדל אמינות הסקר וככל שתהיו יותר כנים עם עצמכם כך נוכל לפתח דיון אמיתי ופורה אחרי שנראה את תוצאות הסקר המעניינות.
אנא: ענו בכינות גם אם התשובה נראית מביכה......
בהצלחה!!
למה אנחנו רוצים להתחתן ומחכים ליום הזה??
א. לבנות: כן אני לא מתביישת בזה. זה הטבע וכך הם ההורמונים. בקיצור: תאוות גופניות והחסם למששם ללא חתונה.
לבנים: לשמור על קדושת הנפש.
ב. להקים משפחה ולבנות בית בישראל.
ג. מענה לבדידות מסויימת..
ד. מענה לשיעמום שתוקף לעיתים...
ה. חלום ושמו: ""אהבה"".
ו. זה נשמע ילדותי אבל גם זה האמת: ההתרגשות, ההילה, המסיבות והחתונה ובקיצור כל השמחה הגדולה שיש לחתן וכלה ומסביבם - די גורמים לי חלומות ותקוות...
ז. זה נשמע שלילי אבל זו האמת במקרים רבים מאד ובעצם לא תמיד זה שלילי: בריחה ממצב לא נח כעמדה חברותית נחותה או מעמד לא נח כבן בית אצל הורי.
ח. איני רוצה עדיין להתחתן. טוב לי בינתיים בנערותי וברווקותי ואיני רוצה לחשוב בכלל על היום הזה שבו אעבור למצב: 'נשוי'.
ט. אחר:_______________
עד כאן השאלון.
מכיוון שלרבים מאיתנו כמה מהסיבות כאן קיימות, נקל על הענין ונסכם שכל אחד ירשום שלש מהסיבות האמורות ובדירוג כמובן!
בהצלחה, ותודה!!
תוקן על ידי שובב_רציני לבקשת עמיחכמי ועוד. ב- 26/08/2008 14:00:11
תוקן על ידי שובב_רציני ב- 29/08/2008 0:24:00
גילו ברעדה...
נשלח ב-26/8/2008 15:30
ב' ו ה'
נשלח ב-26/8/2008 17:10
אחר...
להביא לעולם עוד דור המשך,
להקים משפחה להביא ילדים ולחנכם לאהבת התורה העם והארץ.
נשלח ב-26/8/2008 19:06
ב , ה ,ג
נשלח ב-26/8/2008 19:35
ב. להקים משפחה (ילדים).
ה. ""אהבה לוהטת"".
ט. אחר: אתה באמת שובב_רציני :-) :-)
נשלח ב-26/8/2008 20:17
מ.....אלף עד תיו..
מה אנחנו ילדים קטנים שלא למדו רק עד יוד????
א. כן אני לא מתבייש בזה. זה הטבע וכך הם ההורמונים. בקיצור: תאוות גופניות והחסם החרדי למששם ללא חתונה.
ב. להקים משפחה (ילדים).
ג. מענה לבדידות מסויימת..
ד. מענה לשיעמום שתוקף לעיתים...
ה. ""אהבה""
ו. זה נשמע ילדותי אבל גם זה האמת: ההתרגשות, ההילה, המסיבות והחתונה ובקיצור כל השמחה הגדולה שיש לחתן וכלה ומסביבם - די גורמים לי חלומות ותקוות...
ז. זה נשמע שלילי אבל זו האמת במקרים רבים מאד ובעצם לא תמיד זה שלילי: בריחה ממצב לא נח כעמדה חברותית נחותה או מעמד לא נח כבן בית אצל הורי.
ח. איני רוצה להתחתן. טוב לי בנערותי וברווקותי ואיני רוצה לחשוב בכלל על היום הזה שבו אעבור למצב: 'נשוי'.
ט. אחר:_______________
תוקן על ידי שובב_רציני ב- 26/08/2008 14:00:11
שובב_רציני-אני מאמינה שמכל הסיבות הנ"ל חוצמסעיף ז.-אני באופן אישי חושבת שנישואין הם לא פיתרון למציאות כזו או אחרת.
נשלח ב-26/8/2008 23:01
אופס...רציתי גם לאמר שסעיך ח' הוא סעיף המיועד לסוג מאוד מסוים ונדיר בחברה האנושית בכלל.
כניסה למערכת נישואין הוא עליית שלב בחיים-זהו מן ממסד שמראה על יכולות רבות ברמה האישית לדוג' תקשורת, לקיחת אחריות ועוד...
נשלח ב-26/8/2008 23:12
א. ברבו קרן אור על האומץ להודות ב.. סעיף הראשון....
ב. סעיף ח הוא בעצם סותר את כל הסעיפים ואת השאלה בעצם, כך שברור שאין הוא נכלל עם שאר הסעיפים בחבילה אחת. מי שלא רוצה להתחתן לא רוצה אז אין שום סיבה שגרמה לו כן לרצות..
ג. לגבי ז' זה נכון שזה לא אמור להיות בד"כ פיתרון אבל יש מקרים חריגים למצער שזה הפיתרון היחיד מסכימה?
נשלח ב-26/8/2008 23:13
מנהל, מה דעתך להעביר את הסקר למערכת הסקרים הממוחשבת של הפורום כי לדעתי זה נושא חשוב מאד. מה דעתך?
נשלח ב-26/8/2008 23:50
אני חושב שצריך להעביר את השקר הזה לפורום נוער מנוער זה לא סיגנון כתיבה המתאים לחרדים!
נשלח ב-27/8/2008 00:27
קשה לענות על זה, כעקרון לא נראה לי שאני כזה מגושם ותאוותני, ובוודאי שלא ילדותי,
אז מה נותר בעצם?
נשלח ב-27/8/2008 00:48
שובב_רציני כתב:
מנהל, מה דעתך להעביר את הסקר למערכת הסקרים הממוחשבת של הפורום כי לדעתי זה נושא חשוב מאד. מה דעתך?
הנושא חשוב ומעניין, אבל שים לב להערתו של עמי חכמי, ויש בה מין התוכחה
נשלח ב-27/8/2008 01:09
אם שמתם לב, יש כאן שני שאלות:
1)למה אנחנו רוצים להתחתן
2)ולמה מחכים ליום הזה?? ברעיון כשאני חושבת על 'להתחתן' אני רוצה יותר למלא את שאיפותי ולראות את עצמי מגשימה את עצמי ואת עתיד חיי עם בנזוגי. א"א להתעלם מסעיף א' יתכן שבשלו לעיתים עולה המחשבה. אבל המצב הרבה יותר מתון ואם מישו יוצא לפגישה מתוך אי איזון פיזיולגי אז המצב אצלו גרוע. אין לי כח להתפלסף על כל נקודה שהעלית ממגוון התשובות, אבל ברור שאם יש למישו איזושהי סיבה שולית שהנישואין הם מענה וכאילו חושב שזה פיתרון לבעיות מסוימות- זו טעות חמורה. וחשוב שיתבונן ויגדל ויהיה בשל יותר לכך, כי לנישואים יש משמעות כבדה והיא מכילה בתוכה את כל העתיד והמשך הדורות.
נשלח ב-27/8/2008 12:28
עמיחכמי כתב:
אני חושב שצריך להעביר את השקר הזה לפורום נוער מנוער זה לא סיגנון כתיבה המתאים לחרדים!
סלח לי אבל סבורני שמגזים אתה מעט.
הדברים היחידים שלכאור הלא מתאימים לחרדים הם סיבה א' שהיא תאוות וסיבת האהבה. וכידוע בגמרא דברים אלו מפורשים באין ספור וריאציות במובן הכי חיובי ואם תשים לב אז השתדלתי לכותבם בצורה מאד רצינית ומכובדת ובלי לגלוש ללשון זולה - וזאת מהסיבה שהזכרת שבעניינים אלו יש לדבר בצורה מכובדת ולא זולה. אבל עצם הדיון על עניינים אלו הוא לדעתי מותר ואפילו נצרך, ואם בשביל זה יש לנו את הפורום - שבו אין את ה"בושה" הטבעית שלנו - החרדים - לדון בעניינים אלו - - הרי רק לשם כך טוב שנוצר נט זה.
ומה גם שאם אינני טועה גם ברחבי פורום זה יש מפה ומשם נידונים הקשורים לעניינים אלו בהקשר כזה או אחר~~~
אז למנהל הנכבד: חשוב נא מאילו יתאפשר לערוך סקר זה בצורה מכובדת ונקיה כך שיתאים לבקשתינו.
תודה חברים.