בית פורומים עצור כאן חושבים

מאפייני התנהגות יחודיים של הציבור החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2010 12:01 לינק ישיר 

ןלכן יש ליצור עניין בחיים. ולא לחכות לעניין  של החיים של האחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 17:44 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אתה לא חושב שאתה מגזים ?  מאפיין ???????????????

תבדוק כאן. אם זה לא מאפיין אמצא לך כמה נוספים.

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=14875&cat_id=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 19:16 לינק ישיר 

צענע

הזריזות אינה זריזות אמיתית. ההודעות נבעו מהשעמום שבעטיו עושים עניין מכל שטות.

שרפ

באמת שחיתות כספית היא מאפיין חרדי? משוכנע? אני לא (ואני מכיר היטב, מקצועית, את התחום הכספי).
מה שכן נכון זה שהלחץ הכספי משפיע על שיושרה, כמו אצל כל ציבור לחוץ כלכית אחר
ועוד נכון שבציבור החרדי יש שותפויות סמויות שאינן מתועדות בהסכמים ולכן מתעוררות מחלוקות. אי התיעוד נובע משתיים: אמון התחלתי גבוה של הצדדים, חשש לעינא בישא של "מס הכנוסה" (וגם חפיפניקיות מגזרית אופיינית) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 22:31 לינק ישיר 

טועה

חבל שגם כאן אתה טועה.

נאמר "והלא הין בכלל איפה היה, אלא לומר לך שיהא הן שלך צדק ולאו שלך צדק", אולם כידוע אצלהם הדרשה היא שאפילו אומר לך על שמאל שהוא ימין, ועל הן שהוא לאו.

בקיצור שחיתות קיימת בכל מקום, אולם בציבור החרדי אין הפנמה של ערכי יושר (כן הם ידברו שאסור לגנוב וצריך להשיב אבידה וגם יקיימו זאת), אולם הונאה במסחר הוא חלק מאורח החיים שלהם.

הדוגמה האחרונה היא אותו קבלן מבני ברק שמכר לאנשים דירות, תוך חריגה מבניה והותיר אותם שני עשורים ללא רישום בטאבו:

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2748499&forum_id=771

כיום לכל ועד רבנים ולכל ועדת צדקה המוקמים מיד יספרו לך מהם האינטרסים הכספיים העומדים מאחורים ומי אלו הנהנים מחתימותיהם של הרבנים.

עושק של הציבור בחסות קריטריונים לקבלה לסימנרים:

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=14861&cat_id=1

ואוסיף שבאוזני שמעתי את אחד מאנשי חצרו של הרב שטינמן שהסביר שכל החרם על האינטרנט נועד לקצץ בכוחם של דוד רוטנברג ודב פוברסקי שהפכו לבעלי הכח הכי גדול בציבור החרדי. מילותיו היו, שהם רצו שרוטנברג ופוברסקי לא יופיעו לארועים בציבור החרדי כמלכים אלא ידעו שהם יחטפו מכות כשיגיעו.

נ.ב. הסיבה אינה מצוקה כלכלית גרידא. הסיבה של אי הפנמת ערכי מוסר היא חיים מחוץ לקונצנזוס החברתי. החרדים מרגישים שהחברה וערכיה אינם מדברים אליהם, הם אינם חלק מהלכידות החברתית הישראלית וממילא מותר לרמות את האחר. אולם מה לעשות שזה גולש בעיקר אליהם, כי עם אחרים הם כמעט ואינם עושים עסקים.

נ.ב. של נ.ב. גם הערבים אותו הדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 23:48 לינק ישיר 

שרפ היקר:

למה אתה חושב שלחזור כמו תוכי על כל השטויות האלה, זה כאילו מראה על חכמת יתר ?

או שאתה תייר מתאילנד, ולא מכיר כלום, וכל הידע שלך בא מהתקשורת,
או שאתה כן ממגזר החרדי, והשנאה העצמית המטורפת מטריפה אותך,

אני יכול להבין ביקורת כלפי עסקנים, אפי' על רבנים אבל ביקורת עניינית ובונה,
אבל לאשים את המגזר ככלל ????

סליחה בכל אופן,
לפעמים אני תוהה האם אנו באמת בפורום עכ"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 08:26 לינק ישיר 

שרפ

אנו מתווכחים על עובדות.
לפני 20 שנה  חשבתי כמוך, אך מאז שהתחלתי לעסוק בכספים וכדומה  כמקצוע הגעתי למסקנה שאצל "עמך" החרדי היושרה עולה על הממוצע (בהתחשב באילוצים הכלכליים הבלתי אפשריים. אם נשווה אותתם למגזר אחר בעל אילוצים כאלו, למשל מהגרים המגזא החרדי ינצח). יש בעיה שבמימסד (נה שקרוי דרג ב של הרבנים) יש איים (בגודל של גרנלנד) של שחיתות, וזה ככל מימסד דתי מאז ומעולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 14:37 לינק ישיר 

טועה,

אני חושב שבמגזר הדתי לאומי הממסד הדתי אינו מושחת ברמות המוכרות מהמגזר החרדי.

לדעתי אם אלו "פני הציבור" בהם אתה נתקל, זה מעיד על פגם בשיטה.

אולם לצערנו, כפי שאתה מציין, חרדי לא יגנוב אותך ישירות וגם יחזיר לך אבידה, אולם הוא מרשה לעצמו לרמות בתשלומי החובה למדינה (כן וזה כולל את נושאי הגיוס למי שאין תורתו אומנותו), כי הוא מרגיש כאדם שחי בשוליים של החברה.

(למעשה אחת מהמטרות של המדינה היא למנוע את התופעות השליליות הנובעות מקיומם של שוליים חברתיים ולכן יש חשיבות שלא לתת לחרדים, לערבים או לשאר קבוצות מיעוט, חופש פעולה גדול מדאי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 15:12 לינק ישיר 

הפסקים שנאמרים בקול או נלחשים בלחש, כי מותר לגנוב ולשקר למדינה- הלכה למעשה, מעידה על שחיתות יסודית

פסקים האוסרים להחזיר אבידה לנכרי, או לתקן טעות גוי. מושחתת.

לעלות דיונים בישיבות ובדרשות ולהשוות- בכל אלו חילונים לנכרים בענייני אבידה,  היא חינוך יסודי לשחיתות המידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 16:56 לינק ישיר 

ירוחמשם

לא חושב ש"שחיתות יסודית"  היא ההגדרה הנכונה,  חושב שנכון יהיה לומר גלותיות מושרשת .  אתה חושב שאבותינו  בכל גלות שהיא  היו שורדים אלפיים שנה בלי העלמות מס?

אתה חושב שאבותינו היו שורדים העלמות מס ,בלי הצדקה מוסרית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 17:03 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הפסקים שנאמרים בקול או נלחשים בלחש, כי מותר לגנוב ולשקר למדינה- הלכה למעשה, מעידה על שחיתות יסודית

פסקים האוסרים להחזיר אבידה לנכרי, או לתקן טעות גוי. מושחתת.

לעלות דיונים בישיבות ובדרשות ולהשוות- בכל אלו חילונים לנכרים בענייני אבידה,  היא חינוך יסודי לשחיתות המידות

ירוחםשמ: אין כזה פסקים, זה אגדה פנאטית של החילונים, 
(בלחשששש כן אבל בלחשששששש, מה אתה לא מכיר את פרוטוקול זקני ציון ??)
פעם הסתובב סיפור בשכונה על אישה שכרתו את רחמה,
לא עובר כמה חודשים, אני רואה שהיא בהריון,
אני אומר לחבריה, אסור להאמין לסיפורים,
אז כולם פה אחד: אתה מדבר שטויות, היא לא בהריון, וכל אחד נותן רעיון אחר על מה שראיתי וכו' וכו'    

לגבי אבידה:
אין שום היגיון  להחזיר אבידה במקום שאף אחד לא מחזיר אבידה, (ממתי אנו נוצרים, שנותנים את הלחי השנייה ?)

לגבי דיונים בישיבות:
אצלנו בישיבה ? הדיון היה האם הגוים בזמן הזה כן מחזירים אבידה, ולכן כנראה כן יהיו חייבים להחזיר גם להם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 17:05 לינק ישיר 

לונלי

אדם עדין ומעודן היושב בבית האסורים, מוקף חבורת פושעים וחלאות המין האנושי, מטבע הדברים חייב לסגל לעצמו  דרכי התנהגות, מושחתים מאד לא מקובלים עליו. אחרת הוא לא ישרוד!

אבל אם לאחר שחרורו, הוא ימשיך לנהוג במשפחתו ובחברה שהוא חיי בה לפי מה שנהג בבית הסהר, ללא ספק הוא יחשב לאדם מושחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 17:30 לינק ישיר 

ירוחםשם

אם להתייחס למילה מושחת לגופה במובנה הנומינלי ובלא הקונוטציות , אזי  אין לי כל השגה על ההגדרה.

הלהט שבו אתה מציג את טיעוניך גורם לי לחשוב שאתה מתכוון בהחלט גם לכל משמעויות הלוואי.

ואגב גם אדם עדין ומעודן, כלשונך . שיצא לחפשי מבית הסורים, יהיה כל ימיו "אסיר משוחרר". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 19:15 לינק ישיר 

אין ספק שיש הרגשה ורמיזות מטעם רבנים מסויימים שניתן להונות את המדינה באופנים מסויימים

יש לקחת בחשבון שאצל מיגזר דחוי זה טבעי. גם אצל במיגזר הסרוג לאחר ההתנתקות ועוד אירועים החלו ניצנים (אני מכיר את התחום).

זה לא בהכרח מעיד על שחיתות מהותית. קשה לעמת מול מגזרים אחרים במצב דומה. הרגשתי היא בכל בני האדם קרובים לכיסם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 19:42 לינק ישיר 

מקס

מרנין כמה אתה מהפך בזכות אנשים, - אין משמרות צניעות-  אין פסק כזה?

כבר ספרתי על  כךבעבר- ביקרתי חבר מהישיבה, שהיה אז ראש ישיבה בחו"ל, ותלמיד שאל אותו, -המוכר בחנות טעה בחשבון בסכום כסף לטובת  התלמיד, שאל התלמיד את רבו- האם מותר לו להשיב את הכסף, לחנוני הנוכרי?
אולי תעשה סקר קטן בין חביריך ותשאל אותם אם מותר הלכתית להחזיר אבידה לנוכרי? או אפילו לחילוני- לא חלילה עם צריך- אלא אם מותר.
לפני מספר שנים ערך עיתון  מארופה מחקר על ההגינות בעולם- השאירו ארנק ברחוב, ועקבו אחר התגובות של העוברים ושבים, לדאבוני הרב  מדינת ישראל לא יצאה במקום טוב אפילו  לא באמצעה, כמובן שהבדיקה נערכה גם בריכוזים חרדיים, או חרדים מסתובבים שם.

לונל-  אדם מעודן ועדין שהיה אסיר. לענ"ד  יעשה כל מאמץ להוריד מעצמו את הסטיגמה,
 לא כיונתי לכל קונוטציה  גורפת, הצבעתי על תןפעה כואבת, וכשאחי עושה מעשה שלילי זה כואב יותר מאשר
 כשעושים אותו זרים.

תלמיד
האם אתה רומז שאצל הסרוגים התגלו תופעות של גניבת כספי  הציבור? וזאת בעידודם או בשתיקת רבניהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 21:39 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס

מרנין כמה אתה מהפך בזכות אנשים, - אין משמרות צניעות-  אין פסק כזה?

כבר ספרתי על  כךבעבר- ביקרתי חבר מהישיבה, שהיה אז ראש ישיבה בחו"ל, ותלמיד שאל אותו, -המוכר בחנות טעה בחשבון בסכום כסף לטובת  התלמיד, שאל התלמיד את רבו- האם מותר לו להשיב את הכסף, לחנוני הנוכרי?
אולי תעשה סקר קטן בין חביריך ותשאל אותם אם מותר הלכתית להחזיר אבידה לנוכרי? או אפילו לחילוני- לא חלילה עם צריך- אלא אם מותר.
לפני מספר שנים ערך עיתון  מארופה מחקר על ההגינות בעולם- השאירו ארנק ברחוב, ועקבו אחר התגובות של העוברים ושבים, לדאבוני הרב  מדינת ישראל לא יצאה במקום טוב אפילו  לא באמצעה, כמובן שהבדיקה נערכה גם בריכוזים חרדיים, או חרדים מסתובבים שם.

תלמיד
האם אתה רומז שאצל הסרוגים התגלו תופעות של גניבת כספי  הציבור? וזאת בעידודם או בשתיקת רבניהם?

ירוחםשמ: היקר (אני אוהב אותך)

בוא נעשה סדר בעניינים
חייבים לחלק בין האדם כפרט לבין מגזר בכללותו,
הרי זה לא הוגן לדון על מקרים פרטיים,
דרעי גנב ? מיד מוסיפים לו תואר הרב דרעי,
בניזרי גנב ? מיד מוסיפים לו תואר הרב,

כל ילד חרדי יודע, שכל העסקנים אצל החרדים הגיעו למעמדם,
אך ורק בגלל שלא היה להם הצלחות בלימודים וכו',
כל סיפור מלוכלך מהאדם הפרטי בחברה החרדי ?
עם בירור קטן, מתברר לך שמדובר באדם שמנעוריו כבר היה איתו בעיות,

השאלה צריכה להיות מה החברה החרדית דורשת מעצמה,
מה רמת המוסר והאנושיות שהיא דורשת לעצמה,
ואחרי זה לבדוק באמת, איך שהפסקים של הרבנים מותאמות למוסר שהם עצמם דורשים מי תלמידיהם,
כהיום הפסק לגבי אבידה היא, להחזיר לגוי בגלל חילול השם, (אפי' שהם לא מחזירים)
אדמו"ר מגור לא נותן לחסידיו בשום פנים ואופן להעלים מס
בשוד המבוים ? אדמו"ר מתולדות הקודם, עשה מפכה בנושאים האלה,
הרב פישר זצ"ל אסר בכל חומר, לשקר בקשר לארנונה,
כך גם ר' שלמה זלמן זצ"ל
שמעתי שאדמורים קרלין באיאן ועוד ? נלחמים בתופעות כאלה,
אבל אתה חייב להבין כל זמן שאנשים הם לא רובוטים ? 
צריכים המנהיגים להילחם בכל עוול,
ועוד אנו חייבים להבין, שהגנבים והמלוכלכים הרי מקלקלים את החברה מבפנים, ולכן זורקים אותם,
ובדרך כלל מדובר באנשים רקובים מתוכם,
ואלה הם החברה שאתה וכולנו פוגשים ברחוב בעיתונות ובאינטרנט וכדומה,

אחרי כל זה אנו חייבים לבדוק את התוצאות,
ולדעתי הם מצליחים בגדול,
הם חיים את חייהם בשקט בלי רעש גדול, ומקימים אימפריות גדולות וענקיות,
(למשל גור הכפילה את עצמה משנת תשמ"ט שהם היו רק 3500 משפחות, בשנת תשס"ד הם כבר היו 7000 משפחות) 
נכון שלאסור למשל אפי' אתרי אינטרנט חרדים, זה נראה\נשמע פרימיטיבי,
אבל סמוך עליהם שהם יודעים טוב מה שהם עושים,
נכון שזה כביכול על חשבון בנים ובנות חלשים יותר,
אבל אין להם הרבה ברירה, 
מי האשם בכל זה ?
אתה יודע כבר את דעתי בענין,

בדיעבד אני מסכים לגמרי עם האיסור של אתרים החרדים, ולמה ??
כי כל זמן שהכותבים לא מזדהים  בשמם ?? אין לביקורת שום תועלת,
אני טענתי לאחד מגדולי הרבנים, שאתרי האינטרנט הם הדרך הטובה בכדי לראות את מצוקתם של המגזר,
אז הוא שאל אותי מי הם הכותבים שם את הביקורת ?
כלומר, באמת הם חברה שאיכפת להם ?
האם מדובר באנשים שכואב להם באמת ?
ושכל מגמתם היא לשפר את החברה שלנו ?
או לעזור להיות יותר טוב ?

אני שואל אותך,
אפשר בכלל להקים אתר שרק חרדים יגלשו שם ויוכלו לבקר ביקורת עניינית ובונה ??
ואם היה קיים חיה כזאת ? הרבנים לא היו אוסרים אותה,

אגב בענין משמרת הצניעות,
למה שלא תברר אצל ידידים שלך או אפי' במשטרה ?
אני אומר לך שאין ולא יהיה,
ואמרתי כבר שכל זבל שרוצה לעשות משהו ? לוקח לעצמו את השם "משמרת הצניעות"
אבל למעשה אין כזה ארגון מעשי, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מאפייני התנהגות יחודיים של הציבור החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.