|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:21 |
|
| |
שובב_רציני, דברים שנאסר לדון עליהם גם הפורום אינו מאפשר מבחינת האיסור לדון בהם, אלא שהרחקת לכת, כמעט ואינני מכיר דברים שנאסר לדון עליהם, תמיד מותר לשאול להתעניין ולהתייעץ, אנו בני אדם.
אלא שגם כאשר מדברים על כל נושא, אמורים להציג את הצדדים היפים שלו, ובצורה נאה ומכובדת,
בואו ננסה לראות מהי הסיבה שמפריעה למתנגדים, וננסה ללבן יחדיו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 16:53 |
|
| |
עמי רשות הדיבור שלך!!
<אכן מקשיב לא כתבתי שאסור, אלא שמתביישים בזה. אכן.>
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 01:44 |
|
| |
| שובב_רציני כתב: |  | |
א. זה הטבע וכך הם ההורמונים. בקיצור: תאוות גופניות והחסם החרדי למששם ללא חתונה.
ב. להקים משפחה (ילדים).
ה. ""אהבה""
ח. איני רוצה להתחתן. טוב לי בנערותי וברווקותי ואיני רוצה לחשוב בכלל על היום הזה שבו אעבור למצב: 'נשוי'.
שובב העתקתי מדבריך את הדברים החמורים בעיני מדבריך אך גם בדברי אחרים יש הרבה מאוד מילים לא מתאימות!
ועתה להסבר!
א.הורמונים תאוות גופניות חסם חרדי למימוש?אולי חסם כלל אנושי ? הרי עד הזמן של האחים הגדולים שלנו < בני ה45-50 >לא היו מראים בסרטים ההולוודים אשה הלבושה בלי צניעות אז אתה מכניס את שיא המתירנות לכאן?
ב. אהבה היא סיבה לחתונה רק בסרטים <לא גרובייס...>ביהדות האהבה היא תוצאה לנישואין ולא סיבה!
גאיני רוצה להתחתן? מי שואל אותך הרי זו מצוה ככל המצוות ! תעיז לשאול בסקר "איני שומר שבת כי טוב לי וכיף לי לנסוע לים וכדומה?
ומה שכתבת שגם במקורותינו זה מופיע אני בטוח שלא התכוונת ברצינות אחרת היית עושה סקר על פלגש בגבעה..
למרות האמור לעיל קבל את איחולי על מינויך החדש!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 02:00 |
|
| |
וואוווו.. מילים כדורבנות..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 11:30 |
|
| |
עמי, מזדהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 11:56 |
|
| |
קצת נבהלתי כשקראתי את הסקר החדש. יש דברים שלא ראוי אפילו להעלות אותם בפומבי. אם יש צורך אפשר לדון אודותם עם אנשים מתאימים.
מצטרפת לנימוקיו של עמי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2008 00:05 |
|
| |
[quote]
א. זה הטבע וכך הם ההורמונים. בקיצור: תאוות גופניות והחסם החרדי למששם ללא חתונה.
ב. להקים משפחה (ילדים). אף אחד (אני) לא התכוון למה שאתה חשבת ודייקת אלא סתם באופן כללי הקמת משפחה עם ילדים וכו'. בקיצור: בית יהודי!
ה. ""אהבה""
ח. איני רוצה להתחתן. טוב לי בנערותי וברווקותי ואיני רוצה לחשוב בכלל על היום הזה שבו אעבור למצב: 'נשוי'.
שובב העתקתי מדבריך את הדברים החמורים בעיני מדבריך אך גם בדברי אחרים יש הרבה מאוד מילים לא מתאימות!
ועתה להסבר!
א.הורמונים תאוות גופניות חסם חרדי למימוש?אולי חסם כלל אנושי ? הרי עד הזמן של האחים הגדולים שלנו < בני ה45-50 >לא היו מראים בסרטים ההולוודים אשה הלבושה בלי צניעות אז אתה מכניס את שיא המתירנות לכאן? אכן אתה צודק. פעם זה לא היה קיים, אבל היום כן! וכל ילד יודע זאת. אבל במחשבה שניה אתה צודק ב100% שאפילו דברים ידועים אין צורך לרומזם כאן בפורום חרדי בפומבי. אכן . המילה "חרדי" מיותרת ומזיקה.
ב. אהבה היא סיבה לחתונה רק בסרטים <לא גרובייס...>ביהדות האהבה היא תוצאה לנישואין ולא סיבה! אתה צודק זה לא הולך בד בבד עם הסיבה שהתורה ציוותה להתחתן. שאלתי מה מניע אותכם ויכול להיות שחוץ מהמניע כי כך התורה ציוותה וממילא אנחנו הולכים עם הסיבה של התורה, יכולים להיות לנו גם רצונות וסיבות נוספים ואיני רואה ברצון לאהבה עבירה כלשהי. אדרבא מצא לי את מקור האיסור לרצות באהבה.
איני רוצה להתחתן? מי שואל אותך הרי זו מצוה ככל המצוות ! תעיז לשאול בסקר "איני שומר שבת כי טוב לי וכיף לי לנסוע לים וכדומה? סליחה טעות בַּכוונה. לא התכוונתי ל-איני רוצה להתחתן לעולם, אלא שאיני חושב שהגיע העת היום שברצוני להתחתן. אכן. התבטאתי בחריפות לא ראויה. (ועשיתי זאת בטעות - כדי לתת ביטוי מאזן נגד ריבוי הסיבות להתחתן..)
ומה שכתבת שגם במקורותינו זה מופיע אני בטוח שלא התכוונת ברצינות אחרת היית עושה סקר על פלגש בגבעה.. צודק ב100%. לא חשבתי על זה (אך בעצם זו שאלה טובה שאתה שואל: האם אכן יש בתורה דברים שעלינו "לצנזר" במידה מסויימת לדוגמא לא לדבר ולדון עליהם?! היתכן?!?!)
למרות האמור לעיל קבל את איחולי על מינויך החדש! תודה לך!! חן חן!!!
[/quote]
כך או כך תודה עמוקה לך עמי חכמי. כשמך כן אתה. שמך נאה לך ואתה נאה לשמך.
הדברים הדרושים תיקון יתוקנו לבקשתך וכולי תקוה שהעניינים ישתפרו על הצד היותר טוב ואתה וכולנו נהיה מרוצים.
שלך. דני.
תוקן על ידי שובב_רציני ב- 29/08/2008 0:05:37
תוקן על ידי שובב_רציני ב- 29/08/2008 0:07:01
גילו ברעדה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2008 00:17 |
|
| |
וואו דני, יפה לך שתיקנת את דבריך וקיבלת את דברי התוכחה בצורה הנאותה..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2008 00:25 |
|
| |
שימו לב. תיקנתי את הנוסח של הסקר.
|
|
| נשלח ב-29/8/2008 03:41 |
|
| |
א-ג-ה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 01:22 |
|
| |
שובב אבל באמת רציני ! דני , האמת שלא האמנתי שדברי ישפיעו על מאן דהוא אך הפתעת אותי לטובה עליך נאמר "איזהו חכם ? הלומד מכל אדם .
נ. ב. תודה לכל התומכים !
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 22:40 |
|
| |
א' ו ה'
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 15:58 |
|
| |
כנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 12:15 |
|
| |
יש פה הרבה חברים וחברות חדשים.
אתם מוזמנים לענות.
ו... אם אפשר בלי אותיות אלא לפרט בקצרה - כדי להקל על הקוראים.
|
|
| נשלח ב-9/4/2009 22:57 |
|
| |
ב',ג',ה'.
|
|
|
|
|